Νέα από την εσπερίδα του ΓΕΩΤΕΕ/Παρ.Κρήτης

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08 Μαίου 09 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η Εσπερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης με τίτλο

“ Κρίση – Τρόφιμα – Αγρότες και κοινή γνώμη.
Οι 3 προτάσεις του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης”.

Στην Εσπερίδα παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Στρατάκης Μανώλης, ο κ. Φιλιππής Απόλλωνας ως εκπρόσωπος του κ. Αλαβάνου και έστειλαν επιστολές οι κ.κ. βουλευτές Κεγκέρογλου Βασίλης, Λαμπίρης Ηλίας, Μπαντουβάς Κων/νος, Νικηφοράκης Στέλιος, Σκουλάς Γιάννης, Σκουλάκης Μανώλης και η κα Σκραφνάκη Μαρία.
Ο βουλευτής κ. Βολουδάκης Μανούσος διετύπωσε στην επιστολή του και τις απόψεις του επί των θεμάτων της εσπερίδας.
Η εσπερίδα συντονίστηκε άψογα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Δολαψάκη Νικήτα.
Την εσπερίδα τίμησε με την παρουσία της αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Μαρκόπουλο Θεόδωρο και τους κ.κ. Γιωτάκη Σπύρο και Διαμαντόπουλο Στέργιο. Την εσπερίδα παρακολούθησαν επίσης ο Αντινομάρχης Ρεθύμνου κ. Αρχοντάκης, οι Δήμαρχοι Μαλίων και Βιάννου, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Μεραμπέλου, ο Πρόεδρος του ΣΕΚΝΗ, ο Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, ο Πρόεδρος του Creta Cert, ο πολιτευτής κ. Βγόντζας, γεωτεχνικοί, αγρότες και άλλοι.
Στην εσπερίδα ο δημοσιογράφος κ. Γ.Πανάγος ανέπτυξε τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και διετύπωσε την αισιόδοξη άποψη για το σχετικά γρήγορο ξεπέρασμά της. Ο κ. Κ. Γιαννοπολίτης παρουσίασε την πτώση της αγροτικής παραγωγής, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Σ. Σαράντης με σαφήνεια και καθαρότητα κατέταξε στα μέρη της κρίσης το σύστημα των επιδοτήσεων, τους συνεταιρισμούς και το δαιδαλώδη γραφειοκρατικό σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας την ανάγκη της ριζικής ανατροπής του συστήματος που τα υπηρετεί. Ο κ. Β. Ζαμπούνης καυτηρίασε την εμπορική πολιτική που επιμένει στη διάθεση του Ελαιολάδου χύμα και ανώνυμα.

Τέλος ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου κ. Καμπιτάκης Κ. παρουσίασε τις τρεις προτάσεις που συνίστανται:

1.Σ’ ένα άλλο εμπόριο που συνδέει άμεσα παραγωγούς και καταναλωτές και είναι ικανό να εισπράξει για λογαριασμό των παραγωγών το μεγαλύτερο μερίδιο της δαπάνης που καταβάλει ο καταναλωτής. Σ’ ένα άλλο μη μεταπρατικό εμπόριο που υπηρετείται από την πρωτοβουλία του Creta Cert και την επιμονή στο σύνθημα «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΕΝΑ ΣΗΜΑ».

2.Στην εγκατάσταση βάσης δεδομένων στους ΟΤΑ για την καταγραφή των σύγχρονων δραστηριοτήτων, το συντονισμό των δράσεων και το προγραμματισμό ενεργειών ανάπτυξης.

3.Στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Στην τροποποίηση του νόμου για τις ομάδες παραγωγών.
Στην εφαρμογή στη χώρα του περιφερειακού μοντέλου στη διαχείριση της ενιαίας ενίσχυσης και αναδιανομή της.
Στην διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στην τροποποίηση του «Αλ. Μπαλτατζής» με αύξηση των πόρων για την ανάπτυξη.

2 σχόλια:

ελπίδα α.ε 12 Μαΐου 2009 στις 11:19 π.μ.  

διαβάζω στην εισήγηση του καμπιτάκη στο agronews την αναφορά του στους αριθμούς των ανέργων και συμβασιούχων

μπήκε στον αγκροανεργο διάβασε το δημοσίευμα προ ημερών για τον αριθμό των ανέργων έκανε τις μαθηματικές πράξεις και βγήκε να μιλήσει στην εσπερίδα

αν οι θεσμικοί του κλάδου μας περιμένουν να κάνουν την πολιτική και τις παρεμβάσεις τους με την ενήμερωση που έχουν μέσα από ένα ανώνυμο ιστολόγιο(χωρίς φυσικά να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο την προσπάθεια που κάνει) τότε λυπάμαι και ντρέπομαι για τον εαυτό μου,που συνεχίζω να πιστεύω πως υπάρχει ελπίδα

Κ. ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ 13 Μαΐου 2009 στις 8:19 μ.μ.  

Τα στοιχεία Ελπίδα δεν τα πήρα από τον αγκροάνεργο, αλλά από το ΓΕΩΤΕΕ. Από το ΓΕΩΤΕΕ τα πήρε και ο αγκροάνεργος. Πρόσεχε!
Σε ότι αφορά την "ελπίδα" που ψάχνεις σε διαβεβαιώνω (με πολύ αγάπη) ότι υπάρχει μόνο στα χέρια μας. Όλων όμως. Όχι μόνο των λίγων που συμμετέχουν.
Ευχαριστώ.
Κ. Καμπιτάκης

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP