Βροχή τα δημοσιεύματα για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έκανε παγίως τις προσλήψεις τού επιπλέον προσωπικού που χρειαζόταν με το σύστημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ετσι, τον Απρίλιο του 2008 πήρε 74 άτομα. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Ιούνιο του 2008 χρειάστηκε ακόμη 410 και τους πήρε. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Τον Οκτώβριο του 2008 προκήρυξε κι άλλες 257 θέσεις. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Αντί για προσωπικό ορισμένου χρόνου, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκης αποφάσισε να προκηρύξει θέσεις συμβασιούχων. Χωρίς μόρια και ΑΣΕΠ! Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ζητούνται 987 άτομα με μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες για να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους!

Λίγες εβδομάδες πριν από τις κάλπες για τις Βρυξέλλες, το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έχει στο πλευρό της την υπουργική απόφαση που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος», επιστρέφει στις πιο παλιές λογικές του μικροκομματισμού και του... Μαυρογυαλούρου. Υπουργός... Αγροτικής Ανασυγκροτήσεως ήταν άλλωστε και ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας στην υπέροχη κωμωδία του ελληνικού σινεμά.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι συνήθειες δεν άλλαξαν. Απλά τις πρόνοιες του νόμου που αφορούν το προσωπικό ορισμένου χρόνου τις παρακάμπτουν βαφτίζοντας τους υπαλλήλους συμβασιούχους.

Οπως έκαναν οι καλόγεροι του Μεσαίωνα που βάφτιζαν το κρέας ψάρι! Και δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή. Η κατάσταση στην αγορά εργασίας, με το εμπόριο ελπίδας των νέων ανθρώπων, με τις συμβάσεις ομηρείας των 500 ευρώ κατόπιν άνωθεν εντολής θυμίζει άλλες εποχές. Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο αρμόδιος τομεάρχης, Ντ. Ρόβλιας, θυμίζει πως ο Σ. Χατζηγάκης είχε προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες παράκαμψης του ΑΣΕΠ και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικά αναφέρει δύο περιπτώσεις:
Διόρισε με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ, 48 άτομα στην εταιρεία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, η οποία εποπτεύεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Από αυτούς τους 48 οι 13 διορίστηκαν στα Τρίκαλα. Για τις ανάγκες των 13 αυτών διορισμών συνεστήθη στα Τρίκαλα τοπικό γραφείο της εταιρείας ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, χωρίς να υπάρχει καμία πραγματική ανάγκη σύστασής του. Συνεστήθη μόνο και μόνο για να διορίσει ο κ. Χατζηγάκης τους εκλεκτούς του.
Ο κ. Χατζηγάκης διόρισε επίσης 15 επιμελητές δικαστηρίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο με αδιαφανείς διαδικασίες, εκτός ΑΣΕΠ. Από τους 15 οι 12 κατάγονται από τα Τρίκαλα και οι μισοί εξ αυτών είναι στενοί συνεργάτες του κ. Χατζηγάκη ή συγγενείς στενών συνεργατών του. Στον «διαγωνισμό» αυτόν κατελύθη ξανά κάθε έννοια αξιοκρατικής και αντικειμενικής διαδικασίας.
Οι επιλογές έγιναν από Επιτροπή που διόρισε ο κ. Χατζηγάκης, κατά την απόλυτη κρίση της, χωρίς να προβλέπεται καν μοριοδότηση των προσόντων των υποψηφίων. Δηλαδή, πολύ απλά, επέλεξαν όποιους ήθελαν.

Στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ παρενέβη και ο Κ. Καρτάλης ζητώντας την ακύρωση της σχετικής προκήρυξης. «Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι με αυτή την κυβέρνηση, καταρρέει κάθε έννοια αξιοκρατίας και ισονομίας» επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ. «Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η περίφημη επανίδρυση του κράτους είναι συνώνυμο της αναξιοκρατίας, της αδιαφάνειας και του μικροκομματικού ελέγχου» δήλωσε χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Β. Εξαρχος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Πηγή:ΈΘΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2009 στις 2:33 μ.μ.  

30 χρόνια πίσω μας γυρίζουν αυτές οι τακτικές. Έτσι γίνεται η επανίδρυση κ. Πρωθυπουργέ; Να τους χαίρεστε τους υπουργούς σας.

agroanergos 20 Μαΐου 2009 στις 3:17 μ.μ.  

ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ.ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ.

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2009 στις 4:42 μ.μ.  

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι που ρωτησαν στο ΑΣΕΠ τι γίνεται με το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Έστειλα ένα e-mail ρωτώντας για τη νομιμοτητα-ορθότητα της ανακοίνωσης και πήρα την πιο κάτω απάντηση.
Αναρωτιέμαι: Μήπως είναι όλα νόμιμα ή νομοτυπα? Και ας μη ξεχνάμε 'ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό' (κατά τη ρήση τέως υπουργού!)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αθήνα, 19 Μαΐου, 2009

Α/Α e-mail : 4241
Ταχ. Δ/νση: Πουλίου 6
Τ.Κ.: 115 23 Αθήνα
Τηλέφωνο: 213.1319.100
Fax: 213.1319.187

ΠΡΟΣ : Α.Σ.
Θέμα: «Απάντηση ερωτήματος »

Σε απάντηση του από 19/5/2009 e-mail που μας αποστείλατε, έχομε τη τιμή να σας γνωρίσουμε τα εξής :

Αναφέρεσθε σε διαδικασία εκτός αρμοδιοτήτων Α.Σ.Ε.Π. που διενεργείται βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Επομένως, για οποιαδήποτε πληροφορία ή επισήμανση θα πρέπει να απευθυνθείτε στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP