3ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τον κρόκο

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Από 20 έως 23 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο για τον κρόκο, στο ομώνυμο χωριό του νομού Κοζάνης. Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 16:00, στις εγκαταστάσεις του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, στον Κρόκο Κοζάνης, στο πλαίσιο τοπικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Κατά την διάρκειά του θα παρουσιαστούν όλα τα πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια του φυτού, καθώς και τους τρόπους χρήσης των αποξηραμένων στιγμάτων του στα τρόφιμα και στη φαρμακευτική. Ο τίτλος του συμποσίου είναι «3rd International Symposium on Saffron: Forthcoming challenges for cultivation, research and economics», και διοργανώνεται από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ. και την Αν. Καθηγήτρια Μαρία Τσιμίδου, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Φυτοκομικών Επιστημόνων.

Περισσότερα

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP