Μύθος τα επιπλέον των προβλέψεων 500 εκ. για αποζημιώσεις των αγροτών

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Θέμα: Μύθος τα επιπλέον των προβλέψεων 500 εκ. για αποζημιώσεις των αγροτών. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ΕΛΓΑ για δημοσιονομικές αλχημείες, ενώ τα χρέη του προσεγγίζουν, αν δεν ξεπερνούν τα 4 δις ευρώ.

Ως γνωστόν, ο προϋπολογισμός του 2009, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, προέβλεπε αποζημιώσεις προς τους αγρότες για ζημιές στην παραγωγή τους ύψους 460 εκ. ευρώ (Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, Ενισχύσεις ΠΣΕΑ), όσες περίπου διατίθενται κάθε χρόνο. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα τα 500 εκ. ευρώ τα οποία πρόσφατα υποσχέθηκε στους αγρότες για αποζημιώσεις, ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, δεν πρόκειται για ποσόν επιπλέον του ήδη ως άνω προβλεπόμενου στον προϋπολογισμό του 2009 για τον ΕΛΓΑ, πράγμα που συνιστά εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου της χώρας.

Επιπλέον, ο ΕΛΓΑ φέρεται να έχει χρέος το οποίο προσεγγίζει, αν δεν ξεπερνά, τα 4 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου πρόκειται να προβεί, προκειμένου να καλύψει τις φετινές υποχρεώσεις του, και σε νέο δανεισμό με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Αντί, λοιπόν, το δημόσιο να επιχορηγεί, ως όφειλε, τον ΕΛΓΑ προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους αγρότες, τον εξαναγκάζει σε δανεισμό υπό την εγγύηση του δημοσίου, με ιδιαίτερα επαχθή επιτόκια, προκειμένου η κυβέρνηση να επιδίδεται σε λογιστικές αλχημείες, μειώνοντας τεχνητά το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και υποθηκεύοντας, παράλληλα, το μέλλον του ΕΛΓΑ σε βάρος των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2009 για πληρωμές του ΕΛΓΑ ύψους 460 εκ. ευρώ στη βάση ποιων υπολογισμών είχαν γίνει και σε ποιες αποζημιώσεις αναφέρονται;

2. Σκοπεύει το Υπουργείο να διαθέσει επιπλέον ποσά από τα 460 εκ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2009 για πληρωμές μέσω ΕΛΓΑ στους αγρότες και πόσα;

3. Σε τι ύψος προβλέπεται να ανέλθουν συνολικά για το 2009 οι πληρωμές μέσω ΕΛΓΑ;

4. Θα προβεί ο ΕΛΓΑ σε νέο δανεισμό εντός του 2009 για να καλύψει τις υποχρεώσεις του; Ποιο προβλέπεται να είναι το ύψος αυτού του δανεισμού και κάτω από ποιους όρους και προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί;

Τέλος, παρακαλούμε όπως καταθέσετε το συντομότερο δυνατόν στηΒουλή:

Αναλυτικά, ένα προς ένα, τα δάνεια που έχει συνάψει ο ΕΛΓΑ από το 2000 μέχρι σήμερα, μαζί με τους όρους και τη διάρκεια αυτών των δανείων
Το ακριβές υπόλοιπο των οφειλών (χρέους) του ΕΛΓΑ στην παρούσα φάση
Τον τρόπο και την προέλευση αποπληρωμής αυτών των δανειακών υποχρεώσεων του ΕΛΓΑ
Το ύψος του ανεξόφλητου χρέους του ΕΛΓΑ που τελεί υπό την εγγύηση του δημοσίου.

Ο ερωτών και καταθέτων Βουλευτής

Λαφαζάνης Παναγιώτης

ΑΠΕ

4 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:38 μ.μ.  

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΗς ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ........ΞΑΝΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ!ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!

agroanergos 10 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:54 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ.ΤΟ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.

ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ(ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΩΝΥΜΑ) ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ EMAIL ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 12ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ.

Ανώνυμος 10 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:07 μ.μ.  

ΧΑΛΑΡΟΣ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ.ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΜΗΛΑ.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ.ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΣ.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:33 μ.μ.  

Και γιατι ρε Λαφαζανη και αλλοι να επιχορηγηθει ο ΕΛΓΑ για να αποζημιωνει τους αγροτες; Nα συνδεθουν τα ασφαλιστρα με το ποσο αποζημιωσης που θελει ο καθενας οπως γινεται με τις ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιρειες. Γιατι ο φορολογουμενος μη αγροτης να πληρωνει την ασφαλεια των αγροτων; Την γυναικα μου που εχει μαγαζι την αποζημιωνει κανενας αν δεν δουλεψει;
Aρκετα τους πληρωσαμε τους αγροτες.
Κοντευουν να γινουν χειροτεροι κι απ τους δημοσιους υπαλληλους...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP