ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3 ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ BLOG ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Προς : Προς την Ανώνυμη Τσουκνίδα

Οι υπογράφοντες Πρόεδροι των τριών γεωπονικών / γεωτεχνικών ομοσπονδιών, εκφράζοντας το σύνολο των Ελλήνων γεωπόνων, καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη ανώνυμη επίθεση ύβρεων, λάσπης και συκοφαντίας μέσα από το Blog “Τσουκνίδα”, κατά του Προέδρου του ΓΕΩΤΕΕ κ. Θ. Μαρκόπουλου & του Αντιπροέδρου κ. Γ. Τζανιδάκη.

Επιπλέον επιθυμούμε να τονίσουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με την μεθόδευση της κρυφής και ανώνυμης κριτικής με κατηγορίες ατεκμηρίωτες και άνανδρες που πολύ απέχουν από την επιβεβλημένη κριτική που μπορεί να ασκείται σε πρόσωπα που κατέχουν Δημόσιες θεσμικές θέσεις.
Είναι ανησυχητικό για τον κλάδο να επιλέγουν μερικοί την ανώνυμη, την αήθη, την ιδιόρρυθμη και γεμάτη προσωπική εμπάθεια κριτική.
Τα Δημόσια πρόσωπα και βέβαια και οι εκπρόσωποι των Γεωτεχνικών σε όλες τις Βαθμίδες είναι ανοικτά σε κριτική επώνυμη με τήρηση των κανόνων της Δημοκρατικής Δεοντολογίας. Η όποια άλλη κριτική και οι προσωπικές επιθέσεις που στηρίζονται σε ανόητες εικασίες, που θίγουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή και χρησιμοποιούν την ελευθεριότητα που παρέχει η ανωνυμία ενός Δικτυακού Blog είναι απαράδεκτη και θέτει σε αμφισβήτηση κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας της εκπροσώπησης των γεωτεχνικών.

Προκαλούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα για τον λόγο που επιλέχθηκε αυτός “ο ιδιόρρυθμος ανώνυμος τρόπος αντιπαράθεσης” και δημόσιας καταγγελίας και αναρωτιόμαστε:
· Είναι ενοχλητική η προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη του ρόλου των Γεωτεχνικών και η διεκδίκηση των συμφερόντων τους;
· Είναι δόκιμο και πιστεύει κανείς ότι θα έχει αποτέλεσμα ένας διάλογος ανωνύμων συκοφαντιών σε προσωπικό επίπεδο και θα λειτουργούσε παραγωγικά για τούς Γεωτεχνικούς;
· Τι θα γίνει εάν στην πλήρη απώλεια ψυχραιμίας των ανωνύμων κατηγόρων συνέβαινε το ίδιο από την πλευρά των διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του ΓΕΩΤΕΕ και ανοίγαμε ένα Γαιτανάκι αλληλοκατηγοριών χωρίς τέλος;
· Η όποια επιδίωξη του κάθε ανώνυμου κατηγόρου πόσο θα κρύβεται πίσω από την ανωνυμία;
· Το Blog Τσουκνίδα τι σχέση έχει με όλα αυτά και μέχρι που μπορεί να επιτρέψει την ανώνυμη ιδιορρυθμία και επιτέλους έστω και σ’ αυτό τον ιδιόρρυθμο τρόπο επικοινωνίας δεν πρέπει να υπάρχει μία στοιχειώδης δεοντολογία σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας;

Εμείς πιστεύουμε ότι σήμερα το ΓΕΩΤΕΕ και οι Γεωτεχνικοί φορείς βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο των εξελίξεων και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παράγουν αποτέλεσμα για τους Γεωτεχνικούς, την Αγροτική Πολιτική, την Αγροτική Ανάπτυξη και την Αγροτική Παραγωγή.
Το ΓΕΩΤΕΕ και οι Γεωτεχνικοί φορείς πρέπει και είναι ανοιχτοί σε εποικοδομητική και τεκμηριωμένη κριτική που έχει ως στόχο να βοηθήσει στην βελτίωση της λειτουργίας και του ρόλου τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε ή θα ανεχθούμε σε κάθε περίπτωση αήθεις, ανώνυμες κριτικές και συκοφαντίες που θίγουν την προσωπικότητα, την οικογένεια και την υπόσταση των συναδέλφων.
Θεωρούμε αδιανόητο να επιτρέψουμε και να ανεχθούμε, εξαιτίας αυτής της ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς κάποιων, να προσβάλλονται ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ και κατ’ επέκταση το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι Έλληνες γεωτεχνικοί στο σύνολο τους. Αυτό το επίπεδο της “ιδιόρρυθμης, ανώνυμης, προσωπικής, αντιπαράθεσης και επικοινωνίας” δεν ταιριάζει σε μας τους Γεωτεχνικούς.
Ας σταματήσουν οι χοροί αυτού του επιπέδου αντιπαράθεσης και ας ξεπεζέψουν μερικοί, η διαφωνία θέλει ήθος, γνώμη, προσπάθεια και κυρίως διάθεση για συζήτηση με σεβασμό στην προσωπικότητα και κατανόηση στο διαφορετικό.
Στα πλαίσια των αρχών που πρέπει να διέπουν τα Blog απαιτούμε, την δημοσίευση της επιστολής και τον τερματισμό της επίθεσης συκοφαντίας που πλήττει το ΓΕΩΤΕΕ και τον Γεωτεχνικό κόσμο.

Οι Πρόεδροι

Ζιούβας Νίκος Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων

Κακκαβάς Νίκος Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων

Ιακωβάκης Ευθύμιος Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων


Η επιστολή μας στάλθηκε από την ΠΟΣΕΓ

12 σχόλια:

Voliotis 27 Μαΐου 2009 στις 4:01 μ.μ.  

καλα ειμαστε σοβαροι...

Μας κοροιδευουν οι λαλακες???

Voliotis 27 Μαΐου 2009 στις 4:03 μ.μ.  

****Θεωρούμε αδιανόητο να επιτρέψουμε και να ανεχθούμε, εξαιτίας αυτής της ιδιόρρυθμης συμπεριφοράς κάποιων, να προσβάλλονται ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ και κατ’ επέκταση το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και οι Έλληνες γεωτεχνικοί στο σύνολο τους. Αυτό το επίπεδο της “ιδιόρρυθμης, ανώνυμης, προσωπικής, αντιπαράθεσης και επικοινωνίας” δεν ταιριάζει σε μας τους Γεωτεχνικούς***

Εμας δεν μας προσβαλουν με οσα κανουν? με οσα λενε? δηλ να τους αφησουμε να αλωνιζουν ετσι μονοι τους και να κανει ο καθενας οτι θελει? καλο θα ηταν να απαντουσαν με επειχιρηματα... και οχι ετσι...

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 4:14 μ.μ.  

ΤΙ ΛΕΝΕ ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ? ΗΜΑΡΤΟΝ. ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ? ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΓΚΡΟΑΝΕΡΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ?

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 5:27 μ.μ.  

κρατηστε τα ονοματα τους....

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 6:39 μ.μ.  

ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ..ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ?ΤΟ ΟΤΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ..
ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗ8ΟΥΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ?ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 6:43 μ.μ.  

Τους προσβάλλει η τσουκνίδα, ο agroanergos και οσοι γράφουμε εκεί αλήθειες ως επί το πλείστον και δεν τους προσβάλλει ο Χατζηγάκης και ο Βεργίνης με αυτά που κάνουν και λένε!

Ούτε παλιότερα ο Δρυς και ο Τζουμάκας!

Ας μας πουν επιτέλους το ποσοστό των γεωπόνων που ψηφίζουν στα μαγαζάκια τους και μετά να μιλάνε εκ μερους όλων μας!!!

Έλεος πια με αυτή την καραμέλα και αυτό το "εμείς οι Γεωτεχνικοί"!!!

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 7:48 μ.μ.  

Και οι bloggers θα συνεχίσουν ελεύθερα να γράφουν...και θα σας χαλάνε τη σούπα...πρόεδροι του κώλου

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 9:03 μ.μ.  

Όταν δεν συμμετέχεις στα αυτονόητα,, δεν διεκδικείς τα κεκτημένα σου και μεταθέτεις τις ευθύνες στους άλλους, είσαι υπόλογος. Είσαι υπόλογος παρόλο που το σαθρό πολιτικό σύστημα σου έμαθε οτι η δημοκρατία ασκείται με το δικαίωμα της ψήφου κάθε 4ετία και ερμηνεύεται με την εξαργύρωση αυτής, επειδή είσαι ο μικρόμυαλος, ο στενόμυαλος που περιμένει από το ΓΕΩΤΕΕ ή τη ΠΕΑΣΓΕ να προασπίσει τα συμφέροντα σου ενώ εσύ κάθεσαι στον καναπέ σου ή αποδεικνύεις την εργατικότητα σου στον προϊστάμενο ή ακόμα χειρότερα τρέχεις στα γραφεία των πολιτικάντηδων για την βόλεψη σου σε κάποια θεσούλα. Είσαι υπόλογος γιατί δεν συμμετάσχεις σε άμεσες διαδικασίες, δεν συνδικαλίζεσαι στο χώρο εργασίας, δεν συμμετάσχεις στις συνελεύσεις, δεν συμμετάσχεις στα καλέσματα για μαζικές κινητοποιήσεις.
Ξύπνα
ο θεός έχει για τους άλλους όχι για σένα,
οι πολιτικοί δουλεύουν για την πάρτη τους όχι για σένα.

Μόνο αυτοί που είναι σαν και σένα μπορούν μαζί με σένα.
Η Αυτοοργάνωση είναι η μόνη λύση.

Σκατά σε όλα τα κομματόσκυλα,
εκλεγμένα και μη.

Ανώνυμος 27 Μαΐου 2009 στις 9:45 μ.μ.  

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2009 στις 12:18 μ.μ.  

Τι έγινε; Τους έτσουξε και βάλαν τα τσιράκια τους να βγάλουν ανακοινώσεις συμπαράστασης; Που ήταν όλοι αυτοί όταν χρειαζόταν να υπερασπίσουν τους Γεωτεχνικούς;

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2009 στις 6:39 μ.μ.  

ρε φιλε 27 Μάϊος 2009 9:03 μμ, εσυ πρεπει να εχεις μια ειδικη σχεση με το σκατο. ολη την ωρα εισαι: σκατα εδω, σκατα εκει, σκατα παραπερα.


σκατα στα μουτρα σου μεγαλε.

πρεπει καποιος να σε ξεσκατωσει καποτε, επαναστατη.

Ανώνυμος 28 Μαΐου 2009 στις 11:51 μ.μ.  

28 Μάϊος 2009 6:39 μμ
τραβα να γαυγίσεις αλλου μικρε!
ο μεγαλος εχει δικαιο γιατι ορισμενοι νοιαζονται,
ενω εσυ χεστηκες!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP