Καταγγελία ΠΕΑΣΓΕ και έκκληση για άμεση παρέμβαση για ανάκληση των αναξιοκρατικών και ρουσφετολογικών συμβάσεων έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Παρά τις αντιδράσεις του μεγαλύτερου μέρους των συμβασιούχων γεωπόνων, για τις επικείμενες συμβάσεις έργου στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυησεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), υπεγράφη μετά από εισήγηση του καινούργιου Προέδρου του Οργανισμού κ. Βεργίνη, η υπ΄αριθμόν 286974/06-05-09 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 844/β’/06-05-09) όπου εγκρίνει την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για χρονικό διάστημα μέχρι 12 μήνες, με 987 άτομα ειδικοτήτων ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Διοικητικών-Οικονομικών, ΠΕ Κτηνιάτρων, ΤΕ Τεχν. Γεωπονίας, ΤΕ Τεχν. Τοπ. Μηχανικών, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Εργατών, για την ανάθεση του σε αυτήν περιγραφόμενου έργου.
Τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου που μέχρι τώρα προσλάβανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάθε χρόνο μέσω ΑΣΕΠ βάσει των αξιοκρατικών κριτηρίων του αρ. 21 του Ν. 2190/94 έρχονται να αντικαταστήσουν οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκι», παρότι θα έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, αφού οι ανάγκες του Οργανισμού και οι εντολές των Προϊστάμενων είναι κάθε χρόνο συγκεκριμένες με σκοπό τη διεξαγωγή των απαραίτητων ελέγχων για την ορθή καταβολή των Κοινοτικών Ενισχύσεων στον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Παρακάμπτουν το ΑΣΕΠ, το αρ.21 του Ν 2190/1994 άλλα και το ΠΔ 164/2004, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και απροκάλυπτα με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, την αύξηση των πελατειακών σχέσεων και ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Μόλις εχθές ανακοινώθηκε και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 14-5 έως 20-5-2009, που γίνεται μέσω ταχυδρομείου ή ακόμα και με φαξ (!!!) και μόνο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι συμβάσεις έργου εκτός από το ότι υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, καταρρακώνουν και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως άδειες, ωράριο, μισθολογικά κριτήρια κλπ.
Επιπλέον όπως έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις ανάθεσης έργου από Δημόσιου χαρακτήρα Οργανισμούς σε ιδιώτες, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η υποβάθμιση των ελέγχων του Οργανισμού, με άμεσο αντίκτυπο στον χρόνο και την ορθότητα καταβολής των Κοινοτικών Ενισχύσεων στους αγρότες και η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.
Οι συμβασιούχοι που μέχρι τώρα, από τη δημιούργια του ΟΠΕΚΕΠΕ προσλαμβάνονταν με τα κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια του Ν. 2190/94, μέσω ΑΣΕΠ είναι εκείνοι που κατά κύριο λόγο διεκπεραίωναν το μεγαλύτερο μέρος του ελεγκτικού έργου του οργανισμού. Οι συμβασιούχοι ΠΕ Γεωπόνοι αποτέλεσαν και αποτελούν υπεύθυνο και καταρτισμένο προσωπικό, οι οποίοι επί σύνολο ετών εργάστηκαν και εργάζονται σκληρά, ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες με σκοπό τη διεκπεραίωση του δύσκολου έργου του οργανισμού.
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αντώνιος Κουβέλας
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Έφη Δεμπονέρα

10 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 6:47 μ.μ.  

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί!! Τώρα, Δεν πάει άλλο!!! Ενωθείτε συνάδελφοι να αντιδράσουμε, έφτασε ο κόμπος στο χτένι! Ενωθείτε σε συλλόγους και ΠΕΑΣΓΕ άμεσα, να τους δείξουμε ότι έχουμε δύναμη!

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 7:03 μ.μ.  

Agroanerge mipos mporeis na baleis to arxeio etsi oste na mporoume na to katebasoume? Prepei na to steiloume o enas ston allo na enimerothoun oloi oi sinadelfoi gia ta aisxi tou OPEKEPE...

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 7:27 μ.μ.  

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΝΕ ΛΙΓΑΚΙ..ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ....ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ..ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ
ΚΑΛΟ ΣΟΥΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 9:54 μ.μ.  

ΟΡΜΑ ΚΟΥΒΕΛΑ!!!!και μετα πρωτος πρωτος αιτηση..τα "φιλετακια" της αχαιας σε περιμενουν....εκει γυρω στο ριο..μην μας κουραστεις κιολας!!!ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΑ ΒΥΣΜΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΦΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ...

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 10:28 μ.μ.  

ΑΛΗΘΕΙΑ, Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΩΡΑΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ "ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ";;; Ή ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ;;; Ή ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ;;;
Ή ΜΗΠΩΣ Ο Κ. ΗΤΑΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΔΕ; ΠΟΛΛΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΜΑΘΑΙΝΩ, ΟΠΟΤΕ ΠΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 2:19 π.μ.  

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΑΣ?

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 2:58 μ.μ.  

O 6:47 μμ δεν είναι ο Κουβελας, είμαι απλά ένας άνεργος γεωπόνος που βλέπω ότι όλοι σας το μόνο που κάνετε είναι να χώνετε στην ΠΕΑΣΓΕ χωρίς να έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε... Το μόνο που κάνετε είναι να σπαταλάτε την ενέργειά σας εδώ μέσα χωρίς κανένα αποτέλεσμα και κανένα κέρδος. Τουλάχιστον η ΠΕΑΣΓΕ προσπαθεί, τα βλέπω τα παιδιά και ξέρω ότι κάνουν αγώνα! Αντίθετα με όλους εσάς! Και αν αντί να βρίζετε όλη μέρα από εδώ μέσα, προτείνατε κάτι ουσιαστικό και συμετείχατε έστω και λίγο, θα μπορούσαν και αυτοί να κάνουν περισσότερα πράγματα, αλλά που μυαλο...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:05 μ.μ.  

Ρε συνάδελφοι, να ρωτήσω κάτι και όποιος θέλει απαΝΤΆΕΙ, αλλά ειλίκρινά!
α)Θεωρείτε ότι με το να μπαίνετε και να τσακώνεστε σε αυτό το blog για το αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ θα βοηθήσουν ή θα θάψουν ακόμα περισσότερο τον κλάδο μας καταφέρνετε κάτι?
β)Λέτε πολλοί ότι τα παιδιά στην ΠΕΑΣΓΕ δεν κάνουν κάτι. Έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε?
γ)Εφόσον δηλώνετε ότι η ΠΕΑΣΓΕ δεν προσπαθεί αρκετά, γιατί δεν συμμετέχετε κι εσείς, ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα?
Εντάξει κι εγώ εχω απογοητευτεί από την κατάσταση στον κλάδο μας, αλλά αυτό που με απογοητεύει περισσότερο είναι η έλλειψη συναδελφικότητας από μερικούς και η πλήρης αδιαφορία από τους περισσότερους.

Υ.Γ. Εγώ πάντως γράφτηκα στην ΠΕΑΣΓΕ πριν λίγους μήνες γιατί θεωρώ ότι μόνο με τη συμμετοχή μας μπορεί να αλλάξει λιγο η κατάσταση....
moris

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 9:37 μ.μ.  

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ..ΕΙΣΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ...

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 10:47 μ.μ.  

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ(ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ). ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ) ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥΣ.. ΑΥΤΟ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ) ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΡΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ(ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ). ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP