Παράνομες οι προσλήψεις και οι διορισμοί του Υπουργού κ.Χατζηγάκη

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ακυροι οι διορισμοί ημετέρων

Κόλαφος» για την κυβέρνηση και ειδικότερα για τον Σ. Χατζηγάκη αποτελεί η απόφαση - «σταθμός» του β τμήματος του ΑΣΕΠ, που αποκαλύπτει το «Εθνος», και «τινάζει στον αέρα» διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης στις 3-7-2008 και ακυρώνει ως «μη νόμιμες» τις προσλήψεις 15 δικαστικών υπαλλήλων (επιμελητών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε το κόλπο της «γαλάζιας» συνέντευξης με αποτέλεσμα ο πρώτος διοριστέος στον πίνακα των επιτυχόντων να... σκαρφαλώσει 787 θέσεις, μεταξύ 923 υποψηφίων! Μεταξύ των 15 «εκλεκτών» περιλαμβάνονται «φίλοι» από την εκλογική περιφέρεια του σημερινού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, τα Τρίκαλα, και στενοί συνεργάτες του στο πολιτικό και υπουργικό γραφείο του.

Πρώτη φορά
Για πρώτη φορά το ΑΣΕΠ στα 15 χρόνια λειτουργίας του βάζει «πάγο» σε διαγωνισμό υπουργείου, καθώς στην απόφαση με αριθμό 1271 της 21-5-2009 διαπιστώνει πως «η επιλογή και κατάταξη στον πίνακα των διοριστέων δεν είναι νόμιμη» και ότι «οι συνεντεύξεις των υποψηφίων δεν διενεργήθηκαν νομίμως». Για τους λόγους αυτούς, το ΑΣΕΠ ζητεί την επανάληψη του διαγωνισμού με την έκδοση νέας προκήρυξης.

Η απόφαση του ΑΣΕΠ των 27 σελίδων είναι επιβαρυντική για την Επιτροπή Διαγωνισμού, στην οποία συμμετείχαν 4 ανώτατοι δικαστικοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς δεν τηρήθηκε κανένα πρακτικό, ενώ αγνοήθηκαν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα περίπου 700 υποψηφίων.
«Η Επιτροπή», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «αναφορικά με τις συνεντεύξεις των υποψηφίων, δεν τήρησε συνεκτικά, ακριβή και πλήρη πρακτικά από τα οποία να προκύπτει ένα ελάχιστο επίπεδο αντικειμενικότητας, αμεροληψίας και αξιοπιστίας του διαγωνισμού».
Το ΑΣΕΠ «καίει» μάλιστα τον πρόεδρο της επιτροπής ότι εισηγήθηκε εκ νέου τον τρόπο ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων «οι οποίοι συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη συνέντευξη». Επιπλέον, δεν γίνεται λόγος, ούτε συγκριτική αναφορά, σχετικά με τα στοιχεία υπεροχής τους έναντι των 893 που θεωρείται ότι κρίθηκαν μη διοριστέοι, ενώ κατά το ΑΣΕΠ «εσφαλμένα αποκλείστηκαν από την επιτροπή 232 υποψήφιοι που προσκόμισαν απολυτήριο λυκείου».

Κριτήρια
Στους διοριστέους, όπως διαπιστώνει το ΑΣΕΠ, δεν περιλαμβάνονται υποψήφιοι που διαθέτουν το σύνολο των κριτηρίων της προκήρυξης.
Ενδεικτικά, με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης προηγούνται από τον πρώτο διοριστέο Χρ. Γκ. (η αδελφή του είναι συνεργάτης του υπουργού) λόγω μεγαλύτερου βαθμού 139 υποψήφιοι, λόγω ανήλικων τέκνων 350 υποψήφιοι, λόγω τέκνου πολύτεκνης οικογένειας 228 υποψήφιοι και λόγω τρίτεκνης οικογένειας 70 υποψήφιοι.
Η δεύτερη στον πίνακα των διοριστέων Θ. Π. (ιδιαιτέρα του υπουργού) υστερεί έναντι 655 υποψηφίων, ενώ το ίδιο συμβαίνει με τον Γ. Τρ. (μετακλητό υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού), την Α. Γ. (συνεργάτιδα στο υπουργικό γραφείο).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 εκ των επιτυχόντων και οι 12 εκ των επιλαχόντων κατάγονται από τα Τρίκαλα, ενώ οι 6 είναι συνεργάτες και συγγενείς του υπουργού.
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χατζηγάκης περιορίστηκε να δηλώσει πως ανάμεσα στους επιτυχόντες «δεν περιλαμβάνονται στενοί συγγενείς ή συγγενείς οποιουδήποτε άλλου βαθμού».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΑΣΕΠ: Παράνομες οι προσλήψεις του υπουργείου Δικαιοσύνης

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» βγάζει το ΑΣΕΠ σε προσλήψεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο, χαρακτηρίζοντας παράνομες τις διαδικασίες επιλογής και ζητώντας να ακυρωθούν οι διορισμοί και να γίνει νέος διαγωνισμός. Με «ειδικό διαγωνισμό» και εκτός ελέγχου ΑΣΕΠ, αλλά με τη μέθοδο της συνέντευξης, προχώρησε η κάλυψη 15 θέσεων δικαστικών κλητήρων. Το αποτέλεσμα ήταν υποψήφιοι με βαθμό απολυτηρίου πάνω από 19 να μείνουν εκτός διορισμού, παρότι από τους 15 προσληφθέντες οι 8 είχαν βαθμό μικρότερο από 15, ενώ ακόμη και από τους επόμενους 15 επιλαχόντες μόνο οι 3 διέθεταν απολυτήριο με βαθμό άνω του 15. «Δεν γίνεται λόγος δε, ούτε συγκριτική αναφορά, σχετικά με κάποια στοιχεία υπεροχής των 30 επιλεγέντων (σ.σ. οι 15 διοριστέοι και οι 15 επιλαχόντες), έναντι των 893 που θεωρείται ότι κρίθηκαν μη διοριστέοι», αναφέρεται στην απόφαση του ΑΣΕΠ. Αιχμές αφήνει το αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ και για τον μη προσδιορισμό συγκεκριμένης διαδικασίας και όρων διεξαγωγής των προφορικών συνεντεύξεων, καθώς και για τον τρόπο κατάταξης των υποψηφίων βάσει των βασικών κριτηρίων. «Ούτε από τα πρακτικά ούτε από άλλα στοιχεία που έστειλε η Επιτροπή στο ΑΣΕΠ, προκύπτει ο τρόπος αξιολόγησης ή βαθμολόγησης των προβλεπόμενων κριτηρίων, ήτοι ο βαθμός του τίτλου σπουδών, η οικογενειακή κατάσταση» σημειώνεται.

πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλια:

alex 3 Ιουνίου 2009 στις 7:27 μ.μ.  

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP