Καλλιέργεια με θαλασσινό νερό στο Dubai

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009








Η τεράστια ζήτηση και η έλλειψη αποθεμάτων πόσιμου νερού είναι δύο από τα επικρατέστερα σενάρια του αιώνα που διανύουμε. Το θετικό βέβαια είναι πως η γη δεν έχει έλλειψη θαλασσινού νερού (αρκεί να βρεθούν τρόποι να το εκμεταλλευτούμε). Οι αρχιτέκτoνες της ομάδας studiomobile, Antonio Girardi και Christiana Favretto, προτείνουν έναν από τους πολλούς τρόπους με τον οποίο μπορεί να βρεθεί λύση. Η φάρμα “Seawater Vertical” περιλαμβάνει πέντε θερμοκήπια που μοιάζουν με κουκούλια. Μετατρέποντας το θαλασσινό νερό σε ατμό, δημιουργείται μια υγρή ατμόσφαιρα (όπως στα δάση του Ισημερινού) πάνω από τις καλλιέργειες. Στην συνέχεια ο ατμός μετατρέπεται μέσω μηχανημάτων σε φρέσκο νερό με το οποίο ποτίζονται οι καλλιέργειες, οι οποίες ούτως η άλλος δεν χρειάζονται πολύ νερό εξαιτίας της ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί.

Το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευάζεται στο Dubai, όπου η έλλειψη φρέσκου νερού και το κλίμα της πόλης δεν βοηθάει καθόλου στην καλλιέργεια.


πηγή:http://studiomobile.org, blog.youdesign.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2009 στις 11:52 μ.μ.  

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ... ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ?

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2009 στις 1:00 π.μ.  

ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2009 στις 11:19 π.μ.  

οτι πεις εσυ πασοκε..αυτα σου λενε αυτα γραφεις

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2009 στις 3:35 μ.μ.  

ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ....
ΕΣΥ 22 Μάϊος 2009 1:00 πμ ΤΖΑΜΠΑ ΧΑΛΙΕΣΑΙ. ΑΛΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΟ 12 ΜΗΝΟ..ΕΣΥ ΑΦΙΣΟΚΟΛΑ ΜΟΝΟ ....ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ...

Ανώνυμος 22 Μαΐου 2009 στις 6:21 μ.μ.  

Να φύγει από την εξουσία η δεξιά για να έρθει το αξιοκρατικό πασοκ...
Ωραίο ανέκδοτο κάφρε πασόκε!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP