Η σειρά της ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας για Οικολόγους Πράσινους

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας διάβασε με έκπληξη και απορία την σημερινή ανακοίνωση 31/5/09 στις τοπικές εφημερίδες της Λάρισας, του εκπροσώπου των Οικολόγων πράσινων κου Λευτέρη Σιάκη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από προσωπική αβλεψία του δεν μπήκε η λέξη τεχνολόγος. Με την επισήμανση αυτή θα θεωρούσαμε το ζήτημα λήξαν και θα σταματούσε εκεί η όλη ιστορία.

Δυστυχώς όμως η ανακοίνωση έχει πολλά σημεία με λάθη , ανακρίβειες και ασυναρτησίες.

Λάθος 1: Μιλάει η ανακοίνωση ότι ρίχνουμε λάσπη στους Οικολόγους πράσινους. Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, από την φράση «θα παρακαλούσαμε τους Οικολόγους-πράσινους»; Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να διαμαρτυρηθεί για τον λάθος συμψηφισμό και διορθώσει το κακώς κείμενο των Οικολόγων πράσινων.

Λάθος 2: Μιλάει η ανακοίνωση ότι αναφέρουμε εμείς ότι ένας απόφοιτος των ΤΕΙ δεν δικαιούται να μιλάει για θέματα που απαιτούν κατάρτιση και o τίτλος τεχνολόγος αφαιρεί κύρος για θέματα όπως η βιολογική γεωργία και η κτηνοτροφία. Που το διάβασε ο κος Σιάκης αυτό πάλι ! Δεν υπάρχει μέσα τέτοια φράση, αν είναι δυνατόν! Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και όλες οι απόψεις είναι σεβαστές.

Λάθος 3: Μιλάει η ανακοίνωση ότι αναφέρουμε εμείς ότι οι τεχνολόγοι γεωπονίας δεν μπορούνε να είναι μοχλός ανάπτυξης για την βελτίωση του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα κ.α. Που το διάβασε ο κος Σιάκης αυτό πάλι ! Δεν υπάρχει μέσα τέτοια φράση, αυτό που γράψαμε ήταν ο γεωπόνος είναι ένα επάγγελμα που είναι μοχλός ανάπτυξης, τίποτα παραπάνω.
Θα παρακαλούσαμε να προσέχουνε οι Οικολόγοι πράσινοι τους χαρακτηρισμούς τους
για την επόμενη φορά για την συνδικαλιστική μας παράταξη.

Επίσης στην ανακοίνωση περιέχονται αρκετά λάθος συμπεράσματα και ασυναρτησίες.

Ασυναρτησία 1: Μιλάει η ανακοίνωση ότι θεωρούμε τον τίτλο «τεχνολόγο» προσβλητικό και έχουμε απαξιωτική άποψη για τους αποφοίτους των ΤΕΙ. Απαντούμε ότι κάνουνε μέγα λάθος. Σεβόμαστε & τιμούμε όλους τους αποφοίτους των ΤΕΙ. Με αρκετούς από αυτούς συνεργαζόμαστε στις δουλειές μας είτε στο δημόσιο , είτε στον ιδιωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς είναι συνεταίροι μας ή υπάλληλοι μας στα γραφεία μας , στις επιχειρήσεις μας, δουλεύουμε μαζί τους αρμονικά. Τέτοιες διχαστικές αντιλήψεις όπως των Οικολόγων πράσινων και τις απορρίπτουμε και δεν μας αφορούνε.

Ασυναρτησία 2: Μιλάει η ανακοίνωση ότι απαξιώνουμε την τεχνολογική εκπαίδευση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ. Πάλι κάνουνε λάθος. Εμείς ως ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας είμαστε υπέρ της ξεκαθάρισης & αποσαφήνισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΑΕΙ, ΤΕΙ, αλλά και των ΙΕΚ. Υπάρχει διαφορετικότητα των σπουδών και των τριών παραπάνω, πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός όχι όμως συμψηφισμός. Καλούμε τους Οικολόγους πράσινους να διαβάσουνε το προεδρικό διάταγμα 344/2000 για τα Επαγγελματικά δικαιώματα γεωτεχνικών και να ενημερωθούνε. Επίσης να διαβάσουνε την πρόταση μας (επιστολή στον υπουργό ΥΠΕΠΘ 24/1/09) για όλες τις σχολές 5ετούς διάρκειας της Ελλάδας όπως οι είναι πχ οι 3 γεωπονικές σχολές, οι σχολές των μηχανικών και των ιατρών να έχουνε άμεση αναγνώριση των πτυχίων τους ως σπουδές με master-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ από την πολιτεία.

Τέλος θα αναφέρουμε επιγραμματικά κάποιες θέσεις μας προς ενημέρωση των Οικολόγων πράσινων, για την επόμενη φορά να ξέρουνε και να είναι ενήμεροι.

1) Βιολογική γεωργία - κτηνοτροφία: Σαφώς και είμαστε υπέρ της υποστήριξης αυτών των μεθόδων στην Ελλάδα. Άλλωστε σε παλιότερη ανακοίνωση μας στις 11/6/08 προτείναμε την άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 9% από το 19%, για όλα τα βιολογικά προϊόντα και υπηρεσίες, πράγμα που προβλέπεται νόμιμα στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο έγινε και ερώτηση-αναφορά στην Βουλή από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για να υπάρξει αρνητική απάντηση του κου Μπέζα υφυπουργού Οικονομικών με το έγγραφο 1082235/83/30-7-08.
2) Όπως και σαφώς είμαστε εναντίον των μεταλλαγμένων.
3) Περιβάλλον-Πράσινο-ΥΠΕΧΩΔΕ:
Όπως αναφέραμε και στην 1η μας ανακοίνωση: Ο γεωπόνος είναι ένα επάγγελμα που είναι μοχλός ανάπτυξης για την βελτίωση του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα, την βιοποικιλότητα, το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Αυτό που θέσαμε επίσημα και στην εκδήλωση μας στην Λάρισα στις 3-4-2009 με την συμμετοχή 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ήταν πολλά ζητήματα & θέματα. Όπως πχ την
α)υποχρεωτική φυτοτεχνική μελέτη μαζί με την οικοδομική άδεια,
β)την δημιουργία υποχρεωτικού συντελεστή πρασίνου όπως υπάρχει ο αντίστοιχος συντελεστής δόμησης ,
γ) το μέγα ζήτημα των 15 μόνο γεωπόνων-γεωτεχνικών από τους 5.000 υπαλλήλους στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. ΖΗΤΑΜΕ ΩΣ ΠΑΣΚ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 0,3% EINAI TΡΑΓΙΚΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , για όσους
σέβονται το περιβάλλον, το πράσινο , το νερό, που είναι αρμοδιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ.Θα παρακαλούσαμε και τους Οικολόγους πράσινους να σέβονται τις απόψεις μας και να μην βγάζουνε λάθος συμπεράσματα.

Τα σέβη μας

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας.
Η συντακτική επιτροπή
Μακάς Ντίνος
Μήλιος Νίκος
Καρακωνσταντίνου Χρήστος
Παναγούλης Χρήστος
Τζέμος Δημήτρης

2 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Ιουνίου 2009 στις 6:22 μ.μ.  

Πωπωπω ειλικρινά σαν Τεχνολόγος Γεωπονίας κόντεψα να δακρύσω απο συγκίνηση με τη δεύτερη αυτή ανακοίνωση της ΠΑΣΚ γεωπόνων Λάρισας. Ιδιώς εκεί που αναφέρεται στη προσπάθεια που κάνει για την αποσαφήνιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τεχνολόγων ..με συγχωρείται δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο το γράψιμο απο τα ρίγη συγκίνησης που με κατέλαβαν

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 12:10 π.μ.  

Κύριοι,
στην ιστοσελίδα του AGROCERT (www.agrocert.gr) και στον πρωτοσέλιδο σύνδεσμο «Σε Δημόσια Κρίση τα σχέδια Προτύπων AGRO» (http://www.agrocert.gr/pages/content.asp?cntID=205&catID=1) αναφέρεται ότι ο οργανισμός υποβάλλει σε Δημόσια Κρίση σχέδια, μεταξύ των οποίων και την Κατευθυντήρια Οδηγία για την εφαρμογή και πιστοποίηση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, βάσει των Προτύπων AGRO 2-1 & AGRO 2-2.
Η σελίδα στην οποία ανοίγει το σχέδιο είναι η (http://www.agrocert.gr/photos/home/cfiles/_06-04-2009__kateythid_odhgia_agro_2.pdf) και όπως μπορείτε εύκολα να δείτε στα κεφάλαια 2.5 και 4.1 (ίσως και αλλού) έχει φύγει (???) η λέξη ΠΕ Γεωπόνος σε σχέση με τον εν ισχύ έντυπο (http://www.agrocert.gr/photos/home/hidden/cfiles/odigia%20gia%20AGRO%202.pdf). Δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε σε ΤΕ ούτε σε ΠΕ.
Πιθανόν να σας έχει ήδη απασχολήσει, μα κάνω την επισήμανση γιατί, όπως λέει στο κείμενο, οι προτάσεις κατατίθενται ως τις 5 Ιουνίου.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP