Όχι βέβαια, δεν είναι προσβλητικός ο τίτλος τεχνολόγος. Είναι όμως παραπλανητικός ο τίτλος Γεωπόνος που προσδίδετε σε κάποιον τεχνολόγο, με σκοπό να του προσδώσετε επιστημονικό και επαγγελματικό κύρος. Απλά και ξεκάθαρα. Επειδή δε συνεχίζει να υπάρχει στην ατζέντα σας το συγκεκριμένο θέμα, καταμαρτυρά τη γενικότερη έλλειψη επιχειρημάτων. Εκτός από τις όποιες δόλιες μεθοδεύσεις που μπορεί να υποθέσει κάθε νοήμων άνθρωπος.
Στη 2η παράγραφο του δημοσιεύματος αναφέρεται "για ένα τεχ. από προσωπική μου αβλεψία ΔΕN μπήκε στο δελτίου τύπου...". Γιατί δεν καν αναφέρει ολόκληρη τη λέξη Τεχνολόγος? Μήπως είναι άστοχος και ο χαρακτηρισμός "αβλεψία", όταν ξεχνάς-μπερδεύεις την επαγγελματική σου ιδιότητα? Περίεργες «συμπτώσεις»!
Τα ΤΕΙ δεν έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως ορίζονται, π.χ. στα Π.Δ.109/1989 (Φ.Ε.Κ.47/τ.Α΄/10-2-89) ή Π.Δ. 312/03 (ΦΕΚ 264 Δ'/19-11-03)? Τι άλλο δηλαδή να γίνει?
ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
Οι τεχνολόγοι γεωπονίας πράγματι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα όπως λες σύμφωνα με το Π.Δ.109/1989, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο γνωρίζεις αν εφαρμόζονται αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα? Για παράδειγμα μέσα στο εν λόγο Π.Δ. αναφέρει ότι οι τεχνολόγοι γεωπονίας μπορούν να συντάσσουν οικονομοτεχνικές μελέτες για τη βελτίωση των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αυτό δεν είναι ένα Σχέδιο Βελτίωσης? Οι τεχνολόγοι γεωπονίας σήμερα, κάθε φορά που εκδίδεται μια ΚΥΑ, γιατί αποκλείονται απο τη σύνταξη αυτών των μελετών?
Όπως λέει και ο φίλος 8:39 ο τίτλος τοχνολόγος (Γεωπονίας και όχι Γεωπόνος όπως εντέχνως πλασάρεται) είναι διευκρινιστικός γιατί σε διαφορετική περίπτωση προκαλείται σύγχυση η οποία τις περισσότερες φορές (όλες βασικά) είναι σκόπιμη από την πλευρά των τεχνολόγων.
Και να προσθέσω ότι τις φορές που είχα συνεργασία με τεχνολόγους γεωπονίας (ΣΧΕΔΟΝ όλες), παρατήρηση αφένος ότι η κατάρτηση τους ήταν ανεπαρκής με αποτέλεσμα ή να ζητούν την βοήθεια μου διαρκώς και να μην παίρνουν καμία πρωτοβουλία ή να δημιουργούν μεγάλα πρόβληματα (όταν παίρνουν πρωτοβουλία) πολλές φορές αφήνοντας με έκθετο. Αφετέρου δε χρησιμοποιούσαν στις συνενοήσεις τους τον τίτλο γεωπόνος και ζητούσαν διαρκώς και επιτακτικά την εγγραφή τους στο ΓΕΩΤΕΕ, ώστε να μην υπάρχει διάκριση με τους ΠΕ Γεωπόνους (η απάντηση μου ήταν σε αυτό, γραφτείτε εσείς και να φύγουμε εμείς). Τα παραπάνω συμπεράσματα είναι προσωπικά ασφαλώς, αλλά μπορώ να πω ότι έχω "καεί" από ΤΕ και τώρα φυσάω και το γιαούρτι που λέει και ο λαός.
Να σου δείξω εγώ έγγραφο απο μια συνάδελφο σας γεωπόνο να δεις γραμμένο το "γαία" σαν τα αρχικά του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και να θαυμάσεις κάλος.. Φυσικά δεν ήταν το μόνο της λάθος στο κείμενο, κυριολεκτικά δεν είχε τίποτα σωστό, απλώς ανέφερα τη συγκεκριμένη λέξη μιας και ανήκει στο αντικείμενο μας. Νομίζω πως είστε ακόμα εκτός αγοράς εργασίας και δεν ξέρετε τι γίνεται στη πράξη. Μη κοροιδευόμαστε, καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους κλάδους. Το ασυγχώρητο είναι που δεν υπάρχει ένας φορέας αξιολόγησης και μια δια βίου εκπαίδευση μετα τις σπουδές και καταλήγουμε κάποιοι να παίρνουν απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα -a priori- και κάποιους άλλους να τους σπρώχνουμε στο Καιάδα ακόμα και αν μετεκπαιδευτήκαν και προοδεύσαν ο καθένας στον τομέα του.
Συγνώμη αλλά όταν γράφω στον Η/Υ η ορθογραφία μου δεν είναι τόσο καλή, κάπου τα χάνω, ιδιοτροπία... Πάντως γεμίσαμε φιλολόγους-εξυπνάκηδες στο blog που διαρκώς κάνουν κριτική στα δευτερεύοντα για να θάψουν την ουσία. Καλύτερα να πας φίλε μου να βρεις άλλη διασκέδαση ή να προσφέρεις στον διάλογο με επιχειρήματα (παρόλο που δεν σίγουρα δεν σε αφορά άμεσα το περιεχόμενο του blog) και όχι να πετάς εξυπνάδες.
Αυτό είναι το πρόβλημα αυτού του κωλοκράτους.Δεν αξιολογεί το επίπεδο σπουδών και δίνει το δικαίωμα στο καθέ ένα να λέει τα δικά του. Θα σου έλεγα τότε αν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Μεσολογγίου θα λεγόταν γεωπόνοι,έχουν το θράσος να μιλάνε οι "Μπαμπινιώτηδες" για ορθογραφία!Μαθητές του κώλου,φοιτητές του κώλου και επαγγελματίες του κώλου που δυστυχώς επιβιώνουν με θράσος και την δική μας ανοχή
Την προσωπική μου εμπειρία από τη συνεργασία μου ανέφερα φίλε μου, αν η δική σου διαφέρει μετά χαράς να ακούσω τη γνώμη σου. Δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό. Έγραψα αυτά που πιστεύω, αυτά που δει έχω και αυτά που ορίζει ο νόμος (για τον όρο γεωπόνος). Φυσικά καταλαβαίνω πως μάλλον ανήκεις και εσύ στους ΤΕ, σε αυτή τη περίπτωση ο ρόλος σου είναι προβοκατόρικος και τα σχόλια που κάνεις κακοήθη. Δεν μπήκα στο μεγάλο κεφάλαιο των βαθμών εισαγωγής στα ΤΕΙ, στο επίπεδο σπουδών σε αυτά καθώς και στο κατά πόσον θα συνεχιστεί η λειτουργία των ιδρυμάτων μετά την εισαγωγή της βάσης του 10, παρόλο που ήταν πολύ δελεαστικό. Με ώθησες να το κάνω τώρα. Τέλος αφού ξέρεις τόσο καλά Ελληνικά, γιατί δεν έγινες φιλόλογος? Αλλά ξέχασα με μέσο όρο 5 δεν πέρναγες ούτε γκαρσόνι στο κυλικείο.
Προς 2 Ιούνιος 2009 12:17 Κόψε τον Ξανθόπουλο αρχηγέ και την ειρωνία.Τον κόπο τον δικό μας για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο δεν τον χαρίζουμε σε κοπρόσκυλα που εισήλθαν στα ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ με βαθμό απολυτηρίου 4,2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
το ΤΕΙ Κοζάνης ήταν λαχείο για σένα. Γιατί όπως προανέφερε και ο συνάδελφος παραπάνω, με 3 και 4 μ.ο. στις πανελλήνιες σε κάθε σώφρον εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε καφετζής δε γίνεσαι. Και πιάνεσαι σήμερα από αυτό και ζητάς το σύμπαν στα πόδια σου. Δε γίνονται αυτά που ζητάς ρε μεγάλε. Και θα αναφέρω και κάτι που έχω διαβάσει σε άλλο σχόλιο και συμφωνώ απόλυτα. Κάθε απόφοιτος ΤΕΙ Γεωπονίας είναι ένας γεωργός πολυτελείας στην εποχή μας. Χωρίς καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν αλλά αυτή είναι η αλήθεια!
Προς 2 Ιούνιος 2009 2:08 μμ, Θα έπρεπε να ξέρεις πολύ καλά πως το επίπεδο του το διαμορφώνει κανείς μόνος του. Οι γνώσεις και το επίπεδο καθενός είναι προσωπικό θέμα, χωρίς προσωπικό κόπο φίλε μου δεν γίνεται τίποτα…Όσο καλούς καθηγητές και αν έχεις αν δεν προσπαθήσεις μόνος σου δεν γίνεται τίποτα. Για να είσαι ακριβοδίκαιος όταν μιλάς θα ήθελα να σου θυμίσω πως τα τελευταία χρόνια των πανελλαδικών εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών οι βάσεις είχαν φτάσει στα ύψη!!! Να σου επισημάνω δε, πως στα ΤΕΙ (ακόμη και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου) έμπαινες με μέσο όρο 14…με λίγα λόγια με τον βαθμό που εσείς τώρα μπαίνετε στα ΑΕΙ. Δεν έχεις λοιπόν κανένα δικαίωμα να κρίνεις το επίπεδο των ανθρώπων με βάση το αν βρέθηκαν σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με βάση το αν είχαν μια καλή ή άσχημη ημέρα στις εξετάσεις τους. Τις ευκαιρίες σου τις δημιουργείς φίλε μου…να ξέρεις πως όπου και να βρεθείς αν θέλεις να μείνεις "κουμπούρας" θα μείνεις "κουμπούρας", αν θέλεις να προοδεύσεις, θα προοδεύσεις. Να σου θυμίσω επίσης πως πολλοί ακαδημαϊκοί των ΤΕΙ έχουν τεράστιο ερευνητικό έργο…και τυγχάνουν απολύτου σεβασμού στην επιστήμη τους. Θα έπρεπε επίσης να αφαιρέσεις τα "κόμπλεξ" και να αντιληφθείς ότι δεν κινδυνεύεις από τους ΤΕ γεωπόνους αλλά από τα ξενόφερτα πτυχία (π.χ. Βουλγαρία) του 10 που θα είναι ισότιμα με το δικό σου και που θα διεκδικούν τις ίδιες θέσεις με εσένα…Μη μηδενίζουμε τα πάντα λοιπόν….
Δεν κρίνω κανένα επίπεδο ανθρώπων.Εκείνο που κρίνω είναι ότι εκμεταλλέυεσαι το μπάχαλο που λέγεται ελληνικό κράτος και πουλάς επιστήμη.Γιατί ο καθένας στο χώρο το δικό μας,με την ανοχή την δικιά μας δηλώνει Τ.ΓΕΩΠΟΝΟΣ και όσο αφορά τη βάση εισαγωγής, την περίοδο των δεσμών είσαι τελείος λάθος. Ψάξε καλύτερα σε ποιο ΤΕΙ ήταν τότε το 14, γιατί την πρώτη χρόνια στο Φυτ.ΠΑΡ.ΘΕΣ/ΚΗΣ είχα περάσει και με αυτό το μέσο όρο ήμουν στους 10 πρώτους.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
4:54 Απαντάω συνοπτικά: TE γεωπονίας είπαμε, μην το κάνουμε σκοπιανό θέμα και αυτό... Το 14 που το είδες? Σε εμάς με ένα 5ακι ήσουν μέσα. Οι ΤΕ είχαν πολλές άσχημες ημέρες στις εξετάσεις... Καλή η καλλιέργεια αλλά καλές και οι βάσεις και στα ΤΕΙ είναι όπως και να το κάνεις χαμηλές. Όσο για το ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ (πχ Άρτας, Καλαμάτας και Μεσολογγίου), άστο καλύτερα! Όσον αφορά τα 10αρια, αυτά τελείωσαν από καιρό, ποιος πάει Βουλγαρία για να μπει στη λίστα του ΕΛΓΑ (πάνε για να μπουν στη λίστα με αυτούς που περιμένουν για ειδικότητα). Του πολύπαθου γεωπονικού κλάδου μόνο η εξομοίωση με τα ΤΕΙ του έλειπε, ο πόλεμος είναι ύπουλος και διαρκής και σε ρωτάω 4:54, έχεις συστηθεί ποτέ ως γεωπόνος? Θεωρείς ότι αδικείται ο κλάδος σου και ότι δεν υπάρχει διαφορά από τους ΠΕ (πχ για τον ΕΛΓΑ και αλλού)? Νομίζεις ότι πρέπει να γραφτείτε στο ΓΕΩΤΕΕ? Προσπάθησε να απαντήσεις ειλικρινά, αντέστρεψε τους ρόλους και θα δεις ότι δεν πολεμάμε εμείς τους ΤΕ, εσείς θέλετε κάτι που δεν σας ανήκει.
Έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις σήμερα; Με 14 στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Εγώ θυμάμαι για 2,8 πριν 2 χρόνια που το είχα ψάξει. Ακόμα και να ισχύει αυτό που λες, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος με 14 μπορεί να επιλέξει ένα ΤΕΙ της πλάκας και όχι ένα Πανεπιστήμιο;;;;;;; Θα τρελαθούμε με αυτά που γράφονται... Δε στέκουν ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνεις; Είναι ασυναρτησίες και παχιά λόγια...
Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας, βάση εισαγωγής το 1996 14,8. Το ίδιο έτος (1996) βάση εισαγωγής στη Γεωπονική ΑΠΘ 16,2 Νέοι επιστήμονες εν έτει 2008 βαθμός εισαγωγής στις πανεπιστημιακές γεωπονικές σχολές 13! Έτσι για να ξέρετε οι νεότεροι όταν αναφέρεστε στους παλαιότερους.
Επειδή την ζωή την αντιλαμβάνεσαι όπως το επάγγελμά σου και νομίζεις ότι θα μας πουλάς βλακεία ακού αυτά; το 1996 το φυτ παρ λαρισας είχε βάση εισαγωγής 3719 η γεωπονία θεσσαλονίκης 4662(+943),το τοπογράφων ΑΠΘ 4893(-231) και το πολ μηχ.4993(-331) και τότε για να πιάσεις 50 μόρια σου έβγαινε η πίστη όχι 1000 μόρια πίσω!!!!!!!!!!!!!Αυτά γιατί οι νεότεροι δεν τρώμε κουτόχορτο και παπά από αγράμματους. Τώρα αν θες μίλα για ορθογραφία,αντε γιατί την πήγες μακρια την βαλίτσα
Έλα ρε παλιέ. Κι εγώ που μπήκα με 15,5 στο ΓΠΑ σχεδόν δέκα χρόνια πριν, γιατί να εξισώνομαι επιστημονικά και επαγγελματικά με τον τεχνολόγο θερμ. καλλιεργειών που εισήχθη με 4 πριν από 3 χρόνια σε κάποιο ΤΕΙ με 10 σπουδαστές; Αλήθεια, το 1996 ποια ήταν η βάση εισαγωγής στο ΓΠΑ; Γιατί δε μας το λες και αυτό; Στο οποίο ΓΠΑ παιδεύτηκα για 5 χρόνια όσο λίγοι για να γίνω Γεωπόνος. Και να απολαμβάνω το όποιο επαγγελματικό δικαίωμα ορίζουν οι νόμοι της χώρας μου.
Το κατά πόσο κάποιος μπορεί να εξελιχθεί σαν προσωπικότητα, δεν έχει με τίποτα να κάνει με τα επαγγελματικά του δικαιώματα και την υπόστασή του ως επιστήμονας-Γεωπόνος, εν τέλει.
Σύνελθε φίλε. Τι προσπαθείς ακριβώς να δείξεις με όλες αυτές τις ασυναρτησίες σου; Γράφεις σε ένα μπλογκ που αφορά άνεργους Γεωπόνους για να αισθανθείς καλύτερα; Να αποδείξεις κάτι στο εγώ σου; Πες τα σε έναν καθρέφτη και μη μας ζαλίζεις με αερολογίες σε παρακαλώ!
Το 13 που λες (Κομοτηνή φαντάζομαι) το 2008 πως μπορεί να συγκριθεί με το 14,8 του ΤΕΙ Λάρισας το 1996; Τι είναι πάλι αυτό;;; Άλλο ένα παράδειγμα αμετροέπειας και παντελούς έλλειψης επιστημονικής κατάρτισης... Τι ακριβώς συγκρίνεις, με ποιον τρόπο και ποια είναι τα αποτελέσματα της σύγκρισης που επιχειρείς; Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου σε παρακαλώ γιατί αδυνατώ να τον ακολουθήσω!!!
Εν έτει 2008, γεωπονική βαθμός εισαγωγής 13. Το ίδιο έτος ΤΕΙ Διατροφής βαθμός εισαγωγής 16 και ΤΕΙ Δομικών Έργων 16,5. Χαλαρώστε λοιπόν, νεούδια πανεπιστήμονες γεωπόνοι.
Ρε παλικάρια ΠΕ και ΤΕ...Δεν ντρέπεστε καθόλου; Τα έχετε λύσει όλα σας τα προβλήματα και τώρα κάθεστε και παίζετε με μονάδες και δεκαδικά; Ποιός έγραψε πότε και πόσο και για ποιά σχολή; Ποιος αξίζει να είναι επιστήμονας και ποιός όχι; ;Έλεος! Πόσο χρονών είστε ρε; Τσακώνεστε σαν μικρά κοριτσάκια. Μόνο που δεν κατεβάσατε τα παντελόνια σας για να δείτε ποιός έχει μεγαλύτερο "μόριο". Τέτοιοι διάλογοι δεν αρμόζουν σε άντρες με τσίπα και πολύ περισσότερο σε ανθρώπους με επαγγελματική συνείδηση και επιστημονικό γίγνεσθαι! Σκατά επιστήμονες είστε, και μου θέλετε και επαγγελματικά δικαιώματα.
φίλε 3 ιουνίου 9:17. προφανώς μιλάς για το τει αθηνών τροφίμων με βάση 12886 στο οποιο αρκετά άτομα μπαίνουν και έχει ζήτηση επειδή απλά είναι αθήνα!αν θες να μου το συγκρίνεις λοιπόν με ΑΕΙ να το κάνεις με το αντίστοιχο τμήμα πανεπιστημίου αθηνών(16639!!)υπάρχει όπως καταλαβαίνεις αισθητή διαφορά!!το πρόβλημα μας δεν είναι ακριβώς τα τεί αλλά η αλαζονεία μερικών από αυτά. επειδή έχω τις περσυνές βάσεις γιατί ψάχνω να δω που θα καθοδηγήσω την αδερφή μου που δίνει του χρόνου(εννοείται ότι την αποτρέπω από το να μπλέξει με τον γεωτεχνικό κλαδο!!)σου λέω ότι το 90% των τει παρόλου που η κακομοίρα η γιανάκου προσπάθησε να περάσει ως βάση εισαγωγής το 10 παραμένει το 8 και το 9!!!!και πες μου τώρα αυτά τα άτομα που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο αξίζει να σπουδάζουν ???μήπως θα ήταν πολύ καλύτερα να πηγαίναν σε τεχνικές σχολές??ήδη πολλά τεί κοντευουν να κλείσουν και το ευχομαι γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν!!
@ 3:19 Όντως, έχεις δίκιο! Σαν τσουτσού μπηκα στη συζήτηση. Τουλάχιστον όμως εγώ φρόντισα να έχω υπαρκτή σεξουαλική ζωή. Κάνε και εσύ το ίδιο μπας και συνέλθεις. Και επειδή θεωρώ ανέντιμο να συνεχίσω αυτού του είδους τον διάλογο χωρίς ονοματεπώνυμο (μιας και επιλέγω την ανωνυμία)...σταματάω εδώ. Συνεχίστε τις κατινιές όπως πολύ καλά ξέρετε...
Τα (αριθμητικά) επιχειρήματα με τις βάσεις μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία, ωστόσο θα παραθέσω μερικά νούμερα γιατί στην προσπάθεια μερικών η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει. Αναλυτικότερα:
Βάσεις 1996 (θυμίζω ότι είχαν ανακοινωθεί δύο φορές εκείνη τη χρονιά, μιας και ο τότε Υπ. ΥΠΕΠΘ κ. Α. Παπανδρέου αποφάσισε την επιπλέον εισαγωγή 3000-3500 χιλιάδων μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Εδώ παραθέτω τη δεύτερη και τελική):
Την ίδια χρονιά (1996 πάντα), οι βάσεις στα τότε 18 ΤΕΙ Γεωπονίας κυμάνθηκαν 3188, ήτοι 9.96, για το Γεωργ. Μηχαν. & Αρδ. Μεσσολ. μέχρι 4161, ήτοι 13.0, μέχρι το Φυτ. Παρ. ΤΕΙ Θεσ/κης. Την ίδια χρονιά το Φυτ. Παραγ. ΤΕΙ Λάρισας είχε 3719 μόρια, ήτοι 11.6 (και όχι γύρω στο 15 που ήταν τα ΑΕΙ)...
Το 2008 (χρονιά που αναφέρθηκε επίσης παραπάνω) από την κατηγορία 90% των υποψηφίων, το ΑΤΕΙ Θερμοκ. Καλλιεργ. & Ανθοκο. Μεσολ. είχε βάση 13.69 και το όμορρο ΑΤΕΙ Ηρακλείου είχε 13.16.... ΟΜΩΣ, σε αυτά τα δύο ΑΤΕΙ τα +13 ΔΕΝ είναι ουσιαστικά «βάσεις», αλλά ο βαθμός του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ επιτυχόντα σε αυτές τις σχολές. Το ξαναδιατυπώνω μήπως δεν το αντιλήφθηκε κάποιος: ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑΣ (αριθμητικώς: 01) μόλις σπουδαστής και οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις παρέμειναν ΚΕΝΕΣ. Προφανώς κάποιος που δεν πέτυχε στο Γεωπόνικό ΑΕΙ είχε δηλώσει στο καπάκι κάποιο ΑΤΕΙ Γεωπονίας.
Οι βάσεις του 2008 όλων των Γεωπονικών Σχολών (ΑΕΙ) στην κατηγορία 90% κυμάνθηκαν στα 12.34-16.64, ενώ στα ΑΤΕΙ Γεωπονίας (εκτός των δύο προαναφερθέντων τμημάτων με τον μοναδικό επιτυχόντα) στα 8.72-10.1 (με επιτυχόντες σπουδαστές κατά μέσο όρο γύρω στους δέκα)! Σε τέσσερα μάλιστα ΑΤΕΙ Γεωπονίας δεν σημειώθηκε βάση, γιατί ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΜΗΔΕΝ επιτυχόντες).
Για όποια άλλη χρονία θέλετε τις βάσεις σε όποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ-ΑΤΕΙ εδώ έιμαστε. Και με Δέσμες και με Πεδία. Θυμίζω, ότι τη χρονιά 2008 για την επιτυχία ισχύει για εισαγωγή-επιτυχία το κριτήριο του ΓΒΠ 10 ή 10.000 μόρια.
Ένας του ΓΠΑ/AUA
Υ.Γ. Οι αριθμοί-μόρια μεταξύ Δεσμών-Βάσεων ουδεμία σχέση έχουν. Διαφορετική φιλοσοφία εντελώς. Μην τα μπλέκουν ορισμένοι στο μυαλό τους...
Προς (2 Ιούνιος 2009 5:29 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:32 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:44 μμ): Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτα φίλε μου και δεν πουλάω επιστήμη πολύ απλά γιατί είμαι επιστήμων. Φίλε 5:32 έχω συστηθεί ως Γεωπόνος, γιατί πολύ απλά είμαι γεωπόνος, είμαι απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΠΕ) και μάλιστα αριστούχος. Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό (στο εξωτερικό) και επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αυτοαποκαλούμε και γεωπόνος και επιστήμων! Αυτά όχι για να αυτοπροβληθώ, αλλά για να δείξω το πόσο άδικα κρίνεται τους ανθρώπους και το πόσο άκριτα βγάζεται συμπεράσματα. Όπως καταλαβαίνεται κουβαλάω στις πλάτες μου κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και επιτρέψτε μου να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη από εσάς που μηδενίζεται τα πάντα… (1) Μάθετε λοιπόν, πως οι βάσεις εισαγωγής της κάθε σχολής (και τότε αλλά και τώρα) δεν καθορίζεται από το επίπεδο και την δυσκολία της κάθε σχολής αλλά από την ζήτησή τους στα μηχανογραφικά δελτία!!! Για αυτό και οι σχολές (ΠΕ και ΤΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάντοτε υψηλότερες βάσεις από αυτές της επαρχίας. Πληροφοριακά μόνο επιτρέψτε μου να σας πω πως την εποχή που δίναμε πανελλαδικές με το σύστημα των Δεσμών εξεταζόμασταν σε 4 μόνο μαθήματα και όχι σε 7 όπως εσείς. Επίσης για να μπορείτε να κάνετε αντικειμενικές συγκρίσεις, αν θέλετε να συγκρίνεται τις επιδόσεις των τότε υποψήφιων με τις δικές σας θα πρέπει να συγκρίνεται και το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των τότε εξετάσεων με το βαθμό δυσκολίας των δικών σας. Δεν υπονοώ κάτι-είναι ο απλός και βασικός κανόνας σύγκρισης….Να αναφέρω επίσης πως το μηχανογραφικό δελτίο συμπληρωνόταν πριν από τις εξετάσεις (όχι όπως εσείς τώρα που ξέρεται τις βαθμολογίες σας) και επομένως ήταν κάτι σαν λαχείο γιατί απλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τις επιδόσεις μας από πριν. Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε 5:44μμ…Επίσης πληροφοριακά να αναφέρω πως τότε η εξέταση στο μάθημα της έκθεσης ήταν μόνο ανάπτυξη και δεν έπαιρνες 10 από ασκήσεις γλώσσας όπως εσείς τώρα, επομένως το 16 ή το 17 στην έκθεση τότε ήταν κατά πολύ δυσκολότερο να το επιτύχεις σε σχέση με τώρα. Να αναφέρω επίσης ότι το 1996 (ή 1995) είχε μπει μια άσκηση στην φυσική που "ήταν λάθος" και οι καθηγητές διαφωνούσαν ως προς το ποια είναι η σωστή λύση…Αποτέλεσμα; Η πλειοψηφία να γράψουν φυσική κάτω από τη βάση. Ακόμη και τότε οι βάσεις εισαγωγής στα γεωπονικά ΤΕΙ ήταν γύρω στο 11-13 (ανάλογα το τμήμα). Τα αναφέρω αυτά για να σου δείξω πως μια "κακιά" μέρα αρκούσε για να μείνεις εκτός ΑΕΙ (δεν είχες το περιθώριο των 7 μαθημάτων βλέπεις…). Τέλος δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ως προς τις βάσεις εισαγωγής διότι και σε πανεπιστήμια έμπαινες πριν 2 χρόνια με 4 και με 5 (π.χ. ιταλική, γερμανική φιλολογία κλπ)…Υπήρχαν λοιπόν πολλοί συμμαθητές μου (σύστημα Δεσμών και πάντα μιλάω για Γενικά Λύκεια) που ήταν άριστοι και σαΐνια και μπήκαν σε ΤΕΙ-γιατί την εποχή εκείνη ο επαγγελματικός προσανατολισμός ήταν ανύπαρκτος και ελάχιστοι γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τελειώνοντας ένα ΤΕΙ. Μπορώ να σου πω όμως ότι τότε ήμασταν όλοι μας "μαθητές" και παραμένουμε ακόμη-είναι βασική αρχή για να πάς μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Σχεδόν όλοι αυτοί οι συμμαθητές μου βρήκαν τον δρόμο τους-είτε με κατακτήτριες-είτε στο εξωτερικό…Δεν σε έκανε τότε εξυπνότερο ή πιο μελετηρό το να περάσεις σε ΑΕΙ…Τέλος αν επιχειρήσω να μπω στην λογική σου δεν μπορώ να συγκρίνω τους τότε φοιτητές των γεωπονικών ΤΕΙ με τους τωρινούς διότι εκείνοι περνούσαν κατά μεέσο όρο με 13 και οι υπόλοιποι με 3. συνέχεια....
(2) Σε ότι αφορά στο ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ έχω να πω τα εξής: ρίξε μια ματιά στο site π.χ. του ΤΕΙ Ηρακλείου να δεις ποιοι άνθρωποι διδάσκουν και ποιο είναι το ακαδημαϊκό τους έργο…Είναι σχεδόν όλοι τους Δρ. και μάλιστα απόφοιτοι της γεωπονικής σχολής Αθηνών-αν αυτό σου λέει κάτι! Με ποια λογική λοιπόν λες πως οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή ότι είναι λιγότερο ικανοί από τους καθηγητές των γεωπονικών πανεπιστημίων; Αφού και οι καθηγητές των γεωπονικών σχολών είναι απόφοιτοι των ίδιων πανεπιστημίων-και κάποιοι ίσως έχουν υπάρξει και συμφοιτητές! Σε ότι αφορά σε άλλα ΤΕΙ (Άρτας, Καλαμάτας κλπ) θα πρέπει να σου πω πως υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι…απλά είναι ωρομίσθιοι και δεν μπορούν να παράγουν ερευνητικό έργο κάτω από αυτές τις συνθήκες… Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω πως η μεγάλη πλειοψηφία των ωρομίσθιων καθηγητών πλέον έχουν και MSc και PhD και θεωρώ πως κάνουν πολύ ευσυνείδητα τη δουλειά τους (μιας και τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους από αυτούς-και για να σε προλάβω δεν είμαι ένας από αυτούς). Μπορώ επίσης να σου πω ότι ως νέοι στην δουλειά έχουν πολύ μεράκι να διδάξουν-και πολύ φρέσκες τις γνώσεις τους... Για να σε ρωτήσω λοιπόν, ποιος διδάσκει τα εργαστήρια σου; Μήπως οι PhD φοιτητές του κάθε καθηγητή (δεν φαντάζομαι να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε που ήμουν και εγώ φοιτητής εκεί); Με ποιο κριτήριο ισχυρίζεσαι λοιπόν πως σε πρακτικό επίπεδο διδάσκεστε περισσότερα στα εργαστήρια σας από όσα αυτά τα παιδιά; Και πως μπορείτε να κρίνετε εσείς το ακαδημαϊκό επίπεδο ανθρώπων που έχουν αν μη τι άλλο τα τυπικά προσόντα να διδάσκουν;…Τα ΤΕΙ λοιπόν έχουν διανύσει μια πορεία και είτε σας αρέσει είτε όχι ακόμη και οι ωρομίσθιοι καθηγητές των "κατώτερων ΤΕΙ" έχουν διδακτορικά. Το αν μπαίνουν 10 φοιτητές ή ένας, αυτό ουδεμία σχέση έχει με το επίπεδο σπουδών…Αν τα ΤΕΙ αυτά είχαν μόνιμο προσωπικό και χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δουλειά (δες και πάλι ΤΕΙ Ηρακλειου-που το κάνει ήδη…). Ποιος μπορεί να με πείσει πως όλα τα πανεπιστήμια γεωπονικών επιστημών είναι του ίδιου επιπέδου και της ίδιας δυσκολίας; Γιατί αποκλείετε το ενδεχόμενο κάποια ΤΕΙ να είναι καλύτερα από κάποια γεωπονικά πανεπιστήμια (π.χ. Θράκης όπως απαξιωτικά ανέφερε κάποιος συνάδελφος μας). Προσωπικά λοιπόν, έχω επιλέξει να μην κρίνω ανθρώπους από το πτυχίο τους (ΤΕ ή ΠΕ) αλλά από τις ικανότητες τους και την πορεία τους. Επίσης, δεν φταίνε όσοι εισέρχονται στα ΤΕΙ, φταίει το σύστημα που έχει δημιουργήσει και συντηρεί αυτή την κατάσταση…Αν λοιπόν, πρέπει να τα βάλετε με κάποιον πολεμήστε το σύστημα και όχι τους ΤΕ. Τέλος, ο καθηγητής κύριος Μπουράνης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όσα λέει…και αντιδράτε σε όσα λέει τότε θα έπρεπε να αναρωτηθείτε σοβαρά…μήπως ανήκετε στο 70% των τουριστών και για αυτό ασχολείστε με τέτοιου τύπου μικρότητες; Έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με πολλούς ΤΕ γεωπόνους και ΤΕ γεωπόνους που κάνανε MSc και PhD και είναι τιμή και χαρά μου να τους αποκαλώ συναδέλφους μου-ακόμη και αν δεν γίνονται δεκτοί στο ΓΕΩΤΕΕ. Η πορεία του καθενός είναι αυτή που τον δικαιώνει…δεν γίνεσαι Θεός διότι παίρνεις ένα πτυχίο…θα πρέπει να το κτίσεις και να το υποστηρίξεις μετά…Καταλήγω λοιπόν, πως σε όλους τους κλάδους και χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί στο αντικείμενο τους. Σε ποια από τις 2 κατηγορίες θα ενταχθείς είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα…Αύριο-μεθαύριο μπορεί να διδάσκουν σε αυτά τα ΤΕΙ κάποιοι από τους δικούς συμφοιτητές…τι θα τους πείτε τότε…ότι είναι άσχετοι γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν έδρα στο πανεπιστήμιο;
Προς (2 Ιούνιος 2009 5:29 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:32 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:44 μμ): Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτα φίλε μου και δεν πουλάω επιστήμη πολύ απλά γιατί είμαι επιστήμων. Φίλε 5:32 έχω συστηθεί ως Γεωπόνος, γιατί πολύ απλά είμαι γεωπόνος, είμαι απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΠΕ) και μάλιστα αριστούχος. Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό (στο εξωτερικό) και επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αυτοαποκαλούμε και γεωπόνος και επιστήμων! Αυτά όχι για να αυτοπροβληθώ, αλλά για να δείξω το πόσο άδικα κρίνεται τους ανθρώπους και το πόσο άκριτα βγάζεται συμπεράσματα. Όπως καταλαβαίνεται κουβαλάω στις πλάτες μου κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και επιτρέψτε μου να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη από εσάς που μηδενίζεται τα πάντα… (1) Μάθετε λοιπόν, πως οι βάσεις εισαγωγής της κάθε σχολής (και τότε αλλά και τώρα) δεν καθορίζεται από το επίπεδο και την δυσκολία της κάθε σχολής αλλά από την ζήτησή τους στα μηχανογραφικά δελτία!!! Για αυτό και οι σχολές (ΠΕ και ΤΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάντοτε υψηλότερες βάσεις από αυτές της επαρχίας. Πληροφοριακά μόνο επιτρέψτε μου να σας πω πως την εποχή που δίναμε πανελλαδικές με το σύστημα των Δεσμών εξεταζόμασταν σε 4 μόνο μαθήματα και όχι σε 7 όπως εσείς. Επίσης για να μπορείτε να κάνετε αντικειμενικές συγκρίσεις, αν θέλετε να συγκρίνεται τις επιδόσεις των τότε υποψήφιων με τις δικές σας θα πρέπει να συγκρίνεται και το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των τότε εξετάσεων με το βαθμό δυσκολίας των δικών σας. Δεν υπονοώ κάτι-είναι ο απλός και βασικός κανόνας σύγκρισης….Να αναφέρω επίσης πως το μηχανογραφικό δελτίο συμπληρωνόταν πριν από τις εξετάσεις (όχι όπως εσείς τώρα που ξέρεται τις βαθμολογίες σας) και επομένως ήταν κάτι σαν λαχείο γιατί απλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τις επιδόσεις μας από πριν. Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε 5:44μμ…Επίσης πληροφοριακά να αναφέρω πως τότε η εξέταση στο μάθημα της έκθεσης ήταν μόνο ανάπτυξη και δεν έπαιρνες 10 από ασκήσεις γλώσσας όπως εσείς τώρα, επομένως το 16 ή το 17 στην έκθεση τότε ήταν κατά πολύ δυσκολότερο να το επιτύχεις σε σχέση με τώρα. Να αναφέρω επίσης ότι το 1996 (ή 1995) είχε μπει μια άσκηση στην φυσική που "ήταν λάθος" και οι καθηγητές διαφωνούσαν ως προς το ποια είναι η σωστή λύση…Αποτέλεσμα; Η πλειοψηφία να γράψουν φυσική κάτω από τη βάση. Ακόμη και τότε οι βάσεις εισαγωγής στα γεωπονικά ΤΕΙ ήταν γύρω στο 11-13 (ανάλογα το τμήμα). Τα αναφέρω αυτά για να σου δείξω πως μια "κακιά" μέρα αρκούσε για να μείνεις εκτός ΑΕΙ (δεν είχες το περιθώριο των 7 μαθημάτων βλέπεις…). Τέλος δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ως προς τις βάσεις εισαγωγής διότι και σε πανεπιστήμια έμπαινες πριν 2 χρόνια με 4 και με 5 (π.χ. ιταλική, γερμανική φιλολογία κλπ)…Υπήρχαν λοιπόν πολλοί συμμαθητές μου (σύστημα Δεσμών και πάντα μιλάω για Γενικά Λύκεια) που ήταν άριστοι και σαΐνια και μπήκαν σε ΤΕΙ-γιατί την εποχή εκείνη ο επαγγελματικός προσανατολισμός ήταν ανύπαρκτος και ελάχιστοι γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τελειώνοντας ένα ΤΕΙ. Μπορώ να σου πω όμως ότι τότε ήμασταν όλοι μας "μαθητές" και παραμένουμε ακόμη-είναι βασική αρχή για να πάς μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Σχεδόν όλοι αυτοί οι συμμαθητές μου βρήκαν τον δρόμο τους-είτε με κατακτήτριες-είτε στο εξωτερικό…Δεν σε έκανε τότε εξυπνότερο ή πιο μελετηρό το να περάσεις σε ΑΕΙ…Τέλος αν επιχειρήσω να μπω στην λογική σου δεν μπορώ να συγκρίνω τους τότε φοιτητές των γεωπονικών ΤΕΙ με τους τωρινούς διότι εκείνοι περνούσαν κατά μεέσο όρο με 13 και οι υπόλοιποι με 3.
Στείρες αντιπαραθέσεις..για πολλοστή φορά γράφονται κείμενα ολόκληρα χωρίς νόημα. Είμαι Τεχνολόγος Γεωπονίας απο το ΤΕΙ Λάρισας, έχω Master και PhD στην Αγροτική Οικονομία, με υποτροφία απο το ΙΚΥ, απο το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Γύρισα στην Ελλάδα και για το επίσημο ελληνικό κράτος ως απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα, παρόλα αυτά δεν μου αρέσει το δημόσιο και απασχολούμαι στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να με εμποδίζει κανείς, αγοράζοντας τις υπογραφές, συντάσσω Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, οικονομοτεχνικές μελέτες για τον Αναπτυξιακό Νόμο, Περιβαλλοντικές μελέτες για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μέχρι τώρα στην αγορά δεν με εμπόδισε κανείς να ασχοληθώ με αυτό που θέλω..και ξέρετε γιατί? γιατί η αγορά λύνει όλα αυτά του είδους τα προβλήματα, σε αναδεικνύει αν είσαι σωστός και σε "καθαρίζει" αν εισαι σκάρτος και αυτό γίνεται είτει είσαι απο ΑΕΙ ή απο ΤΕΙ. Οι περισσότεροι εδώ μεσα agroanergoi κυνηγάτε το δημόσιο και δεν παλεύεται στον ιδιωτικό τομέα και ας έχετε ένα παραπάνω κίνητρο απο μένα αυτό το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την υπογραφή. Βγείτε στη πιάτσα, η δουλειά είναι εκεί έξω και οχι στις φαμφάρες των Πανεπιστημιακών και μη Σχολών. Καλή επιτυχία σε όλους σας.
Συνέχεια 3 Ιούνιος 2009 5:51 μμ: (2) Σε ότι αφορά στο ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ έχω να πω τα εξής: ρίξε μια ματιά στο site π.χ. του ΤΕΙ Ηρακλείου να δεις ποιοι άνθρωποι διδάσκουν και ποιο είναι το ακαδημαϊκό τους έργο…Είναι σχεδόν όλοι τους Δρ. και μάλιστα απόφοιτοι της γεωπονικής σχολής Αθηνών-αν αυτό σου λέει κάτι! Με ποια λογική λοιπόν λες πως οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή ότι είναι λιγότερο ικανοί από τους καθηγητές των γεωπονικών πανεπιστημίων; Αφού και οι καθηγητές των γεωπονικών σχολών είναι απόφοιτοι των ίδιων πανεπιστημίων-και κάποιοι ίσως έχουν υπάρξει και συμφοιτητές! Σε ότι αφορά σε άλλα ΤΕΙ (Άρτας, Καλαμάτας κλπ) θα πρέπει να σου πω πως υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι…απλά είναι ωρομίσθιοι και δεν μπορούν να παράγουν ερευνητικό έργο κάτω από αυτές τις συνθήκες… Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω πως η μεγάλη πλειοψηφία των ωρομίσθιων καθηγητών πλέον έχουν και MSc και PhD και θεωρώ πως κάνουν πολύ ευσυνείδητα τη δουλειά τους (μιας και τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους από αυτούς-και για να σε προλάβω δεν είμαι ένας από αυτούς). Μπορώ επίσης να σου πω ότι ως νέοι στην δουλειά έχουν πολύ μεράκι να διδάξουν-και πολύ φρέσκες τις γνώσεις τους... Για να σε ρωτήσω λοιπόν, ποιος διδάσκει τα εργαστήρια σου; Μήπως οι PhD φοιτητές του κάθε καθηγητή (δεν φαντάζομαι να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε που ήμουν και εγώ φοιτητής εκεί); Με ποιο κριτήριο ισχυρίζεσαι λοιπόν πως σε πρακτικό επίπεδο διδάσκεστε περισσότερα στα εργαστήρια σας από όσα αυτά τα παιδιά; Και πως μπορείτε να κρίνετε εσείς το ακαδημαϊκό επίπεδο ανθρώπων που έχουν αν μη τι άλλο τα τυπικά προσόντα να διδάσκουν;…Τα ΤΕΙ λοιπόν έχουν διανύσει μια πορεία και είτε σας αρέσει είτε όχι ακόμη και οι ωρομίσθιοι καθηγητές των "κατώτερων ΤΕΙ" έχουν διδακτορικά. Το αν μπαίνουν 10 φοιτητές ή ένας, αυτό ουδεμία σχέση έχει με το επίπεδο σπουδών…Αν τα ΤΕΙ αυτά είχαν μόνιμο προσωπικό και χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δουλειά (δες και πάλι ΤΕΙ Ηρακλειου-που το κάνει ήδη…). Ποιος μπορεί να με πείσει πως όλα τα πανεπιστήμια γεωπονικών επιστημών είναι του ίδιου επιπέδου και της ίδιας δυσκολίας; Γιατί αποκλείετε το ενδεχόμενο κάποια ΤΕΙ να είναι καλύτερα από κάποια γεωπονικά πανεπιστήμια (π.χ. Θράκης όπως απαξιωτικά ανέφερε κάποιος συνάδελφος μας). Προσωπικά λοιπόν, έχω επιλέξει να μην κρίνω ανθρώπους από το πτυχίο τους (ΤΕ ή ΠΕ) αλλά από τις ικανότητες τους και την πορεία τους. Επίσης, δεν φταίνε όσοι εισέρχονται στα ΤΕΙ, φταίει το σύστημα που έχει δημιουργήσει και συντηρεί αυτή την κατάσταση…Αν λοιπόν, πρέπει να τα βάλετε με κάποιον πολεμήστε το σύστημα και όχι τους ΤΕ. Τέλος, ο καθηγητής κύριος Μπουράνης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όσα λέει…και αντιδράτε σε όσα λέει τότε θα έπρεπε να αναρωτηθείτε σοβαρά…μήπως ανήκετε στο 70% των τουριστών και για αυτό ασχολείστε με τέτοιου τύπου μικρότητες; Έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με πολλούς ΤΕ γεωπόνους και ΤΕ γεωπόνους που κάνανε MSc και PhD και είναι τιμή και χαρά μου να τους αποκαλώ συναδέλφους μου-ακόμη και αν δεν γίνονται δεκτοί στο ΓΕΩΤΕΕ. Η πορεία του καθενός είναι αυτή που τον δικαιώνει…δεν γίνεσαι Θεός διότι παίρνεις ένα πτυχίο…θα πρέπει να το κτίσεις και να το υποστηρίξεις μετά…Καταλήγω λοιπόν, πως σε όλους τους κλάδους και χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί στο αντικείμενο τους. Σε ποια από τις 2 κατηγορίες θα ενταχθείς είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα…Αύριο-μεθαύριο μπορεί να διδάσκουν σε αυτά τα ΤΕΙ κάποιοι από τους δικούς συμφοιτητές…τι θα τους πείτε τότε…ότι είναι άσχετοι γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν έδρα στο πανεπιστήμιο;
Συνέχεια 3 Ιούνιος 2009 5:51 μμ: (3) Στο δημόσιο δεν κινδυνεύετε από τους ΤΕ, διότι οι προκηρύξεις είναι ξεκάθαρες και απόλυτα διακριτός ο ρόλος του καθενός! Ένας ΤΕ δεν μπορεί να κάνει αίτηση για θέσεις ΠΕ και το αντίστροφο…προς τι τόση επιθετικότητα και κακία λοιπόν; Μπορώ με βεβαιότητα να σου πως τα πτυχία από το εξωτερικό είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις (Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ)…και προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου, αλλά να εφόσον θεωρείς πως κατέβαλες τόσο μεγάλη προσπάθεια για αυτό το πτυχίο θα πρέπει να αναμετρηθείς με εκείνους, διότι αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν τις ίδιες θέσεις με εσένα. Στον ιδιωτικό τομέα δε, επιβιώνει ο καλύτερος και ο ικανότερος…άρα αν δεν ανήκεις στο 70% και πάλι δεν έχεις λόγο να ανησυχείς! Συγνώμη για το μεγάλο ποστ…αλλά ήθελα να τονίσω πως κάποιες συγκρίσεις είναι τελείως άτοπες και πως καλό είναι να μην βλέπουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Αν αγαπάτε την επιστήμη σας προσπαθήστε να την προασπίσετε και να την υπερασπίσετε προσπαθώντας να αφήσετε ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενεές…Διαφορετικά θα γράφουν και εκείνες τα ίδια σε παρόμοιες στήλες. Σε αυτή την χώρα κάποιοι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία να κάνουν τομές ουσιαστικές και να θεσπίσουν αξιοκρατικά κριτήρια-με όποιο κόστος…Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε πρώτα και πάνω από όλα εμείς τον τρόπο που σκεπτόμαστε και τη νοοτροπία μας αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Πολύ φοβάμαι δε, πως θα παραμείνουμε το ίδιο μίζεροι και γκρινιάρηδες και το χειρότερο δεν θα πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά…Συνεργασία και όχι πόλεμος συνάδελφοι… ΤΕΛΟΣ._ Υ.Γ: Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε 3 Ιούνιος 2009 6:20 μμ
@ 3:48 μμ Ο κλασικός ο γαμ..κος ο Έλληνας. Βάστα πατριώτη, θα μας γαμ... και μας στο τέλος. Βέβαια, θα πρέπει να σε ενημερώσω πως η πεοπαλινδρόμηση δε λογίζεται ως σεξουαλική πράξη...
Αγαπητοί κύριοι ΤΕ Εμείς πρώτοι δεν θέλουμε να πεινάσετε αλλά πρέπει επιτέλους να μπουν κάποια όρια σε αυτό το επάγγελμα. Ζητάμε το αυτονόητο, ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΡΟΛΩΝ. Στο γενικότερο μπάχαλο του κλάδου δυστυχώς οι συνάδελφοί σας κινούνται επιθετικά διεκδικώντας κομμάτι από μια πίτα που απλά δεν τους ανήκει. Καταφέρατε να αποκτήσετε άδειες καταστημάτων ΦΠΠ, συστήνεστε ως σύμβουλοι, μπαίνετε στις πιστοποιήσεις, μπήκατε στη δακοκτονία, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θέλετε τον ΕΛΓΑ κ.α. Ποια λοιπόν η διαφορά? Να μπούμε και στο επιμελητήριο και όλοι γινόμαστε γεωτεχνικοί. Εδώ πρέπει να μπει ένα τέλος-δυναμικά. Το επίπεδο στα ΤΕΙ είναι χαμηλό, και ότι και να πείτε δεν πείθει κανένα. Η πλειοψηφία των συναδέλφων σας έχει εισαχθεί με βαθμούς κάτω από την βάση (και σίγουρα κάτω από τον μέσο όρο βαθμολογίας κάθε χρονιά-για να τελειώνουμε με τους αριθμούς). Πολλά ΤΕΙ του αγροτικού τομέα κλείνουν και απαξιώνονται. Η ομολογία ότι παραδίδονται μαθήματα από συμβασιούχους (που μπαίνουν με τους γνωστούς τρόπους) κατόχους απλά Master δείχνει πολλά. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, παιδιά που ωρίμασαν και προόδευσαν, δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας. Μπορεί σε πολλά θέματα να είμαστε διχασμένοι (οι απόφοιτοι γεωπονικής)αλλά σε αυτό πρέπει να είμαστε μαζί. Δεν πάει άλλο.
Αγαπητέ κύριε ΠΕ Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά αυτό που έπρεπε να ισχύει και που θα ισχύσει στο μέλλον αργά ή γρήγορα, είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά διαφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα μεταξύ ΠΕ και ΤΕ. Η μόνη διαφορά θα πρέπει να είναι στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία που πιθανόν να θέλει να ακολουθήσει κάποιος. Όπως ακριβώς ισχύει και στις λοιπές Ευρωπαικές χώρες. Είναι αστείο να αφαιρείς ένα επαγγελματικό δικαίωμα όπως η σύνταξη ενός Σχεδίου Βελτίωσης για παράδειγμα που είναι μια κυριολεκτικά της πλάκας ας πούμε οικονομοτεχνική μελέτη με το πρόσχημα του ότι θα πρέπει να σπουδάσεις 5 χρόνια στη γεωπονική για να κάνεις κάτι τέτοιο. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, καλό είναι να παλεύεις για τα δικά σου επαγγελματικά δικαιώματα και όχι να αποκλείεις αυτά των άλλων.
Αυτό κάνω γι΄αυτό πρέπει δυστυχώς να αντιμετωπίζω διαρκώς αυτούς που χωρίς ούτε καν τα στοιχειώδη εφόδια, προσπαθούν να να κλέψουν τα δικαιώματα μου (που έχω κερδίσει καταβάλλοντας πολύ περισσότερα από αυτούς), κοροϊδεύοντας μέσα σε ένα ανάπηρο σύστημα. Η εξίσωση εκτός από κατάφωρη αδικία θα σημάνει την απόλυτη διάλυση ενός πολύπαθου κλάδου. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
Ρε παλίκαρε Τεχνολόγε Γεωπονίας δεν παίρνεις το κουβαδάκι σου να πας να παίξεις σε καμιά άλλη παραλία; Αυτά που λες είναι όνειρα θερινής νυχτός! Αν θέλεις να γίνεις Γεωπόνος, δώσε κατατακτήριες σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Να δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...
Μετα απο 8 χρόνια σπουδών (ΤΕΙ-Master-PhD) σε μένα αναφέρεσαι να δώσω κατακτήριες και να παω στη Γεωπονική? Τρελλάθηκες φίλε ή μήπως νομίζεις οτι επειδή τελείωσες τη Γεωπονική πήρες και το δαχτυλίδι του Πάπα!
4 Ιούνιος 2009 1:43 μμ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΛΙΓΟ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΤΕΙ ΜΕΣΑ.... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ... ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΤΥΧΙΟ ΓΠΑ, MASTER ΚΑΙ PHD ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Phd...(ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...)
47 σχόλια:
Όχι βέβαια, δεν είναι προσβλητικός ο τίτλος τεχνολόγος.
Είναι όμως παραπλανητικός ο τίτλος Γεωπόνος που προσδίδετε σε κάποιον τεχνολόγο, με σκοπό να του προσδώσετε επιστημονικό και επαγγελματικό κύρος. Απλά και ξεκάθαρα.
Επειδή δε συνεχίζει να υπάρχει στην ατζέντα σας το συγκεκριμένο θέμα, καταμαρτυρά τη γενικότερη έλλειψη επιχειρημάτων. Εκτός από τις όποιες δόλιες μεθοδεύσεις που μπορεί να υποθέσει κάθε νοήμων άνθρωπος.
Στη 2η παράγραφο του δημοσιεύματος αναφέρεται "για ένα τεχ. από προσωπική μου αβλεψία ΔΕN μπήκε στο δελτίου τύπου...". Γιατί δεν καν αναφέρει ολόκληρη τη λέξη Τεχνολόγος? Μήπως είναι άστοχος και ο χαρακτηρισμός "αβλεψία", όταν ξεχνάς-μπερδεύεις την επαγγελματική σου ιδιότητα? Περίεργες «συμπτώσεις»!
Τα ΤΕΙ δεν έχουν τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως ορίζονται, π.χ. στα Π.Δ.109/1989 (Φ.Ε.Κ.47/τ.Α΄/10-2-89) ή Π.Δ. 312/03 (ΦΕΚ 264 Δ'/19-11-03)? Τι άλλο δηλαδή να γίνει?
Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο πρώτος.
ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΩΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.
12:35 πμ
Οι τεχνολόγοι γεωπονίας πράγματι έχουν επαγγελματικά δικαιώματα όπως λες σύμφωνα με το Π.Δ.109/1989, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο γνωρίζεις αν εφαρμόζονται αυτά τα επαγγελματικά δικαιώματα?
Για παράδειγμα μέσα στο εν λόγο Π.Δ. αναφέρει ότι οι τεχνολόγοι γεωπονίας μπορούν να συντάσσουν οικονομοτεχνικές μελέτες για τη βελτίωση των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, αυτό δεν είναι ένα Σχέδιο Βελτίωσης? Οι τεχνολόγοι γεωπονίας σήμερα, κάθε φορά που εκδίδεται μια ΚΥΑ, γιατί αποκλείονται απο τη σύνταξη αυτών των μελετών?
Να γίνει δημόσια παρέμβαση του Επιμελητηρίου και των Συλλόγων Τώρα!!!
Όπως λέει και ο φίλος 8:39 ο τίτλος τοχνολόγος (Γεωπονίας και όχι Γεωπόνος όπως εντέχνως πλασάρεται) είναι διευκρινιστικός γιατί σε διαφορετική περίπτωση προκαλείται σύγχυση η οποία τις περισσότερες φορές (όλες βασικά) είναι σκόπιμη από την πλευρά των τεχνολόγων.
Και να προσθέσω ότι τις φορές που είχα συνεργασία με τεχνολόγους γεωπονίας (ΣΧΕΔΟΝ όλες), παρατήρηση αφένος ότι η κατάρτηση τους ήταν ανεπαρκής με αποτέλεσμα ή να ζητούν την βοήθεια μου διαρκώς και να μην παίρνουν καμία πρωτοβουλία ή να δημιουργούν μεγάλα πρόβληματα (όταν παίρνουν πρωτοβουλία) πολλές φορές αφήνοντας με έκθετο. Αφετέρου δε χρησιμοποιούσαν στις συνενοήσεις τους τον τίτλο γεωπόνος και ζητούσαν διαρκώς και επιτακτικά την εγγραφή τους στο ΓΕΩΤΕΕ, ώστε να μην υπάρχει διάκριση με τους ΠΕ Γεωπόνους (η απάντηση μου ήταν σε αυτό, γραφτείτε εσείς και να φύγουμε εμείς). Τα παραπάνω συμπεράσματα είναι προσωπικά ασφαλώς, αλλά μπορώ να πω ότι έχω "καεί" από ΤΕ και τώρα φυσάω και το γιαούρτι που λέει και ο λαός.
Προς 1 Ιούνιος 2009 11:14 πμ
Φαντάζομαι πως θα ζητούσαν τη βοήθειά σου και στην ορθογραφία όταν θα ήθελαν να συντάξουν κάποιο έγγραφο.
12:53 μμ
Υπάρχουν και οι αντίστοιχοι editors,ξέρεις!!!
11:14 πμ
Να σου δείξω εγώ έγγραφο απο μια συνάδελφο σας γεωπόνο να δεις γραμμένο το "γαία" σαν τα αρχικά του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και να θαυμάσεις κάλος..
Φυσικά δεν ήταν το μόνο της λάθος στο κείμενο, κυριολεκτικά δεν είχε τίποτα σωστό, απλώς ανέφερα τη συγκεκριμένη λέξη μιας και ανήκει στο αντικείμενο μας. Νομίζω πως είστε ακόμα εκτός αγοράς εργασίας και δεν ξέρετε τι γίνεται στη πράξη.
Μη κοροιδευόμαστε, καλοί και κακοί υπάρχουν σε όλους τους κλάδους. Το ασυγχώρητο είναι που δεν υπάρχει ένας φορέας αξιολόγησης και μια δια βίου εκπαίδευση μετα τις σπουδές και καταλήγουμε κάποιοι να παίρνουν απεριόριστα επαγγελματικά δικαιώματα -a priori- και κάποιους άλλους να τους σπρώχνουμε στο Καιάδα ακόμα και αν μετεκπαιδευτήκαν και προοδεύσαν ο καθένας στον τομέα του.
Συγνώμη αλλά όταν γράφω στον Η/Υ η ορθογραφία μου δεν είναι τόσο καλή, κάπου τα χάνω, ιδιοτροπία... Πάντως γεμίσαμε φιλολόγους-εξυπνάκηδες στο blog που διαρκώς κάνουν κριτική στα δευτερεύοντα για να θάψουν την ουσία. Καλύτερα να πας φίλε μου να βρεις άλλη διασκέδαση ή να προσφέρεις στον διάλογο με επιχειρήματα (παρόλο που δεν σίγουρα δεν σε αφορά άμεσα το περιεχόμενο του blog) και όχι να πετάς εξυπνάδες.
Αυτό είναι το πρόβλημα αυτού του κωλοκράτους.Δεν αξιολογεί το επίπεδο σπουδών και δίνει το δικαίωμα στο καθέ ένα να λέει τα δικά του. Θα σου έλεγα τότε αν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Μεσολογγίου θα λεγόταν γεωπόνοι,έχουν το θράσος να μιλάνε οι "Μπαμπινιώτηδες" για ορθογραφία!Μαθητές του κώλου,φοιτητές του κώλου και επαγγελματίες του κώλου που δυστυχώς επιβιώνουν με θράσος και την δική μας ανοχή
Προς 1 Ιούνιος 2009 3:28 μμ
Ναι, σωστά! Αφού μερικοί δε γνωρίζουν ελληνικά...
Προς 1 Ιούνιος 2009 6:01 μμ
ΩΩΩΩ!!! Να με συγχωρείς τότε που άδικα σε κατηγόρησα ως ανορθόγραφο. Καθώς επίσης και που 'έθαψα' τις ουσιώδεις ύβρεις σου προς τους ΤΕ.
Προς 1 Ιούνιος 2009 6:38 μμ
Ξέχασες κάτι. Είναι και άνθρωποι του κώλου αυτοί οι ΤΕ!
Την προσωπική μου εμπειρία από τη συνεργασία μου ανέφερα φίλε μου, αν η δική σου διαφέρει μετά χαράς να ακούσω τη γνώμη σου. Δεν έκανα κανένα χαρακτηρισμό. Έγραψα αυτά που πιστεύω, αυτά που δει έχω και αυτά που ορίζει ο νόμος (για τον όρο γεωπόνος). Φυσικά καταλαβαίνω πως μάλλον ανήκεις και εσύ στους ΤΕ, σε αυτή τη περίπτωση ο ρόλος σου είναι προβοκατόρικος και τα σχόλια που κάνεις κακοήθη. Δεν μπήκα στο μεγάλο κεφάλαιο των βαθμών εισαγωγής στα ΤΕΙ, στο επίπεδο σπουδών σε αυτά καθώς και στο κατά πόσον θα συνεχιστεί η λειτουργία των ιδρυμάτων μετά την εισαγωγή της βάσης του 10, παρόλο που ήταν πολύ δελεαστικό. Με ώθησες να το κάνω τώρα. Τέλος αφού ξέρεις τόσο καλά Ελληνικά, γιατί δεν έγινες φιλόλογος? Αλλά ξέχασα με μέσο όρο 5 δεν πέρναγες ούτε γκαρσόνι στο κυλικείο.
Προς 2 Ιούνιος 2009 12:17
Κόψε τον Ξανθόπουλο αρχηγέ και την ειρωνία.Τον κόπο τον δικό μας για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο δεν τον χαρίζουμε σε κοπρόσκυλα που εισήλθαν στα ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ με βαθμό απολυτηρίου 4,2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 Ιούνιος 2009 12:17 πμ
το ΤΕΙ Κοζάνης ήταν λαχείο για σένα. Γιατί όπως προανέφερε και ο συνάδελφος παραπάνω, με 3 και 4 μ.ο. στις πανελλήνιες σε κάθε σώφρον εκπαιδευτικό σύστημα, ούτε καφετζής δε γίνεσαι.
Και πιάνεσαι σήμερα από αυτό και ζητάς το σύμπαν στα πόδια σου. Δε γίνονται αυτά που ζητάς ρε μεγάλε. Και θα αναφέρω και κάτι που έχω διαβάσει σε άλλο σχόλιο και συμφωνώ απόλυτα.
Κάθε απόφοιτος ΤΕΙ Γεωπονίας είναι ένας γεωργός πολυτελείας στην εποχή μας. Χωρίς καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν αλλά αυτή είναι η αλήθεια!
Προς 2 Ιούνιος 2009 2:08 μμ,
Θα έπρεπε να ξέρεις πολύ καλά πως το επίπεδο του το διαμορφώνει κανείς μόνος του. Οι γνώσεις και το επίπεδο καθενός είναι προσωπικό θέμα, χωρίς προσωπικό κόπο φίλε μου δεν γίνεται τίποτα…Όσο καλούς καθηγητές και αν έχεις αν δεν προσπαθήσεις μόνος σου δεν γίνεται τίποτα. Για να είσαι ακριβοδίκαιος όταν μιλάς θα ήθελα να σου θυμίσω πως τα τελευταία χρόνια των πανελλαδικών εξετάσεων με το σύστημα των δεσμών οι βάσεις είχαν φτάσει στα ύψη!!! Να σου επισημάνω δε, πως στα ΤΕΙ (ακόμη και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου) έμπαινες με μέσο όρο 14…με λίγα λόγια με τον βαθμό που εσείς τώρα μπαίνετε στα ΑΕΙ. Δεν έχεις λοιπόν κανένα δικαίωμα να κρίνεις το επίπεδο των ανθρώπων με βάση το αν βρέθηκαν σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με βάση το αν είχαν μια καλή ή άσχημη ημέρα στις εξετάσεις τους. Τις ευκαιρίες σου τις δημιουργείς φίλε μου…να ξέρεις πως όπου και να βρεθείς αν θέλεις να μείνεις "κουμπούρας" θα μείνεις "κουμπούρας", αν θέλεις να προοδεύσεις, θα προοδεύσεις. Να σου θυμίσω επίσης πως πολλοί ακαδημαϊκοί των ΤΕΙ έχουν τεράστιο ερευνητικό έργο…και τυγχάνουν απολύτου σεβασμού στην επιστήμη τους. Θα έπρεπε επίσης να αφαιρέσεις τα "κόμπλεξ" και να αντιληφθείς ότι δεν κινδυνεύεις από τους ΤΕ γεωπόνους αλλά από τα ξενόφερτα πτυχία (π.χ. Βουλγαρία) του 10 που θα είναι ισότιμα με το δικό σου και που θα διεκδικούν τις ίδιες θέσεις με εσένα…Μη μηδενίζουμε τα πάντα λοιπόν….
Δεν κρίνω κανένα επίπεδο ανθρώπων.Εκείνο που κρίνω είναι ότι εκμεταλλέυεσαι το μπάχαλο που λέγεται ελληνικό κράτος και πουλάς επιστήμη.Γιατί ο καθένας στο χώρο το δικό μας,με την ανοχή την δικιά μας δηλώνει Τ.ΓΕΩΠΟΝΟΣ και όσο αφορά τη βάση εισαγωγής, την περίοδο των δεσμών είσαι τελείος λάθος. Ψάξε καλύτερα σε ποιο ΤΕΙ ήταν τότε το 14, γιατί την πρώτη χρόνια στο Φυτ.ΠΑΡ.ΘΕΣ/ΚΗΣ είχα περάσει και με αυτό το μέσο όρο ήμουν στους 10 πρώτους.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
4:54
Απαντάω συνοπτικά:
TE γεωπονίας είπαμε, μην το κάνουμε σκοπιανό θέμα και αυτό... Το 14 που το είδες? Σε εμάς με ένα 5ακι ήσουν μέσα. Οι ΤΕ είχαν πολλές άσχημες ημέρες στις εξετάσεις... Καλή η καλλιέργεια αλλά καλές και οι βάσεις και στα ΤΕΙ είναι όπως και να το κάνεις χαμηλές. Όσο για το ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ (πχ Άρτας, Καλαμάτας και Μεσολογγίου), άστο καλύτερα! Όσον αφορά τα 10αρια, αυτά τελείωσαν από καιρό, ποιος πάει Βουλγαρία για να μπει στη λίστα του ΕΛΓΑ (πάνε για να μπουν στη λίστα με αυτούς που περιμένουν για ειδικότητα). Του πολύπαθου γεωπονικού κλάδου μόνο η εξομοίωση με τα ΤΕΙ του έλειπε, ο πόλεμος είναι ύπουλος και διαρκής και σε ρωτάω 4:54, έχεις συστηθεί ποτέ ως γεωπόνος? Θεωρείς ότι αδικείται ο κλάδος σου και ότι δεν υπάρχει διαφορά από τους ΠΕ (πχ για τον ΕΛΓΑ και αλλού)? Νομίζεις ότι πρέπει να γραφτείτε στο ΓΕΩΤΕΕ? Προσπάθησε να απαντήσεις ειλικρινά, αντέστρεψε τους ρόλους και θα δεις ότι δεν πολεμάμε εμείς τους ΤΕ, εσείς θέλετε κάτι που δεν σας ανήκει.
2 Ιούνιος 2009 4:54 μμ
Έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις σήμερα;
Με 14 στο ΤΕΙ Μεσολογγίου; Εγώ θυμάμαι για 2,8 πριν 2 χρόνια που το είχα ψάξει.
Ακόμα και να ισχύει αυτό που λες, μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί κάποιος με 14 μπορεί να επιλέξει ένα ΤΕΙ της πλάκας και όχι ένα Πανεπιστήμιο;;;;;;;
Θα τρελαθούμε με αυτά που γράφονται... Δε στέκουν ρε φίλε, δεν το καταλαβαίνεις; Είναι ασυναρτησίες και παχιά λόγια...
Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας, βάση εισαγωγής το 1996 14,8. Το ίδιο έτος (1996) βάση εισαγωγής στη Γεωπονική ΑΠΘ 16,2
Νέοι επιστήμονες εν έτει 2008 βαθμός εισαγωγής στις πανεπιστημιακές γεωπονικές σχολές 13!
Έτσι για να ξέρετε οι νεότεροι όταν αναφέρεστε στους παλαιότερους.
Επειδή την ζωή την αντιλαμβάνεσαι όπως το επάγγελμά σου και νομίζεις ότι θα μας πουλάς βλακεία ακού αυτά; το 1996 το φυτ παρ λαρισας είχε βάση εισαγωγής 3719 η γεωπονία θεσσαλονίκης 4662(+943),το τοπογράφων ΑΠΘ 4893(-231) και το πολ μηχ.4993(-331) και τότε για να πιάσεις 50 μόρια σου έβγαινε η πίστη όχι 1000 μόρια πίσω!!!!!!!!!!!!!Αυτά γιατί οι νεότεροι δεν τρώμε κουτόχορτο και παπά από αγράμματους. Τώρα αν θες μίλα για ορθογραφία,αντε γιατί την πήγες μακρια την βαλίτσα
2 Ιούνιος 2009 7:12 μμ
Έλα ρε παλιέ. Κι εγώ που μπήκα με 15,5 στο ΓΠΑ σχεδόν δέκα χρόνια πριν, γιατί να εξισώνομαι επιστημονικά και επαγγελματικά με τον τεχνολόγο θερμ. καλλιεργειών που εισήχθη με 4 πριν από 3 χρόνια σε κάποιο ΤΕΙ με 10 σπουδαστές; Αλήθεια, το 1996 ποια ήταν η βάση εισαγωγής στο ΓΠΑ; Γιατί δε μας το λες και αυτό;
Στο οποίο ΓΠΑ παιδεύτηκα για 5 χρόνια όσο λίγοι για να γίνω Γεωπόνος. Και να απολαμβάνω το όποιο επαγγελματικό δικαίωμα ορίζουν οι νόμοι της χώρας μου.
Το κατά πόσο κάποιος μπορεί να εξελιχθεί σαν προσωπικότητα, δεν έχει με τίποτα να κάνει με τα επαγγελματικά του δικαιώματα και την υπόστασή του ως επιστήμονας-Γεωπόνος, εν τέλει.
Σύνελθε φίλε. Τι προσπαθείς ακριβώς να δείξεις με όλες αυτές τις ασυναρτησίες σου; Γράφεις σε ένα μπλογκ που αφορά άνεργους Γεωπόνους για να αισθανθείς καλύτερα; Να αποδείξεις κάτι στο εγώ σου; Πες τα σε έναν καθρέφτη και μη μας ζαλίζεις με αερολογίες σε παρακαλώ!
Το 13 που λες (Κομοτηνή φαντάζομαι) το 2008 πως μπορεί να συγκριθεί με το 14,8 του ΤΕΙ Λάρισας το 1996; Τι είναι πάλι αυτό;;;
Άλλο ένα παράδειγμα αμετροέπειας και παντελούς έλλειψης επιστημονικής κατάρτισης... Τι ακριβώς συγκρίνεις, με ποιον τρόπο και ποια είναι τα αποτελέσματα της σύγκρισης που επιχειρείς;
Μπορείς να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου σε παρακαλώ γιατί αδυνατώ να τον ακολουθήσω!!!
Εν έτει 2008, γεωπονική βαθμός εισαγωγής 13. Το ίδιο έτος ΤΕΙ Διατροφής βαθμός εισαγωγής 16 και ΤΕΙ Δομικών Έργων 16,5.
Χαλαρώστε λοιπόν, νεούδια πανεπιστήμονες γεωπόνοι.
9:17 πμ
Εξήγησέ μας τι ακριβώς θέλεις να πεις. Ντρέπεσαι, δεν ξέρεις πως να το εκφράσεις ή δεν έχεις τίποτα να απολύτως να πεις;
Θέλεις και να λέγεσαι επιστήμονας, τρομάρα σου. Πήγαινε τώρα να παρουσιαστείς σαν Γεωπόνος στην κοινωνία... Σαν δε ντρέπεστε!!!
Στο ερώτημα του 8:18 μμ θα απαντήσεις ή θα συνεχίσεις να κάνεις την πάπια;
Ρε παλικάρια ΠΕ και ΤΕ...Δεν ντρέπεστε καθόλου; Τα έχετε λύσει όλα σας τα προβλήματα και τώρα κάθεστε και παίζετε με μονάδες και δεκαδικά; Ποιός έγραψε πότε και πόσο και για ποιά σχολή; Ποιος αξίζει να είναι επιστήμονας και ποιός όχι; ;Έλεος!
Πόσο χρονών είστε ρε; Τσακώνεστε σαν μικρά κοριτσάκια. Μόνο που δεν κατεβάσατε τα παντελόνια σας για να δείτε ποιός έχει μεγαλύτερο "μόριο". Τέτοιοι διάλογοι δεν αρμόζουν σε άντρες με τσίπα και πολύ περισσότερο σε ανθρώπους με επαγγελματική συνείδηση και επιστημονικό γίγνεσθαι! Σκατά επιστήμονες είστε, και μου θέλετε και επαγγελματικά δικαιώματα.
φίλε 3 ιουνίου 9:17.
προφανώς μιλάς για το τει αθηνών τροφίμων με βάση 12886 στο οποιο αρκετά άτομα μπαίνουν και έχει ζήτηση επειδή απλά είναι αθήνα!αν θες να μου το συγκρίνεις λοιπόν με ΑΕΙ να το κάνεις με το αντίστοιχο τμήμα πανεπιστημίου αθηνών(16639!!)υπάρχει όπως καταλαβαίνεις αισθητή διαφορά!!το πρόβλημα μας δεν είναι ακριβώς τα τεί αλλά η αλαζονεία μερικών από αυτά. επειδή έχω τις περσυνές βάσεις γιατί ψάχνω να δω που θα καθοδηγήσω την αδερφή μου που δίνει του χρόνου(εννοείται ότι την αποτρέπω από το να μπλέξει με τον γεωτεχνικό κλαδο!!)σου λέω ότι το 90% των τει παρόλου που η κακομοίρα η γιανάκου προσπάθησε να περάσει ως βάση εισαγωγής το 10 παραμένει το 8 και το 9!!!!και πες μου τώρα αυτά τα άτομα που δεν έχουν ανοίξει βιβλίο αξίζει να σπουδάζουν ???μήπως θα ήταν πολύ καλύτερα να πηγαίναν σε τεχνικές σχολές??ήδη πολλά τεί κοντευουν να κλείσουν και το ευχομαι γιατί απλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν!!
1:05 μμ
Εσύ τώρα τι παριστάνεις; Την τσουτσου που νουθετεί;
@ 3:19
Όντως, έχεις δίκιο! Σαν τσουτσού μπηκα στη συζήτηση. Τουλάχιστον όμως εγώ φρόντισα να έχω υπαρκτή σεξουαλική ζωή. Κάνε και εσύ το ίδιο μπας και συνέλθεις. Και επειδή θεωρώ ανέντιμο να συνεχίσω αυτού του είδους τον διάλογο χωρίς ονοματεπώνυμο (μιας και επιλέγω την ανωνυμία)...σταματάω εδώ.
Συνεχίστε τις κατινιές όπως πολύ καλά ξέρετε...
Τα (αριθμητικά) επιχειρήματα με τις βάσεις μου φαίνονται τουλάχιστον αστεία, ωστόσο θα παραθέσω μερικά νούμερα γιατί στην προσπάθεια μερικών η παραπληροφόρηση δίνει και παίρνει. Αναλυτικότερα:
Βάσεις 1996 (θυμίζω ότι είχαν ανακοινωθεί δύο φορές εκείνη τη χρονιά, μιας και ο τότε Υπ. ΥΠΕΠΘ κ. Α. Παπανδρέου αποφάσισε την επιπλέον εισαγωγή 3000-3500 χιλιάδων μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση των βάσεων. Εδώ παραθέτω τη δεύτερη και τελική):
Από ΑΕΙ Γεωπονίας έχουμε Φυτ. Παρ. ΓΠΑ 4726 ήτοι 14.8, Ζωικ. Παρ. ΓΠΑ 4594 ήτοι 14.4, Γεωργ. Βιολ. & Βιοτεχν. ΓΠΑ 4986 ήτοι 15.3, Γεωργ. Οικ. ΓΠΑ 4604 ήτοι 14.4, Γεωργ. Βιομ. ΓΠΑ 4704 ήτοι 14.7, Εγγ. Βελτ. & Γεωρ. Μηχ. ΓΠΑ 4526 ήτοι 14.1, Γεωπ ΑΠΘ 4662 ήτοι 14.6, Γεωπ. Φυτ. & Ζωικ. Παρ. Παν. Θεσ. (Βόλος) 4572 ήτοι 14.3.....
Την ίδια χρονιά (1996 πάντα), οι βάσεις στα τότε 18 ΤΕΙ Γεωπονίας κυμάνθηκαν 3188, ήτοι 9.96, για το Γεωργ. Μηχαν. & Αρδ. Μεσσολ. μέχρι 4161, ήτοι 13.0, μέχρι το Φυτ. Παρ. ΤΕΙ Θεσ/κης. Την ίδια χρονιά το Φυτ. Παραγ. ΤΕΙ Λάρισας είχε 3719 μόρια, ήτοι 11.6 (και όχι γύρω στο 15 που ήταν τα ΑΕΙ)...
Το 2008 (χρονιά που αναφέρθηκε επίσης παραπάνω) από την κατηγορία 90% των υποψηφίων, το ΑΤΕΙ Θερμοκ. Καλλιεργ. & Ανθοκο. Μεσολ. είχε βάση 13.69 και το όμορρο ΑΤΕΙ Ηρακλείου είχε 13.16.... ΟΜΩΣ, σε αυτά τα δύο ΑΤΕΙ τα +13 ΔΕΝ είναι ουσιαστικά «βάσεις», αλλά ο βαθμός του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ επιτυχόντα σε αυτές τις σχολές. Το ξαναδιατυπώνω μήπως δεν το αντιλήφθηκε κάποιος: ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑΣ (αριθμητικώς: 01) μόλις σπουδαστής και οι υπόλοιπες διαθέσιμες θέσεις παρέμειναν ΚΕΝΕΣ. Προφανώς κάποιος που δεν πέτυχε στο Γεωπόνικό ΑΕΙ είχε δηλώσει στο καπάκι κάποιο ΑΤΕΙ Γεωπονίας.
Οι βάσεις του 2008 όλων των Γεωπονικών Σχολών (ΑΕΙ) στην κατηγορία 90% κυμάνθηκαν στα 12.34-16.64, ενώ στα ΑΤΕΙ Γεωπονίας (εκτός των δύο προαναφερθέντων τμημάτων με τον μοναδικό επιτυχόντα) στα 8.72-10.1 (με επιτυχόντες σπουδαστές κατά μέσο όρο γύρω στους δέκα)! Σε τέσσερα μάλιστα ΑΤΕΙ Γεωπονίας δεν σημειώθηκε βάση, γιατί ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΜΗΔΕΝ επιτυχόντες).
Για όποια άλλη χρονία θέλετε τις βάσεις σε όποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ-ΑΤΕΙ εδώ έιμαστε. Και με Δέσμες και με Πεδία. Θυμίζω, ότι τη χρονιά 2008 για την επιτυχία ισχύει για εισαγωγή-επιτυχία το κριτήριο του ΓΒΠ 10 ή 10.000 μόρια.
Ένας του ΓΠΑ/AUA
Υ.Γ. Οι αριθμοί-μόρια μεταξύ Δεσμών-Βάσεων ουδεμία σχέση έχουν. Διαφορετική φιλοσοφία εντελώς. Μην τα μπλέκουν ορισμένοι στο μυαλό τους...
Προς (2 Ιούνιος 2009 5:29 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:32 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:44 μμ): Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτα φίλε μου και δεν πουλάω επιστήμη πολύ απλά γιατί είμαι επιστήμων. Φίλε 5:32 έχω συστηθεί ως Γεωπόνος, γιατί πολύ απλά είμαι γεωπόνος, είμαι απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΠΕ) και μάλιστα αριστούχος. Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό (στο εξωτερικό) και επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αυτοαποκαλούμε και γεωπόνος και επιστήμων! Αυτά όχι για να αυτοπροβληθώ, αλλά για να δείξω το πόσο άδικα κρίνεται τους ανθρώπους και το πόσο άκριτα βγάζεται συμπεράσματα. Όπως καταλαβαίνεται κουβαλάω στις πλάτες μου κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και επιτρέψτε μου να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη από εσάς που μηδενίζεται τα πάντα…
(1) Μάθετε λοιπόν, πως οι βάσεις εισαγωγής της κάθε σχολής (και τότε αλλά και τώρα) δεν καθορίζεται από το επίπεδο και την δυσκολία της κάθε σχολής αλλά από την ζήτησή τους στα μηχανογραφικά δελτία!!! Για αυτό και οι σχολές (ΠΕ και ΤΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάντοτε υψηλότερες βάσεις από αυτές της επαρχίας. Πληροφοριακά μόνο επιτρέψτε μου να σας πω πως την εποχή που δίναμε πανελλαδικές με το σύστημα των Δεσμών εξεταζόμασταν σε 4 μόνο μαθήματα και όχι σε 7 όπως εσείς. Επίσης για να μπορείτε να κάνετε αντικειμενικές συγκρίσεις, αν θέλετε να συγκρίνεται τις επιδόσεις των τότε υποψήφιων με τις δικές σας θα πρέπει να συγκρίνεται και το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των τότε εξετάσεων με το βαθμό δυσκολίας των δικών σας. Δεν υπονοώ κάτι-είναι ο απλός και βασικός κανόνας σύγκρισης….Να αναφέρω επίσης πως το μηχανογραφικό δελτίο συμπληρωνόταν πριν από τις εξετάσεις (όχι όπως εσείς τώρα που ξέρεται τις βαθμολογίες σας) και επομένως ήταν κάτι σαν λαχείο γιατί απλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τις επιδόσεις μας από πριν. Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε 5:44μμ…Επίσης πληροφοριακά να αναφέρω πως τότε η εξέταση στο μάθημα της έκθεσης ήταν μόνο ανάπτυξη και δεν έπαιρνες 10 από ασκήσεις γλώσσας όπως εσείς τώρα, επομένως το 16 ή το 17 στην έκθεση τότε ήταν κατά πολύ δυσκολότερο να το επιτύχεις σε σχέση με τώρα. Να αναφέρω επίσης ότι το 1996 (ή 1995) είχε μπει μια άσκηση στην φυσική που "ήταν λάθος" και οι καθηγητές διαφωνούσαν ως προς το ποια είναι η σωστή λύση…Αποτέλεσμα; Η πλειοψηφία να γράψουν φυσική κάτω από τη βάση. Ακόμη και τότε οι βάσεις εισαγωγής στα γεωπονικά ΤΕΙ ήταν γύρω στο 11-13 (ανάλογα το τμήμα). Τα αναφέρω αυτά για να σου δείξω πως μια "κακιά" μέρα αρκούσε για να μείνεις εκτός ΑΕΙ (δεν είχες το περιθώριο των 7 μαθημάτων βλέπεις…). Τέλος δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ως προς τις βάσεις εισαγωγής διότι και σε πανεπιστήμια έμπαινες πριν 2 χρόνια με 4 και με 5 (π.χ. ιταλική, γερμανική φιλολογία κλπ)…Υπήρχαν λοιπόν πολλοί συμμαθητές μου (σύστημα Δεσμών και πάντα μιλάω για Γενικά Λύκεια) που ήταν άριστοι και σαΐνια και μπήκαν σε ΤΕΙ-γιατί την εποχή εκείνη ο επαγγελματικός προσανατολισμός ήταν ανύπαρκτος και ελάχιστοι γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τελειώνοντας ένα ΤΕΙ. Μπορώ να σου πω όμως ότι τότε ήμασταν όλοι μας "μαθητές" και παραμένουμε ακόμη-είναι βασική αρχή για να πάς μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Σχεδόν όλοι αυτοί οι συμμαθητές μου βρήκαν τον δρόμο τους-είτε με κατακτήτριες-είτε στο εξωτερικό…Δεν σε έκανε τότε εξυπνότερο ή πιο μελετηρό το να περάσεις σε ΑΕΙ…Τέλος αν επιχειρήσω να μπω στην λογική σου δεν μπορώ να συγκρίνω τους τότε φοιτητές των γεωπονικών ΤΕΙ με τους τωρινούς διότι εκείνοι περνούσαν κατά μεέσο όρο με 13 και οι υπόλοιποι με 3.
συνέχεια....
(2) Σε ότι αφορά στο ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ έχω να πω τα εξής: ρίξε μια ματιά στο site π.χ. του ΤΕΙ Ηρακλείου να δεις ποιοι άνθρωποι διδάσκουν και ποιο είναι το ακαδημαϊκό τους έργο…Είναι σχεδόν όλοι τους Δρ. και μάλιστα απόφοιτοι της γεωπονικής σχολής Αθηνών-αν αυτό σου λέει κάτι! Με ποια λογική λοιπόν λες πως οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή ότι είναι λιγότερο ικανοί από τους καθηγητές των γεωπονικών πανεπιστημίων; Αφού και οι καθηγητές των γεωπονικών σχολών είναι απόφοιτοι των ίδιων πανεπιστημίων-και κάποιοι ίσως έχουν υπάρξει και συμφοιτητές! Σε ότι αφορά σε άλλα ΤΕΙ (Άρτας, Καλαμάτας κλπ) θα πρέπει να σου πω πως υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι…απλά είναι ωρομίσθιοι και δεν μπορούν να παράγουν ερευνητικό έργο κάτω από αυτές τις συνθήκες… Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω πως η μεγάλη πλειοψηφία των ωρομίσθιων καθηγητών πλέον έχουν και MSc και PhD και θεωρώ πως κάνουν πολύ ευσυνείδητα τη δουλειά τους (μιας και τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους από αυτούς-και για να σε προλάβω δεν είμαι ένας από αυτούς). Μπορώ επίσης να σου πω ότι ως νέοι στην δουλειά έχουν πολύ μεράκι να διδάξουν-και πολύ φρέσκες τις γνώσεις τους... Για να σε ρωτήσω λοιπόν, ποιος διδάσκει τα εργαστήρια σου; Μήπως οι PhD φοιτητές του κάθε καθηγητή (δεν φαντάζομαι να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε που ήμουν και εγώ φοιτητής εκεί); Με ποιο κριτήριο ισχυρίζεσαι λοιπόν πως σε πρακτικό επίπεδο διδάσκεστε περισσότερα στα εργαστήρια σας από όσα αυτά τα παιδιά; Και πως μπορείτε να κρίνετε εσείς το ακαδημαϊκό επίπεδο ανθρώπων που έχουν αν μη τι άλλο τα τυπικά προσόντα να διδάσκουν;…Τα ΤΕΙ λοιπόν έχουν διανύσει μια πορεία και είτε σας αρέσει είτε όχι ακόμη και οι ωρομίσθιοι καθηγητές των "κατώτερων ΤΕΙ" έχουν διδακτορικά. Το αν μπαίνουν 10 φοιτητές ή ένας, αυτό ουδεμία σχέση έχει με το επίπεδο σπουδών…Αν τα ΤΕΙ αυτά είχαν μόνιμο προσωπικό και χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δουλειά (δες και πάλι ΤΕΙ Ηρακλειου-που το κάνει ήδη…). Ποιος μπορεί να με πείσει πως όλα τα πανεπιστήμια γεωπονικών επιστημών είναι του ίδιου επιπέδου και της ίδιας δυσκολίας; Γιατί αποκλείετε το ενδεχόμενο κάποια ΤΕΙ να είναι καλύτερα από κάποια γεωπονικά πανεπιστήμια (π.χ. Θράκης όπως απαξιωτικά ανέφερε κάποιος συνάδελφος μας). Προσωπικά λοιπόν, έχω επιλέξει να μην κρίνω ανθρώπους από το πτυχίο τους (ΤΕ ή ΠΕ) αλλά από τις ικανότητες τους και την πορεία τους. Επίσης, δεν φταίνε όσοι εισέρχονται στα ΤΕΙ, φταίει το σύστημα που έχει δημιουργήσει και συντηρεί αυτή την κατάσταση…Αν λοιπόν, πρέπει να τα βάλετε με κάποιον πολεμήστε το σύστημα και όχι τους ΤΕ. Τέλος, ο καθηγητής κύριος Μπουράνης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όσα λέει…και αντιδράτε σε όσα λέει τότε θα έπρεπε να αναρωτηθείτε σοβαρά…μήπως ανήκετε στο 70% των τουριστών και για αυτό ασχολείστε με τέτοιου τύπου μικρότητες; Έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με πολλούς ΤΕ γεωπόνους και ΤΕ γεωπόνους που κάνανε MSc και PhD και είναι τιμή και χαρά μου να τους αποκαλώ συναδέλφους μου-ακόμη και αν δεν γίνονται δεκτοί στο ΓΕΩΤΕΕ. Η πορεία του καθενός είναι αυτή που τον δικαιώνει…δεν γίνεσαι Θεός διότι παίρνεις ένα πτυχίο…θα πρέπει να το κτίσεις και να το υποστηρίξεις μετά…Καταλήγω λοιπόν, πως σε όλους τους κλάδους και χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί στο αντικείμενο τους. Σε ποια από τις 2 κατηγορίες θα ενταχθείς είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα…Αύριο-μεθαύριο μπορεί να διδάσκουν σε αυτά τα ΤΕΙ κάποιοι από τους δικούς συμφοιτητές…τι θα τους πείτε τότε…ότι είναι άσχετοι γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν έδρα στο πανεπιστήμιο;
Προς (2 Ιούνιος 2009 5:29 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:32 μμ) και (2 Ιούνιος 2009 5:44 μμ): Δεν εκμεταλλεύομαι τίποτα φίλε μου και δεν πουλάω επιστήμη πολύ απλά γιατί είμαι επιστήμων. Φίλε 5:32 έχω συστηθεί ως Γεωπόνος, γιατί πολύ απλά είμαι γεωπόνος, είμαι απόφοιτος Γεωπονικού Πανεπιστημίου (ΠΕ) και μάλιστα αριστούχος. Επίσης έχω κάνει μεταπτυχιακό και διδακτορικό (στο εξωτερικό) και επομένως έχω κάθε δικαίωμα να αυτοαποκαλούμε και γεωπόνος και επιστήμων! Αυτά όχι για να αυτοπροβληθώ, αλλά για να δείξω το πόσο άδικα κρίνεται τους ανθρώπους και το πόσο άκριτα βγάζεται συμπεράσματα. Όπως καταλαβαίνεται κουβαλάω στις πλάτες μου κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και επιτρέψτε μου να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη από εσάς που μηδενίζεται τα πάντα…
(1) Μάθετε λοιπόν, πως οι βάσεις εισαγωγής της κάθε σχολής (και τότε αλλά και τώρα) δεν καθορίζεται από το επίπεδο και την δυσκολία της κάθε σχολής αλλά από την ζήτησή τους στα μηχανογραφικά δελτία!!! Για αυτό και οι σχολές (ΠΕ και ΤΕ) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πάντοτε υψηλότερες βάσεις από αυτές της επαρχίας. Πληροφοριακά μόνο επιτρέψτε μου να σας πω πως την εποχή που δίναμε πανελλαδικές με το σύστημα των Δεσμών εξεταζόμασταν σε 4 μόνο μαθήματα και όχι σε 7 όπως εσείς. Επίσης για να μπορείτε να κάνετε αντικειμενικές συγκρίσεις, αν θέλετε να συγκρίνεται τις επιδόσεις των τότε υποψήφιων με τις δικές σας θα πρέπει να συγκρίνεται και το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των τότε εξετάσεων με το βαθμό δυσκολίας των δικών σας. Δεν υπονοώ κάτι-είναι ο απλός και βασικός κανόνας σύγκρισης….Να αναφέρω επίσης πως το μηχανογραφικό δελτίο συμπληρωνόταν πριν από τις εξετάσεις (όχι όπως εσείς τώρα που ξέρεται τις βαθμολογίες σας) και επομένως ήταν κάτι σαν λαχείο γιατί απλά δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τις επιδόσεις μας από πριν. Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε 5:44μμ…Επίσης πληροφοριακά να αναφέρω πως τότε η εξέταση στο μάθημα της έκθεσης ήταν μόνο ανάπτυξη και δεν έπαιρνες 10 από ασκήσεις γλώσσας όπως εσείς τώρα, επομένως το 16 ή το 17 στην έκθεση τότε ήταν κατά πολύ δυσκολότερο να το επιτύχεις σε σχέση με τώρα. Να αναφέρω επίσης ότι το 1996 (ή 1995) είχε μπει μια άσκηση στην φυσική που "ήταν λάθος" και οι καθηγητές διαφωνούσαν ως προς το ποια είναι η σωστή λύση…Αποτέλεσμα; Η πλειοψηφία να γράψουν φυσική κάτω από τη βάση. Ακόμη και τότε οι βάσεις εισαγωγής στα γεωπονικά ΤΕΙ ήταν γύρω στο 11-13 (ανάλογα το τμήμα). Τα αναφέρω αυτά για να σου δείξω πως μια "κακιά" μέρα αρκούσε για να μείνεις εκτός ΑΕΙ (δεν είχες το περιθώριο των 7 μαθημάτων βλέπεις…). Τέλος δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ως προς τις βάσεις εισαγωγής διότι και σε πανεπιστήμια έμπαινες πριν 2 χρόνια με 4 και με 5 (π.χ. ιταλική, γερμανική φιλολογία κλπ)…Υπήρχαν λοιπόν πολλοί συμμαθητές μου (σύστημα Δεσμών και πάντα μιλάω για Γενικά Λύκεια) που ήταν άριστοι και σαΐνια και μπήκαν σε ΤΕΙ-γιατί την εποχή εκείνη ο επαγγελματικός προσανατολισμός ήταν ανύπαρκτος και ελάχιστοι γνώριζαν τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν τελειώνοντας ένα ΤΕΙ. Μπορώ να σου πω όμως ότι τότε ήμασταν όλοι μας "μαθητές" και παραμένουμε ακόμη-είναι βασική αρχή για να πάς μπροστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Σχεδόν όλοι αυτοί οι συμμαθητές μου βρήκαν τον δρόμο τους-είτε με κατακτήτριες-είτε στο εξωτερικό…Δεν σε έκανε τότε εξυπνότερο ή πιο μελετηρό το να περάσεις σε ΑΕΙ…Τέλος αν επιχειρήσω να μπω στην λογική σου δεν μπορώ να συγκρίνω τους τότε φοιτητές των γεωπονικών ΤΕΙ με τους τωρινούς διότι εκείνοι περνούσαν κατά μεέσο όρο με 13 και οι υπόλοιποι με 3.
Στείρες αντιπαραθέσεις..για πολλοστή φορά γράφονται κείμενα ολόκληρα χωρίς νόημα.
Είμαι Τεχνολόγος Γεωπονίας απο το ΤΕΙ Λάρισας, έχω Master και PhD στην Αγροτική Οικονομία, με υποτροφία απο το ΙΚΥ, απο το Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Γύρισα στην Ελλάδα και για το επίσημο ελληνικό κράτος ως απόφοιτος ΤΕΙ δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα, παρόλα αυτά δεν μου αρέσει το δημόσιο και απασχολούμαι στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να με εμποδίζει κανείς, αγοράζοντας τις υπογραφές, συντάσσω Σχέδια Βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, οικονομοτεχνικές μελέτες για τον Αναπτυξιακό Νόμο, Περιβαλλοντικές μελέτες για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μέχρι τώρα στην αγορά δεν με εμπόδισε κανείς να ασχοληθώ με αυτό που θέλω..και ξέρετε γιατί? γιατί η αγορά λύνει όλα αυτά του είδους τα προβλήματα, σε αναδεικνύει αν είσαι σωστός και σε "καθαρίζει" αν εισαι σκάρτος και αυτό γίνεται είτει είσαι απο ΑΕΙ ή απο ΤΕΙ. Οι περισσότεροι εδώ μεσα agroanergoi κυνηγάτε το δημόσιο και δεν παλεύεται στον ιδιωτικό τομέα και ας έχετε ένα παραπάνω κίνητρο απο μένα αυτό το ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την υπογραφή.
Βγείτε στη πιάτσα, η δουλειά είναι εκεί έξω και οχι στις φαμφάρες των Πανεπιστημιακών και μη Σχολών.
Καλή επιτυχία σε όλους σας.
Συνέχεια 3 Ιούνιος 2009 5:51 μμ:
(2) Σε ότι αφορά στο ακαδημαϊκό έργο των ΤΕΙ έχω να πω τα εξής: ρίξε μια ματιά στο site π.χ. του ΤΕΙ Ηρακλείου να δεις ποιοι άνθρωποι διδάσκουν και ποιο είναι το ακαδημαϊκό τους έργο…Είναι σχεδόν όλοι τους Δρ. και μάλιστα απόφοιτοι της γεωπονικής σχολής Αθηνών-αν αυτό σου λέει κάτι! Με ποια λογική λοιπόν λες πως οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους ή ότι είναι λιγότερο ικανοί από τους καθηγητές των γεωπονικών πανεπιστημίων; Αφού και οι καθηγητές των γεωπονικών σχολών είναι απόφοιτοι των ίδιων πανεπιστημίων-και κάποιοι ίσως έχουν υπάρξει και συμφοιτητές! Σε ότι αφορά σε άλλα ΤΕΙ (Άρτας, Καλαμάτας κλπ) θα πρέπει να σου πω πως υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι…απλά είναι ωρομίσθιοι και δεν μπορούν να παράγουν ερευνητικό έργο κάτω από αυτές τις συνθήκες… Μπορώ με βεβαιότητα να σου πω πως η μεγάλη πλειοψηφία των ωρομίσθιων καθηγητών πλέον έχουν και MSc και PhD και θεωρώ πως κάνουν πολύ ευσυνείδητα τη δουλειά τους (μιας και τυγχάνει να γνωρίζω κάποιους από αυτούς-και για να σε προλάβω δεν είμαι ένας από αυτούς). Μπορώ επίσης να σου πω ότι ως νέοι στην δουλειά έχουν πολύ μεράκι να διδάξουν-και πολύ φρέσκες τις γνώσεις τους... Για να σε ρωτήσω λοιπόν, ποιος διδάσκει τα εργαστήρια σου; Μήπως οι PhD φοιτητές του κάθε καθηγητή (δεν φαντάζομαι να έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε που ήμουν και εγώ φοιτητής εκεί); Με ποιο κριτήριο ισχυρίζεσαι λοιπόν πως σε πρακτικό επίπεδο διδάσκεστε περισσότερα στα εργαστήρια σας από όσα αυτά τα παιδιά; Και πως μπορείτε να κρίνετε εσείς το ακαδημαϊκό επίπεδο ανθρώπων που έχουν αν μη τι άλλο τα τυπικά προσόντα να διδάσκουν;…Τα ΤΕΙ λοιπόν έχουν διανύσει μια πορεία και είτε σας αρέσει είτε όχι ακόμη και οι ωρομίσθιοι καθηγητές των "κατώτερων ΤΕΙ" έχουν διδακτορικά. Το αν μπαίνουν 10 φοιτητές ή ένας, αυτό ουδεμία σχέση έχει με το επίπεδο σπουδών…Αν τα ΤΕΙ αυτά είχαν μόνιμο προσωπικό και χρήματα θα μπορούσαν να κάνουν πολύ αξιόλογη ερευνητική δουλειά (δες και πάλι ΤΕΙ Ηρακλειου-που το κάνει ήδη…). Ποιος μπορεί να με πείσει πως όλα τα πανεπιστήμια γεωπονικών επιστημών είναι του ίδιου επιπέδου και της ίδιας δυσκολίας; Γιατί αποκλείετε το ενδεχόμενο κάποια ΤΕΙ να είναι καλύτερα από κάποια γεωπονικά πανεπιστήμια (π.χ. Θράκης όπως απαξιωτικά ανέφερε κάποιος συνάδελφος μας). Προσωπικά λοιπόν, έχω επιλέξει να μην κρίνω ανθρώπους από το πτυχίο τους (ΤΕ ή ΠΕ) αλλά από τις ικανότητες τους και την πορεία τους. Επίσης, δεν φταίνε όσοι εισέρχονται στα ΤΕΙ, φταίει το σύστημα που έχει δημιουργήσει και συντηρεί αυτή την κατάσταση…Αν λοιπόν, πρέπει να τα βάλετε με κάποιον πολεμήστε το σύστημα και όχι τους ΤΕ. Τέλος, ο καθηγητής κύριος Μπουράνης έχει ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο σε όσα λέει…και αντιδράτε σε όσα λέει τότε θα έπρεπε να αναρωτηθείτε σοβαρά…μήπως ανήκετε στο 70% των τουριστών και για αυτό ασχολείστε με τέτοιου τύπου μικρότητες; Έχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με πολλούς ΤΕ γεωπόνους και ΤΕ γεωπόνους που κάνανε MSc και PhD και είναι τιμή και χαρά μου να τους αποκαλώ συναδέλφους μου-ακόμη και αν δεν γίνονται δεκτοί στο ΓΕΩΤΕΕ. Η πορεία του καθενός είναι αυτή που τον δικαιώνει…δεν γίνεσαι Θεός διότι παίρνεις ένα πτυχίο…θα πρέπει να το κτίσεις και να το υποστηρίξεις μετά…Καταλήγω λοιπόν, πως σε όλους τους κλάδους και χώρους υπάρχουν καλοί και κακοί στο αντικείμενο τους. Σε ποια από τις 2 κατηγορίες θα ενταχθείς είναι καθαρά προσωπικό σου θέμα…Αύριο-μεθαύριο μπορεί να διδάσκουν σε αυτά τα ΤΕΙ κάποιοι από τους δικούς συμφοιτητές…τι θα τους πείτε τότε…ότι είναι άσχετοι γιατί δεν κατάφεραν να πάρουν έδρα στο πανεπιστήμιο;
Συνέχεια 3 Ιούνιος 2009 5:51 μμ:
(3) Στο δημόσιο δεν κινδυνεύετε από τους ΤΕ, διότι οι προκηρύξεις είναι ξεκάθαρες και απόλυτα διακριτός ο ρόλος του καθενός! Ένας ΤΕ δεν μπορεί να κάνει αίτηση για θέσεις ΠΕ και το αντίστροφο…προς τι τόση επιθετικότητα και κακία λοιπόν; Μπορώ με βεβαιότητα να σου πως τα πτυχία από το εξωτερικό είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις (Ιταλία, Αγγλία, Ρουμανία, Βουλγαρία κλπ)…και προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου, αλλά να εφόσον θεωρείς πως κατέβαλες τόσο μεγάλη προσπάθεια για αυτό το πτυχίο θα πρέπει να αναμετρηθείς με εκείνους, διότι αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν τις ίδιες θέσεις με εσένα. Στον ιδιωτικό τομέα δε, επιβιώνει ο καλύτερος και ο ικανότερος…άρα αν δεν ανήκεις στο 70% και πάλι δεν έχεις λόγο να ανησυχείς!
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ…αλλά ήθελα να τονίσω πως κάποιες συγκρίσεις είναι τελείως άτοπες και πως καλό είναι να μην βλέπουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Αν αγαπάτε την επιστήμη σας προσπαθήστε να την προασπίσετε και να την υπερασπίσετε προσπαθώντας να αφήσετε ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενεές…Διαφορετικά θα γράφουν και εκείνες τα ίδια σε παρόμοιες στήλες. Σε αυτή την χώρα κάποιοι πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία να κάνουν τομές ουσιαστικές και να θεσπίσουν αξιοκρατικά κριτήρια-με όποιο κόστος…Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε πρώτα και πάνω από όλα εμείς τον τρόπο που σκεπτόμαστε και τη νοοτροπία μας αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Πολύ φοβάμαι δε, πως θα παραμείνουμε το ίδιο μίζεροι και γκρινιάρηδες και το χειρότερο δεν θα πρόκειται ποτέ να πάμε μπροστά…Συνεργασία και όχι πόλεμος συνάδελφοι…
ΤΕΛΟΣ._
Υ.Γ: Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε 3 Ιούνιος 2009 6:20 μμ
@ 3:48 μμ
Ο κλασικός ο γαμ..κος ο Έλληνας. Βάστα πατριώτη, θα μας γαμ... και μας στο τέλος. Βέβαια, θα πρέπει να σε ενημερώσω πως η πεοπαλινδρόμηση δε λογίζεται ως σεξουαλική πράξη...
Αγαπητοί κύριοι ΤΕ
Εμείς πρώτοι δεν θέλουμε να πεινάσετε αλλά πρέπει επιτέλους να μπουν κάποια όρια σε αυτό το επάγγελμα. Ζητάμε το αυτονόητο, ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΡΟΛΩΝ. Στο γενικότερο μπάχαλο του κλάδου δυστυχώς οι συνάδελφοί σας κινούνται επιθετικά διεκδικώντας κομμάτι από μια πίτα που απλά δεν τους ανήκει. Καταφέρατε να αποκτήσετε άδειες καταστημάτων ΦΠΠ, συστήνεστε ως σύμβουλοι, μπαίνετε στις πιστοποιήσεις, μπήκατε στη δακοκτονία, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, θέλετε τον ΕΛΓΑ κ.α. Ποια λοιπόν η διαφορά? Να μπούμε και στο επιμελητήριο και όλοι γινόμαστε γεωτεχνικοί. Εδώ πρέπει να μπει ένα τέλος-δυναμικά. Το επίπεδο στα ΤΕΙ είναι χαμηλό, και ότι και να πείτε δεν πείθει κανένα. Η πλειοψηφία των συναδέλφων σας έχει εισαχθεί με βαθμούς κάτω από την βάση (και σίγουρα κάτω από τον μέσο όρο βαθμολογίας κάθε χρονιά-για να τελειώνουμε με τους αριθμούς). Πολλά ΤΕΙ του αγροτικού τομέα κλείνουν και απαξιώνονται. Η ομολογία ότι παραδίδονται μαθήματα από συμβασιούχους (που μπαίνουν με τους γνωστούς τρόπους) κατόχους απλά Master δείχνει πολλά. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, παιδιά που ωρίμασαν και προόδευσαν, δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας. Μπορεί σε πολλά θέματα να είμαστε διχασμένοι (οι απόφοιτοι γεωπονικής)αλλά σε αυτό πρέπει να είμαστε μαζί. Δεν πάει άλλο.
Προς: 3 Ιούνιος 2009 9:19 μμ
Αγαπητέ κύριε ΠΕ
Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά αυτό που έπρεπε να ισχύει και που θα ισχύσει στο μέλλον αργά ή γρήγορα, είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμιά διαφορά στα επαγγελματικά δικαιώματα μεταξύ ΠΕ και ΤΕ. Η μόνη διαφορά θα πρέπει να είναι στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία που πιθανόν να θέλει να ακολουθήσει κάποιος. Όπως ακριβώς ισχύει και στις λοιπές Ευρωπαικές χώρες.
Είναι αστείο να αφαιρείς ένα επαγγελματικό δικαίωμα όπως η σύνταξη ενός Σχεδίου Βελτίωσης για παράδειγμα που είναι μια κυριολεκτικά της πλάκας ας πούμε οικονομοτεχνική μελέτη με το πρόσχημα του ότι θα πρέπει να σπουδάσεις 5 χρόνια στη γεωπονική για να κάνεις κάτι τέτοιο.
Ας σοβαρευτούμε λοιπόν, καλό είναι να παλεύεις για τα δικά σου επαγγελματικά δικαιώματα και όχι να αποκλείεις αυτά των άλλων.
Αυτό κάνω γι΄αυτό πρέπει δυστυχώς να αντιμετωπίζω διαρκώς αυτούς που χωρίς ούτε καν τα στοιχειώδη εφόδια, προσπαθούν να να κλέψουν τα δικαιώματα μου (που έχω κερδίσει καταβάλλοντας πολύ περισσότερα από αυτούς), κοροϊδεύοντας μέσα σε ένα ανάπηρο σύστημα. Η εξίσωση εκτός από κατάφωρη αδικία θα σημάνει την απόλυτη διάλυση ενός πολύπαθου κλάδου. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
Ρε παλίκαρε Τεχνολόγε Γεωπονίας δεν παίρνεις το κουβαδάκι σου να πας να παίξεις σε καμιά άλλη παραλία; Αυτά που λες είναι όνειρα θερινής νυχτός! Αν θέλεις να γίνεις Γεωπόνος, δώσε κατατακτήριες σε κάποιο Πανεπιστήμιο. Να δούμε τότε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος...
Μετα απο 8 χρόνια σπουδών (ΤΕΙ-Master-PhD) σε μένα αναφέρεσαι να δώσω κατακτήριες και να παω στη Γεωπονική?
Τρελλάθηκες φίλε ή μήπως νομίζεις οτι επειδή τελείωσες τη Γεωπονική πήρες και το δαχτυλίδι του Πάπα!
Πες μας τώρα οτι το τει κοζανης ηταν επιλογη σου να τρελαθούμε.
ΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΡΕ...? ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΨΗΦΟΥΣ....
4 Ιούνιος 2009 1:43 μμ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΛΙΓΟ....ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΙ ΤΕΙ ΜΕΣΑ.... ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ... ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΤΥΧΙΟ ΓΠΑ, MASTER ΚΑΙ PHD ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Phd...(ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...)
Δημοσίευση σχολίου