Γεωπονικές ειδικότητες στα ΙΕΚ Κεντρικής Μακεδονίας(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Καλώς τα ΙΕΚ!!!!

Δεν έχουμε τι να τους κάνουμε τους αποφοίτους Γεωπονίας από τα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά ιδρύματα της Χώρας,η κυβέρνηση βάσει στο χορό και τα Δημόσια ΙΕΚ με Γεωπονικές ειδικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων κατάρτισης, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στα ΙΕΚ της Κεντρικής Μακεδονίας, από το Σεπτέμβριο, καθώς και μία σειρά από άλλες δράσεις όπως η κατάρτιση σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, η αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών και η ηλεκτρονική διασύνδεση των ΙΕΚ, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Συγκεκριμένα, κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο 2009-10 θα λειτουργήσει η ειδικότητα Βοηθού φυσικοθεραπευτή - Υπαλλήλου εργαστηρίου φυσικοθεραπείας στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (1), του Διαχειριστή γεωργικών εκμεταλλεύσεων και του Τεχνικού προγραμματισμού παιχνιδιών και ψυχαγωγικών εφαρμογών (video games) στον Εύοσμο, του Ελαιοχρωματιστή στη Θεσσαλονίκη (2), Μουσικής με τεχνολογία στην Επανομή, Φύλακα Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στην Τριανδρία και Οδοντιάτρου στο Λαγκαδά.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ.Γαλαμάτης ανέφερε ότι εκπονούνται οδηγοί σπουδών για τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων Τεχνικού κατασκευής καλουπιών στο ΙΕΚ Σερρών, Τεχνικού επεξεργασίας δέρματος γουνοφόρων ζώων στην Καστοριά και Ειδικού καλλιέργειας και εκχύλισης αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών στο Κιλκίς, οι οποίες θα ξεκινήσουν είτε το χειμερινό είτε το εαρινό εξάμηνο.


Σ'ΕΝΑ ΚΛΑΔΟ ΠΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ,ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΕΚ;

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ή ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;;;

18 σχόλια:

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 3:37 μ.μ.  

και εσενα τι σε νοιαζει?

εχουμε 2 διδακτορικα και δεν μπορουμε να μπουμε στο δημοσιο, τα ιεκ φταινε?

και αν φτιαξουν γεωπονικα λυκεια/γυμνασια? και μετα γεωπονικα νηπιαγωγια??

καταστροφη!

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 5:12 μ.μ.  

Σορρυ για το άσχετο αλλά η λίστα του ΕΛΓΑ δεν έχει καθυστερήσει πολύ? Η προκήρυξη λέει ότι βγαίνει 20 μέρες μετά το τέλος υποβολής των αιτήσεων. Θα έπρεπε να έχει βγει δηλαδή από τις 25/5.

Στο μεταξύ έχει βγει η λίστα των κτηνιάτρων.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 5:30 μ.μ.  

αυτο για τη λιστα ελγα καθε χρονο το λενε αλλα μου εχει τυχει να κανει απο 1 μηνα στην καλυτερη εως 2 ολοκληρους να βγει.
τωρα για τα ιεκ απο τη στιγμη που εχουμε αυτο το ''yes sir'' γεωτεε μην περιμενουμε αντιδραση. τους φαινονται μαλλον πολλα τα 650 ευρω που δινουν βασικο στους (τε) γεωπονους και ειπαν να βρουν ακομη φθηνοτερο εργατικο δυναμικο.

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 5:40 μ.μ.  

Ελα ρε παιδια μην τρελλαθουμε τωρα που αγχωνομαστε με τα ΙΕΚ γεωπονιας......Αλλο το ειδος εκπαιδευσης το ενα και αλλο το αλλο..... Ισα ισα που ισως ειναι και καλο γιατι θα βρουν και δουλεια γεωπονοι εκει σαν καθηγητες!

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 6:30 μ.μ.  

Έχει δικιο ο 5:40 μμ, έτσι είναι. Δεν πρόκειται να μας πάρουν τη δουλειά τα ΙΕΚ, και κάποιοι γεωπόνοι θα διδάσκουν εκεί! ΄
Άλλο βέβαια το ότι αυτοί που θα κάνουν τους καθηγητές θα είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι μόνιμοι, διορισμένοι από χρόνια και χωμένοι παντού...

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 9:10 μ.μ.  

γεωπονοι (σαν τα τει) δεν θα ειναι και εκει? οτι ναναι...

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 9:15 μ.μ.  

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ..ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΚ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ..ΤΟΤΕ ΕΝΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΤΕΙ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΕΚ ΜΕ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΑΚΟΥ?ΡΩΤΑΩ....

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 11:43 μ.μ.  

Καλά ρε παιδιά, τώρα το ανακαλύψατε? Στα ΙΕΚ σπουδάζουν άτομα από το 1993 και ήδη υπάρχουν αρκετές ειδικότητες στον Γεωτεχνικό Τομέα, αλλά και στον κλάδο «Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών».

Στον Γεωτεχνικό κλάδο, ο οποίος διακρίνεται μάλιστα στην Αξιοποίηση Φυτικού Πλούτου και Αξιοποίηση Ζωικού Πλούτου, εντάσσονται οι Ειδικότητες: Τεχνικός Ανθοκομίας, Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινοτεχνίας, Τεχνικός Δενδροκομίας & Μεταποίησης-Επεξεργασίας Προϊόντων Ελιάς-Φυστικιάς, Τεχνικός Θερμοκηπίων, Τεχνικός Αρδεύσεων, Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Βοηθός Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων, Ειδικός Δασικής Προστασίας, Τεχνικός Βιολογικής-Οικολογικής Γεωργίας, Τεχνικός Συντήρησης & Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων, Τεχνικός Πτηνοτροφίας, Τεχνικός Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων, Τεχνικός Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας.

Στον κλάδο «Τροφίμων και Ποτών υπάρχει μόνο ο τομέας «Τεχνολογίας Τροφίμων» με τις δύο ειδικότητες: Τεχνικός Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας, Τεχνικός Επεξεργασίας Γάλακτος.

Η ειδικότητα «Ειδικός καλλιέργειας και εκχύλισης αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών» είναι μάλλον καινούργια και προστίθεται στην παραπάνω λίστα.

Γεωπόνοι δύναται να διδάξουν μάθημα όχι μόνο στις ανωτέρω Ειδικότητες, αλλά και σε άλλες που φαινομενικά δεν εντάσσονται στις Γεωτεχνικές Επιστήμες. Αυτό αναφέρεται, γιατί και η πρόσληψη των Ωρομίσθιων Καθητητών λαμβάνει χώρα ανά δηλωθέν μάθημα και όχι ανά Ειδικότητα.

Οι μεικτές αμοιβές ανά εκπαιδευτική ώρα (45 λεπτά) σε ευρώ κυμαίνονται στα 15-30 ευρώ περίπου, ανάλογα με την ιδιότητα του καθενός (π. χ. Μέλος ΔΕΠ σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, κάτοχος PhD ή MSc, κάτοχος 4ετούς-5ετούς-6ετούς πτυχίου ΑΕΙ ή πτυχίου ΤΕΙ, κάτοχος απολυτήριου λυκείου ή ΙΕΚ κ.τ.λ.).

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 11:45 μ.μ.  

ναι ειμαστε η ηρεμη δυναμη...

δεν ανισυχουμε αλλα επαγρυπνουμε για τει/ιεκ

ειμαστε οι αποφοιτοι πανεπιστημιου 5ετους φοιτησης. δεν ξερουν με ποιον τα βαζουν οι τειτζηδες/ιεκτζηδες. θα τους δειξουμε εμεις

Ανώνυμος 8 Ιουνίου 2009 στις 11:50 μ.μ.  

5:12 μμ τα μυαλο σου στο χρημα, εσυ

τα γραμματα ΕΛ.Γ.Α. ειναι γραμμενα σε χρυσαφι 24 καρατιων και αστραφτουν απο χιλιομετρα μακρια. επισης λειτουργουν ως μαγνητης για τους γεωπονους

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2009 στις 12:29 π.μ.  

ΠΡΟΣ 8 Ιούνιος 2009 11:50 μμ

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΤΕ, ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΛΓΑ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ!

Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2009 στις 12:31 π.μ.  

Συνεχιζω το post μου απο τις 05:40...Πρεπει να παραδεχτω πως τα παιδια απο τα ΤΕΙ ισως γνωριζουν το κομματι και κυριως την εφαρμογη αυτου που εχουν σπουδασει καλυτερα απο ενα αποφοιτο ΑΕΙ κατα τη γνωμη μου...Αυτο που μας κανει και ξεχωριζουμε ειναι το ευρος των γνωσεων που εχουμε και η δυνατοτητα συνδιασμου δεδομενων προκειμενου να λαβουμε μια αποφαση και να προχωρησουμε σε μια ενεργεια..Αυτο θα ηθελα να τονισω ισχυει παντου π.χ Μηχανικους απο Πολυτεχνειο και Υπομηχανικους ΤΕΙ κτλ.... Ας μην μας φοβιζουν τα παιδια που λαμβανουν εκπαιδευση απο ΤΕΙ ή απο ΙΕΚ αλλα ας καταλαβουμε πως ειναι μερος της δουλειας μας να συνεργαστουμε μαζι τους... Σε ενα νοσοκοκομειο δεν χρειαζεσαι μονο γιατρους....χρειαζεσαι και νοσηλευτες κτλ.....

nickapos 9 Ιουνίου 2009 στις 11:12 μ.μ.  

Συμφωνώ με τον φίλο που αναφέρει οτι ήδη υπάρχουν αρκετές ειδικότητες Βθμιας εκπαίδευσης. Υπάγονται στον ΟΓΕΕΚΑ "Δήμητρα" του υπουργείου γεωργίας (αυτό με το υπουργείο με μια μικρή επιφύλαξη) και εκεί διδάσκουν γεωπόνοι ΠΕ.
Η εξέλιξη δεν είναι νέα πάντως.

Ανώνυμος 10 Ιουνίου 2009 στις 12:46 π.μ.  

@ Nick
Αν αναφέρεσαι στον 8 Ιουνίου 11:43μμ (είμαι ο ίδιος):

Όχι τα ΙΕΚ δεν υπάγονται στον ΟΓΕΕΚΑ Δήμητρα, αλλά στον ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) και (μερικά) στον ΟΑΕΔ (μέσω του ΟΕΕΚ).

Οι προσλαμβανόμενοι Ωρομίσθιοι Καθηγητές δεν έχουν καμία σχέση με τα κριτήρια πρόσληψης των Καθηγητών Β/μιας Εκπαίδευσης (βλέπε ΑΣΠΑΙΤΕ, εξετάσεις ΑΣΕΠ). Και λογικό, αφού μιλάμε για Κατάρτιση και όχι για Εκπαίδευση...

Οι Καθηγητές Β/μιας Εκπαίδευσης προορίζονται για τα ΤΕΕ/ΕΠΑΣ (παλαιά ΤΕΛ), ενώ δεν αποκλείεται η συμμετοχή τους στην προκήρυξη για τα ΙΕΚ (λειτουργούν απογευματινές ώρες ως επί το πλείστον).

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2009 στις 12:22 μ.μ.  

Παιδιά όλα καλά αλλά σε λίγο και αυτοί όπως και οι ΤΕΙτζήδες θα θεωρούν τους εαυτούς τους επιστήμονες! Πάρτε το χαμπάρι...πρώτα πρέπει να προστατέψουμε εξωτερικά το χωράφι μας και μετά να πολεμήσουμε και τα δικά μας προβλήματα τα οποία δεν αφορούν μόνο εμάς. Π.χ ασυλία ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!
Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Συναδελφικά

Ανώνυμος 3 Ιουλίου 2009 στις 12:25 μ.μ.  

Και κάτι άλλο... ανεργία υπάρχει για όποιον δεν ψάχνεται ή όταν ψαχνεται κοιτάει μόνο το δημόσιο. Υπάρχουν ευκαιρίες επιχειρηματικές πάρα πολλές μπροστά μας...ΕΟΜΜΕΧ, ΓΓΕΤ, ΥΠΑΝ κλπ....ξυπνήστε. Εύχομαι σε όλους να αισθανθούν την ίδια χαρά με εμένα όταν επανειλλημένα μου προτείνουν θέση σε ΤΕΙ και τους τη γυρνάω πίσω....

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2009 στις 11:02 π.μ.  

ΤΑ ΙΕΚ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΙ

Ανώνυμος 6 Ιουλίου 2009 στις 11:16 μ.μ.  

ΦΙΛΕ 11.02 TA TEI ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΕΙ ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΗ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΚ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑ ΣΑΣ...

ΠΟΛΥ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP