Οι απορριπτέοι του ΕΛΓΑ από το Π.Δ164/2004

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Επειδή διαβάζω ότι γίνεται αναφορά στου απορριπτέους του ΕΛΓΑ και από τον Σύλλογο Μαγνησίας(77) και από τον Σύλλογο Λάρισας (76) θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι οι πραγματικοί αριθμοί που δείχνουν και το μέγεθος του προβλήματος.

Η χρονική διάρκεια της λίστας είναι τέτοια ώστε σ'αυτήν δεν έχουν προστεθεί αυτοί που δουλεύουν τώρα στο ΕΛΓΑ με την λίστα του 2008(είναι πολλοί).
Δεν έχουν συμπληρώσει το 24μηνο γιατί θέλουν από 1 έως 4 μήνες να απολυθούν και με βάση το ΠΔ αναγκαστικά τοποθετούνται στο κώλυμα 3μήνου.

Εκτός των άλλων ίσως να υπάρχουν και αυτοί που αποκλεισμένοι από το 24μηνο δεν μπήκαν στην διαδικασία υποβολής νέων δικαιολογητικών για το 2009.

Επειδή λοιπόν οι αριθμοί έχουν την σημασία τους καλό θα είναι οι παραπάνω Σύλλογοι(ή άλλοι) να συγκεντρώσουν πλήρη στοιχεία για τις όποιες διεκδικήσεις.

Υ.Γ Εγώ από την τωρινή τους έβγαλα 76.

8 σχόλια:

Geo 17 Ιουνίου 2009 στις 1:04 μ.μ.  

ναι 76 είναι

Geo 17 Ιουνίου 2009 στις 1:06 μ.μ.  

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 76 ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ.

Geo 17 Ιουνίου 2009 στις 2:15 μ.μ.  

ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΩΣ 'Συμπλήρωση 24Μήνου μετά τις 19-07-2004'
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΙΡΡΙΠΤΑΙΟΙ " ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ 24ΜΗΝΟΥ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2004" ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 2004 ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΟ 2005 ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΤΟ 2006 ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΔ 164

Άρθρο 6

Ανώτατη διάρκεια συμβάσεων

1. Συμβάσεις που καταρτίζονται διαδοχικώς και εκτελούνται μεταξύ του ίδιου εργοδότη και του ίδιου εργαζόμενου με την ίδια ή παρεμφερή ειδικότητα και με τους ίδιους ή παρεμφερείς όρους εργασίας, απαγορεύεται να υπερβαίνουν τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες σε συνολικό χρόνο διάρκειας της απασχόλησης, είτε συνάπτονται κατ' εφαρμογήν του προηγούμενου άρθρου είτε συνάπτονται κατ' εφαρμογήν άλλων διατάξεων της κειμένης νομοθεσίας.

2. Συνολικός χρόνος διάρκειας απασχόλησης άνω των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών επιτρέπεται μόνον σε περιπτώσεις ειδικών, από τη φύση και το είδος της εργασίας τους, κατηγοριών εργαζομένων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως, ιδίως, διευθυντικά στελέχη, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο συγκεκριμένου ερευνητικού ή οιουδήποτε επιδοτούμενου ή χρηματοδοτούμενου προγράμματος, εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για την πραγματοποίηση έργου σχετικού με την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από συμβάσεις με διεθνείς οργανισμούς.
ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 24 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΥΕΙΣ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.!

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2009 στις 2:34 μ.μ.  

δεν κοιταται ομως και κατι αλλο πιο σημαντικο.... η λιστα του ΕΛΓΑ ειναι πλαστη!!!!! Ειδα συναδελφους οι οποιοι ειναι ασφαλισμενοι και σε αλλα ταμεια (π.χ. ΤΕΒΕ και ΟΓΑ) και παρόλα αυτα ειχαν το θρασσος να γραφτουν και στον ΟΑΕΔ. Με αποτελεσμα να παρουν και τα μορια της ανεργιας και να περασουν μπροστα.

alex 17 Ιουνίου 2009 στις 3:47 μ.μ.  

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ; ΑΦΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ!

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2009 στις 3:53 μ.μ.  

ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΨΕΥΔΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ''ΔΩΣΤΕ'' ΤΟΥΣ ΣΤΕΓΝΑ. ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΣ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος 17 Ιουνίου 2009 στις 4:54 μ.μ.  

17 Ιούνιος 2009 2:34 μμ

Έκανες καταγγελία στον ΕΛΓΑ για την "πλαστή" λίστα? Αν όχι, κάνε αύριο το πρωί κιόλας. (Τα δικαιολογητικά που καταθέτει ο καθένας μπορούν να είναι πλαστά, όχι η λίστα).

Επίσης, αφού τελειώσειες με την καταγγελία, ένσταση και τα λοιπά, στείλε στον agroanergo mail με τα ονόματα όσων έχουν παρανομήσει για να τα δημοσιεύσει αν θέλει και έτσι να τους τιμωρήσεις για το κακό που μας έκαναν.

Φτάνει πια αυτή η γκρίνια και η κακομιζέρια για όλα όσα συμβαίνουν.
Στέλνουν όλοι mail εδώ και νομίζουν ότι λύνεται το πρόβλημα...

Σε λίγο θα λέμε στον άνθρωπο και για το πρόβλημα δυσκοιλιότητας που μας ζορίζει εδώ και μία εδδομάδα και θα περιμένουμε να μας βρει λύση.......

ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2009 στις 8:43 π.μ.  

Προς γεωπονικό σύλλογο Βόλου...

Το ΠΔ που παραθέτεις, στη δεύτερη παράγραφο δεν μιλάει για διαδοχικές συμβάσεις αλλά για συνολικό χρόνο απασχόλησης άνω των 24 μηνών στον ίδιο φορέα. Η πρώτη παράγραφος δεν έχει σχέση με τη δεύτερη. Δεν το κάνει μόνο ο ΕΛΓΑ αυτό το κάνουν σε όλους τους φορείς . Και αν δεν το κάνουν είναι απο άγνοια ή κάποιες φορές σκοπίμως για συγκεκριμένα άτομα.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP