Καταγγελία ΠΟΣΓ για προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Θέμα: Προσλήψεις Γεωπονικού Προσωπικού σε ΟΠΕΚΕΠΕ με συμβάσεις έργου

Η Π.Ο.Σ.Γ. δυστυχώς αναγκάζεται να επανέλθει στο θέμα των συμβάσεων έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ μετά από την δημοσίευση προκήρυξης την 14/05/2009 για την πρόσληψη (διότι περί πρόσληψης πρόκειται) 987 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με κύρια ειδικότητα τους Γεωπόνους.

Στο έγγραφο μας 7/15-04-2009 είχαμε ενημερώσει την Πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι ο συγκεκριμένος τύπος συμβάσεων είναι παράνομος, καταχρηστικός και κοινωνικά απαράδεκτος, και παρακαλούσαμε για την δημοσίευση ορθής προκήρυξης με συμβάσεις εργασίας και τήρηση της νομιμότητας και του περί δικαίου αισθήματος.

Όπως διαπιστώνουμε η διαλεκτική έκφραση αιτημάτων στην Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και στην Πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης αλλά και στον καθ’ύλην αρμόδιο ΥΠΑΑΤ όχι μόνο δεν εισακούεται αλλά και λειτουργεί μάλλον αρνητικά.

Η ΠΟΣΓ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αδιαφανή, ρουσφετολογική, και καταχρηστική προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ που επιστρέφει σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις και καταργεί κάθε έννοια δικαίου στην δοκιμαζόμενη από τέτοια θέματα και συμπεριφορές Ελληνική Κοινωνία


Η ΠΟΣΓ με αίσθημα ευθύνης καλεί έστω και τώρα την Πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να αποσύρουν άμεσα την προκήρυξη και να προχωρήσουν σε Νόμιμη προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ προκειμένου να δείξουν ότι αντιλαμβάνονται τα αιτήματα της κοινωνίας και της νέας γενιάς.
Αφήνοντας ασχολίαστα στην παρούσα φάση όλα τα θέματα στελέχωσης και αποτελεσματικότητας των ελέγχων καθώς και της Ποιότητας του παρεχόμενου έργου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αναδείξουμε με Δελτίο τύπου, η Π.Ο.Σ.Γ. σε κάθε περίπτωση σε συνεργασία με όλες τις Οργανώσεις εκπροσώπησης των Γεωπόνων θα προχωρήσει σε Νομική ακύρωση της Προκήρυξης και θα καταγγείλει σε όλα τα θεσμικά όργανα την απαράδεκτη πρακτική που επιχειρείται να καταστεί κυρίαρχη στις εργασιακές σχέσεις.
Καλούμε όλες τις Γεωτεχνικές Οργανώσεις, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και την ΓΣΕΕ να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές αντιεργασιακές πρακτικές και να στηρίξουν τον αγώνα που τελικά είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΙΟΥΒΑΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕAΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

9 σχόλια:

Αττίλας 15 Μαΐου 2009 στις 6:00 μ.μ.  

1.Ήδη σκεφτομαι να την προσβαλλω ως αντισυνταγματική και απολύτως ελλιπή αφού δεν περιέχει κριτήρια αποσαφηνισμένα και ρητά.

2.Όποιος και να προσληφθεί οι υπόλοιποι θα έχουν βάσιμες πιθανότητες ακύρωσης των προσλήψεων.

3. Πέραν αυτού, είναι πολύ πιθανό να προσβληθεί και με ασφαλιστικά μέτρα για την αναστολή της διαδικασίας προσλήψεων μέχρι την κρίση του δικαστηρίου για την νομιμότητα της προκήρυξης.

4. Σε κάθε περίπτωση επίσης ο χρόνος υποβολής αιτήσεων (6 μέρες εκ των οποίων οι 2 μη εργάσιμες) δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά την κοινή πείρα εύλογος για την συλλογή των απαιτούμενων δικαιολογη΄τικών και διευκρίνισης των όρων της προκήρυξης.

Τέλος, είναι επιτακτκή ή ανάγκη προσφυγής στον Υπουργό Αγροτίκής Αναπτυξης, ο οποίος εποπτεύει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο.

Αυτά πρός γνώση της Διοίκησης και προς γνώση όσων θέλουν επί του πρακτέου να ενεργήσουν, πέραν από την έκδοση ανακοινώσεων.

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 7:01 μ.μ.  

ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ!!!
ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΡΗ ΦΛΕΒΑΡΗ ΤΟΥ 2009 ΑΛΛΑΞΕ Η ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ!
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ???????????
ΜΙΑΧΑΡΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΙΔΙΟΤΕΣ Κ.Ο.Κ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΑΣΓΕ ΠΟΣΓ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΟΓΟΙ!!!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!
ΕΙΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΚΡΗΣΙΑ

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 8:26 μ.μ.  

Αν εχουν εστω και λιγη αξιοπρεπεια πρεπει να την αποσυρουν την προκυρηξη.
Αλητες, τελειωνουν τα ψωμια σας...

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 9:44 μ.μ.  

15 Μάϊος 2009 7:01 μμ

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 1:58 π.μ.  

Αυτο που λεει ο 15 Μάϊος 2009 7:01 μμ

''ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΓΑ''

ισχυει?
Δηλαδη μπορει με τις συμβασεις εργου καποιος να δουλεψει ταυτοχρονα και ΟΠΕΚΕΠΕ και οπου αλλου δουλευε (π.χ. ΕΛΓΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟ ή αλλες συμβασεις)?

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:13 μ.μ.  

Προς Αττίλα...
Από όσο ξέρω δεν μπορούμε να προσβάλουμε νομικά τη συγκεκριμένη προκήρυξη, από ότι άκουσα από ένα φίλο δικηγόρο επειδή έτσι είναι όλες οι συμβάσεις έργου και δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κάτι... Πρέπει να το ψάξουμε πάντως...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:14 μ.μ.  

Προς 7:01 μμ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΔΩ ΣΤΟ BLOG ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ.... ΤΙ ΕΓΙΝΕ???????????

Δηλαδή με το να διαμαρτύρεσαι μέσα στο Blog νομίζεις πως καταφέρνεις κάτι? Εμείς τα λέμε εμείς τα ακούμε! Από εκεί και πέρα τι???? Αν δεν βγει και παραέξω, άστο, το χάσαμε...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 11:09 μ.μ.  

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΩ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΙΜΑΙ.ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΠΕΚΕΠΕ,ΔΑΚΟ,ΕΛΓΑ,ΑΓΡΟΤΙΚΟ Κ ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΤΑΙ?ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΚΑΙ ΓΩ Κ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
DACUS-BATE

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 11:51 μ.μ.  

Προς 16 Μάϊος 2009 3:14 μμ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΜΑ ΛΕΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ!ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ!

Προς 16 Μάϊος 2009 11:09 μμ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΓΡΟΑΝΕΡΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 17/05/2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΟΧΙ!
Α ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ...........

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP