ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΛ.Γ.Α.

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Το ΓΕΩΤΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόσληψη των συναδέλφων γεωτεχνικών που είχαν δικαιωθεί από το ΑΣΕΠ, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία μονιμοποίησης του Π.Δ. 164/2004, αλλά και για την δικαίωση των θέσεων που είχε εκφράσει σχετικά (έγγραφα ΓΕΩΤ.Ε.Ε. υπ’ αριθ. 944/9-3-2009, 1087/15-4-2009 κλπ.).

Η σχετική απόφαση πρόσληψης λήφθηκε από το Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. στην πρόσφατη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 28-5-2009. Όπως ενημέρωσε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου μας στο Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., το Δ.Σ. του Οργανισμού αποφάσισε εντέλει την υιοθέτηση των σχετικών αποφάσεων του ΑΣΕΠ, αποδεχόμενο τις αιτιάσεις που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι κατά προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ (η οποία δεν είχε κάνει δεκτές τις σχετικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ) και ανταποκρινόμενο στις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου επί του θέματος.

Σημειώνουμε εδώ ότι θετικής αναφοράς χρήζει η εποικοδομητική στάση που εντέλει επιδείχθηκε, αν και είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι η καλύτερη και αμεσότερη συνεννόηση με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και η υιοθέτηση των αιτιολογημένων απόψεων που κατέθεσε το Επιμελητήριο θα είχαν συντελέσει στην αποφυγή τόσο της εμπλοκής και της καθυστέρησης που παρουσιάστηκε στο θέμα όσο και των δικαιολογημένων σχετικών διαμαρτυριών των γεωτεχνικών, για μια απόφαση που τελικά ενισχύει τον ίδιο τον ΕΛ.Γ.Α..

Πέραν της παραπάνω θετικής για τους συναδέλφους απόφασης, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, δια του εκπροσώπου του, έθεσε θέμα άμεσης αύξησης των οργανικών θέσεων γεωτεχνικών στον ΕΛ.Γ.Α. κατά 150 άτομα, ώστε να αυξηθούν τα επίπεδα στελέχωσης του Οργανισμού με μόνιμο γεωτεχνικό προσωπικό, κάτι που θα επιστρέψει στον ΕΛ.Γ.Α. να ανταποκριθεί με επιτυχία στο έργο της έγκαιρης και άρτιας εκτίμησης των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και της άμεσης καταβολής των αντίστοιχων αποζημιώσεων στους έλληνες αγρότες. Η παραπάνω θέση έγινε δεκτή και από άλλα μέλη του Δ.Σ. και εντέλει ο Οργανισμός θα ορίσει επιτροπή εκτίμησης των αναγκών του σε γεωτεχνικό προσωπικό σε όλη την χώρα.


agroanergos

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΗΤΑΝ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ,ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Π.ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙ ΆΥΤΟ.
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ.

Καλή συνέχεια σε όλους τους συναδέλφους που πρόλαβαν και πήδηξαν στο τρένο με τις δικές τους ενέργειες.

19 σχόλια:

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 1:49 π.μ.  

Σαν ενας απ τους εκατονταδες(ισως και χιλιαδες) συναδελφους που αδικηθηκαν και εξαπατηθηκαν απ τον αλητη τον Παυλοπουλο και τον αναξιοκρατικο και τυχαρπαστο νομο του που μονιμοποιησε ατομα με βαση την τυχη ενω συγχρονως στερησε απ ολους τους αλλους το δικαιωμα της δουλειας για διαστημα ανω των 24 μηνων αφ ενος μεν συγχαιρω τους 19 που "πηδηξαν στο τραινο" με δικες τους ενεργειες(για καποιους , οχι και πολυ δικες τους αφου βοηθηκαν εκ των εσω του ΕΛΓΑ) αφ ετερου εξακολουθω να επιμενω οτι προσληψεις με τετοιο τροπο ειναι αδικες και υποτιμητικες για ολους.Ελπιζω οι νεοι μονιμοι να μην καβαλησουν το καλαμι και να μην ξεχασουν ποιοι ηταν(αν και ειμαι σιγουρος οτι θα αποκτησουν ολοι υφος οπως και οι προηγουμενοι και θα κοιτανε υποτιμητικα τους "υποσυναδελφους" συμβασιουχους, σε σημειο που να αμφιβαλλω αν τους αξιζουν συγχαρητηρια).
Απορω μαλιστα που ο ΕΛΓΑ θελει να προσλαβει κι αλλους μονιμους οταν η ιδια η υπαρξη του αμφισβητειται λογω του υπερογκου χρεους του που καθε χρονο αυξανεται για να δωροδοκει η καθε κυβερνηση τους ψηφοφορους της.
Για να επανελθω ομως στο θεμα των νεων 19 μονιμων το μονο που εχω να πω ειναι οτι ετσι ειναι η ζωη...
Καλο γ.... στους υπολοιπους ατυχησαντες και αδικηθεντες και οσο για το ΓΕΩΤΕΕ το ευχαριστω για την προασπιση των επαγγελματικων δικαιωματων των μελων του!!!!!

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 7:09 π.μ.  

η απόφαση για την πρόσληψη των συναδέλφων, πάρθηκε μετά την απόρριψη από τα διοικητικά δικαστήρια, τόσο της έκδοσης προσωρινής διαταγής όσο και των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο ΕΛΓΑ ενάντια της απόφασης του ΑΣΕΠ.

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 12:34 μ.μ.  

Συμφωνω με τον 1.49
Δηλαδη εμεις που δεν ειχαμε τα διαστηματα που απαιτουσε το γ... Π.Δ 164 η που παραδωσαμε τα πορισματα στην ωρα τους ειμασταν μαλακες;
Αλλα ειπαμε δικαιοσυνη δεν υπαρχει και αυτα εχει η ζωη...

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 12:47 μ.μ.  

Από τα γραφόμενα του πρώτου σχολιαστή φαίνεται γιατί δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Ο πρώην συνάδελφος-συμβασιούχος-συναγωνιστής-φίλος που κατάφερε να διοριστεί γίνεται αμέσως τεμπέλης-εχθρός-μπαμπέσης-εκμεταλλευτής. Να ευχηθώ και στα δικά μας.

palianergos 2 Ιουνίου 2009 στις 3:10 μ.μ.  

ΦΙΛΑΡΑΚΙ,2 Ιούνιος 2009 1:49 πμ, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΡ...Α ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΑ. ΚΟ..ΜΑΓΚΑ

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 3:44 μ.μ.  

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΘΕΣΗ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΩΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕ 3 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΝΑΙ 3 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΠΩΣ ΤΑΧΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΝΩ ΕΛΗΞΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ?

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 4:38 μ.μ.  

Συγχαρητήρια και να πω και την δική μου άποψη.Το 2002-2003 στον οπεκεπε μονιμοποίηθηκαν 300 γεωπόνοι σε μια προκύρηξη που ως απαραίτητη προυποθεση ζητούσε πτυχιο prof και 12μηνη προυπηρεσία στον οπεκεπε ή σε ευρωπ.προγράμματα.Το 2005 μονιμοποιήθηκαν στον ΕΛΓΑ 140 γεωπόνοι με τις προυποθέσεις του Π.Δ 164 (κυρίως συνάδελφοι που δούλεψαν με αρθρο 20). Την ίδια ώρα για να διοριστεί κάποιος γεωπόνος σε θέση προκύρηξης ΑΣΕΠ ήθελε 1300 μόρια δηλαδή αν προκυρήσονταν οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ δεν θα διορίζονταν το σύνολο των παραπάνω.Αποτέλεσμα..στον κλάδο μας έχει δημιουργηθεί μια ιδιότυπη επετηρίδα.Διότι όταν διορίζεται κάποιος υπόσυνθήκη με 1000 ο άλλος που έχει 1300 και δεν διορίζεται μπλοκάρει τη ροη των διορισμών.Διότι αν θες να διοριστείς σήμερα πρέπει εκτός από το πτυχιο 7,5 να έχεις πενταετία προυπηρεσίας,προσάυξηση μεταπτυχιακό και δύο αριστες ξένες γλώσσες για να πιάσεις 1600 μόρια που είναι η βάση διορισμού αυτή τη στιγμή.Για να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω χρειάζεται τουλάχιστον οκτώ χρόνια από τη λήψη του πτυχίου χώρια που υπάρχουν διδακτορικά που απασχολούνται ως 407 και περιμένουν την "καλή" θέση(νομαρχιες. περιφεριες,κεντρικη υπουργείου) για να κάνουν τα χαρτιά τους..και άντε τα περιμένεις την προκύρηξη.Δυστυχώς με προσλήψεις υπό συνθήκη η βάση διορισμού εκτοξεύεται στα ύψη και επί της ουσίας υπάρχει αδιοριστία στο κλάδο.Αυτή είναι η αλήθεια και τα συμπεράσματα δικά σας...

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 4:57 μ.μ.  

Προς τον μαγκα 3.10
Αν θεωρεις οτι οσοι γινανε μονιμοι ειναι καλυτεροι απο σενα εισαι αξιος της τυχης σου. Το καραγκιοζιλικι που λεγεται ΠΔ 164 μπαζει απ ολες τις μεριες και ειναι προκλητικα αδικο και φτηνιαρικο.
Αν ενας οργανισμος θελει να παρει υπαλληλους (γεωπονους)κανει διαγωνισμο και δεν το ριχνει στα ζαρια. Τα υπολοιπα ειναι μ... και οσοι ευνοηθηκαν , ευνοηθηκαν αλλα να μην τους ευλογουμε και να λεμε οτι τα "παιδια καναν αγωνα" και καλως κερδισαν.Αλλα αυτοι στ α... τους τωρα.
Οσο για τον τον 3.44 ξερει κι αυτος οπως ξερω κι εγω για ποιον- (τεως) συμβασιουχο μιλαμε (στοχευει θεση Τριπολη) που του εδωσε χαρτι στελεχος υποκαταστηματος ΕΛΓΑ(ξερω και ποιος ειναι και σε ποιο υποκαταστημα αν ενδιαφερει) οτι εγραφε πινακες ενω εληξε η συμβαση, χαρτι που το χρησιμοποιησε στο δικαστηριο και που προκαλεσε δικαια(κατα την γνωμη μου) την οργη του Κατσαρου προς το εν λογω προισταμενο ο οποιος δεν ειχε καμμια αρμοδιοτητα να το κανει.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και οσοι μιλανε για δικαιωση συναδελφων ειναι κακως ενοουμενοι συνδικαλιστες.
Δυο μετρα και δυο σταθμα δεν πρεπει να ισχυουν.
Οσο για το ποιος ειναι τσαμπα μαγκας(αφορα τους 12.47 και 3.10) ας το κρινουν οι αναγνωστες του blog.
Αλλα οτι εγινε δεν αλλαζει...
Οσοι μπηκαν, μπηκαν.
Οι υπολοιποι ας μεινουν με την συναδελφικη αλληλεγγυη και το τριτο το μακρυτερο...

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 6:21 μ.μ.  

προς 2 Ιούνιος 2009 4:57 μμ και οι μεταγενέστεροί του στην θέση που είχε είναι άξιοι αντικαταστάτες του στις λαμογιές στα πόστα τους όπως διαβάζεις παντού. συμφωνείς? ο κύκλος των καλαματιανών ολοκληρώθηκε....όλα τα βύσματα έγιναν μόνιμοι και εμείς την πληρώνουμε και θα την πληρώνουμε γι αυτούς με 24μηνα.

Ανώνυμος 2 Ιουνίου 2009 στις 9:36 μ.μ.  

Προς τον 6.21
Αν το προσωπο που εδωσε το χαρτι στον τεως πια συμβασιουχο για να μονιμοποιηθει εχει σαν αρχικα μικρου και επιθετου τα Γ και Π τοτε ναι μιλαμε για το ιδιο ατομο.
Αλλα δεν εχει νοημα πια...

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2009 στις 5:51 π.μ.  

ΤΟ 2005-06 ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΦΡΟΣΤ!ΘΥΜΑΣΤΕ;

palianergos 3 Ιουνίου 2009 στις 2:29 μ.μ.  

ΠΡΟΣ 2 Ιούνιος 2009 4:57 μμ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΑΡΑΚΙ. ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ (ΟΧΙ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ, ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΑΛΛΑ ΚΡΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΠΗΚΑΝ. ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ Κ.....ΣΥΣΤΗΜΑ , ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ) ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΣΥ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ;ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΙΔΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΣ, ΜΕ ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ ΤΥΧΗ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΥΧΗ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΠΟΥ.
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2009 στις 2:44 μ.μ.  

OXI

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2009 στις 8:28 μ.μ.  

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ, ΤΑΧΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

Ανώνυμος 3 Ιουνίου 2009 στις 8:55 μ.μ.  

προς palianergo των 2.29
Χαιρομαι που αναγνωριζεις οτι εχω σε καποια σημεια δικαιο και υποθετω εννοεις στο οτι οι προσληψεις δεν πρεπει να γινονται με κριτηριο την τυχη.Το οτι ολοι κοιτανε πρωτα τον κωλο τους και μετα τους αλλους δεν σημαινει οτι ειναι σωστο και δεν πρεπει να το κριτικαρουμε.
Για μενα και για χιλιαδες αλλους οταν ζητουνται ατομα καπου πρεπει να γινεται διαγωνισμος και οχι αλχημειες και ζαριες.
Με την λογικη αυτη θεωρω την μονιμοποιηση με το ΠΔ 164 καποιων ατομων και την αποπομπη απ την δουλεια ολων των αλλων για πανω απο 24 μηνες, αδικη, παρανομη, αντισυνταγματικη και εξευτελιστικη για τον κλαδο μας και για ολους.
Αν δεχεσαι οτι καλως εγινε η μονιμοποιηση αυτων ειναι σαν να δεχεσαι οτι καλως ολοι οι αλλοι αποκλειονται απ την δουλεια λογω 24 μηνου και οτι λυθηκε το προβλημα των συμβασιουχων οπως ισχυριζεται αυτος ο γελοιος ονοματι Παυλοπουλος(προς θεου μην το παρεις πολιτικα).
Αν θες την γνωμη μου παλι για τον τροπο προσληψης θεωρω οτι η επετηριδα ειναι απ τους λιγοτερο αδικους(ετσι βεβαια ευνοουνται τα "πουρα")οπως επισης και ο γραπτος διαγωνισμος(ετσι βεβαια ευνοειται η "πιτσιρικαδα" που τα εχει πιο φρεσκα).
Με τιποτε παντως αυτο το πολυεξοδο και για λιγους κυνηγι μεταπτυχιακων αχρηστων και ανακυκλωμενων που δεν χρειαζονται πουθενα πλην του να κανουν πλουσιοτερους τους αλητες και εκμεταλευτες που λεγονται πανεπιστημιακοι.
Χωρις βεβαια να υποτιμω τα ελαχιστα και σοβαρα μεταπτυχιακα που σε ελαχιστες περιπτωσεις πρεπει να εινα βασικη προυποθεση προσληψης.
Αλλα αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι χρειαζονται τα "διδακτορικα" για να διοριστεις γεωπονος σ ενα κολοχωρι οπου το μονο που θα κανεις θα ειναι να γραφεις τους λογους του δημαρχου-οπως εγραψε καποιος συναδελφος-θα τον παραδεχτω.
Αυτα τα ολιγα και πιστευω να μην σε κουρασα palianerge...

palianergos 4 Ιουνίου 2009 στις 12:04 π.μ.  

ΠΡΟΣ,3 Ιούνιος 2009 8:55 μμ
ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ Η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΥΤΕ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΤΥΧΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ( ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ 10 ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΙ, ΚΑΘΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΑ). ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΠΤΥΧΙΟΥ 10 (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΣΟ ΑΡΙΣΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ)
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
(οτι οι προσληψεις δεν πρεπει να γινονται με κριτηριο την τυχη) ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ;
ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2009 στις 1:18 μ.μ.  

προς palianergo των 8.55
Οντως συμφωνουμε σε ολα σχεδον και εγω δεν ισχυριστηκα ποτε οτι φταινε οι συναδελφοι(εμεσα λογω συστηματος μονο, με οτι αυτο μπορει να σημαινει).
Παντως εγω προσωπικα θα κανω την τελευταια μου συμβαση (λογω 24 μηνου) στον ΕΛΓΑ και αν δεν αλλαξει κατι δραματικα υπερ(που δεν το πιστευω) θα ψαξω να κανω κατι αλλο(εκτος γεωπονικης και με πολλη πικρια λογω ηλικιας) για τα προς το ζειν.
Αυτο που θα με εκνευρισει πολυ παντως θα ειναι αν καποιος απ τους νυν μονιμους απο τυχη και τεως συμβασιουχους θελησει να μου το "παιξει" καποιος(και να εισαι σιγουρος οτι εγινε αυτο οπως και θα ξαναγινει γιατι οι ανθρωποι ξεχνουν πολυ ευκολα)θα αντιδρασω πολυ ασχημα ασχετα αν ξερω οτι θα το μετανοιωσω μετα...

palianergos 4 Ιουνίου 2009 στις 3:14 μ.μ.  

(απ τους νυν μονιμους απο τυχη και τεως συμβασιουχους θελησει να μου το "παιξει" καποιος)
ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΙΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
θα ψαξω να κανω κατι αλλο(εκτος γεωπονικης και με πολλη πικρια λογω ηλικιας) για τα προς το ζειν.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.

Ανώνυμος 4 Ιουνίου 2009 στις 6:00 μ.μ.  

προς palianergos 3.14
Αν καταλαβα καλα ενω αλλάξες δουλεια εχεις μεσα σου μια πικρια για τα χαμενα χρονια και την απογοητευση-αδικια- και εχεις απολυτο δικαιο.
Αν θελεις πες μου που εχεις το μαγαζι σου να ερθω να "πλακωθουμε" στα ποτα και δεν γ.... Ολοι θα ζησουμε.
Περιμενω την διευθυνση του μπαρ σου και σου ευχομαι καλες δουλειες.
Χαιρετισμους απο Θεσσαλια!!!!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP