Καταγγελία για τους απλήρωτους λογαριασμούς στο Υπουργείο Πολιτισμού,έργων Αρχαίας Ολυμπίας

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΠΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

κ. Υπουργέ,

Δυστυχώς, υποχρεούμαστε να προβούμε στην παρούσα 2η (ελπίζουμε και τελική) ΑΝΑΦΟΡΑ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ , αφού μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν προέβη το Υπουργείο σας, σε καμιά ενεργεία, σχετικά με όσα αναφέραμε και καταγγείλαμε, με το από 454/ 05 -05-2009 έγγραφό μας, αλλά ούτε καν μας απάντησε (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).

κ. Υπουργέ

Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο σας ανέθεσε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) το σημαντικό έργο της αποκατάστασης του τοπίου της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.
Το έργο αυτό, όπως επίσης γνωρίζετε, δεν χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο σας, αλλά από χορηγία του Ιδρύματος Λάτση, το οποίο, μάλιστα, κατέθεσε το σύνολο της δαπάνης που προϋπολογίσθηκε, στο Υπουργείο σας, προ της έναρξης των εργασιών.
Όπως, τέλος, γνωρίζετε, τόσο το ΕΘΙΑΓΕ, όσο και οι εργολήπτες πρασίνου στους οποίους, αυτό, ανάθεσε την εκτέλεση των εργασιών του πιο πάνω έργου, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις του έργου, αλλά κατόρθωσαν να τις εκτελέσουν, μέσα στα ασφυκτικά χρονικά όρια που υπήρχαν. Σας υπενθυμίζουμε, ότι η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του τοπίου της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου 2008, και ολοκληρωθήκαν - πλην των εργασιών συντήρησης πρασίνου - ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΗΜΕΡΕΣ, γεγονός που επισημάνθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο, από όλους (Έλληνες και μη), κατά την τελετή (τέλος Μαρτίου 2008) της αφής της «Φλόγας» για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου.

Όμως, κ. Υπουργέ,

Μέχρι και σήμερα, ενάμιση χρόνο περίπου, μετά την εκτέλεση των εργασιών αυτών, οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας δεν έχουν κατορθώσει (!!!) να προβούν στην εξόφληση των οφειλών τους προς το ΕΘΙΑΓΕ.
Αποτέλεσμα της ολιγωρίας των υπηρεσιών του Υπουργείου σας, στην εξόφληση των προς το ΕΘΙΑΓΕ, υποχρεώσεών σας, είναι η αδυναμία αυτού (του ΕΘΙΑΓΕ) να προβεί αντίστοιχα, στην εξόφληση των υποχρεώσεών του, προς τους εργολήπτες πρασίνου, οι οποίοι εκτέλεσαν τις εργασίες αυτές και οι οποίοι ήδη κινούνται δικαστικά εναντίον του, απαιτώντας την ΕΝΤΟΚΗ - φυσικά - καταβολή των οφειλομένων.

κ. Υπουργέ,

Επειδή έχετε την πολιτική ευθύνη για τις όποιες ενέργειες των υπηρεσιών του Υπουργείου σας,
Επειδή ο χρόνος που έχει παρέλθει είναι ανεπίτρεπτα μεγάλος, Επειδή και η γραφειοκρατία έχει τα όριά της,
Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρακρατεί το Υπουργείο σας και να μην αποδίδει τα χρήματα των χορηγών για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα
Επειδή το Δημόσιο οφείλει να είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή

Υποχρεούμαστε να προβούμε στην παρούσα 2η Αναφορά Καταγγελία,και να σας καλέσουμε να προβείτε στην ΑΜΕΣΗ και ΕΝΤΟΚΗ εξόφληση των οφειλών σας προς το ΕΘΙΑΓΕ.

Είμαστε στην διάθεση σας , για οποιαδήποτε διευκρίνηση η πληροφορία η συνεργασία απαιτηθεί .

Ο Πρόεδρος ΜΙΧΑΛΗΣ Ν. ΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΚΑΦΡΙΤΣΑΣ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP