ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε η Αθήνα (και δυστυχώς πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος που ακολουθούν το ίδιο πρότυπο ανάπτυξης) έχει καταστεί αβίωτη πόλη. Η κυριότερη, κατά την άποψή μας, αιτία του προβλήματος αυτού, είναι η ολοκληρωτική σχεδόν εξαφάνιση του πρασίνου (μόλις 2,5 μ2 πρασίνου / κάτοικο). Συνέπεια δε, του γεγονότος αυτού δεν είναι μόνο η περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση αλλά κυρίως η κακή ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης αυτής.

Αν και το γεγονός αυτό είναι γνωστό, εν τούτοις καμιά προσπάθεια ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος δεν έχει καταβληθεί, ούτε από την Πολιτεία ούτε από άλλους κοινωνικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχημένης – σε ότι αφορά το πράσινο - προσπάθειας που έγινε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αντίθετα μάλιστα είναι κοινή διαπίστωση ότι η κατάσταση χειροτερεύει, όχι μόνο σε σχέση με το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο αλλά και την έκταση του φαινομένου αφού το πρόβλημα αφορά πλέον όχι μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα περισσότερα προάστια αυτής αλλά και πολλές άλλες πόλεις.

Θεωρώντας υποχρέωσή μας ως επιστήμονες, ως επαγγελματίες αλλά και κυρίως ως Έλληνες Πολίτες, την ανάγκη απάντησης του ερωτήματος, πως επί τέλους μπορεί να «πρασινίσει» η Αθήνα, σας αποστέλλουμε συνημμένα τις : «ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΓΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» Και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση ή πληροφορία ή συνεργασία απαιτηθεί. Σας παρακαλούμε δε, να θεωρήσετε δεδομένη από μας, την αποδοχή οποιασδήποτε κριτικής διατυπώσετε, την οποία και επιθυμούμε, αφού έτσι θα βοηθήσετε στην βελτίωση της πρότασης αυτής, η οποία μας αφορά όλους.

Με τιμή για την Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π.

ο Πρόεδρος ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ
ο Γεν. Γραμματέας ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ


Συνοπτικές προτάσεις για την πράσινη ανάπλαση της Αθήνας από την ΠΕΕΓΕΠ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Ιουνίου 2009 στις 11:56 μ.μ.  

Τι τα θες αυτά ρε φίλε τα επιστημονικά... εδώ ένας είναι ο στόχος ο.. ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ όλα τα άλλα αφορούν τους επιστήμονες!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP