Ο Βουλευτής Τρικάλων Χρήστος Χάιδος για τις προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η κραυγαλέα επιβεβαίωση της κυβερνητικής επιλογής για αδιαφανείς και ρουσφετολογικές προσλήψεις γεωτεχνικών και άλλων ειδικοτήτων εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ


Προ δεκαημέρου με αφορμή πληροφορίες και δημοσιεύματα για επικείμενη πρόσληψη μεγάλου αριθμού γεωτεχνικών και άλλων ειδικοτήτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ με σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου ενός έτους, κάτι που σημαίνει αδιαφανείς και ρουσφετολογικές επιλογές εκτός ΑΣΕΠ, ζήτησα να μου απαντήσουν, αν πράγματι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προτίθεται να καταργήσει την έως τώρα καθιερωμένη για χρόνια διαδικασία διαφανούς και αξιοκρατικής μέσω κριτηρίων πρόσληψης προσωπικού.
Μετά όμως την αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική ενέργεια του Πρωθυπουργού να κλείσει πρόωρα τη Βουλή, εκτός της αποφυγής της υποχρέωσης να δοθεί απάντηση από τους αρμόδιους Υπουργούς μέσω αυτής για το σοβαρό αυτό θέμα, θεώρησα ότι αυτή η διαδικασία θα παγώσει έως τις Ευρωεκλογές και θα συνεχιστεί μετά από τις 10 Ιουνίου.
Δυστυχώς, όπως με κατάπληξη διαπίστωσα την Παρασκευή 14/05/2009, εν μέσω προεκλογικής περιόδου εκδόθηκε ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ η οποία αναφέρει ότι «…Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 286974/06-05-09 ΚΥΑ των Υπουργών Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΦΕΚ 844/β’/06-05-09), εγκρίθηκε η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με 987 άτομα ειδικοτήτων ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Διοικητικών-Οικονομικών, ΠΕ Κτηνιάτρων, ΤΕ Τεχν. Γεωπονίας, ΤΕ Τεχν. Τοπ. Μηχανικών, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Ηλεκτρολόγων, ΔΕ Οδηγών, και ΥΕ Εργατών, για την ανάθεση του σε αυτήν περιγραφόμενου έργου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς ή με FAX έντυπο αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία της κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού…»
Αυτή η πρωτόγνωρη, απαράδεκτη και φαύλη απόφαση που καταλύει κάθε έννοια νομιμότητας και ανατρέπει μια πάγια και αναμφισβήτητα αξιοκρατική διαδικασία επιλογής προσωπικού στο δημόσιο τομέα με την έγκριση ή τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα οδηγήσει στη ρουσφετολογική πρόσληψη υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι, ενώ θα απασχολούνται ουσιαστικά με συνθήκες μισθωτής εργασίας, δεν θα έχουν ασφάλεια ΙΚΑ αλλά θα υποχρεωθούν να εκδώσουν μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών και να καταβάλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Όμως, αυτό το όργιο της αδιαφάνειας, της ρουσφετολογίας, της συναλλαγής και της κατάλυσης από τη σημερινή Κυβέρνηση κάθε έννοιας κανόνων και δικαίου που δεν έχει προηγούμενο θα αποδοκιμαστεί πολιτικά στις Ευρωεκλογές, ο λαός θα καταψηφίσει τη Ν.Δ. και θα υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της διαφάνειας, της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της προόδου για την πατρίδα μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 1:58 μ.μ.  

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ
ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ.
ΒΓΗΚΕ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ BLOGS, ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΛΛΟΎ.
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΕΙΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΩΣ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 2 ΜΗΝΏΝ.
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.
ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Ή ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΕΡΓΙΕΣ.
Η ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΟΤΙ.
1)ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΩΡΑ, ΑΔΕΙΕΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ).
2)ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 20.000 ΣΥΜΒΑΣΕΙς ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ)
3)ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ (ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΓΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΕ ΒΙΒΛΙΑ)

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 5:41 μ.μ.  

ΧΑΙΔΟ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΝΑ ΑΡΜΕΞΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΙΔΑ..ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ Η ΜΥΓΑ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ

Ανώνυμος 20 Μαΐου 2009 στις 1:11 μ.μ.  

Προς τον 1.58
Να το κανουν και στους μονιμους δημοσιους υπαλληλους αυτο το μετρο με την μισθωση εργου και οχι μονο στους συμβασιουχους.
Οχι δυο μετρα και δυο σταθμα...

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ 20 Μαΐου 2009 στις 1:21 μ.μ.  

Στην Λαρισα απ οπου καταγομαι παρατηρειται τα εξης προκλητικο:
Eκλεισε η βιομηχανια Σαχαρης(με προκλητικα υψηλους μισθους για ολους, απο φυλακα στην πυλη μεχρι γεωπονο διευθυντη). Μονωπολιο τοσα χρονια και μολις σταματησε αυτο το καθεστως εβαλε λουκετο.
Οι μονιμοι εργαζομενοι, αντι να αποζημιωθουν και να απολυθουν αξιωνουν να μεταταχτουν στο δημοσιο και μαλιστα με τους προνομιακους μισθους που ειχαν.
Αν δεν ειναι αυτο προκληση , τοτε τι ειναι; Οι αλλοι που που οταν κλεινουν οι επιχειρησεις μενουν στον δρομο ειναι κοροιδα;Kαι μην μου πει καποιος οτι γινομαι κακος διοτι δεν ειναι ετσι.
Απλα θελω να ειμαι δικαιος...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP