Διαμαρτυρία συναδέλφου για τις συμβάσεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Θα πρότεινα την αποστολή e- mail στον ΟΠΕΚΕΠΕ οπως εγώ ήδη έχω κάνει ως εξής :

Κύριοι

1)Η ανακοίνωση σας για την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις έργου , είναι επιοικώς απαράδεκτη καθόσον πουθενά δεν αναφέρει τα κριτήρια πρόσληψης παρά μόνον τα δικαιολογητικά που απαιτούνται . Ένας μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακής μόρφωσης και μη ανθρωπων , εμπαιζονται κατ αυτον τον τροπο ,με αποτελεσμα να απαξιωνουν και τον οργανισμο σας αλλα και το κρατος γενικοτερα . Ανθρωποι που εχουν και οικογενειες ,παιδια ,με προσωπικότητα και κύρος που λογω ανάγκης οπως και εγώ θα σας αποστείλουν αιτήσεις .

2) Πως κατοχυρωνετε το ασυμβιβαστο , του να εχει ενας ελεγκτής με τον ελεγχόμενο (αγρότη-κτηνοτρόφο) προηγούμενη επαγγελματική-πελατιακή σχέση (πωλησης εφοδιων - αγροτ.μελετων ) ,και αρα να κανει εκτιμήσεις με πρόθεση;

3)Το πιστοποιητικό απο τον οικείο Δήμο ειναι οποιοδήποτε πιστοποιητικό ή πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ;

4) Εφόσον κάποιος αναλάβει καθήκοντα ως εργολάβος θα κάνετε δεκτές τις υπεργολαβίες ;

5) Η σχέση εργασίας σιγουρα δεν θα ειναι εξαρτημένη;

Σας ευχαριστώ σας παρακαλώ να μεταβιβαστεί αρμοδίως περιμένοντας την απαντησή σας.

Καραγιαννίδης Δημοσθένης από τη Δράμα
Γεωπόνος ΑΠΘ ετών 48
κάτοχος μεταπτυχιακού ΕΑΠ
πατέρας 3 παιδιών

7 σχόλια:

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 2:02 μ.μ.  

ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΡΑΓΙΑΝΙΔΗ.Δ
ΤΟΥς ΕΣΤΕΙΛΑ ΚΑΙ ΓΩ ΕΜΑΙΛ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ...
Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Θα παρακαλούσα όπως μου αποστείλετε διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση σας ,για ανάθεση έργου ,καθώς είναι αδύνατο να επικοινωνήσουμε με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας σας.
Α) Ποια είναι τα κριτήρια ανάθεσης .υπάρχει κάποιο αξιοκρατικό;
Β)Πόσες θέσεις προβλέπονται για κάθε κλάδο;
Γ)υπάρχει περίπτωση οι καθαρίστρίες και οι ηλεκτρολόγοι να κάνουν επιτόπιους έλεγχους στα χωράφιά;
Δ)Πόσους νομούς μπορεί να δηλώσει ο καθένας για έδρα του;
Δ)υπάρχει κάποια σχετική προκήρυξη στην οποία να στηρίζεται η ανακοίνωση και αν ναι που είναι αυτή;
Καταρχήν πιστεύω ότι με τον τρόπο αυτό αφαιρείται η δουλειά από μακροχρόνια συμβασιούχους και δίνεται πλέον σε άτομα με εμπλεκόμενα συμφέροντα κάθε είδους (κομματικά, επαγγελματικά ..κ.α).Αυτό γίνεται διότι οι μέχρι τώρα συμβασιούχοι είναι δύσκολο να εγγραφούν στο ΤΕΒΕ ,αφού η κύρια ασφάλειά τους είναι το ΙΚΑ. Από την άλλη μεριά ελεύθεροι επαγγελματίες ,όπως μελετητές ,ιδιοκτήτες φυτοπροστατευτικών προίντων ,φυτοριούχοι κ.α ,έχουν ήδη ασφάλιση ΤΕΒΕ και θα μπορούν πολύ εύκολα να συμμετέχουν στο σύστημα.
Με τον τρόπο αυτό όμως πιστεύουμε ότι κάθε άλλο παρά αντικειμενικά αληθείς θα είναι οι επιτόπιοι και διοικητικοί έλεγχοι ,καθώς οι παραπάνω επαγγελματίες έχουν εμπλεκόμενα συμφέροντα με αγρότες και κτηνοτρόφους. Με άλλα λόγια θα υπάρξουν πολλοί παραγωγοί που είναι πελάτες του γεωπόνου (στα φάρμακα π.χ) και παράλληλα θα υφίστανται έλεγχο από τον ίδιο .Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρόκειται να τους αφαιρεθεί ούτε κατ΄ ελάχιστο από τα τεμάχια που έχούν δηλώσει ,άσχετα αν αυτά υπάρχουν ή όχι στην πραγματικότητα. Μπορεί ακόμη να γίνει και το αντίστροφο. Ο ελενκτής να τον ΄΄χαντακώσει΄΄ τον παραγωγό ,αν δεν είναι πελάτης του ή ακόμη και να τον εκβιάσει για να γίνει πελάτης του. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αντικειμενικός έλεγχος από ελεύθερους επαγγελματίες και δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνδέεται ο κρατικός έλεγχος με ιδιωτική πρωτοβουλία και άρα με το ΤΕΒΕ. Εσείς τι πιστεύετε για αυτό το κρίσιμο θέμα;
Παρακαλώ όπως μου αποστείλετε άμεσα την απάντηση σας στα παραπάνω ζητήματα.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 3:14 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΛΗ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ BLOG ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ!
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ MAIL ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΕΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ!
ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑ Τ'ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΛΑΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 6 ΤΟΥ Ν.2527/97 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΞΟΔΑ Κ.Ο.Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΜΑΞΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΘΟΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙ?????????????
ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΙΛ..
ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΑΙΛ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ...
Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ...ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 3:17 μ.μ.  

και εγώ έστειλα email
από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ:
http://www.opekepe.gr/html/contact/e-mail.htm
ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ!

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 8:09 μ.μ.  

Δεκτή η αντίδραση αλλά τουλάχιστον χλιαρή. Στην Πάτρα μαθαίνω ότι εκλεισαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνάδελφοί μας. Μήπως είναι καιρός να αντιδράσουμε όχι με email και ατέλειωτες ασκοπες "πολιτικές" και μη κριτικές και συζητήσεις πίσω από μια οθόνη και να περάσουμε σε πιο δραστικά μέτρα? Είναι ήδη αργα, αλλα τουλάχιστον εγώ θέλω να δώ τα ίδια και στη πόλη μου, και θα μαι και γω εκεί. Όλοι θα πρεπε

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:19 μ.μ.  

ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΙΛΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ...ΚΑΝΟΝΙΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΡΓΙΝΗ ΝΑ ΜΕ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗΝ PORSHE!!!(ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ)

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:42 μ.μ.  

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΕ MAIL, ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΡΜΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ!ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 2:50 π.μ.  

ΜΕ EMAIL ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ?

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ KAI TA ΛΟΓΙΑ KAI NA KANOYN ΠΡΑΞΕΙΣ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP