Διαμαρτυρία ΠΑΣΚ Γεωπόνων Λάρισας για ΕΘΙΑΓΕ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας με αφορμή τις φήμες για παραχώρηση της πειραματικής έκτασης του Ινστιτούτου Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΘΙΑΓΕ στο Δήμο Λαρισαίων ή σε ιδιώτες, ερωτά τον Πρόεδρο του ΔΣ ΕΘΙΑΓΕ Καθηγητή κ Σ. Κυριάκη για τα παρακάτω :

1. Εάν αληθεύουν οι παραπάνω φήμες για την παραχώρηση της έκτασης.
2. Εάν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν είναι σύννομες και εάν υπάρχει θετική εισήγηση από τον αρμόδιο Διευθυντή του Ινστιτούτου.
3. Ποια είναι η άποψη της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης του ΥΠΑΑΤ και εάν υπάρχει σχετικό πόρισμα.
4. Εάν το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ.
5. Μήπως η παραπάνω ενέργεια έχει ως στόχο την απαξίωση της Αγροτικής Έρευνας, αφού δεν προβλέπεται η παραχώρηση αντίστοιχης πειραματικής έκτασης η οποία είναι απαραίτητη για τη διεξαγωγή των πειραμάτων του Ινστιτούτου; Να υπενθυμίσουμε ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πειραματικών αγρών για τα σταυρογονιμοποιούμενα φυτά πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 200 μέτρα.

Επίσης, φημολογείται η παραχώρηση εκτάσεων-οικοπέδων του ΕΘΙΑΓΕ σε τρίτους, εκτός από το Νομό Λάρισας στο νομό Χαλκιδικής στην περιοχή Αγίου Μάμα για χτίσιμο ξενοδοχειακής μονάδας. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά όχι με αυτό τον λαθεμένο τρόπο.
Ελπίζουμε ο κ. Πρόεδρος του ΕΘΙΑΓΕ να διαψεύσει τις παραπάνω φήμες και ευχόμαστε όλα τα παραπάνω να μην ισχύουν.
Κλείνουμε με κάποιες προγενέστερες επισημάνσεις προς τον αξιότιμο κ. Πρόεδρο του ΕΘΙΑΓΕ ότι το επίσημο κράτος δεν έχει καταβάλει προσπάθειες για την αναβάθμιση και την εφαρμογή της αγροτικής έρευνας, απαραίτητο εργαλείο για την αγροτική ανάπτυξη. Αντίθετα, αυτή ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ συνεχώς αφού είναι πλέον εμφανής η έλλειψη αντίστοιχης πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αγροτική έρευνα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πρόεδρος του ΕΘΙΑΓΕ υποστηρίζει ότι επαρκούν οι πιστώσεις και πλεονάζουν οι ερευνητές στο ΕΘΙΑΓΕ, ενώ πολλά Ινστιτούτα κινδυνεύουν να κλείσουν από την έλλειψη προσωπικού. Επίσης, δεν υπάρχουν κίνητρα για το ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ενώ δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας.
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τις παραπάνω επισημάνσεις που καταθέτουμε οι οποίες πηγάζουν από την αγωνία μας για το μέλλον της αγροτικής έρευνας.

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας.
Η συντακτική επιτροπή
Μακάς Ντίνος
Μήλιος Νίκος
Μπλιάτσιος Ντίνος
Τζέμος Δημήτρης
Καρακωνσταντίνου Χρήστος

Παπακωνσταντίνου Σωτήρης

19 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:56 μ.μ.  

Ποια αγροτικη ερευνα και μ...ες γινεται στο ΕΘΙΑΓΕ;(οπως και σ ολη την Ελλαδα εννοειται. Oτι γινεται, γινεται για να τα κονομανε με τα προγραμματα και τις επιδοτησεις οι "καθηγηταδες"και οι γλειφτες τους. Αν γινοτανε κατι τοτε γιατι παει κατα διαολου η αγροτικη οικονομια και το γεωπονικο επαγγελμα;). Οποτε εχω παει εκει μετα τις 1 το μεσημερι οι μισοι λειπουν και αλλοι μισοι ειναι στα κοντινα τσιπουραδικα.
Καλυτερα να αξιοποιηθει αλλιως για να δοθει δουλεια και σε αλλους πλην των τεμπελοσκυλων γεωπονων δημοσιων υπαλληλων που ουτως η αλλως θα τους μεταταταξουν σε αλλη πολλα εργαζομενη δημοσια υπηρεσια για δοκιμασουν και τα εκει κοντινα τσιπουραδικα. Ολο στα ιδια τσιπρομαγαζα δεν λεει.
Αρκετα πια με τους κηφηνες του δημοσιου τομεα...Ως ποτε θα τους πληρωνουμε;
ΥΓ: Ενας απ τους υπογραφοντες την "διαμαρτυρια" ειναι και κ. Μακας που ειπε ολα εκεινα τα ωραια για το γεωπονικο επαγγελμα και τους τροπους εξοδου απ την κριση στην εφημεριδα "Ελευθερια" και αγανακτησαν οσοι γεωπονοι το διαβασαν. Η "ερευνα" στο ΕΘΙΑΓΕ τον ενδιαφερει τωρα; Nτροπη. Εχει και η υποκρισια τα ορια της...

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:05 μ.μ.  

εχετε λιωσει στα πειραματα στο εθιαγε και δεν σας αρκει η εκταση που εχετε?αρε σφαλιαρες που θελει το κεφαλι σας απατεωνες δημοσιοι υπαλληλοι..οτι ειπε ο παραπανω ειναι απλα η αληθεια!!!!

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:29 μ.μ.  

Ego pali dioristika sta 28 mou kai siga to prama gelao me kati 40ides pou trexoun gia na dioristoun..

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:54 μ.μ.  

Αντε και γ...ου 28 ρικο που διοριστηκες. Υποθετω με βαθμο απο Βουλγαρια, Γιουγκοσλαβια, Ρουμανια.
Σε γραφω οπως μας γραφεις κωλοψαρο.
Αν θες το δημοσιευεις agroanerge.
Oχι και να μας κανουν τον μαγκα τα μαλακισμενα τα πιτσιρικια που δεν ξερουν την τυφλα τους και εμεις γ...καμε τοσα χρονια στα χωραφια.Απλως ειναι κωλοφαρδα κασι με πιθανα μεταπτυχιακα του κωλου.
Αει σιχτιρ...

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:53 μ.μ.  

Giati vrizeis? Thema tyxis einai..

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:56 μ.μ.  

Και εγώ συνάδελφε που είμαι νέος αγανακτώ όταν διαβάζω απόψεις σαν αυτή του διορισμένου συνομήλικού μου. Πόσο άθλιος και αχάριστος πρέπει να είσαι για να τα γράφεις όλα αυτά;

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:49 μ.μ.  

ενταξει ρε συναδελφοι μπορει το παιδι να διοριστηκες οντως.

εγω, ας πουμε, διοριστηκα στα 22 μου. ειχε μπει στη γεωπονια (1η προτιμηση) στα 17 μου, και μολις αποφοιτησα στα 22 με βαθμο πτυχιου 5,15 βγηκε μια προκ. για μια και μοναδικη θεση στην κεντρικη υπηρεσια του υπαατ και εστειλα χαρτια.

ημουν τυχερος γιατι δεν χρειαζοταν ecdl, ουτε αγγλικα, ουτε μετρουσε η εμπειρια, ουτε τα διδακτορικα, ουτε ηταν για πολυτεκνους, ουτε για ρωσοποντιους, ουτε χρειαζοταν μεταπτυχιακος τιτλος σπουδων

η μεγαλη κωλοφαρδια ηταν οτι δεν εστειλε κανενας αλλος χαρτια και ετσι διοριστηκα εγω με 515 μορια!!



ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ Νο2

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:48 μ.μ.  

"δεν υπάρχουν κίνητρα για το ερευνητικό και επιστημονικό προσωπικό, ενώ δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας" ΜΑΚΚΑ & Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ?ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΘΙΑΓΕ...ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΗΡΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ?......ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ?ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΣΑΞΕΙ...ΕΝΤΑΞΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΜΑΖΕΨΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΣΟΥ.ΠΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΓΕΩΠΟΝΟ:ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ....
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:12 μ.μ.  

Ego dioristika se eparxia oxi f.p. gi ayto itan mono 1 ypopsifios mono ego..Sta 28 mou.. Kai ti egine siga aporo giati oloi theloun na dioristoyn gia ta 1500 psoroeuro..

Ανώνυμος 12 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:27 μ.μ.  

Χαιρομαι που συμφωνεις Θρυλεων διοτι δυστυχως ετσι ειναι τα πραγματα.Μακαρι να διαφωνουσες και να ειχες δικιο.
Συνδικαλιστες τυπου κ. Μακα(οταν υπαρχουν συναδελφοι μεγαλυτεροι του και γνωστες των πραγματων, καλα θα κανει να προσεχει τι λεει και να μην συμπεριφερεται σαν κομματοσκυλο...) εχουν καταστρεψει οτι εμεινε απ το επαγγελμα και αναγκαζομαστε τωρα να πεταξουμε στα σκουπιδια τις σπουδες μας και τα χρονια που δουλεψαμε σαν γεωπονοι και να ψαχνουμε κατι αλλο για να κερδισουμε τα προς το ζειν.
Πικρα και απογηοητευση αλλα τι να κανουμε; Θα το συνηθισουμε. Δεν εχει νοημα να μιλαμε για το τι εγινε αλλα για το τι θα γινει απο δω και περα. Να μαστε καλα μονο...

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:04 π.μ.  

Εγώ να δείτε συναδέλφοι τύχη που την είχα!
Αναρτάται η προκήρυξη για 1 άτομο σε γνωστή (εκτός των άλλων) νομαρχία, για σύμβαση εποχικού. Επειδή έκανα καλούς καφέδες (ήμουν ο μοναδικός που πετύχαινα το βαρύ γλυκό με τρείς φουσκάλες άσκαστες) με κράτησαν. Χωρίς ecdλ, χωρίς ξένη γλώσσα (και με τη ντόπια σε βασικό επίπεδο δηλαδή) βαθμό 5,05 και με 505 μόρια τώρα είμαι πασάς...


Αύριο θα σας πω και ένα με τον Τοτό!!!

Καλή νύχτα λαλάκα, η ζωή έχει πλάκα...
Έχει γούστο και φλόγα, είναι κάτι σαν ρόδα...
Σε πατάει και δε παίρνει, μόνο ίχνη σου σέρνει...

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:24 π.μ.  

χαθηκαν οι παλιες καλες εποχες μου με βασικο τιτλο σπουδων μπαιναν ολοι στο δημοσιο. Τωρα πρεπει να εχεις μπαρμπα στην Κορωνη για να διοριστεις!
Γιαυτο καλο θα ειναι σε ενα site που αναφερεται καθαρα σε ανεργους να μην πουλάνε μουρη ολοι οι βολεμένοι!
Ανεκδοτα ξερουμε και εμείς!!!

ααα πειτε μου καλη επιτυχια αυριο θα κανω τα χαρτιά μου. Λετε να ειμαι ο μοναδικός υποψηφιος????
Χαιρετωωωω τα 1500 ψωροευρω του φίλου μας!

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:29 μ.μ.  

Βρε Αγροάνεργε τους δήθεν διορισμένους με 500 και 600 μόρια γιατί τους αφήνεις και γράφουν στο blog? Προκαλούν τη νοημοσύνη μας και προσβάλλουν τον κόπο αυτών που έχουν δουλέψει 60 μήνες στα χωράφια και τον κόπο αυτών που πήζουν στα εργαστήρια για να πάρουν ένα χαρτί παραπάνω! Ε όχι ρε βλάκα τι να τα κάνω 1500 ψωροευρώ! Σε παρακαλώ Αγροανεργε να μην ξαναδώ τέτοια αναρτημένα σχόλια!

Διδακτορικός ΑΠΘ Άνεργος 34

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:42 μ.μ.  

το σχολιο χονδρομυαλε διδακτορικε ειναι ειρωνικο. αλλα που να το καταλαβεις. διδακτορικος τι σημαινει? διδακτορικος φοιτητης ή κατοχος Δ.Δ. ?

το '01 μου απονεμηθηκε το μαστερ και '06 το διδακτορικο. τις ειχα περασει και εγω αυτες τις εξαρσεις υπερηφανειας και εγωισμου αλλα οταν βγηκα στο χωραφι μου πεσαν τα αφτια στο εδαφος.

ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙς ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ "ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΣ" "ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ"... ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ... ΑΡΚΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΠΛΟ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ"

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:29 μ.μ.  

Δεν έχω καμία υπερηφάνεια και κανένα εγωισμό! Έτσι και αλλιώς έχω 5 οχτάμηνα στον ΕΛΓΑ και μάλλον έχω περάει πολύ περισσότερο καιρό στα χωράφια από σένα που πήρες το διδακτορικό το '06. Εγώ το πήρα το '08 και συνεχίζω στα χωράφια. Επομένως άσε σε άλλους το υφάκι και αυτοί που διαβάζουν καταλαβαίνουν ποιος είναι ο γελοίος και ο χοντρόμυαλος!

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:40 μ.μ.  

Eleos diladi lete oti den diorizontai nea paidia eparxia opou se kapoies theseis diorizesai me tipota proypiresia? Eleos me ti mizeria.

Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:22 μ.μ.  

Και που είμαστε ακόμα παλικάρια.Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε.Στην αρχή της κατηφόρας είμαστε.Και επαγγελματικά εννοώ και προσωπικά με τις προσωπικές ανόητες απόψεις και σχέσεις μας.Είμαι διορισμένος 35 ετών αλλά νιώθω τόσο κουρασμένος με την κατάντια της εποχής μας που δεν θέλω να πω περισσότερα.Έτσι ήθελαν να κάνουν την επιστήμη μας (και όλες τις υπόλοιπες, να μην τις βγάζουμε έξω, τα ίδια και χειρότερα υπάρχουνε και αλλού)και τα κατάφεραν.Να σκάμε τόσα χρήματα για να κάνουμε ιδιαίτερα/φροντιστήρια για να περάσουμε στις πανελλήνιες, για να σπουδάσουμε, για να πάρουμε μεταπτυχιακό, μετά διδακτορικό, όσα θα βγάλουμε στη ζωή μας όταν κάποτε διοριστούμε στα 35-40......Αν γίνει και αυτό με τόσους διδάκτορες πια.

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:06 π.μ.  

28αρη διορισμενε γιατι γραφεις greeklish???

Βαζω στοιχημα οτι διοριστηκες στην νομαρχια αθηνων με 570 μορια. 500 απο το πτυχιο και 70 απο την αριστη γνωση των αγγλικων.

αφου εισαι τοσο καλος στα αγγλικα τι σημαινει αυτο το ρητο και ποιος το ειπε:
"shut the fuck up and give me some motherfucking money"

Ανώνυμος 15 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:07 π.μ.  

Agroanerge δεν ειπαμε οτι δεν θα εμφανιζεις σχολια διορισμενων;
Ελεος. Μας δουλευουν; Ποια επιστημη και παπαριες;To μεροκαματο να βγαινει...Οποιος θελει να το παιξει επιστημονας και ερευνητης να παει στον ιδιωτικο τομεα να δει ποσα αχλαδια χωραει ο σακκος και οχι να φιλοσοφει εκ του ασφαλους.
ΑΕΙ ΣΙΧΤΙΡ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP