Γελάστηκα!

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Είμαι από ένα μικρό νομό της Βόρειας Ελλάδας.

Τελείωσα πέρυσι την σύμβαση μου στον ΕΛΓΑ αρχές Μαρτίου και μέχρι τώρα είμαι άνεργος.

Μισό λεπτό όμως, να σας εξηγήσω το γιατί,τώρα που κατάφερα με μεγάλη επιμονή,σοβαρότητα,τρομερή προσπάθεια και ατελείωτες ώρες για την έγκυρη και γρήγορη ενημέρωση να τραβήξω το ενδιαφέρον σε τόσους πολλούς.


Ένα μήνα και κάτι μετά το τέλος της σύμβασης του ΕΛΓΑ ακολούθησε η προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Από τη μια οι θέσεις λιγοστές στον νομό μου, από την άλλη είχα και κώλυμα και δεν υπήρχε καμία πιθανότητα διορισμού.Βέβαια αν είχα καταθέσει ψευδή υπεύθυνη δήλωση όπως μερικοί άλλοι θα κατάφερνα να μπω, αλλά θεώρησα μεγάλη αμαρτία να κλέψω την δουλειά κάποιου άλλου.


Γελάστηκα.

Δεν το έβαλα κάτω και κατέθεσα χαρτιά σε όλες τις Δακοκτονίες(στο νομό μου δεν έχει φυσικά).
Στις μισές είχα κώλυμα τετραμήνου και στις μισές όχι.

Εκεί που δεν είχα κώλυμα έψαξα να βρω τα αποτελέσματα αλλά δεν τα κατάφερα. Πήρα απόφαση να ταξιδέψω για να τα δω(όχι όλα), και είδα να με προσπερνούν συνάδελφοι που δεν είχαν ανεργία αλλά την εντοπιότητα και από μερικά ονόματα διαπίστωσα ότι δεν είχε γίνει κανένας έλεγχος για ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις.
Εκτός των άλλων πολλοί συνάδελφοι που καρπώθηκαν τις θέσεις ήταν ελεύθεροι επαγγελματίες και το κάνουν συστηματικά κάθε χρόνο.


Γελάστηκα.

Δεν το έβαλα κάτω και έκανα τα χαρτιά μου στο ΠΚΠΦκΠΕ και ΠΕΓΕΑΛ.
Είχα 6 μήνες ανεργία αλλά επειδή τα περιφερειακά γραφεία ανήκουν στον ένα νομό(της έδρας) ισχύει η εντοπιότητα.Είχα 1300 και κάτι μόρια αλλά την θέση την πήρανε συνάδελφοι (ο ένας μελετητής) με 167 και 182 λόγο εντοπιότητας.


Γελάστηκα.

Δεν το έβαλα κάτω όταν άκουσα ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξαναβγάλει θέσεις.
Έλα όμως που στην συγκεκριμένη προκήρυξη(με τις 295) οι θέσεις μοιράστηκαν στα περιφερειακά γραφεία.Τα τείχη της εντοπιότητας εμφανίστηκαν μπροστά μου και με αποκλείσανε.


Γελάστηκα.

Δεν το έβαλα όμως κάτω μιας και έφτασε Νοέμβριος και πλησίαζε το κώλυμα 3μήνου στον ΕΛΓΑ.Θα πλησιάζε πολλούς μήνες πριν, αν είχαν πετάξει έξω αυτούς που έκαναν ψευδείς δηλώσεις.
Έστω και έτσι, έφτασε η ώρα να αναρωτηθώ μήπως μου χαμογέλασε η τύχη και με πάρουν για δουλειά.


Ο πρόεδρος κ.Κατσαρός μετά από πιέσεις συναδέλφων προχώρησε για πρώτη φορά σε ανακατάταξη της λίστας και πήρε αυτούς που ήδη δουλεύανε αλλού,όσο εγώ τράβαγα όλα τα παραπάνω.


Γελάστηκα.


Γράφω πάνω από ένα μήνα για τις συμβάσεις έργου του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν γρήγορα ουσιαστικές παρεμβάσεις να μην περάσει η απόφαση της ξεφτίλας.Αλλά εκτός της απόφασης που πρέπει έστω και τώρα να ακυρωθεί, δεν μιλάτε ρε παιδιά για τις θέσεις που μειωθήκανε στο ελάχιστο.Γιατί αν γίνει θαύμα και αλλάξουν σε ορισμένου χρόνου είναι τόσες λίγες(βλ. Οκτώβριος) και γω που δεν έχω εντοπιότητα στον νομό της διεύθυνσης θα ξαναγελαστώ.

Και άντε να βρεις το κουράγιο να γελάσεις τον εαυτό σου μετά από 15 μήνες να κάνεις τα χαρτιά σου στις Δακοκτονίες πάλι,ξέροντας ότι δεν θα έχεις καμιά τύχη αφού κανένας δεν προσπάθησε για την επίλυση της κατάστασης.


Γιατί αξιοκρατία και ισοτιμία σ'ένα ήδη διαμορφωμένο σύστημα προσλήψεων δεν είναι μόνο να προσπαθήσουμε να το διαφυλάξουμε από επιθέσεις(Π.Δ,συμβάσεις έργου και τόσα άλλα) αλλά να το αλλάξουμε ώστε όλοι να παίζουν με τους ίδιους όρους και τα ίδια δικαιώματα.

Αφιερωμένο σε όλους τους επαναστάτες-θεσμικούς -συνδικαλιστές που νοιάζονται για την αξιοκρατία και το επί ίσοις όροις!

Εσείς με διαβάζετε αλλά εγώ βλέπω τι κάνετε!

(Όποιος έχει τα κότσια και γνωρίζει την κατάσταση,όχι οι άσχετοι υπογραφάκηδες,και τα ανίδεα βολεμένα παπαγαλάκια, ας διαψεύσει έστω και μια λέξη από τα παραπάνω)

Υ.Γ

1.Σήμερα βγήκανε τα αποτελέσματα της Αγροτικής στην
οποία δεν είχε συμπεριληφθεί κανένας Γεωπόνος(αγροτικής οικονομίας) και δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση από κανέναν.



2.Το τι θα γίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ παιδιά…
από κριτήρια δεν το συζητώ ότι δεν υπάρχει κανένα,
και από το εργασιακό καθεστώς οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες,λόγο της μυστικότητας και της έλλειψης πληροφόρησης ακόμα και των υπαλλήλων.
Το μόνο υπηρεσιακό έγγραφο που δόθηκε και δίνει ορισμένες, τέσσερις για την ακρίβεια,σημαντικές και επίσημες πληροφορίες, λόγω τεχνικού προβλήματος, ελπίζω να το ανεβάσω μέχρι αύριο το βράδυ.


3.Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους-αναγνώστες που έχουν κάνει εγγραφή στο newsletter.
Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια μεγάλη ανταπόκριση σε 10 ημέρες.

Ευτυχώς ……

Γελάστηκα!!!!!!!!!!!

53 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 10:40 μ.μ.  

ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ!!!!!
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ?????
ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΑΠΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 11:11 μ.μ.  

εισαι πολυ πορωμενος με το πασοκ. τοσα χρονια με τη διαλυση του ασεπ, με τισ συνεντευξεις, με τα μπλοκακια το πασοκ κυβερναει???

καποιοι εδω μεσα ειναι κομματικα ρομποτ, κομματικα ζομπι, κομματικοι αρουραιοι της ΝΔ.

εχετε ξεβρακωσει το ασεπ, εχετε τσαλαπατησει την αξιοκρατια, εχετε ανατιναξει εκ θεμελιων την κοινωνικη δικαιοσυνη. και μετα φταει το πασοκ.

γιαυτο και το πασοκ θα σας πεταξει εξω με τις κλωτσιες απο την εξουσια. μια για παντα

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 11:17 μ.μ.  

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΟΥΚΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ!
ΓΕΛΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.
ΣΕ ΝΙΩΘΩ.ΔΕΝ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ...

Ανώνυμος 15 Μαΐου 2009 στις 11:23 μ.μ.  

αυτο που αφηνεις να εννοειθει ευθεως ειναι οτι το προβλημα ειναι η εντοπιοτητα και οχι η αναξιοκρατια.

η εντοποιητητα συν το θλιβερο γεγονος οτι εχουμε πλεον γινει αρκετες χιλιαδες κακομοιροι με το προνομιουχο πτυχιο γεωπονιας στο χερι. δεν μας χωραει ο τοπος.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 12:05 π.μ.  

Δεν γελάστηκες αγροάνεργε. Ίσως ήθελες να παραβλέψεις την πραγματικότητα, η οποία όμως είναι πολύ πιο σάπια απ' ό,τι δείχνει. Αφού δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις (όπως συμβαίνει με όλους μας) απόλαυσέ το. Κύκλος είναι και γυρίζει...

Φιλικά όπως πάντα θα ήθελα να σου εκφράσω την αμέριστη εκτίμησή μου στην προσπάθειά σου. Το μετερίζι που έστησες έχει μια τρομερή δυναμική που κάποια στιγμή θα αντιδράσει με απρόβλεπτο τρόπο. Και αυτό ίσως ξαναγεννήσει την ελπίδα μέσα μας.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 12:12 π.μ.  

ΡΕ ΠΑΣΟΚΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ ΠΙΑ...
ΑΝΤΕ ΚΟΛΗΜΕΝΕ...
ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΒΛ2@&%^Ε.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 2:03 π.μ.  

Παροτι δεν εχει πραγματικα καμια εννοια να το παμε κομματικα γιατι απλα ολοι πανω κατω τα ιδια θα κανουνε... τουλαχιστον οι κωλυμενοι δεξιοι μην εχουνε την ψευδαισθηση οτι το ΠΑΣΟΚ ηταν χειροτερο... τουλαχιστον επικρατουσε λιγο παραπανω αξιοκρατια.. οχι πολυ αλλα τουλαχιστον κρατουσαν τα προσχηματα... τετοιο χαλι απροκαλυπτο οπως τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εχει ξαναγινει στη ιστορια.. ρε ουτε ενσταση δεν μπορεις να υποβαλεις...!!!!!! Σας παω ρε δημοκρατες...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:04 π.μ.  

Μπράβο ρε φίλε! Τα λες πολυ καλά, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και σε παρακαλώ συνέχισε το θεσπέσιο έργο σου!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 9:25 π.μ.  

Ε ναι! αμάν πια με το ΠΑΣΟΚ! 5 χρονάκια περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ήρθε; Όποιος πει ότι τώρα είμαστε καλύτερα από πριν είναι τουλάχιστον φανατικός! καθένας από τους 4 υπουργούς γεωργίας βρίσκει καινούρια υπόγεια στον πάτο. Ο επιβάτης των τρακτέρ που έχουμε τώρα ιδίως... είναι για γέλια! είπε ότι οι υπηρεσίες του είναι καλά στελεχομένες και δουλεύν τέλεια. Να κλάψεις ή να γελάς!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 9:46 π.μ.  

Καλημέρα συνάδελφοι
Για την νομιμότητα για την ηθική διάσταση της σύμβασης πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε ότι είναι απαράδεκτη, άσχετα αν σε μετρικούς μας συμφέρει γιατί μας απαλλάσσει από το φράγμα του 24μηνου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το γενικό αντίκτυπο και ότι τον προσωπικό, κάποια στιγμή άσχετα αν τώρα μας συμφέρει αύριο θα γυρίσει και θα το βρούμε μπροστά μας.

Ακούγεται ότι θα είναι 18400 ευρώ το άτομο η σύμβαση. Αληθεύει?
Οδοιπορικά…?Ημερησία αποζημίωση? Τα χιλιόμετρα? Θα μας πληρώσουν και ανά αγροτεμάχιο? Γιατί αν δεν πληρώσουν τίποτα από όλα αυτά οικονομικώς θα μπούμε μέσα αν δουλέψουμε μακριά από την πόλη μας.
Ας πιάσουμε μολυβί και χαρτί να κάνουμε κανένα υπολογισμό.
18400 x 20% φόρος = 3680
18400 x 19% ΦΠΑ =3496
Σύνολο 7176
Άρα το τελικό είναι 11224 ευρώ που μας κάνουν 935 ευρώ το μήνα από τα οποία βγάζουμε περίπου 150/μηνά ΤΕΒΕ .
Άρα μας μένουν καθαρά 785 ευρώ.
Αν δεν έχω κάνει λάθος αυτά θα μας πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να κάνουμε ελέγχους για να πληρωθούν έγκαιρα οι αγρότες (που δεν φταίνε σε τίποτα), για να μην πληρώσει το δημόσιο πρόστιμο στην Ε.Ε.
Πάλι στο φιλότιμο το δικό μας θα το ρίξουν?
Και αν οι έλεγχοι τελειώσουν μέσα στο 6μηνο θα μας απολύσουν, Θεωρώντας ότι το έργο τελείωσε?
ή θα μας αναγκάσουν να πάμε σε άλλη πόλη αν θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε χωρίς να έχουμε τα εκτός έδρας?
Τελικά οι γεωπόνοι αρχίζουμε να γινόμαστε σαν τους οικονομικούς μετανάστες που δούλευαν στα χωράφια για έναν ψωρομεροκάματο χωρίς να τους ασφαλίζουν.
Αυτή η σύμβαση είναι η δουλεία του κράτους προς τους γεωπόνους.
Τι μπορεί να γίνει τι πρέπει να κάνουμε?
…………………………………………………

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 10:53 π.μ.  

Ναι βεβαια επι ΠΑΣΟΚ με αρθρο 20 να δουλεύει στο φουλ κατοχύρωσαν κάποιοι 3 αλλεπάλληλα οκτάμηνα στον ΕΛΓΑ και με το ΠΔ του Παυλόπουλου μονιμοποιήθηκαν (ειρωνία έτσι; να διορίσουν τους βυσματίες του ΠΑΣΟΚ οι Νεοδημοκράτες! ) Τέλος πάντων τα ίδια σκατά είναι και οι μεν και οι δε.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 11:03 π.μ.  

ενώ τώρα το αρθρο 20 έγινε σύμβαση έργου... εις ανώτερα!!! τότε δουλεύαμε όλοι πάντως...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 11:35 π.μ.  

Όσον αφορά τους 12 μήνες της σύμβασης αν κατάλαβα καλά όσα μου είπε η Καλογιάννη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, το πράγμα πάει ως εξής: Θα πληρωνόμαστε το 1/12 του συνολικού ποσού (το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι ακόμη) κάθε μήνα (εν είδη μισθού) και θα κόβουμε Τιμολόγιο. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον οι δώδεκα μήνες θα εξαντληθούν (μην ξεχνάτε ότι δεν θα γίνουν μονο επιτόπιοι αλλά και διοικητικοί έλεγχοι καθώς και καταχωρήσεις στο σύστημα κλπ).
Α και μια εικασιά για το ποσό: Αν λάβουμε υπ΄όψιν το σύνολο των 18000000 ευρώ για όλους τους συμβασιούχους ανεξαρτήτως ειδικότητας που αναφέρει το ΦΕΚ τότε με μια απλή διαιρεση με τις 987 θέσεις καταλαβαίνει κανείς που καταλήγουμε.
Ένα από τα πολλά που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το αν θα απαιτείται ένα μινιμουμ τεμαχίων μηνιαίως (είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα αφήσουν κάτι τέτοιο στην διακριτική μας ευχέρια).
Πέρα από όλα αυτά αν τα συνδικαλιστικά οργανα προχωρήσουν σε νομικές ενεργειες υπάρχει περίπτωση να "κολλήσουν" την διαδικασία σύναψης συμβάσεων ή όχι; Γιατί αν γίνει αυτό θα τους έρθει το αβγό στον κώλο και ίσως να ματαιωθεί το όλο εγχείρημα!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 11:37 π.μ.  

Επιτελους αγροανεργε κοψε τα σχολεια που κανουν τα κομματοσκυλα εδω μεσα. αντε παρατατε μας ρε. ολοι κλεφτες ειστε και οι μεν και οι δε. γαβγιζετε και εδω μεσα για το ποιος εκλεψε λιγοτερο μπας και ψαρεψετε κανεναν ψηφο? μια μιζα που παιρνουν αυτοι που υπερασπιζεστε θα μπορουσε να δημιουργησει αρκετες εκατονταδες θεσεις εργασιας. πατε γλυψτε τωρα κανεναν μπας και σας βαλει πουθενα απο το παραθυρο. την κατασταση με το εκτρωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ εσεις τη δημιουργησατε που θελετε διορισμους εκτος λιστας μηπως και μονιμοποιηθειτε και τωρα δηθεν βγαινετε και κατηγορειτε. αιντε ουστ κοπριες...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 12:04 μ.μ.  

Καλημέρα συνάδελφοι-αν και δεν 'ξύπνησαν' ακόμη κάποιοι...
Αυτό είναι το θέμα; ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Δεν αισθάνεστε τα διαδοχικά χαστούκια; Ή γίνατε τόσο σκληρόπετσοι ρε παιδιά;
Αgroanerge,συγχαρητήρια θερμά για το blog και κράτα γερά! Θα έλθουν και καλύτερες μέρες, θα δεις...

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 1:02 μ.μ.  

γελαστηκα που σπουδασα πανεπιστημιο και δεν πηγα σε τεχνικη σχολη.
τα αλλα για πασοκ, νδ, κτλ ειναι για τους πολλους....

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 2:10 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΛΓΑ Η ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΑΖΙ. ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΝ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ. ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΟΙ ΒΥΣΜΑΤΙΕΣ.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 2:56 μ.μ.  

εχει κανεις ιδεα για το τι γινεται στις υπολοιπες ευρωπαικές χωρες σε σχεση με τους αντιστοιχους ΄΄οπεκεπε΄΄ και πως κανουν εποχιακες προσληψεις?ρωτω απο περιεργεια να καταλαβω αν βαδιζουμε 'καλα' προς τον δρομο της περιβοητης συγκλισης με την ε.ε....τρομαρα μας!!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:01 μ.μ.  

Σχετικά με την εντοπιότητα.. μπορεί σε πολλούς να φαίνεται δίκαιη γιατί δεν μπορείς να ξεσπιτώνεσαι για ένα 8μηνο τη στιγμή που υπάρχουν θέσεις στην περιοχή σου. Αλλά για άτομα που δεν έχουν έδρα του φορέα στην περιοχή τους πιστέυω οτι θα έπρεπε να υπάρχει κάποια ρύθμιση ίσως πχ να παίρνουν το πλεονέκτημα της εντοπιότητας για τον πιο κοντινο νομό.

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:46 μ.μ.  

Ωραία τα λες. Και γω άνεργος ήμουνα, αλλά ψάχτηκα και βρήκα στην Αθήνα ότι ήθελα, χωρίς βύσμα. Κανείς καλός δε χάνεται.Τι κέρδίζεις από τις συμβάσεις που κάνεις; Κάποια λεφτά και ξύσιμο για 3 οχτάμηνα. Σημείωση:εχω δουλέψει και εγω ένα οχτάμηνο στον Ελγα και δεν πρόκειται να το ξανακάνω, γιατι δεν έχει καμία προοπτική. Αν ο αυτσκοπός σου είναι να δουλεύεις στον Ελγα, στον Οπεκεπε και στις δακοκτονίες με συμβάσεις, μέχρι να δεις τι θα ΄κάνεις πραγματικά τι να πω, ......

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 3:56 μ.μ.  

Ο

16 Μάϊος 2009 1:02 μμ

ειπε μια μεγαλη ΑΛΗΘΕΙΑ

τα πασοκ-νδ, τα μπλοκακια,οι παυλοπουλοι, τα αρθρα 20, οι μισθοι του ελγα, τα gps τπυ οπεκεπε, τα μεταδιδακτορικα του ΓΠΑ, οι συμβασεις εργου, οι συμβασεις χρονου, τα ονειρα θερινης νυκτος του ελληνικου δημοσιου

ειναι για

τα κομματοσκυλα, τα τσομπανοσκυλα, τα τεμπελοσκυλα, τα βρωμοσκυλα, τα κοπροσκυλα, και ολα τα αδεσποτα γενικως.


τα ιεκ του οαεδ ειναι για λιγους. ποσο ανοητοι ειστε ολοι σας

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 8:28 μ.μ.  

προς 16 Μάϊος 2009 2:10 μμ 8α τους κλασεις τα αρχ...κοιτα να βρεις καμια ακρη και εσυ να πας...οσο για τα πασοκακια του μπλοκ μαλλον οταν κυβερνουσε το πασοκ πηγαινατε ακομη σχολειο οποτε απαντησεις στα χαζα και αφελη ερωτηματα σας ειναι περιττα..δικαιοσυνη και πασοκ δεν συμβαδισαν ποτε!

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 8:33 μ.μ.  

πασοκακι δεν απαντησες σε ενα ερωτημα ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ (ΧΜΜΜ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ/ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΑΣΟΛΟΓΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ..ΟΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ..ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 9:27 μ.μ.  

ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ 2500-3000 ΕΥΡΩ (ΕΛΓΑ) ΤΟ ΜΗΝΑ + ΙΚΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ

Ανώνυμος 16 Μαΐου 2009 στις 11:31 μ.μ.  

φετος με την δακοκτονια θα γινει χαμος.

θα πεσουν κορμια. θα χασει η μανα το παιδι, και το παιδι τη μανα.

ο δακος ειναι η τελευταια εξοδος κυνδυνου απο το καραβι που βουλιαζει μετα τις μειωσεις σε ελγα και τα μπλοκ του οπεκεπε.

μετα απο την δακοκτονια, το χαος


ο τελευταιος να κλεισει την πορτα και να σβησει τα φωτα

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 12:14 π.μ.  

Ελληνάρα 9:27 μάθε πρώτα ελληνικά και μετά μας κάνεις κύρηγμα, Αγανακτησμένε πολίτη του κ@#$υ. Κανά κοπρόσκυλο σαδιστής μονιμάς θα είσαι και εσύ... Ουστ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 1:55 π.μ.  

συμφωνω με τον τελευταιο. με τετοια κριση και ανεργια, μονο το δημοσιο ειναι λυση ζωης. ειναι ο μονος στοχος για τον οποιο αξιζει να παλεψει κανεις οσα χρονια και αν περασουν απο την ληψη του πτυχιου. βεβαια δεν ειναι ευκολο να μπεις, αλλα τιποτα δεν κατακτιεται χωρις κοπο. γιαυτο και 4000 ανεργοι εχουν μπει στη σειρα για να παρουν εμπειρια δημοσιου απο ελγα-οπεκεπε-δακοκτονιες... ειδε κανενας να ανοιξουν 4000 νεα καταστηματα φυτοφαρμακων στην ελλαδα? ακουσε κανενας να ανοιγουν γραφεια 4000 νεοι γεωπονοι μελετητες? 4000 νεοι πλασιε σπορων και λιπασματων??

για αυτο παλευουμε ολοι, για να μπουμε στο δημοσιο ως μονιμοι. ασχετα αν δεν το παραδεχεστε μερικοι.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 3:03 π.μ.  

Ενώ εσύ, Μπαμπινιώτη της 12.14 π.μ, μάθε τα ακόλουθα:

1. αγανακτισμένος και όχι αγανακτησμένος

2. κήρυγμα και όχι κύρηγμα

Δεν υπερασπίζομαι τον 9.27, αλλά είσαι κι εσύ ανέκδοτο.

Ένας σαδιστής ελεύθερος επαγγελματίας.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 11:30 π.μ.  

μετα απο αυτο που εγινε με τον οπεκεπε (το μεγαλυτερο ρουσφετι των δικων μας παιδιων) ειναι ξεκαθαρο οτι η ΝΔ εξερχομενη εφαρμοζει τακτικη καμμενης γης και στο γεωτεχνικο χωρο. για να μην βρουμε τιποτα ορθιο οταν ερθουμε. για να μην βρουμε τιποτα σωστο πανω στο οποιο να χτισουμε. για να ειναι οι γεωπονοι
η τελευταια τρυπα του ζουρνα στην αγορα εργασιας. για ειναι οι γεωπονοι οι κλόουν του επιστημονικου κοσμου. για να ειναι οι γεωπονοι ο σακος του μποξ των αγροτων (κυριως των "νεων αγροτων").

για ολα αυτα, ξεχασα, φταιει το πασοκ. κανει κρυο, φταιει το πασοκ. κανει ζεστη, φταιει το πασοκ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 11:56 π.μ.  

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1014277&lngDtrID=251

Ελάτε συνάδελφοι απ' τας Ευρώπας να γίνουμε πολλοί. Δώστε Γεωπόνους στο λαό. χαχαχα δεν παίζονται οι άτιμοι.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 1:19 μ.μ.  

Επί 20χρόνια διορίζονταν τα κουμούνια και οι πασοκοι. Τώρα είναι η σειρά μας! Άντε γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε... Ναι ρε, σύμβαση έργου! ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 2:59 μ.μ.  

ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ? ΓΙΑ ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΓΔΥ. ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΓΗΚΕ Η ΔΑΚΕ. ΑΣΧΕΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗ ΜΙΛΑΣ.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 3:13 μ.μ.  

Προς 17 Μάϊος 2009 2:59 μμ

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ. ΕΠΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ......

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 3:31 μ.μ.  

αλλη μια επιτυχια της κυβερνησης: θα μας κουβαλησει και ξενους ανεργους γεωπονους αφου δεν φτανουν οι εντοπιοι. για αυτο τι εχετε να πειτε εσεις οι δεξιοι? τα εχετε ρημαξει ολα. κυριως ομως την αγορα εργασιας. καταστρεψατε τις ελπιδες των νεων αποφοιτων γεωπονιας.

αν ηταν το πασοκ τωρα, οι περοσσοτερο θα ειχαμε διοριστει.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 4:39 μ.μ.  

αγαπητέ 3:03 (που τελικά μάλλον είσαι ο ίδιος κάφρος που έγραψε πιο πάνω) εγώ δεν είπα τους συναδέλφους μου άχρηστους και χαραμοφάηδες που τους πληρώνουν οι κακόμοιροι ¨αρχη-φοροφυγάδες" σκληρά εργαζόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες που άλλη δουλειά δεν έχουν παρά να γελάνε αυτάρεσκα βλέποντας την πίκρα των άλλων. για το ότι είσαι σαδιστής- εσύ το λές μόνος σου


ΥΓ μάλλον σε ενδιαφέρει και η σύμβαση έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, να κάνουμε μια αρπαχτούλα και εκεί έτσι?

me_gustas 17 Μαΐου 2009 στις 7:56 μ.μ.  

Είναι τουλαχιστον κωμικοτραγικό αυτο που συμβαίνει στον κλάδο μας αλλα και γενικότερα στην Ελλάδα. Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν. Όσο υπάρχουν συνάδελφοι που υποστηρίζουν κομματικές γραμμές, οτι οι μέν ή οι δεν είναι καλύτεροι, όσο κουνάτε σημαίες -είναι και επίκαιρο τώρα λόγω ευρωεκλογών- αυτά θα γίνονται. Ξυπνήστε! Αποκτήστε δική σας γνώμη. Σταματήστε να πιστεύετε σε πρίγκιπες. Θα περιμένουμε το κάθε κωλοκόμμα να κανει κάτι; Θα περιμένουμε κάποιον απο αυτούς που έχουν το γονίδιο του ηγέτη; Που απο το 1900 και μετά μας κυβερνάνε 10 οικογένειες; Ψηφίστε λοιπον παλι τα ίδια αλλα τουλάχιστον μην διαμαρτύρεστε. Έλεος με τα κόμματα σας!

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 8:47 μ.μ.  

Με την συγκεκριμενη συμβαση εργου και τη συγκεκριμενη σχεση εργασιας με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξερει κανεις αν σε πιανει κωλυμα σε περιπτωση που σε καλεσει ΕΛΓΑ ή οποιαδηποτε δημοσια υπηρεσια με την καθιερωμενη συμβαση ορισμενου χρονου...?????
Τουλαχιστον να βγαινει και κατι χρησιμο απο αυτες τις συζητησεις...

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 8:56 μ.μ.  

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. ΤΟΣΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ, ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΦΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 9:29 μ.μ.  

αγαπητέ 4:39 μμ,
εχεις δικαιο πρεπει να κανω και διακοπες (ΟΠΕΚΕΠΕ).οχι μονο δουλεια

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 10:20 μ.μ.  

Αγαπητέ Μπαμπινιώτη, αν κάποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας, για εσένα είναι φοροφυγάς και δεν κάνει άλλη δουλειά από το να γελά με τους άλλους.

Αν πάλι είναι μόνιμος υπάλληλος, τότε είναι σαδιστής και δε νοιάζεται για τίποτα πέρα από τα να κάθεται στην αναπαυτική καρέκλα του.

Τελικά, δουλεύει για σένα κανείς σε αυτό τον τόπο; Μήπως τελικά κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;

Και φυσικά δεν είμαι ο "κάφρος" ο πιο πάνω, είμαι άλλος, και δε με ενδιαφέρει η σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η αρπαχτή όπως ορθά χαρακτηρίζεις, γιατί δεν είμαι γεωπόνος. Βλέπεις ήμουν πιο έξυπνος από εσένα και πήγα στο Πολυτεχνείο. Ωστόσο, με ενδιαφέρει για τη σύζυγο.

Περαστικά σου.

Ανώνυμος 17 Μαΐου 2009 στις 11:37 μ.μ.  

AGROANERGE ΚΟΨΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 1:47 π.μ.  

να ρωτησω κατι?
πως γινεται οταν καποιος δεν εχει την εντοπιότητας αλλα εχει 1000+ μορια να χανει την θεση απο καποιον με 150 μορια?
ξερει κανεις πως πριμοδοτειται η εντοπιότητα?
ευχαριστω!

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 8:17 π.μ.  

Να ανοίξεις site του για τις δουλειές του πολυτεχνίου εξυπνάκια... Βλέπω όμως ότι πολυ δουλειά πλάκωσε και αμέσως απαντάς σε ότι γράφω, εγώ είμαι άνεργος, εσύ? Μάλλον σκοτώνεσαι... Να γράφει η γυναίκα σου εδώ που ξέρει τα θέματα μας και όχι η αφεντιά σου που κάνει τον έξυπνο. (άσε που υποτιμάς και τη γυναίκα σου με τις βλακείες που γράφεις).
Α! και κάτι άλλο, τολμάς να μου δώσεις το ΑΦΜ σου για έναν έλεγχο από την εφορία ή μήπως έχεις περάσει στα έξοδα της "επιχείρησης" σου και το ηλεκτρικό σίδερο που αγόρασες, πόσα δήλωσες φέτος? Εγώ ο "κακομοίρης" σίγουρα δήλωσα πιο πολλά... Άντε πια σας βαρέθηκα...

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 9:15 π.μ.  

Ο έχων εντοπιότητα προτάσσεται έναντι των υπολοίπων. Ακόμα και αν εχει διδακτορικό ο αλλος.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 10:00 π.μ.  

Η εντοπιοτητα προηγειτε σε παρομοιες καταστασεις... δηλαδη αναμεσα απο δυο ανεργους προηγειτε αυτος με εντοπιοτητα... αναμεσα απο δυο με κωλυμα προηγειτε αυτος με εντοπιοτητα. Το κυριο ομως κριτηριο ειναι η ανεργια... πρωτα περνουν ολους τους ανεργους ανεξαρτητως εντοπιοτητας.. και να στο πω και απλα απλα αν εισαι ανεργος προηγεισαι απο εναν που εχει εντοπιοτητα αλλα δεν εχει ανεργια...

me_gustas 18 Μαΐου 2009 στις 1:45 μ.μ.  

10:00 πμ

κάνεις λάθος. Τουλάχιστον όσο αφορά οπεκεπε και δακοκτονια. Είμαι από παραμεθόριο περιοχή και είμαι 100% σίγουρος. Μάλιστα το 2007 με πήραν στον οπεκεπε με λιγότερα από 200 μόρια (δεν είχα κάρτα ανεργίας) σαν πρώτο στη λίστα και μετά ακολουθούσαν άτομα με περισσότερα από 1000 μόρια.

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 2:11 μ.μ.  

επειδη περιμενω αποτελεσματα για 8μηνη συμβαση στην αργολιδα, οχι οπεκεπε κ δακοκτονια, κ δεν εχω την εντοπιοτητα αλλα 1000+ μορια γι αυτο ρωτησα,
ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
οταν εμ το καλο βγουν τα αποτελεσματα θα σας πω κατα ποσο επηρεαστηκε το αποτελεσμα μονο απο την εντοπιοτητα!

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 4:21 μ.μ.  

18 Μάϊος 2009 9:15 πμ

μονο που το διδακτορικό δεν μετράει στισ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οπότε άσχετο...

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 6:31 μ.μ.  

προς me_gustas

Τι να σου πω εχω την εντωπωση οτι ειναι ετσι οπως στα λεω ( ο 10 πμ ειμαι..) αλλα αν εισαι σιγουρος για αυτο που λες...οκ
Δεν εχω και καμια προκηρυξη προχειρη να διαβασω τη σχετικη παραγραφο... ειχα τη εντυπωση οτι προηγουντε οι ανεργιες απλα αναμεσα στους ανεργους μπαινουνε στην πανω μερια οι ντοπιοι ανεργοι και με την ιδια λογικη στα χωρις κωλυματα και στα κωλυματα αντιστοιχα...οκ...
τουλαχιστον αν εχεις τελικα κωλυμα αργοτερα με τον ελγα ή δακοκτονια αν πας στις συμβασεις εργου του ΟΠΕΚΕΠΕ το γνωριζεις???

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 6:44 μ.μ.  

Κύριε Μπαμπινιώτη, το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη. Δεν εκπλήσσομαι που δεν κατάφερες να μπεις πουθενά πέρα από τη γεωπονική. Τόσο η σύνταξή σου, όσο και η ορθογραφία σου συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποια από τις δύο είναι χειρότερη. Που θέλεις και το ΑΦΜ μου, μα καλά τι είδους επιχειρήματα είναι αυτά; Αν δε διοριστείς εσύ κύριε Μπαμπινιώτη (γιατί για δουλειά έξω στην αγορά δε σε βλέπω...) τότε τίποτα δε θα είναι εντάξει στην Ελλάδα. Ξύπνα μόνο, γιατί τα φαντάσματα σε κυριεύουν, και τέτοια υπάρχουν μόνο όταν κοιμάσαι. Βλαξ...

me_gustas 18 Μαΐου 2009 στις 8:41 μ.μ.  

Προς 10:00 πμ

Δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Έχω την εντυπωση πως δεν εχεις κώλυμα (το κώλυμα αφορά συμβάσεις χρονου στο δημόσιο τομέα) αλλα καλο θα ηταν να το επιβεβαιωσει καποιος που γνωρίζει περισσότερα. Στο προηγούμενο σχόλιο ξέχασα να αναφέρω πως λόγω της εντοπιότητας δεν προηγείται καποιος εναντι των υπολοίπων σε περίπτωση που έχει κώλυμα. Σε αυτή την περίπτωση ισύει αυτο που είπες. Συνοψίζοντας έχουμε...

1)ανεργος με εντοπιότητα
2)μη άνεργος -χωρις κώλυμα-με εντοπιότητα
3) άνεργος χωρις εντοπιότητα
4) μη άνεργος -χωρις κώλυμα- χωρίς εντοπιότητα
5) κώλυμα + εντοπιότητα
6) κώλυμα + χωρις εντοπιότητα

Ανώνυμος 18 Μαΐου 2009 στις 8:47 μ.μ.  

18 Μάϊος 2009 6:44 μμ

Βλέπω πλάκωσε πολύ δουλειά πάλι στο ελεύθερο επάγγελμα... Έστειλες και τα πικάντικα βιντεάκια στα φιλαράκια σου? διάβασες εφημερίδα?


ΥΓ το επιχείρημα με το ΑΦΜ έχει την εξής βάση: δεν μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική σε αυτούς που δουλεύουν για το δημόσιο ότι τους πληρώνει ο φορολογούμενος να κάθονται και την ίδια στιγμή να κλέβουν την εφορία

το κατάλαβες Άλμπερτ? το κάνεις ή όχι

έχω να μεταφέρω μια πολύ παραστατική εικόνα για το τι κάνεις την ώρα που διαβάζεις το μπλογκ αυτό αλλά δεν το γράφω γιατί θα με κόψει ο agroanergos

άντε χάσου λοιπόν ανώμαλε

Ανώνυμος 19 Μαΐου 2009 στις 2:37 μ.μ.  

Προς 18 Μαϊου 6:44
Γιατί μιλάς έτσι απαξιωτικά για τη Γεωπονική ρε μάγκα?Έχεις υπ' όψιν ότι έχει 5 έτη διάρκεια σπουδών με ένα σωρό μαθήματα? Έχεις προσωπική εμπειρία και μιλάς έτσι ή όντας μηχανικός (δηλαδή ξερόλας) μιλάς και έχεις γνώμη για τα πάντα?

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP