Το υπηρεσιακό έγγραφο που δίνει τις μέχρι τώρα επίσημες πληροφορίες για τις συμβάσεις έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Σας έχουμε πει πως οι πληροφορίες που δίνονται τηλεφωνικά είναι συγκεχυμένες,δεν γνωρίζουν ακόμη τα ποσά της σύμβασης,η ασφάλιση κατά 99% θα είναι ΤΕΒΕ(έτσι λένε αλλά;),για τον αριθμό και τον καταμερισμό των ειδικοτήτων παννελαδικά λένε σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων και....

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάτι επίσημο και όλα είναι ανοιχτά.

Το μόνο υπηρεσιακό έγγραφο που κυκλοφόρησε και δίνει ορισμένες διευκρινήσεις σας το παρουσιάζουμε παρακάτω!



17 σχόλια:

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 7:21 μ.μ.  

εμενα παντως μια χαρα μου φαινονται αυτα που ο δοκτορας.

κατι μου λεει οτι και την ιδια γνωμη θα εχουν και μερικες χιλιαδες ακομη συναδελφοι μου που θα στειλουν αιτησεις.

η θυελλα αντιδρασεων, ο ανεμοστροβιλος κινητοποιησεων και το τσουναμι διαμαρτυριων μαλλον δεν θα γινουν πραξη επειδη εμφανιζεται αλλη μια ευκαιρια να βαλουμε μερικα χιλιαρικα στην τσεπη γρηγορα, ευκολα, χωρις ωραρια και προισταμενους στο σβερκο. δηλαδη οπως ακριβως και με τον ελγα τοσα χρονια.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 7:22 μ.μ.  

Επί 20χρόνια διορίζονταν τα κουμούνια και οι πασοκοι. Τώρα είναι η σειρά μας! Άντε γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε... Ναι ρε, σύμβαση έργου! ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!
ΠΑΣΟΚΟΙ, ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΤΥΧΗ ΣΑΣ!

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 7:45 μ.μ.  

Δεν θα διοριστείτε από το σαλόνι σας

Κάθεστε και κουβεντιάζετε σαν τις μωρές παρθένες εδώ μέσα και περιμένετε να σας σώσει κάποιος. Στην καλύτερη περίπτωση προσπαθείτε να βρείτε κάποια άκρη να χωθείτε σε κανένα ψευτομεταπτυχιακό η κάτι ανάλογο για να διοριστείτε. Πάρτε το απόφαση: δεν θα διοριστείτε από το σαλόνι σας…βγείτε στους δρόμους και στην κοινωνία, αγωνιστείτε, ζητήστε το αυτονόητο : το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία για όλους, με ανθρώπινες συνθήκες και αποδοχές που θα σας επιτρέπουν να ονειρεύεστε να ζήσετε, όσο είστε ακόμα νέοι.. Ζητήστε από τον εαυτό σας και από τους συναδέλφους σας να εκτελούν την υπηρεσία τους ευσυνείδητα ώστε η ίδια η κοινωνία να σας αναδείξει σαν «απαραίτητους». Τρανό παράδειγμα της απαξίωσης σας είναι και ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η προχειρότητα (κατόπιν εντολών απο τους προυστάμενους) που εργάζονταν οι συνάδελφοι σας εκεί. Μετά σας φταίει η Νέα Δημοκρατία και όχι ο εαυτό σας.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 10:00 μ.μ.  

Προτεινω να κανουμε πλαστες αιτησεις και πτυχια και να τα στειλουμε με fax και ας πανε να βρουνε τους αιτουντες. αν μαλακιζονται αυτοι μπορουμε και εμεις. ειναι ευκολο...πολλα γελια με τους αλήτες

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 10:59 π.μ.  

ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ, ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ?
ΕΙΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΜΕΣΑ.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 6:50 μ.μ.  

ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΠΕΑΣΓΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21 ΚΑΙ 22/5(ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ)ΕΝΩ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ!
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Η' ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ,ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ?
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 8:26 μ.μ.  

Άμα έχεις παιδιά, ενοίκιο, δάνειο και υποχρεώσεις που τρέχουν δυστυχώς δεν έχεις πολλά περιθώρια για αντιδράσεις και για σκέψεις!!!

Υπάρχει μεγάλη πείνα συνάδελφε και πολλοί αναγκάζονται να καταφύγουν σε όχι και τόσο αξιοπρεπείς λύσεις όπως το βύσμα!

Καλό θα ήταν να μην κρίνουμε ο ένας τον άλλο για την απόφασή του να συμμετάσχει ή όχι στο "διαγωνισμό" του οπεκεπε αλλά την ίδια την προκήρυξη και τον ρόλο των θεσμικών οργάνων τόσο της πολιτείας όσο και των δικών μας.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:06 μ.μ.  

Λοιπόν σήμερα πήγε ένας συνάδελφος στα κεντρικα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και έμαθε ότι η πληρωμή δεν θα είναι με το τεμάχιο αλλά όσον αφορά τους γεωπόνους προβλέπονται 18.972 ευρώ μικτά για 12 μήνες.αφαιρόντας 19% ΦΠΑ και 20% φόρο μένουν 1.106 ευρώ το μήνα...αλλά δεν ξέρω πόσο πάει το ΤΕΒΕ. Βάλτε και τα έξοδα μετακινήσεων...Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει κάποιος 12 μήνες!!! ΚΑΛΟ Ε;;;;

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:29 μ.μ.  

ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ Ν2190 ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΒΥΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΝΩ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ!ΑΡΑ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΒΥΣΜΑ!
ΠΟΣΟ ΑΙΣΧΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ-ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ?

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:41 μ.μ.  

ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ
ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΝΝΟΩ ΤΗ ΣΑΜΟ ΠΕΡΙΣΥ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ...ΘΥΜΑΣΑΙ?

agroanergos 18 Μαΐου 2009 στις 9:59 μ.μ.  

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ(ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ) ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΤΗΝ ΣΑΜΟ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 10:04 μ.μ.  

παιδια αναφερεστε στην περυσινη δακοκτονια στη Σαμο?τι εγινε τελικα?

agroanergos 18 Μαΐου 2009 στις 10:42 μ.μ.  

ΟΧΙ.

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 11:05 π.μ.  

προς 18 Μάϊος 2009 9:29 μμ.

σαφώς και έχεις απόλυτο δικαιο σε ότι λες συνάδελφε αλλά πάντα υπάρχει ο προσωπικός παράγοντας και οι συνθήκες του καθενός ατομικά.

Γι αυτό θα επειμείνω ότι οι στόχοι μας πρέπει να είναι τα διατάγματα, οι φωτογραφικές συμβάσεις και το σαπιο συστημα των εποχικών προσλήψεων που επιτρέπει τη χρήση βύσματος και όχι οι συνάδελφοι που πολλές φορές το χρησιμοποιούν!

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 5:14 μ.μ.  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ Ή ΤΥΠΙΣΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΜΕ ΒΥΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ!!!ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ!!!

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 10:53 μ.μ.  

hΆντε και στο διάολο ρε γελοίε!!!!!Μη σώσεις και δουλέψεις ποτέ που θα μας ότι είναι και σειρά σου τώρα!!!!!!!!!Για να μην σου πω τίποτα χειρότερο!Ρεζίλια σαν εσένα τα έκαναν έτσι!!!Και τα απλά παιδία που δεν ασχολούνται με τις μαλακίες που λες, που δεν είναι ΠΑΣΟΚΙΑ,ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ Ή ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΑΚΙΑ και θέλουν απλά μια δουλειά τια θα κάνουν ΡΕ ΓΛΕΙΦΤΗ???????ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ!!!!!!!!ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ!!!!!!ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΙΟΥ,7:22!!!!!!!!!!!ΞΕΦΤΙΛΑΣ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος 11 Ιουλίου 2009 στις 10:01 π.μ.  

Όταν μπαίνουμε στην διαδικασία να συζητάμε για τέτοια ζητήματα (αξιοκρατίας-αναξιοκρατίας-αξιοπρέπειας-αναξιοπρέπειας) πιστεύω πως δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε μόνο το δέντρο αλλά και το δάσος που βρίσκεται από πίσω ,εαν θέλουμε να είμαστε αντικοιμενικοί στις κρίσεις μας.
Ας πάρουμε λοιπών τα πράγματα από την αρχή και ας υποθέσουμε πως δύο νέοι
άνθρωποι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της ίδιας ειδικότητας ,συναγωνίζονται μεταξύ τους για μία θέση στο Δημόσιο.
Τα κριτίρια του ΑΣΕΠ είναι:
1)Βαθμός Πτυχίου -αναξιοκρατικό κριτίριο για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουν αποφοιτήσει από διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζεται η κάθε σχολή έχει την δική της φιλοσοφία και βαθμό δυσκολίας στην τελική βαθμολόγηση των πτυχιούχων.
2)Μεταπυχιακά - Διδακτορικά , αποτελούν τον ορισμό της αναξιοκρατίας ,πρώτον γιατί είναι πολύ εύκολο για κάποιον που διαθέτει τα μέσα και τις γνωριμίες να γίνει δεκτός σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα και δεύτερον είναι επίσης αρκετά εύκολο αν διαθέτει τα χρήματα ,να πάει στην Αγγλία να πάρει μεταπτυχιακό και Διδακτορικό και να επιστρέψει στην χώρα μας με 150+300=450 μόρια ,που θα τον καθιστούν προύχοντα σε σχέση με τον δύσμοιρο ανταγωνιστή του που κάνει συνεχώς αιτήσεις για συμμετοχή σε κάποιο μεταπτυχιακό ,χωρίς όμως να γίνεται δεκτός και που ταυτόχρονα ο μπαμπάς του δεν διαθέτει το ανάλογο κομπόδεμα για να τον στήλει για μεταπτυχιακό στο Εξωτερικό.
3)Μοριοδότηση προϋπηρεσίας στο Δημόσιο με την γνωστή σε όλους μας προσαύξηση-αναξιοκρατικό κριτίριο, είναι ήδη γνωστό το τι συμβαίνει με τα προγγράμματα stage,συμβάσεις έργου ,κλπ. και δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση σε κάτι που είναι προφανές και ο καθένας εύκολα μπορεί να καταλάβει.
4)Ξένες Γλώσσες -αξιοκρατικό κριτίριο-δεν νομίζω όμως ότι το παιγνίδι της πολυπόθητης προσληψης στο Δημόσιο κρίνεται εδώ,όλοι μας πάνω κάτω διαθέτουμε ένα Lower και αν κάποιος έχει Proficiancy, θα πάρει απλά 40 μόρια παραπάνω.
5)Γενικότερη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα-το πλέον αντικοινωνικό ,ταξικό και αναξιοκρατικό κριτίριο του ΑΣΕΠ- και εξηγουμε:
Η μοριοδότηση σε αυτό το κριτίριο σταματάει στους 60 μήνες δηλαδή στα 5 χρόνια.Το ανώτερο δηλαδή που μπορεί να πάρει κάποιος υποψήφιος είναι 420 μόρια.
Δηλαδή ένας πτυχιούχος ΠΕ που έχει δουλέψει 10 ή 15 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και που έχει βιώσει στο πετσί του τις μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, λογικό είναι κάποια στιγμή να σκεφτεί πως η μόνη αξιόπιστη λύση, για μια σταθερή και αξιοπρεπή εργασία είνα το Δημόσιο και να στραφεί προς τα εκεί.
Οταν όμως καταθέσει τα χαρτιά του στο ΑΣΕΠ θα έρθει αντιμέτωπος με τον αργόσχολο εικοσιενιάχρονο, γιο του προύχοντα μπαμπά που του έχει ήδη εξασφαλίσει έγγραφο πενταετούς προϋπηρεσίας και ταυτόχρονα πρόσβαση σε μεταπτυχιακά ,διδακτορικά κτλ.
ενώ σε ότι αφορά το κριτίριο της προύπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα έχουν ακριβώς τα ίδια μόρια ,420.

Ας συνοψήσουμε λοιπών όλα τα παραπάνω και ας δούμε τι μας λέει το Αξιοκρατικότατο ΑΣΕΠ:

Υποψήφιος ΠΕ -Α (ο φουκαριάρης)

Βαθμός Πτυχίου 7 =700 μόρια
Ξένες γλώσες Αγγλικά -καλή γνώση = 30 μόρια
Προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα 12 χρόνια = 420 μόρια

Υποψήφιος ΠΕ -Β (ο γιός του μπαμπά)
Βαθμός Πτυχίου 7 =700 μόρια
Ξένες γλώσες Αγγλικά -καλή γνώση = 30 μόρια
Προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα 5 χρόνια = 420 μόρια
Μεταπτυχιακό & Διδακτορικό = 450 μόρια
Προϋπηρεσία στο Δημόσιο 24 μήνες= 85 μόρια

Τα Συμπεράσματα δικά σας

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP