Το blog Αγριάδα για την κατάργηση του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α./ΔΗΜΗΤΡΑ

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η κυβέρνηση πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση της να καταργήσει ή να συγχωνεύσει διάφορους δημόσιους οργανισμούς. Μεταξύ αυτών και η κατάργηση του Οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα")- η γνωστή σε εμάς τους Κορίνθιους αγρότες σχολή ΑΧΕΠΑ - και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ).

Ο Σύλλογος των εργαζομένων αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση.

Σαν παλαιός "εκπαιδευόμενος" από την σχολή ΑΧΕΠΑ στο Βέλο Κορινθίας, ας μου επιτραπούν μερικά σχόλια:

Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη σε όλους τους επαγγελματίες, πόσο μάλλον στους αγρότες

Επί ουδενί λόγο δεν θα πρέπει η εκπαίδευση των αγροτών να περάσει στα χέρια κάποιων ιδιωτικών Κ.Ε.Κ.

Θα πρέπει όμως παράλληλα να εκλείψει η μιζέρια η κτιριακή καθώς και κάποιων διδασκόντων (κυρίως γεωπόνων δημοσίων υπαλλήλων). Δεν θα ξεχάσω ποτέ την απαισιοδοξία που σου μετέφεραν κάποιοι καθηγητές (ευτυχώς η μειοψηφία).

Θεωρώ ότι η εκπαίδευση των αγροτών θα πρέπει να απεμπλακεί από το πρόγραμμα της εγκατάστασης των νέων αγροτών, αλλά να αποτελέσει προαπαιτούμενο για να θεωρείται κάποιος κατά επάγγελμα αγρότης. Και μην μου πει κάποιος για πράσινα πιστοποιητικά και αηδίες, γιατί αυτά τα ακούω χρόνια τώρα....

Τέλος θα πρέπει στην εκπαίδευση των αγροτών, να εμπλέκονται μόνιμοι και καταρτισμένοι επιστήμονες, και όχι διπλοθεσίτες δημόσιοι υπάλληλοι.
Αυτά τα ολίγα και φυσικά δεκτά τα οποιοδήποτε σχόλια ή και κείμενα σχετικά με το ζήτημα της γεωργικής εκπαίδευσης (agriada.gr@gmail.com).

Από agriada.blogspot.com

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP