Ο Χατζηγάκης απαντά στον ΑΣΕΠ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα το παράνομο απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ.Χατζηγάκης στην έκθεση-κόλαφο του ΑΣΕΠ, που καταγγέλλει παράνομες διαδικασίες σε διαγωνισμό για το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έγινε επί υπουργίας του κ.Χατζηδάκη.

«Οι προσλήψεις αυτές είναι και νόμιμες και συνταγματικά σύννομες. Είναι μία διαδικασία που ακολουθείται εδώ και είκοσι χρόνια και στηρίζεται σε νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα το παράνομο, τίποτα έξω από την συνταγματικότητα», τόνισε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Χαρακτήρισε μάλιστα ύποπτο τον χρόνο έκδοσης της απόφασης του ΑΣΕΠ, πάνω από τέσσερις μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές.

«Μου κάνει εντύπωση πως το ΑΣΕΠ τώρα, τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ανακάλυψε παρατυπίες στο διαγωνισμό, πάνω από τέσσερις μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων (20 Ιανουαρίου), αφού είχαν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και είχε λάβει γνώση εδώ και ένα χρόνο που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός».

Τόνισε μάλιστα πως το ΑΣΕΠ εισέρχεται σε θέματα ουσίας, ενώ ρόλος του είναι να ελέγχει τη νομιμότητα των διαδικασιών πρόσληψης.

«Ο διαγωνισμός έγινε βάσει του νόμου 3202/2003 και είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία πεντέμισι χρόνια που το Ελεγκτικό Συνέδριο διεξάγει διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων του με τον παραπάνω νόμο (η πρώτη φορά ήταν επί ΠΑΣΟΚ)», πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.Και υπογράμμισε πως «η σκανδαλολαγνεία δεν βοηθάει και δεν εξυπηρετεί κανέναν, ούτε τα μέσα, ούτε την πολιτική, ούτε το λαό».


agroanergos

Όλο το ζουμί της απάντησης του Υπουργού είναι στον ρόλο που πρέπει να έχει ο ΑΣΕΠ δηλαδή στην νομιμότητα των διαδικασιών πρόσληψης και όχι να εισέρχετε στα θέματα ουσίας.

Αυτό είναι το κόλπο που παίζεται συνέχεια με το περιβόητο ΑΣΕΠ όχι μόνο στον κλάδο μας αλλά και αλλού.

Στέλνεις εσύ ότι χαρτιά γουστάρεις και σε προκήρυξη με σειρά προτεραιότητας παρακαλώ όχι σε τίποτα πιο "μοντέρνες" και ειδικές όπως οι παραπάνω και ελέγχουν τα χαρτιά ως προς την συνολική βαθμολογία.Στην ένσταση πάλι τα ίδια χαρτιά κοιτάνε αν σου μέτρησαν κάτι που δεν έπρεπε ή δεν σου μέτρησαν κάτι που έπρεπε.

Αν κάποιος προσκομίσει π.χ πτυχίο με βαθμό 10 και υπάρξει ένσταση γι'άυτό, το ΑΣΕΠ δεν έχει δικαίωμα να ψάξει την γνησιότητα,αλλά πρέπει εσύ να κάνεις μήνυση με εισαγγελέα και τρέχα γύρευε.

Γι'αυτό μου κάνει εντύπωση και θα συμφωνήσω(πλάκα κάνω) με τον Υπουργό ότι το ΑΣΕΠ εισέρχετε μετά από 15 χρόνια σε θέματα ουσίας.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP