Σχόλιο σε αγροτική εφημερίδα για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009


Το σχόλιο από την στήλη "Ανέκφραστος Αγρότης" της εβδομαδιαίας εφημερίδας 'Αγροτική Έκφραση"

16 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 1:36 π.μ.  

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ.

Να όμως πως το σκέφτονται το όλο θέμα ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.Βεργίνης. ,οι οποίοι πήραν και τις κρίσιμες αποφάσεις :

“ ..είστε άνεργος εδώ και μήνες; είστε γονέας τριών -τεσσάρων παιδιών; έχετε κουραστεί στο Πανεπιστήμιο για να βγάλετε μεγάλο βαθμό πτυχίου , να πάρετε μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό ενδεχομένως; ποιος σας φταίει ; ποιος σας είπε να παιδεύεστε τζάμπα ; εμείς έτσι κι αλλιώς σας γράφουμε στα αρχ...δια μας !!!
Η λύση είναι πολύ απλή για να σας δώσουμε ένα κομμάτι ψωμί. Υψώστε πολύ ψηλά την ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ. , γλύψτε λίγο και κανέναν γαλάζιο βουλευτή καλού κακού…..και όλα θα πάνε καλά ΄΄

Τα φαξ από τα γραφεία των βουλευτών πήραν φωτιά .Οι υπόλοιπες αιτήσεις που έφτασαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ταχυδρομείο ,δεν θα ανοιχτούν καν. Λίστα με τα ονόματα των επιτυχόντων –απορριφθέντων δεν θα βγεί καθόλου. Το αστείο είναι ότι στην αίτηση μας ζήτησαν να γράψουμε και τον ακριβή βαθμό πτυχίου .Μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια και μας εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε .
Οι αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους και πήραν τα 500.
Εμείς τι θα κάνουμε?????????????????????????????????????????????????

Λαρισαιος 23 Μαΐου 2009 στις 2:48 π.μ.  

Κατι ειναι κι αυτο, αν και ομολογω οτι δεν το περιμενα.
Ελπιζω να εχει συνεχεια στο μελλον(εννοω η συμπαρασταση των αγροτων στους γεωπονους...).
Οπως πρεπει και οι γεωπονοι να συμπαραστεκονται στα(δικαια) αιτηματα των αγροτων.
Ειναι προς το συμφερον ολων μας...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 11:08 π.μ.  

23 Μάϊος 2009 1:36 πμ

εμείς θα πάρουμε τα 3...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 2:45 μ.μ.  

Για όσους συναδέλφους της αγροτικής οικονομίας ενδιαφέρονται η Εθνική τράπεζα έχει προκηρύξει διαγωνισμό για εποχικό προσωπικό. Γίνονται δεκτοί και Γεωπόνοι Α.Ο.

Η προκήρυξη είναι εδώ :
http://www.nbg.gr/wps/wcm/connect/1f3223804e0755fb845aad26d177b8f0/Prokyriksi2_09.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=1f3223804e0755fb845aad26d177b8f0&CACHEID=e5022f804e07540aa359bf0de281a316

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ η Εθνική τράπεζα προσλαμβάνει Γεωπόνους Αγροτικής Οικονομίας, η Αγροτική δεν το έκανε στον τελευταίο διαγωνισμό της... Μια τράπεζα που βασίζεται στην αγροτική οικονομία της χώρας...

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 4:04 μ.μ.  

Katalipseis twra! Einai i moni lysi na aposyrthei auti i aparadekti prokyriksi. Mi kwlonete paidia! pote den einai arga.

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 5:11 μ.μ.  

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ..ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ!!

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 7:22 μ.μ.  

Προς 5:11-Θα ευνοηθουν καποιοι αγροτες, όπως και με μας τους γεωπόνους: κάποιοι θα ευνοηθούν με την συμβαση εργου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι περισσότεροι γεωπόνοι και αγροτες αγωνίζονται για τα προς το ζην. Μηπως οι αγροτες είναι αντιπαλοι μας και δεν το έχω καταλάβει?

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 7:33 μ.μ.  

αξιοκρατία = έβαλα βίσμα και έκανα μεταπτυχιακό που είναι 150 πόντους όχι για να βρώ δουλειά σχετική αλλά γαι τους 150 πόντους.
αξιοκρατία = έγλειφα τους καθηγητές και έβγαλα βαθμό
αξιοκρατία = δεν πέρασα πανελλήνιες στις οποίες παιρνάει και η κουτση μαρία πήγα εξωτερικό πήρα τη βαθμάρα μου και τη γλώσσα σε χαρτί (όχι το ψάρι)
αξιοκρατία = έκανα ψευδείς δηλώσεις και δούλευα συνεχώς γιατί είμαι μάγκας και πέρνω την προσαύξηση.
αξιοκρατεία=είμαι κατεύθυνσης τροφίμων αλλά μορώ να δουλεύω παντού σε αντίθεση με τους άλλους.
αξιοκρατεία = μετέφερα τα χαρτιά μου για να αποκτήσω εντοποιότητα.
αξιοκρατεία= απαραίτητο προσόν η άριστη γνώση ξένης γλώσσας την οποία αποκτάς απο ιδιωτική εκπαίδευση

Προστέθηκε στην ένοια αξιοκρατεία καιη αξιοκρατική επιλογή εργαζομένων , από ανθρώπους που τους ψηφίζουμε (βουλευτες) και τους θεωρούμε ικανούς, ηθικούς και αμερόληπτους

Ποιός ικανότερος στην αξιοκρατική επιλογή αν όχι οι παραπάνω.
Εκτός και αν δεν κάνεται εσεις οι ψηφοφόροι καλά τη δουλειά σας και δεν επιλέγεται αξιοκρατικά τους βουλευτές σας.

Οι προηγούμενοι ίσως να ήταν πιό αξιοκρατικοί και εξυπηρετικοί με την έννοια δεν χρειαζόταν να κάνεις τα χαρτιά σου και να το κάνεις βούκινο ότι γίνονται προσλήψεις. Πήγαινες με το πτυχίο σου ή χωρίς στο κατάστημα της αρεσκεία σου (ΕΛΓΑ) και σου έκαναν μια πρόσληψη για ΠΣΕΑ. Έκανες ένα σεμινάριο και βρισκόσουν μόνομος στους δήμους. Πρόσφερες 18 μηνες υπηρεσίες σε ευρωπαικά προγράμματα με αξιοκρατική επιλογή και γινόσουν μόνιμος.
Έδινες συνέντευξη στις αναπτυξιακές των διαφόρων Νομών και είσουν με δουλειά.

Η διαφορά είναι ότι εκείνοι μονιμοποιούσαν τους δικούς τους ενω ετούτοι τους μόνους που κατάφεραν να μονιμοποιήσουν ήταν όλους αυτούς με Π.Δ 164 δηλαδή των προηγούμενων

Ανώνυμος 23 Μαΐου 2009 στις 8:25 μ.μ.  

Το δυστύχημα είναι ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν τους γεωπόνους που εργάζονται σε υπηρεσίες σαν εχθρούς και όχι σαν συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στα προβλήματά τους.
Και πάντα υπεύθυνοι γι αυτό είναι οι πολιτικοί ηγέτες του ΥΠΑΑΤ που προσπαθούν να περάσουν τις εκάστοτε πολιτικές τους μέσω ημών που ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή μαζί τους καθώς και εμείς που δεν αντιδρούμε και γινόμαστε οι άμεσοι συνεργάτες τους.
Έτσι φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν οι «καλοί» γεωπόνοι ελεύθεροι επαγγελματίες-έμποροι και οι «κακοί» δημόσιοι οι οποίοι τους βάζουμε μικρές αποζημιώσεις στον ΕΛΓΑ, κάνουμε λάθη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους ταλαιπωρούμε με χαρτούρες στις νομαρχίες και στους δήμους κοκ!!!

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2009 στις 8:09 π.μ.  

ΠΡΟΣ 7:33
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ!
ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ...ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ...ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑ&ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ.
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΝ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!-ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ(ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ) ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΠΙΤΙ,ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.
ΠΡΙΝ ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2009 στις 10:39 π.μ.  

agroanerge η θεση Γεωπόνου Φυτοπροστασίας στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης έχει ήδη καταληφθεί απο άτομο με καλή γνώση της Ιταλικής και "άλλων" τυπικών προσόντων.

http://www.kath.gr/main/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=133

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2009 στις 12:18 μ.μ.  

@ 8:09 πμ

Ρε φίλε για ποιο παντεσπάνι μιλάς;
Για το παντεσπάνι των 670 Ε; Με πτυχίο, ξένες γλώσσες, υπολογιστές και πολλά άλλα προσόντα για 670; Και να λες και ευχαριστώ γιατι δεν τα βρίσκεις εύκολα και αυτα! Ποιο παντεσπάνι λοιπόν;

Αν δεν υπήρχε και το σπίτι ή το αυτοκίνητο των γονιών, μετανάστες θα ήμασταν όλοι! Είναι μια θλιβερή ιστορία αυτό που συμβαίνει με τους νέους ανθρώπους σήμερα και σίγουρα δεν ευθύνονται αυτοί για την κατάσταση που επικρατεί.

Όποιος είναι 45 σήμερα τις είχε τις ευκαιρίες του να ζήσει αξιοπρεπώς από την πρώτη μέρα που πήρε το πτυχίο του. Εμείς θα ψάχνουμε κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα να βρούμε (αν ποτέ βρούμε) κάτι καλύτερο από τα 670!
Μη λέμε ό,τι θέλουμε!

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2009 στις 5:09 μ.μ.  

χθες που ο βεργινης ηταν στη λαρισα με τον καραμανλη ποσοι απο εσας του γεωτεε και του γεωπονικου συλλογου λαρισας του ειπατε κατι? ή μονο λεζαντα και φωτογραφιες διπλα του?

Ανώνυμος 24 Μαΐου 2009 στις 5:57 μ.μ.  

23 Μάϊος 2009 7:33 μμ

επί ΠΑΣΟΚ έτρωγαν όλοι φίλε! Και οι πασοκοι και οι νεοδημοκράτες και όλοι! Και από αυτούς που μονιμοποιήθηκαν με το 164 το 90% δεξιοί είναι! Οι οποίοι δούλευαν επί ΠΑΣΟΚ! Και επί ΝΔ και επί ΠΑΣΟΚ οι ίδιοι δουλεύουν, οι ίδιοι τα τρώνε, οι δεξιοί!

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2009 στις 2:40 π.μ.  

προς 12.18
Μην εισαι σιγουρος για τους 45 ρηδες φιλε...

Ανώνυμος 25 Μαΐου 2009 στις 8:24 μ.μ.  

23 Μάϊος 2009 7:33 μμ
Τι λες ρε δηλαδη δε θεωρεις αξιοκρατικο το να μπει καποιος με ασεπ? Δε καταλαβα σιγα μη παει και βαση ηλικιας οποιος φτανει καποια ηλικια να διοριζεται ασχετα αν εχει μεταπτυχιακα διδακτορικα..Δεν παει ετσι τα μορια τα βρισκω πολυ δικαια και την εντοπιοτητα και ολα..Ετσι μπηκα και εγω και ειμαι πολυ νεαροτερος απο αλλους που δεν ειχαν μεταπτυχιακα διδακτορικα κτλ και δεν διοριστικαν..

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP