Aνακοίνωση ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης για ΠΑΣΕΓΕΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΔΗΛΩΣΗ Του Προέδρου της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης.

Μόλις ένα μήνα πριν τη λήξη της σχετικής προθεσμίας (01/08/09) ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τ. Καραμίχας ξεκίνησε τη διαβούλευση για τη διαμόρφωση της θέσης του Συν/κου κινήματος γύρω από την τροποποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Ούτε ο ίδιος, ούτε πολύ περισσότερο η τοπική ηγεσία του συν/κου κινήματος σκέφτηκαν να καλέσουν το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης στη σχετική χθεσινή σύσκεψή τους. Ίσως γιατί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης είναι ο μόνος φορέας που παρέμενε σταθερός επί χρόνια στην καταγγελία του κανονισμού που εξαφάνισε τη σταφίδα, που κατήγγειλε τη σημερινή ΚΑΠ ως την πολιτική που οδηγεί στη διάλυση την αγροτική οικονομία του τόπου, που ζήτησε τη διαφάνεια στη διαχείριση των επιδοτήσεων καταγγέλλοντας την άνιση και άδικη κατανομή τους, τη νομιμοποίηση στο ΟΣΔΕ κλπ.

Υπενθυμίζω ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης πρώτο απ΄ όλους έθεσε το ζήτημα της τροποποίησης της ΚΑΠ από τον Οκτώβρη του 2008, υποστηρίζοντας την ανάγκη άμεσης εφαρμογής του Περιφερειακού μοντέλου στη διαχείριση της ενιαίας ενίσχυσης, την κατάργηση του άρθρου 69 και την καθιέρωση ως βασικού κριτηρίου για το κατώφλι των εγγυήσεων την απασχόληση στον αγροτικό τομέα, αντί για τα ελάχιστα ποσά ή την ελάχιστη έκταση κ.ά. Υπενθυμίζω επίσης ότι η πρόταση αυτή του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης συνάντησε τη στήριξη σε γενικές γραμμές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των αγροτών της Κρήτης.

Τονίζω πως η κατάσταση στον αγροτικό τομέα της χώρας αλλά και της Κρήτης είναι σε πολύ κρίσιμο στάδιο για να αντέξει την πολυτέλεια των αποκλεισμών από τις διαδικασίες διαβούλευσης για την αναζήτηση της καλύτερης δυνατής λύσης. Ας αρθεί η ηγεσία του συνεταιριστικού κινήματος της Κρήτης στο ύψος των σημερινών περιστάσεων, ας θυμηθεί τις πρωτοβουλίες της στο παρελθόν, ας δει και τις ανάλογες του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και ας αναλογιστεί επιτέλους αν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει μόνη, αγνοώντας εκείνο το θεσμό που έχει αυτήν ακριβώς την αρμοδιότητα και έχει δικαιωθεί πλήρως από τις εξελίξεις.

Τονίζω επίσης ότι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης ενδιαφέρεται μόνο για την αγροτική οικονομία της Κρήτης, την ύπαιθρο και την ενδοχώρα του νησιού και είναι πολύ μακριά από οτιδήποτε άλλο σχετικό που αναγκάζει ενίοτε την ηγεσία του συν/κού κινήματος να απολογείται.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης

Καμπιτάκης Κων/νος

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP