Τα ΤΕΙ στο ΓΕΩΤΕΕ;;;

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Εξελίξεις στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των σχετικών με τις γεωτεχνικές επιστήμες Τμημάτων Τ.Ε.Ι.

Γίνεται ενημέρωση από την Προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων και αποφασίζεται ομόφωνα:

• η σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από πανεπιστημιακούς των Γεωτεχνικών Σχολών (Γ.Π.Α., Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., Τμήματος Δασολογίας του Α.Π.Θ., Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που θα οριστούν από τα Τμήματα), εκπροσώπους των σχετικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΠΟΣΓ, Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, ΠΕΓΔΥ και ΠΕΔΔΥ, που θα οριστούν από τις οργανώσεις), από τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο (συντονιστή) και Σπυρίδωνα Μάμαλη με αναπληρωτή τον κ. Σπυ-ρίδωνα Γιωτάκη και από την Προϊσταμένη του Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων κα Πελαγία Σωτηριάδου. Η επιτροπή αυτή θα προχωρήσει στην αξιολόγηση, κατόπιν μελέ-της και επεξεργασίας:
• (α) των προγραμμάτων σπουδών των εν λόγω Τμημάτων ΤΕΙ,
• (β) των παρεμβάσεων που θα κατατεθούν από τους φορείς, και
• (γ) κάθε σχετικής νομοθεσίας,
αν οι εν λόγω πτυχιούχοι ΤΕΙ έχουν το απαιτούμενο επίπεδο γνώσεων, ώστε να ασκούν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που περιγράφονται στο Σχέδιο Π.Δ.
Σελίδα 11 από 12
• η συνεργασία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αντίστοιχους φορείς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα (π.χ. Τ.Ε.Ε.), με σκοπό το συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών που θα οδηγήσουν στην ευνοϊκή για τα μέλη μας επίλυσή τους.
• η σύσταση κοινής επιτροπής ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων των πτυχιούχων παρεμφερών Τμημάτων των Τ.Ε.Ι., προκειμένου να τεθούν οι βάσεις ενός γόνιμου διαλόγου επί του ζητήματος της οριοθέτησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.
Επίσης, αποφασίζεται ομόφωνα το θέμα να επανέλθει σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και να συζητηθεί ως προς την στρατηγική του.



Υ.Γ Από τα 26 θέματα της συνεδρίασης καμιά αναφορά στους ανέργους και συμβασιούχους π.χ για το αν υπάρχουν εξελίξεις με το Π.Δ Παυλόπουλου και άλλα!!!

10 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:59 μ.μ.  

Στ αρ...δια τους και δυο αυγα Τουρκιας. Καλα να μας κανουν οι βολεμενοι αλητες...

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:05 μ.μ.  

εδώ έχουμε τους κτηνίατρους στο ΓΕΩΤΕΕ με τελείως διαφορετικό γνωστικό πεδίο,
Οι των ΤΕΙ, με αντίστοιχες, ανώτατες πλέον σπουδές, δικαιωματικά πρέπει να συμμετέχουν στο ΓΕΩΤΕΕ

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:06 μ.μ.  

... για να πληρώνουν και αυτοί ότι τους αντιστοιχεί για τον συνεδριακό τουρισμό των στελεχών του ΓΕΩΤΕΕ

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:29 μ.μ.  

ετσι ειναι.

τα λεφτα που πληρωνουμε εμεις δεν φτανουν ουτε για μια καθωςπρεπει σουιτα στο τελευταιο ξενοδοχειο της Ροδου, της Μυκονου, της Κερκυρας, της Κρητης για το τακτικο συνεδριο, μαζωξη, meeting, σεμιναριο και οτι αλλο κανουν συνηθως.

και επειδη τα λεφτα μας δεν φτανουν, βαζουν και τους ΤΕΙτζηδες να πληρωνουν.

αν δεν φτασουν ουτε και αυτα, τοτε θα παρουν εκτακτες συνδρομες και απο τους αποφοιτους ΙΕΚ γεωπονιας

ακουγεται οτι το γεωτεεε θελει να αγορασει ιδιωτκο jet καθως μια θαλαμηγο ετσι ωστε να ειναι σε θεσει να σχεδιαζει την γεωτεχνικη πολιτικη σε ξηρα, θαλασσα, και αερα 12 μηνες το χρονο, 7 μερες την εβδομαδα. μαλλον ειναι ψεμα.

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:24 μ.μ.  

ΠΟΙΟΣ Τ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΑ ΑΡ...ΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ Γ...ΣΕΙ !!!
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ?
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?
ΤΟΣΟ Μ...ΚΕΣς ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ?
ΑΣ ΕΞΙΣΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ Μ..ΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠ...ΛΟ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:31 μ.μ.  

ειμαι από τους μαλάκες-όπως μας χαρακτηρίζει ο τελευταίος που ανέβασε post-και ειλικρινά χέστηκα για το γεωτεε σας... να το χαίρεστε!!!μου αρκεί που έχω κάνει μεταπτυχιακό κατόπιν εξετάσεων στα δικά σας πανεπιστημια και τωρα τελειώνω το διδακτορικό μου επίσης στα δικά σας πανεπιστήμια και ας ειμαι μαλάκας...δεν πειράζει που δεν είμαι γεωπόνος με τίτλους σαν και εσας...

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:23 μ.μ.  

Το θέμα είναι ότι πάει όλος ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα για εξαφάνιση. Αλλά όχι μόνο ο αγροτικός σχεδόν όλες οι παραγωγικές τάξεις. Αυτή η συρρίκνωση του γεωργικού κλάδου έχει άμεσο αντίκτυπο επάνω μας.
Προσωπικά θεωρώ της όποιες "αντιπαλότητες" μεταξύ ΤΕΙ-ΑΕΙ και μεταξύ τμημάτων ανούσιες! Γιατί απλά η "φτώχεια φέρνει γκρίνια". Θυμάμαι παράδειγμα μια κόντρα συναδέλφων μεταξύ Ζωϊκής Παραγωγής ΑΕΙ, με Κτηνίατρους ΑΕΙ, με Ζωϊκής Παραγωγής ΤΕΙ κτλ. σε μια σύμβαση που ήμουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το ΓΕΩΤΕΕ καθώς και άλλες συντεχνιακού τύπου ενώσεις δεν ξέρω αν στην «παγκοσμοποιημένη» οικονομία μας έχουν λόγω ύπαρξης! Επίσης δεν γνωρίζω κατά πόσο το καταστατικό τους και ο θεσμικός τους ρόλος ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των μελών του αλλά του υπουργείου Γεωργίας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.
Μιλάμε για θεσμοθέτηση επαγγέλματος και όχι για «επαγγελματικά δικαιώματα». Ο γιατρός και ο δικηγόρος είναι για παράδειγμα, θεσμοθετημένα επαγγέλματα και αν το σκεφτείτε λίγο θα καταλάβετε τι εννοώ!
Τα θέματα είναι μεγάλα και θα επανέλθω.

Unknown 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:22 μ.μ.  

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ...ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ..?Η' ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ...ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΠΩΣ....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Unknown 23 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:24 μ.μ.  

5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΕΙ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΕΙ ΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΡΕ ΓΑΜ....ΟΙ!!!?????

Unknown 7 Μαρτίου 2014 στις 2:12 μ.μ.  

ρε παιδιά μια ερώτηση?!!!!
Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ που συμπληρώνουν τις διδακτικές μονάδες των αποφοίτων των ΑΕΙ (5 χρόνια) με ένα μεταπτυχιακό (4 χρόνια συν 1 χρόνο μαστερ) γιατί να μην εγγράφονται στο γεωτεε?...?δε καταλαβαίνω...η πιο σωστή και δίκαιη προυπόθεση πιστεύω...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP