Ημερίδα:Τρόφιμα και Περιβάλλον

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το σίγουρο είναι ότι τόσο το περιβάλλον όσο και τα τρόφιμα έχουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.
Ετσι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα θέματα αυτά βρίσκονται στη πρώτη σελίδα, αφού αν μη τι άλλο, είναι και «πιασάρικα».
Μια ξεχωριστή λοιπόν ημερίδα οργανώνει ο Σύλλογός μας για τα θέματα αυτά, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Νέας Κίου (ΚΠΕ-Νέας Κίου) και τον ομώνυμο Δήμο.
Το ΚΠΕ-Νέας Κίου ιδρύθηκε το 2005, από το Δήμο της Νέα Κίου και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, τόσο σε μαθητές με ειδικά προγράμματα όσο και σε εκπαιδευτικούς με τη διοργάνωση διάφορων σεμιναρίων γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.
Είναι στελεχωμένο από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προηγούμενη εμπειρία στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Στο πλαίσιο των δράσεών του, πέραν της εκπαιδευτικής κοινότητας απευθύνεται και στην τοπική κοινωνία για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και γνώσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Ακολουθώντας τη θεματική χρονιά της Unesco αφιερωμένη στη «Γεωργία και στο Περιβάλλον» οργανώνει σε συνεργασία με το Σύλλογό μας και με το Δήμο της Νέας Κίου την ημερίδα αυτή.
Ομιλητές θα είναι:

α) ο Δρας Μιχάλης Καστανιάς, Γεωπόνος του ΥΠΑΑΤ με θέμα: «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων:Αγροτικά προϊόντα και περιβάλλον» και

β) ο Δημήτρης Τσιτσιγιάννης, Λέκτορας Φυτοπαθολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: « Οι μυκοτοξίνες και ο κρίσιμος ρόλος στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων».

Η ενημερωτική αυτή ημερίδα με τίτλο «Τρόφιμα και Περιβάλλον» θα γίνει την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2009, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, στις 7.30μ.μ

Κατά την άποψή μας σας προτείνουμε να την παρακολουθήσετε γιατί το επίπεδό της είναι πράγματι υψηλό.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Δήμου

Ο Γραμματέας Σωτήρης Πάππας

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP