Ο νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει εφόδους στα Περιφερειακά Γραφεία και προσπαθεί να διαβάλει του εργαζομένους

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

« ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ…..»

Αυτός ο τίτλος σηματοδότησε το βίντεο της επίσκεψης του «νέου» προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα στις 16/2/2009, στο τοπικό κανάλι PATRA TV. Ο «νέος» πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεκίνησε την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Γρ. Μεσολογγίου, όπου όπως «κατήγγειλε» στο τοπικό κανάλι, περίμενε 20 λεπτά στη σειρά μέχρι να εξυπηρετηθεί από τους υπαλλήλους …… εφόσον υποδυόταν τον άτυχο παραγωγό που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τους αδαείς υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ….

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης στην Πάτρα όπου υποδύθηκε επίσης τον παραγωγό ….. Ανέβηκε στον τρίτο όροφο του γραφείου επί της οδού Αθηνών και « έπιασε στα πράσα … » τους υπαλλήλους ως εξής : τρεις εποχικούς με υπολογιστές να εξυπηρετούν τους παραγωγούς , μία μόνιμη υπάλληλο επίσης να εξυπηρετεί παραγωγούς και τους τρεις μόνιμους υπαλλήλους του διοικητικού να εργάζονται στα γραφεία τους . Στον δεύτερο όροφο επίσης μόνιμος υπάλλήλος - προϊστάμενος εξυπηρετούσε παραγωγούς …… Τρεις μόνιμοι υπάλληλοι έλειπαν με εντολές εκτός έδρας στα Νομαρχιακά Γραφεία Ηλείας και Αιτ/νιας, για την διευθέτηση των επιτροπών της εξισωτικής αποζημίωσης 2007, οι οποίες ανέρχονται σε 3.800 περίπου.

Ένας υπάλληλος έλειπε με ασθένεια και ένας με ρεπό (από εργασία ΣΚ). Αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα του προέδρου η αιφνιδιαστική επίσκεψη στο χώρο εργασίας όπως επίσης και ο έλεγχος για το που βρίσκονται οι υπάλληλοι την ώρα της εργασίας τους….

Στοιχειώδης υποχρέωση ενός «νέου» προέδρου πριν «καταδικάσει δημόσια» τον οργανισμό που ανέλαβε να υπηρετήσει, να συζητήσει, να ακούσει, να σκεφθεί τα μεγέθη, τον όγκο εργασίας, την γεωγραφική έκταση που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένοι 11 μόνιμοι υπάλληλοι, και το εποχιακό προσωπικό που διαρκώς μεταβάλλεται ………

Στοιχειώδης υποχρέωση ενός «νέου» προέδρου όταν κάνει, στην πρώτη επαφή με το προσωπικό που υπηρετεί τον Οργανισμό, παρατηρήσεις για τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου να το κάνει τουλάχιστον ενώπιον υπηρεσιακών παραγόντων και όχι ενώπιον των υπαλλήλων των ΕΑΣ και παραγωγών που κάλεσε μέσα στο γραφείο. Σας γνωρίζουμε λοιπόν τα παρακάτω μεγέθη :

Η Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων καλύπτει 6 Νομούς (Αχαίας, Ηλείας, Αιτ/νιας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου), και 14 ΕΑΣ.
Στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων σήμερα υπηρετούν 11 άτομα μόνιμο προσωπικό στην Πάτρα, 1 υπάλληλος με τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης των μονίμων, 2 στο Μεσολόγγι και 1 στον Πύργο και 20 εποχιακοί υπάλληλοι συνολικά στους 3 Νομούς.
Οι Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης κάθε χρόνο είναι περίπου 126.000 ,Διοικητικοί έλεγχοι Εξισωτικής 9.000,Εξισωτική Αποζημίωση 9.000,Διοικητικές πράξεις 4.000, Οι Επιτόπιοι Έλεγχοι είναι περίπου 13.000,Οι Ενστάσεις κάθε χρόνο είναι περίπου 4.000 . Οι παραγωγοί που επισκέπτονται καθημερινά τα γραφεία της Πάτρας του Μεσολογγίου του Πύργου και εξυπηρετούνται είναι τουλάχιστον 50 άτομα/ημέρα στην Πάτρα, 15 παραγωγοί στο Μεσολόγγι και 15 παραγωγοί στον Πύργο.Οι παραγωγοί μας επισκέπτονται από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 3:30 μεσημέρι. Οι ενστάσεις τους ή οι αιτήσεις τους ή οτιδήποτε άλλο καταθέτουν πρωτοκολλούνται πολλές φορές και μετά την λήξη του ωραρίου (μετά τις 3:00). Τα περισσότερα από τα έγγραφα που θέλουν να καταθέσουν στην υπηρεσία μας τα φωτοτυπούμε εμείς στο μοναδικό φωτοαντιγραφικό μηχάνημα που διαθέτει αυτή την στιγμή η υπηρεσία μας. Οι υπολογιστές που μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο σύστημα και να εξυπηρετούν είναι 6 σταθεροί και 2 φορητοί. Ακόμα και οι τουαλέτες μας χρησιμοποιούνται από τους παραγωγούς με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε εμείς όταν τις χρειαζόμαστε…..

Σε ποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου ή οργανισμό έχουν οι πολίτες τέτοια αντιμετώπιση ;;;;;;Μήπως στην ΔΟΥ , μήπως στην ΔΕΗ, μήπως κάπου αλλού …..

Ναι δεν απαντάμε στα τηλέφωνα … γιατί δεν μπορείς όταν έχεις ουρά παραγωγών μπροστά σου να απαντήσεις και στα τηλέφωνα …… Παράλληλα όμως τα προσωπικά κινητά μας τηλέφωνα έχουν γίνει υπηρεσιακά και χρησιμοποιούνται συνεχώς από παραγωγούς και τις ΕΑΣ. Να σημειώσουμε δε ότι μέσος χρόνος εξυπηρέτησης κάθε παραγωγού είναι περίπου 20 λεπτά !!!

Ας μας πει ο πρόεδρος που φταίνε οι υπάλληλοι για την ουρά των παραγωγών, για τους φακέλους που είναι στιβαγμένοι παντού μέσα στα γραφεία μας, για το πλήθος των ενστάσεων που συσσωρεύονται κάθε χρόνο στα γραφεία μας, για τους υπολογιστές που δεν έχουμε για να κάνουμε την δουλειά μας, για το σύστημα που ή είναι αργό ή δεν δουλεύει, για τα φωτοτυπικά που δεν έχουμε, για το ότι αναγκαζόμαστε να δουλέψουμε Σαββατοκύριακα - χωρίς άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας – και να παίρνουμε ρεπό.

Ας μας πει ο πρόεδρος τελικά ποιος έπιασε ποιόν στα πράσα ;;;;;;

Από Τσουκνίδα

12 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:43 μ.μ.  

πάντως ο συναγωνισμός δεν είναι μόνο μεταξύ των 2500 ανέργων της λίστας του ελγα. όταν βγαίνει μια μόνιμη θέση τότε, εκτός των ανέργων, κάνουν χαρτιά και οι φαρμακαδες και οι μελετητές και οι πλασιέ σπόρων των εταιρειών και οι ετεροαπασχολουμενοι γεωπόνοι (καφετζήδες, μπακάληδες, μικροπωλητές κλπ) καθώς και μερικοί μόνιμοι διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το κόλλημα της 5ετιας και οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν μετάταξη στο σπίτι τους και προτίμησαν τον επαναδιορισμό.

Δεδομένου ότι η λέξη ΔΗΜΟΣΙΟ δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο και ότι οι λέξεις ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ανασταίνουν ακόμα και νεκρούς, να 'στε σίγουροι ότι η πραγματική μάχη δεν δίνεται μόνο μεταξύ ανέργων αλλά μεταξύ όλων των πτυχιούχων, όλων των ειδικοτήτων γεωπονίας κάτω των 40-45 ετών. Δηλαδή 4000-7000 άτομα.

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:49 μ.μ.  

Και πανω απο 45 φιλε μου, και πανω...

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:58 μ.μ.  

ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ AGROANERGE ΑΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΚΑΝΕ ΝΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ Ή ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ..ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ...?
ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΠΙΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ Η/Υ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΑ..ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΤΕ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 10%...ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ...
ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ...ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.....
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:53 μ.μ.  

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ..ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΠΕΑΣΓΕ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΕΓΩ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΕΤΣΙ?ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΙΠΟΤΑ..ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΠΑΝΤΩΣ...ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΓΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ (ΠΑΝΤΑ ΤΥΧΑΙΑ) ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΑΓΡΙΝΙΟ,ΑΘΗΝΑ ΚΤΛ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΙΚΤΟΡΙΚΑ ΣΑΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ "ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ" ΕΚΛΕΚΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΕΑΣΓΕ
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:58 π.μ.  

Εγώ πάντως προσυπογράφω ότι είπε ο θρυ-λέοντας για την πεασγε. Είναι παρτακηδες που δεν δίνουν δεκάρα για το επάγγελμα, τον κλάδο, ούτε και για την πεασγε την ίδια. Κατά βάθος έχουν φρικάρει και αυτοί με κατάσταση και είναι οι πρώτοι που θέλουν να πηδήξουν από το καράβι που βουλιάζει, νομίζοντας ότι βάζοντας ένα δικηγόρο και αρκετό βύσμα θα βγουν από το τέλμα. Μέλλον δεν υπάρχει. Η γεωπονία είναι ΛΑΘΟΣ. Είναι λάθος για όλους ανεξαιρέτως.

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:24 π.μ.  

Καλημέρα σε όλους.Καποιες παρατηρήσεις επιτρέψτε μου να κάνω στα αναγραφόμενα.1ον)Θεωρώ την κίνηση του Βεργίνη αρκετά καλή προκειμένου να δει την υφιστάμενη κατάσταση σε κάποια παραρτήματα.2ον)Σίγουρα δεν πρόκειται να βγάλει και τίποτα με αυτή την κίνηση καθώς κάθεται σε πολιτική θέση και κανένας δεν θα τον λογαριάσει.Κάθε 1 χρόνο αλλάζει και ο Πρόεδρος και δε νομίζω ότι κάποιος προϊστάμενος θα τον ακούσει και πολύ.Εξάλλου κατά την γνώμη μου, θεωρώ ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι υπόδειγμα λειτουργίας.3ον)Δεν θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους, και θα πω ότι ο Βεργίνης δεν είναι και τόσο ηλίθιος για να κατηγορήσει τους συμβασιούχους Γεωπόνους για τα κακώς κείμενα του ΟΠΕΚΕΠΕ.Οι τελευταίοι που φταίνε για αυτή την κατάσταση είναι αυτοί.

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:51 μ.μ.  

Ξέρει κανείς πότε θα βγάλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα ρημαδοαποτελέσματα για τους μονίμους;Μπας και γίνει τίποτα γιατι δεν βλέπω άλλη προκήρυξη στο εγγύς μέλλον...

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:18 μ.μ.  

ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΡΑΝ ΜΕ ΤΑ GPS ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ....ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ....ΕΙΔΙΚΑ Η ΤΕΙΤΖΟΥ ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ (ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΤΕΙΤΖΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ)ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ.....Η ΠΟΥ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ Η ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟΧΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ....ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:02 π.μ.  

ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΠ.

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:16 μ.μ.  

ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΦΟΔΟ... ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΞΑΜΗΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ECDL.

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:22 μ.μ.  

ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ειναι σαν τις αλογομυγες νεαρε, 21 Φεβρουάριος 2009 12:02 πμ

εκτος του οτι χωνονται παντου, και προκαλουν μονο βαβουρα και τιποτε αλλο

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:40 π.μ.  

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΓΕΡΟΝΤΑ, 22 Φεβρουάριος 2009 11:22 μμ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΝΟΥΣ. ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΚΑΤΑ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP