Καταγγελίες για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε Μοναστήρι!!!

Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλεται ότι εισέπραττε ο ηγούμενος της μονής Αγίου Διονυσίου, στον Ολυμπο, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής.Για την υπόθεση ήδη διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Κατερίνης και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγούμενος χτες κατέθεσε υπόμνημα για να «απαντήσει» στις εις βάρος του καταγγελίες.«Δήλωνε καλλιεργήσιμα χωράφια σε δύσβατες δασικές περιοχές με αυτοφυή βλάστηση, τα οποία μπορούν να προσεγγίσουν μόνον... ορειβάτες. Με αυτόν τον τρόπο έπαιρνε επιδοτήσεις», δήλωσε στον «Αγγελιοφόρο» ένας από τους μηνυτές.

Οπως καταγγέλεται, το μοναστήρι, από τα 257 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων που δήλωσε το 2002, έφτασε στη συνέχεια τα 1.257 στρέμματα και εισέπραττε ετησίως χιλιάδες ευρώ μέσω επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Φυτρώνουν μόνον... πέτρες

«Για να συμπληρώσει τον αριθμό των 1.257 στρεμμάτων δήλωσε πως είναι καλλιεργητής βραχωδών ή μη καλλιεργηθέντων εκτάσεων, όπου κυριολεκτικά δε φυτρώνουν ούτε άγρια φυτά αλλά μόνον πέτρες. Ανέφερε, ανεπίτρεπτα, ως περιοχές σε αγρανάπαυση περιοχές με αμπέλια και δένδρα», αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη μήνυση που κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2009. Σύμφωνα με τη μήνυση, η υπόθεση αποκαλύφτηκε όταν ένας από τους μηνυτές -δικαιούχος αγροτικών επιδοτήσεων- αντιλήφθηκε ότι είχαν αλλάξει τα δύο τελευταία ψηφία του 13ψήφιου κωδικού και ζήτησε την επαλήθευση του κτήματός του στους σχετικούς ψηφιακούς χάρτες.

Κτήμα στην κορυφή του... Ολύμπου!

«Από την επαλήθευση αυτήν το κτήμα του με το νέο κωδικό ήταν πάνω στην κορυφή του Ολύμπου! Με τον τρόπο αυτόν ο δικαιούχος αποζημίωσης έπαιρνε αποζημίωση για τέσσερα στρέμματα, για παράδειγμα, χωρίς να αντιληφθεί πως το κτήμα του, που βρισκόταν στις παρυφές του Λιτοχώρου, ... περπατούσε και άλλαξε περιοχή φτάνοντας πολλές φορές και 15 χιλιόμετρα από την πραγματική τοπογραφική του θέση», σημειώνεται στη μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του ηγουμένου.

Και αγροτικό πετρέλαιο

Οπως καταγγέλλουν οι μηνυτές, το μοναστήρι όχι μόνον κατάφερνε να εισπράττει κάθε χρόνο επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ενισχυόταν οικονομικά και για αγροτικό πετρέλαιο. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, το μοναστήρι εισέπραττε, από το 2005, περίπου 50.000 ετησίως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και συμπληρωματική ετήσια επιδότηση για πετρέλαιο περίπου 10.000 έως 12.000 ευρώ ετησίως», σημείωσε ένας από τους μηνυτές.Χτες, κάτοικος της περιοχής κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης συμπληρωματικά στοιχεία για τις επιδοτήσεις αγροτικού πετρελαίου, που φέρεται ότι εισέπραττε το μοναστήρι. Οι καταγγελίες για τις διεκδικήσεις 54.000 στρεμμάτων δημόσιων εκτάσεων από το μοναστήρι ήδη έχουν προκαλέσει την παρέμβαση των εισαγγελκικών αρχών και έπειτα από παραγγελία του Αρείου Πάγου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

πηγή:Αγγελιοφόρος

8 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2009 στις 6:23 μ.μ.  

ΧΑΜΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΑ ΡΗΜΑΞΕ ΟΛΑ

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2009 στις 6:25 μ.μ.  

Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα.Δεν μιλώ για τη σταση του μοναστηριού(δεν εχει νόημα), αλλά ότι έχουμε 2009 και δεν έχουμε καταλήξει ένα κωλοκτήμα τι ταυτότητα έχει (και έχουν δαπανηθεί ουκ ολίγα).Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι ενώσεις δε, αντιμετωπίζουν το ΟΣΔΕ ως περουσιακό στοιχείο (μία βάση δεδομένων που είναι το βασικό εργαλείο της δουλείας μας)

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2009 στις 7:59 μ.μ.  

Λες και οι αγρότες τι δηλώνουν δηλαδή τόσα χρόνια? Δεν δηλώνουν ακαλλιέργητες περιοχές? Πέτρες το έδαφος και σου λέει καλλιεργώ σιτάρι, και μάλιστα σκληρό, αλλά τα καρτελάκια τα έχασα...τι κρίμα... Έχουν αφανίσει όλα τα δάση και τα έχουν μετατρέψει σε βοσκότοπους και οι γεωπόνοι που τους ελέγχουν ώς συνήθως φοβούνται μην ιδρώσουν, οπότε κάνουν τον έλεγχο από το καφενείο... Τέτοιοι είμαστε, τέτοια μας αξίζουν...

Ανώνυμος 9 Μαΐου 2009 στις 10:32 μ.μ.  

ΠΡΟΣ 7:59
ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΨΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ?
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ?
ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2009 στις 5:05 μ.μ.  

9 Μάϊος 2009 10:32 μμ

Οχι φίλε εγώ δεν δούλεψα ποτέ έτσι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά έχω δει πόσους και πόσους άλλους να δουλεύουν έτσι. Αν έχεις δουλέψει ΟΠΕΚΕΠΕ θα ηξερες για τι κατάντια μιλάω... Και δυστυχώς παλιότερα δεν ήταν έτσι, κάθε χρόνο το πράγμα πάει όλο και περισσότερο κατά διαόλου, καθε χρόνο οι έλεγχοι γίνονται όλο και πιο ξεφτυλισμένοι. Για αυτό πήρε και φόρα το μοναστήρι και ήρθε να ****** και ο καλόγερος!
Υπάρχει μια εγκύκλιος στον ΟΠΕΚΕΠΕ που σου λέει πως να κάνεις τον έλεγχο, το 95% των ατόμων δεν την έχουν ανοίξει καν, και για αυτό τον λόγο κάνουν ότι ηλιθιότητα τους ζητηθεί από τα αφεντικά ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ πάντα, ακόμα και αν έρχεται σε αντίθεση με την εγκύκλιο, πράγμα ΠΑΡΑΝΟΜΟ, το ξέρεις αυτό???

Ανώνυμος 10 Μαΐου 2009 στις 7:54 μ.μ.  

ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!
ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ...ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2009 στις 7:05 μ.μ.  

10 Μάϊος 2009 7:54 μμ

Ο συμβασιούχος όμως καλά θα κάνει να ρίξει και καμιά ματιά σε αυτή τη ριμάδα την εγκύκλιο, για αυτό του την έδωσαν άλλωστε. Έτσι δεν είναι??? Για να μην κάνει τον έλεγχο με ότι βλακεία του λέει κάποιος άλλος, ανώτερος ή όχι, μόνιμος ή συμβασιούχος... Άλλωστε όταν βάζεις την υπογραφή σου πρέπει να προσέχεις τι είναι αυτό που υπογράφεις. Γι' αυτό λέω ότι οι έλεγχοι του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ξεφτυλιστεί τελείως..

Ανώνυμος 11 Μαΐου 2009 στις 7:08 μ.μ.  

10 Μάϊος 2009 7:54 μμ

... και εννοείται ότι τον ξέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ή κάποιος από ΟΠΕΚΕΠΕ τον καλόγερ, ή κάποιος απλά παίρνει μίζα, όπως παίρνουν κατά καιρούς και από τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα άλλωστε κάποιοι...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP