Aνοιχτή επιστολή προς Πρωθυπουργό από το Π/Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν να επισκεφτούν αύριο το Πρωθυπουργικό Μέγαρο και εσάς προσωπικά. Εμείς οι γεωτεχνικοί της Κρήτης, που ερχόμενοι σε καθημερινή επαφή μαζί τους, γνωρίζουμε τα προβλήματά τους και βιώνουμε ως άτομα και ως επιστημονικός κλάδος ανάλογες καταστάσεις, κατανοούμε την πρωτοβουλία τους. Αναζητούν σε σας προσωπικά την ελπίδα. Το τελευταίο καταφύγιο ίσως για την ικανοποίηση του πληγωμένου τους φιλότιμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλη η διαδικασία της επίσκεψης, θα κινηθεί μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια της συνταγματικής μας νομιμότητας. Ειρηνικά. Και κόσμια όπως επιβάλει ο πολιτισμός των απλών ανθρώπων της Κρήτης και όχι μόνο. Είμαστε επίσης βέβαιοι ότι ο κρατικός μηχανισμός που καλύπτει την νομιμότητα και την ασφάλειά σας, αξιολογώντας σωστά το παραπάνω, θα αποφύγει ενέργειες που πιθανόν να χαλάσουν την όμορφη εικόνα μιας μαζικής μεν, αλλά ειρηνικής και πολιτισμένης επίσκεψης.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με όλο το σεβασμό, αλλά και το θάρρος, παρακαλούμε να μην διστάσετε να δεχτείτε την αντιπροσωπεία των αγροτών που θα θελήσει να συνομιλήσει μαζί σας. Η θετική σας ανταπόκριση στην παράκλησή μας, τιμά στο πρόσωπο των αγροτών την Κρήτη. Τιμά την ενδοχώρα της. Τιμά την ύπαιθρο. Τιμά την αγροτιά όλης της χώρας που δοκιμάζεται από μια κρίση διαρκείας. Ίσως είναι και μια ευκαιρία. Οι αγρότες μας με απλά λόγια μεν, αλλά και με παρρησία, ευγένεια αλλά και με θάρρος, με σεβασμό στο πρόσωπο και στο υψηλότατο αξίωμά σας, θα διατυπώσουν τα αιτήματά τους και θα σας κάνουν γνωστή την πραγματική εικόνα της κρητικής υπαίθρου, χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς υπερβολές.
Εμείς θα επιθυμούσαμε να μην τους απογοητεύσετε, απαντώντας αρνητικά στο αίτημά τους. Ξέρουν και οι ίδιοι πως και η πλήρης ικανοποίηση του αιτήματός τους δεν ισοδυναμεί παρά με μια απλή βοήθεια, μια ανακούφιση. Με την έννοια αυτή η ικανοποίηση του αιτήματος δεν είναι ίσως τίποτα άλλο παρά η επούλωση μιας πληγής στο φιλότιμό τους, και μια τόνωση της αξιοπρέπειάς τους.
Τέλος με την ευκαιρία σας δηλώνουμε ότι η αγροτική οικονομία του τόπου εξακολουθεί να πορεύεται στις συμπληγάδες μιας συνεχιζόμενης και βαθιάς κρίσης. Υπάρχει διέξοδος απ’ αυτή την κρίση. Και υπάρχει και ο δρόμος της αναγέννησης της υπαίθρου. Προϋποθέτει όμως μια νέα πολιτική ικανή να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.


Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Καμπιτάκης Κων/νος

8 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2009 στις 3:51 μ.μ.  

agroanerge shmera piga gia na parw to epidoma anergias opws kai alloi (polloi) sunaderfoi!!1
ayto pou diapistwsa einai oti mas koroideuei mes sta moutra mas h kubernish kai sayto to thema apws kai o aoed!
apo 1h Maiou vghke na pairnoun oi anergoi 450 eurw kai kati psila!
Sas plhroforw oti h aukshsh den mpike!
ante na perimenoume na zhsoume apo sumbaseis 6mhnes kai apo epidomata pinas pou ta auksanoun kata 20 eurw kai den ta dinoun!
makari na mporousa na mwtanasteusw apo auto to mpourd...lo

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2009 στις 6:05 μ.μ.  

εχετε λυσει τα προβληματα των γεωτεχνικων και τωρα ασχολειστε και με αυτα των αγροτων...αλλος πληρωνει αλλος..γαμ..

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2009 στις 8:00 μ.μ.  

ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΧΟΥΜΕ;ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ Ή ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ;AGROANERGE ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

agroanergos 5 Μαΐου 2009 στις 9:07 μ.μ.  

ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΛΕΓΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΡΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΣΤΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2009 στις 9:31 μ.μ.  

ΕΙΜΑΙ Ο 8:00 μμ.
AGROANERGE ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ ΤΙ ΛΕΝΕ; ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ Ή ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 24ΜΗΝΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ;

Ανώνυμος 5 Μαΐου 2009 στις 10:18 μ.μ.  

ΑΠΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΝΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ.
ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ...

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2009 στις 9:30 π.μ.  

Σχετικά με το επίδομα ανεργίας θα ήθελα να πω στον πρώτο φίλο ότι θα πάρεις την αύξηση στο τέλος της επιδότησης αναδρομικά αλλά χωρίς κάποια προσαύξηση λόγω της καθυστέρησης πληρωμής. Αυτό γίνεται επειδή οι επιταγές έχουν ήδη εκτυπωθεί και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα. Το ίδιο συνέβη και σε εμένα κατά την προηγούμενη αύξηση του επιδόματος πριν 1-2 χρόνια. Το πιθανότερο είναι να σου είπαν στον ΟΑΕΔ ότι δεν γνωρίζουν τίποτα ακόμη.
Άντε τυχερούλη θα τα πάρεις μαζεμένα

Ανώνυμος 6 Μαΐου 2009 στις 10:53 π.μ.  

Προς 5 Μάϊος 2009 3:51 μμ

Καλημέρα άνεργε συνάδελφε!

Είναι πιθανό να λάβεις αναδρομικά όλο το ποσό που αναλογεί σε εσένα από την αύξηση του επιδόματος ανεργίας. Πέρυσι που ήμουν κι εγώ στο ταμείο ανεργίας, πήρα αναδρομικά γύρω στα 250 ευρώ όταν τελείωσε η επιδότηση από το ταμείο. Δηλαδή πήρα την τελευταία δόση το Μάιο και μετά πήρα τα αναδρομικά γύρω στις αρχές Ιουλίου κι ενώ είχα ήδη προσληφθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην συνέχεια, μετά την 6μηνη σύμβαση στον ΟΠΕΚΕΠΕ... ταμείο ανεργίας δε μπήκα... ουφ!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP