ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ (Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ)- «Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Το ΓΕΩ.ΤΕ.Ε., σύμφωνα με το νόμο 1474/1984 άρθρο 2, §η , έχει σαν σκοπό :

« να προασπίζει τα επιστημονικά , τα επαγγελματικά, κοινωνικά και πολιτιστικά συμφέροντα των γεωτεχνικών και μεριμνά για την προαγωγή και την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του». Αυτό θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους όλα τα εκλεγμένα μέλη του ΓΕΩΤΕΈ σε κάθε ενέργεια τους και πόσο μάλιστα όταν χρησιμοποιούν αυτή τους την ιδιότητα.

Αφορμή αυτής της ανάρτησης αποτελεί το εξής περιστατικό: τη Τρίτη 24/2/09 συγκληθεί Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α. Στα θέματα που συζητηθήκαν ήταν και ο τρόπος αντιμετώπισης των συμβασιούχων που δικαιώθηκαν πρόσφατα, μετά την υποβολή αίτησης θεραπείας, από τον ΑΣΕΠ. Πρόταση του προέδρου ήταν η άσκηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόφαση του ΑΣΕΠ και ζήτησε την εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. του οργανισμού να προβεί στην παραπάνω ενέργεια. Πλην του εκπροσώπου των εργαζομένων, όλοι δώσανε την έγκριση τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο εκπρόσωπους του ΓΕΩΤΕΕ κ. ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ ΠΑΝ. Οι 19 δικαιωθέντες από τον ΑΣΕΠ θα θέλανε να «ευχαριστήσουν» τον ανωτέρω «κύριο» γιατί τίμησε το ρόλο του ως εκλεγμένο εκπρόσωπο του ΓΕΩΤΕΕ. και ήταν πιστός στην εφαρμογή του νόμου. Όταν αποφασίσατε κ. ΚΑΛΦΟΥΤΖΟ να ζητήσετε την ψήφο των συναδέλφων είχατε υπόψη σας τον ιδρυτικό νόμο του ΓΕΩΤΕΕ; Προφανώς ναι(ελπίζω). Όταν χρειάστηκε να τον εφαρμόσετε τι έγινε; Τον ξεχάσατε; Τους συναδέλφους που σας ψηφίσανε- που να τους κοπεί το χέρι- και αυτούς τους ξεχάσατε ή τους «γράψατε» μαζί και τον νόμο;

Ξεχνάει ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ ότι :
οι 19 αυτοί συνάδελφοι έχουν οργώσει την Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με κόστος τόσο οικονομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο
ο ΕΛ.Γ.Α είναι ένας οργανισμός που απασχολεί κάθε χρόνο περίπου 650 συμβασιούχους και δεν προβαίνει σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού(σημείο που μέμφεται και ο ΑΣΕΠ στην απόφαση που δικαιώνει τους ανωτέρω)
οι ανωτέρω συνάδελφοι δικαιώθηκαν από τον ΑΣΕΠ, κατόπιν εφαρμογής ενός νόμου του κράτους
στη τελική ποιους υποτίθεται εκπροσωπείτε;

Ανεξαρτήτως της ψήφου του εν λόγω, η απόφαση δεν θα ήταν διαφορετική αλλά ήθελε να μας δώσει τον ορισμό της αντισυναδελφικότητας. Ας ελπίσουμε, για το καλό του κλάδου, να μην βρει άλλους μιμητές.

Όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.

Αυτά προς ενημέρωση των συναδέλφων ανεξαρτήτως της άποψης που έχουν για την δικαίωση ή όχι των παραπάνω συναδέλφων.
Τελικά ο «εχθρός» είναι εκ των έσω.



Το κείμενο στάλθηκε από τον agricman!

agroanergos

Ευχαριστώ για τα λόγια που έγραψες.
Θα πιω ένα τσιπουράκι τώρα στην υγειά σου(αφορολόγητο) γιατί,τέτοιες στιγμές έχουν την χαρά τους.
Μην ξεχνάτε το blog είστε εσείς!

8 σχόλια:

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:51 μ.μ.  

Συγχρητηρια παιδια για την προσπαθεια σας να μας ενημερωνετε διαρκως για οτι αφορα τον κλαδο μας!!

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:57 μ.μ.  

Ασχετα με την δικαιωση η οχι των συναδελφων(εχω απλως ενστασεις σοβαρες στο αν το διαταγμα Παυλοπουλου ειναι δικαιο και νομιμο αφου μονιμοποιει η οχι ατομα με βαση την τυχη) πολλοι συναδελφοι, ιδιως Θεσσαλοι και Λαρισαιοι
ξερουν τι εστι Παναγιωτης Καλφουντζος και επομενως η αποφαση του αυτη δεν πορεπει να τους εκπληττει...

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:28 μ.μ.  

υπενθυμίζω για μια ακόμα φορά ότι η προκ του ελγα λέει ΕΩΣ 650 άτομα. τώρα το πως γίνεται κάθε χρόνο να γίνονται τέτοιες φυσικές καταστροφές ώστε να απαιτούνται 649+1 συμβ γεωπόνοι, αυτό καλό θα πρέπει να το επεξεργαστείτε λίγο όλοι σας. η λέξη "καταπολέμηση ανεργίας" μιας ομάδας νέων πτυχιούχων καταδικασμένων τελεσιδίκως και αμετακλήτως σε επαγγελματικό θάνατο σας λέει τίποτα?


Τουλάχιστον το blog αντιμετωπίζει τον επαγγελματικό μας αφανισμό, οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί, με χιούμορ και αυτό είναι καλό. Τίποτα άλλο. Το θέμα έχει κλείσει

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:25 μ.μ.  

η συζήτηση πάντα καταλήγει στην υπόθεση ελγα και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού είναι η μόνη υπηρεσία (όχι μόνο γεωργική, αλλά οποιαδήποτε υπηρεσία δημοσίου) που προσφέρει τρελό χρήμα με μηδαμινές απαιτήσεις. Οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ στους οποίους αναφέρεσαι συχνά αγρ/γε, γλύφουν με την γλώσσα τους τα αρχαία για να γυαλίσουν και παίρνουν 800 ευρώ. Οι «συνάδελφοι» μας συμβασιούχοι του υπ. Εργασίας δουλεύουν στους ΟΑΕΔ με stage και κάνουν όλες τις συναλλαγές με το κοινό (επιδ ανεργίας, κάρτες, εύρεση απασχόλησης) για να πάρουν 600 ευρώ. Εμείς αντιστοίχως, έχουμε λαμβάνειν από τον ελγα περίπου 2500 ταπεινά ευρωπουλακια κάθε μήνα για απασχόληση όχι πάνω από 3-4 ώρες. Σε περίπτωση εμπλοκής μπορείς χρησιμοποιήσεις τις γνωστές δικαιολογίες: εγώ έχω ειδικότητα τροφίμων, ή ο οριοδεικτης μου είναι άσχετος, ή ο παραγωγός είναι αντιδραστικός, ή κατάγομαι από την Κρήτη και δεν ξέρω τις καλλ/ιες του Έβρου κλπ

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:27 π.μ.  

Α) Εύχομαι ο ΕΛΓΑ να εφαρμόσει την απόφαση του ΑΣΕΠ (εξάλλου έχει ανάγκη από τα έμπειρα αυτά στελέχη του) και να προκηρύξει αξιοκρατικά νέες μόνιμες θέσεις γεωτεχνικών όπου θα μοριοδοτηθεί γενναία η προϋπηρεσία στον Οργανισμό.
Β) Στο ΥΠΠΟ αγαπητέ συνάδελφε ΕΛΓΑτζόγλου, ο Αθηναίος συμβασιούχος δουλεύει στην Ακρόπολη και ο Κρητικός στην Κνωσσό, δηλ. στο σπίτι του. Στον ΕΛΓΑ ο Θεσσαλονικιός που απεξαρτήθηκε από τον μπαμπά του, ή και είναι έγγαμος, πληρώνει κάθε μήνα μήνα ενοίκιο για σπίτι στη Θεσσαλονίκη και ο ΕΛΓΑ τον στέλνει με σύμβαση μια στην Κρήτη μια στην Αλεξανδρούπολη (πλην βυσματούχων)οπότε θα δίνει και ενοίκιο (400 Ε) για σπίτι ή ξενοδοχείο στην Κρήτη και ενοίκιο (400 Ε) στη Θεσσαλονίκη και εστιατόριο καθημερινά (20-30 Ε χ 30 ημερες = 800 Ε ενώ στον τόπο του θα μαγείρευε) και εισιτήρια κάθε βδομάδα ή δυο φορές το μήνα (200 Ε χ 2 = 400 Ε) να πάει να δει τους άρρωστους γονείς του ή κάθε Σαββατοκύριακο (200 Ε χ 4 = 800 Ε)/μήνα και αν είναι κτηνίατρος ο ΕΛΓΑ τον υποχρεώνει να έχει δικό του αυτοκίνητο, βάλε 200 Ε για λάδια λάστιχα συντήρηση, βάλε 300 Ε για δόση δανείου αυτοκινήτου, αφαίρεσε και το άμεγμα του ΓΕΩΤΕΕ που αρμέγει τον δυστυχή αυτό συμβασιούχο και θα δεις ότι στο τέλος είναι καταχρεωμένος. Δεν πρέπει μάλλον να έχεις ιδέα από ΕΛΓΑ. Η εργασία δεν είναι 3-4 ώρες, υπάρχουν συνάδελφοι που μετράνε καρυδιές μια εδώ και μια εκεί στα κατσάβραχα και τελειώνουν στις 6 το απόγευμα και πάντως στο ωράριο να υπολογίσεις και το πόσες ώρες κάνεις να πας από την έδρα του Υποκ/τος στον τόπο εκτίμησης, δηλαδή από Αλεξανδρούπολη στην Ξάνθη ή αν εκτιμάς π.χ. στα νησιά ή στην Εύβοια από Αθήνα δεν πηγαίνεις καθημερινά αλλά μένεις μόνιμα σε ξενμοδοχείο οπότε ο ΕΛΓΑ σου στερεί 3 οκτάωρα από τη ζωή σου. Δεν πρέπει να τα πληρωθείς; Έχεις γράψει ποτέ πορίσματα εκτός ωραρίου εργασίας; και μάλιστα με το φως μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι σου; και μάλιστα να 'εχει λήξει η σύμβαση, να είσαι άνεργος και να γράφεις - γράφεις - γράφεις πίνακες; Δεν είδες κτηνίατρους να περπατάνε 3 και 4 ώρες στα βουνά σαν ορειβάτες για να δουν ένα κατασπαραγμένο από λύκο ζώο και να κάνουν εκτιμήσεις και βράδυ με φακό; Ή να παίρνουν το αεροπλάνο από Αθήνα ή πλοίο από Πειραιά να πηγαίνουν για εκτίμηση Μυτιλήνη ή Νάξο αντίστοιχα, να επιστρέφουν αυθημερόν στις 23:50 και να παίρνουν 1/2 Η.Α.; Στο τέλος είσαι καταχρεωμένος, έχεις αρμέξει τις αποταμιεύσεις των γονιών σου. Εκτός αν είσαι "βολεμένος" στο σπίτι σου. Πάλι να λέμε δόξα τω Θεώ όταν έχουμε εργασία, ιδίως όσοι έγιναν αορίστου χρόνου με το Π.Δ. Παυλόπουλου αφού όργωσαν όλη την Ελλάδα και να ευχηθούμε πάλι, αφού έτσι κι΄αλιώς κάθε χρόνο εκατοντάδες συμβασιούχοι προσλαμβάνονται γιατί αποδείχθηκε ότι υπάρχει σταθερή ανάγκη για εργασία, ας γίνουν κι΄άλλες οργανικές θέσεις για να τακτοποιηθούν και οι συνάδελφοι που δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΠ.

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:39 μ.μ.  

Προς τον 28/2, 12.27 ανωνυμο
Ποια εμπειρα στελεχη και μ...ες εχει αναγκη ο ΕΛΓΑ;Αν δεν εχεις γλειψιμο δεν γινεσαι εποπτης και προισταμενος. Εχουν γεμισει τα υποκαταστηματα 30-35 ρηδες ασχετους εποπτες.Απλως θελουν ατομα να λενε ναι.
Και ολοι ξερουμε πως γινονται οι εκτιμησεις(πιεσεις πολιτικων παραγοντων, γλειψιμο των εποπτων και προισταμενων σε πολιτικους, τι εκτιμηση εκανε ο προηγουμενος, τι ζημιες βαλανε στα γειτονικα κτηματα και απειρα αλλα γνωστα σε ολους οσους δουλεψαν εστω και λιγο στο μπουρδελο αυτο που λεγεται ΕΛΓΑ. Μπορει να σου πρηξουν τ α...δια γιατι πληρωσες 5 καρυδιες και να μοιραζουν τζαμπα λεφτα σε χιλιαδες παραγωγους οπως εγινε προσφατα με τα 500 εκ.ευρω. Αν τα κανανε αυτα ανεξαρτητοι εκτιμητες θα τους στελνανν στον εισαγγελεα.Απ την τσεπη τους τα βαζουν; Διασπαθιζουν τα λεφτα των φορολογουμενων για να εξα σφαλισουν την επανεκλογη τους δανειζομενοι συνεχως και μεταθετοντας την εξοφληση του χρεους στην επομενη γενια κοροιδων).
Οσοι μπορεσαν να μονιμοποιηθουν μαγκια τους ασχετου εμπειριας η οχι αφου δεν χρειαζεται στην πραξη.
Οσο υπαρχει ακομα ΕΛΓΑ...
Αυτα για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους φιλε μου...

Ανώνυμος 28 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:27 μ.μ.  

Να μην αλλάζουμε θέμα.
α)Αφού οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν από το ΑΣΕΠ ας ελπίσουμε ότι θα προσληφθούν πριν να πάθουν κανένα εγκεφαλικό ή έμφραγμα μυοκαρδίου. β) Μιλάμε για την ταλαιπωρία των εκτιμητών του ΕΛΓΑ και τις αντίστοιχες αμοιβές. Ο ΕΛΓΑ είναι από τους λίγους Οργανισμούς που σε παίρνει τηλέφωνο Παρασκευή και τη Δευτέρα πρέπει να βρίσκεσαι με τα μπογαλάκια σου σην άλλη άκρη της Ελλάδας για 8 μήνες. Συνεπώς στην πράξη εργάζεσαι 3 οκτάωρα το 24 ωρο μακρυά από το σπίτι σου, σαν ποντοπόρος ναυτικός με βάρκα την ελπίδα (μόνιμη εργασία).
γ) Για το ποιοι και πως γίνονται επόπτες κλπ συμφωνώ μόνο εν μέρει αλλά αυτό γίνεται διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις και να μην τα ισοπεδώνουμε γιατί υπάρχουν και προϊστάμενοι που ανήκουν πολιτικά στην αντιπολίτευση και ασφαλώς υπάρχουν και επόπτες που δεν ανήκουν/ανήκαν σε κανένα από τα κόμματα εξουσίας και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ και κατά την ταπεινή μου γνώμη αν υπάρχουν απλοί εκτιμητές πολύ πιο άξιοι από κάποιους επόπτες, το είπε ήδη ο Σημίτης : "Αυτή είναι η Ελλάδα", το είπε και ο Κων/νος Καραμανλής "Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο", και "ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο", το είπε και ο Αντρέας "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" το είπε (;) και ο Κώστας Καραμανλής "Δεν θα επιτρέψουμε σε πέντε νταβατζ**ες να κυβερνάνε αυτό τον τόπο".
δ)Οσο για τις ζημιές κανείς εκτιμητής δεν βάζει την υπογραφή του αν δε διαπιστώσει ζημιά. Εγώ τουλάχιστον ΟΧΙ οι συνάδελφοι που γνωρίζω επί πολλά χρόνια, επίσης. Είπαμε για τον κτηνίατρο που ταλαιπωρείται στο βουνό ορειβατώντας για 3-4 ώρες να δει ένα κατασπαραγμένο πρόβατο αξίας ίσως 80 ευρώ και για τον γεωπόνο στα Γιάννενα που μέχρι τις 5 το απόγευμα εκτιμάει τις καρυδιές, μια εδώ, η άλλη στον γκρεμό, η άλλη στην πλαγιά. Και μη μου πεις ότι με τον ένα ή άλλο τρόπο (καιρικά φαινόμενα, ασθένειες κ.λπ.) δεν υπάρχει όντως ζημιά, ακαρπία, μείωση παραγωγής κ.λπ. και συνεπώς απώλεια εισοδήματος στους αγρότες. Βέβαια στο Θεσσαλικό κάμπο με τις τεράστιες ιδιοκτησίες η πείνα δεν είναι πλησίον, στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως οι μικροϊδιοκτήτες αγρότες και ιδίως οι κτηνοτρόφοι όχι απλά πεινάνε, είναι ημιθανείς.

margichris 4 Μαΐου 2009 στις 4:07 μ.μ.  

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑΤΖΟΓΛΟΥ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η 3-4 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΣ 5¨30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΝΑ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ ΣΤΙΣ 7, ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣςΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ,ΣΤΙΣ 3.00 ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΠΙΣΩ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ?ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 1800 ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 12 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ?ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΤΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ 55 ΕΒΡΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, 0,21 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΧΛΜ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 1.25 ΤΟ ΛΙΤΡΟ, ΦΑΓΗΤΟ.ΑΠΟ ΤΑ 2500 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ ΦΙΛΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΠΟΣΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ Η ΟΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP