Οι αποφάσεις από την συνάντηση Γεωπόνων στη Λάρισα

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με πρωτοβουλία της ΠΕΑΣΓΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ) πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική συνάντηση Γεωπόνων από τη Κεντρική Ελλάδα την Μακεδονία και την ΘράκηΠαρόντες: Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας κος Σκόρδας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος ΠΟΣΓ Νίκος Ζιούβας, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας- Θράκης Νικολαίδης Γρηγόρης , Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας Λάμπρος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Φυτιλή Χριστίνα , Μέλη και εκπρόσωποι των Συλλόγων από άλλους Νομούς.Τη πολύ επιτυχημένη συνάντηση οργάνωσε το μέλος του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας κος Ρομφαίας Νικόλαος και μέλος της ΠΕΑΣΓΕ.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων :

Η αίτηση για ακύρωση των συμβάσεων έργου στον ΟΠΕΚΕΠΕ από ΓΕΩΤΕΕ, ΠΟΣΓ, ΠΕΑΣΓΕ από τους νομικούς συμβούλους (έχει ήδη υποβληθεί )- Ο αποκλεισμός των συναδέλφων με εμπειρία και προϋπηρεσία από την καινούρια λίστα του ΕΛΓΑ λόγω του Π.Δ. 164/2004 η οποία συντάσσεται μετά από τις αιτήσεις των συναδέλφων και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.- Η συντονισμένη δράση με ΓΕΩΤΕΕ ,ΠΟΣΓ, ΠΕΓΔΥ κτλ και προσπάθεια αντιμετώπισης της πολυδιάσπασης των συλλογικών οργάνων των γεωπόνων.

Αποφασίστηκε :

ΑΜΕΣΗ συνάντηση μεταξύ προέδρων ΠΟΣΓ, ΓΕΩΤΕΕ, ΠΕΑΣΓΕ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Εσωτερικών (και προέδρων οργανισμών ΟΠΕΚΕΠΕ Βεργίνη και ΕΛΓΑ Κατσαρό) για τη διευθέτηση των αιτημάτων (Τηλεφωνική επικοινωνία με πρόεδρο ΓΕΩΤΕΕ κο Μαρκόπουλο Θεόδωρο)- Συνάντηση και με κοινοβουλευτικά κόμματα, ΠΑΣΕΓΕΣ .- Μαζί με τις νομικές διεκδικήσεις να προχωρήσουμε πιο μαζικά σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μόνιμοι και συμβασιούχοι.- Καλύτερος συντονισμός μεταξύ Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και συλλόγων κεντρικής Ελλάδας και για να επιτευχθεί ο στόχος να μετατεθεί ο συντονισμός στους συλλόγους.- Αν χρειαστεί μετάβαση στην Αθήνα .- Για το Σεπτέμβριο να αναληφθεί πρωτοβουλία με θέμα το αγροτικό πρόβλημα και την απαξίωση της γεωργίας μέσω των επιδοτήσεων και επαναφορά της δράσης των συναδέλφων στον πρωτογενή τομέα και την πρωτογενή παραγωγή μοχλό ανάπτυξης για την ύπαιθρο την περιφέρεια .

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Κατάργηση συμβάσεων έργου και επαναφορά της διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ.- Την αλλαγή όσον αφορά το 24μηνο του Π.Δ. 164/2004 όπως συζητήθηκε στην τελευταία συνάντησή μας με το Υπουργείο Εσωτερικών όπου είχαμε λάβει την υπόσχεση- δέσμευση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου και τον Διευθυντή του Γραφείου του κου Παυλόπουλου ότι μέχρι τέλη Μαΐου θα απαντούσαν για το Π.Δ. 164/2004, κάτι που δεν έγινε.- Την αναδιάρθρωση οργανισμών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση πρόσληψη ΜΑΖΙΚΑ γεωτεχνικών σε όλους τους δημόσιους φορείς Αγροτικά κέντρα, Νομαρχίες, Δήμους και λοιπούς Οργανισμούς ώστε να έχουμε επαναφορά της δράσης των συναδέλφων στον πρωτογενή τομέα και την πρωτογενή παραγωγή μοχλό ανάπτυξης για την ύπαιθρο την χώρα και το κλάδο.

Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2009 στις 9:31 μ.μ.  

Aντε να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε.
Μαριδα η ...τσιπουρες;

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2009 στις 11:24 π.μ.  

Μαρίδια φίλε μου, μαρίδια.....

Ανώνυμος 15 Ιουνίου 2009 στις 11:32 π.μ.  

Μαριδια, οπως λεμε α.....α;

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP