Οι εργαζόμενοι για την κατάργηση του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α./ΔΗΜΗΤΡΑ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη Τετάρτη την κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστήμων (Ι.Γ.Ε.), ένα φορέα με ελάχιστο προσωπικό και καμία εμπειρία στη γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.

Η άμεση κατάργηση του Οργανισμού (εντός διαστήματος 4 μηνών), σημαίνει επί της ουσίας την κατάργηση του μοναδικού Δημόσιου Οργανισμού που προσφέρει δωρεάν γεωργική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας μας, και την διαφαινόμενη υλοποίησή της από ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (K.E.K.) σε μια χρονική περίοδο, που οι αγρότισσες και αγρότες της χώρας μας, έχουν ανάγκη σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του επαγγέλματος τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην διαγράψει την 45χρονη ιστορία των Κέντρων Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) και να μην υλοποιήσει την απόφασή της, χωρίς τουλάχιστον να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, για την αναγκαιότητα και τις προοπτικές της γεωργικής επαγγελματικής εκπαίδευσης-κατάρτισης στην ανάπτυξη του Πρωτογενή τομέα της χώρας μας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Προσωπικού Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ», τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει τις προτάσεις του, επί του συγκεκριμένου θέματος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 12:10 π.μ.  

ο ΟΓΕΕΚΑ θα κλεισει και ολοι σας θα απολυθειτε! χωρις αποζημιωση.

χα ενα αστειο καναμε... ειστε δημοσιοι υπαλληλοι. εσεις και τα εγγονακια σας εχετε εξασφαλησει μισθο. κλεισει δεν κλεισει το ΟΓΕΕΚΑ, κλεισει δεν κλεισει το ΥΠΑΑΤ,ο ΕΛΓΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η ΑΤΕ, το ΥΠ.ΑΝ., ακομα και η βουλη των ελληνων.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 2:47 μ.μ.  

Τωρα για να λεμε και του στραβου το δικαιο το ξυσιμο που πεφτει εκει ισως δεν πεφτει πουθενα αλλου. Καλα θα κανει να κλεισει.

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 5:19 μ.μ.  

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΠΤΥΧΙΟ....Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ(ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ) ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΤΟ..ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ..ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΥΑΛΟ...ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 8:20 μ.μ.  

Ναι χαρείτε έξυπνοι (ένας εντελώς ειρωνικός χαρακτηρισμός) που κλείνουν θέσεις εργασίας για το πτυχίο σας (αν και με αυτά που διαβάζω στα post, ζήτημα 1 στους 3 που γράφει εδώ είναι γεωπόνος, πόσο μάλλον άνεργος γεωπόνος)...Το θέμα δεν είναι αν δεν είχαν αντικείμενο οι εργαζόμενοι εκεί αλλά να αποκτήσουν αντικείμενο και να ζωντανέψει η γεωργία. Μετά ανοίγουν και άλλες θέσεις... Με τη ζήλια και τις κακίες φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...

Ανώνυμος 29 Μαΐου 2009 στις 11:50 μ.μ.  

Μπαμπινιώτη 5.19 ξαναχτυπάς... είναι το στοιχειώδες μυαλό και όχι το στοιχειώδη μυαλό... δε μιλούσαν ελληνικά στη σχολή σου;

Ανώνυμος 30 Μαΐου 2009 στις 1:59 μ.μ.  

ΟΧΙ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP