ΟΣΔΕ 2009 μουλωχτά στην……ΠΑΣΕΓΕΣ!

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

μουλωχτός -ή -ό [muloxtós] : που γίνεται αθόρυβα, κρυφά, ώστε να μη γίνεται αντιληπτός.
μουλωχτά ΕΠIΡΡ. (έκφρ.) στα ~, αθόρυβα, κρυφά: Kάνει τις δουλειές του στα ~.



Όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν,έτσι και το ΟΣΔΕ για την φετινή χρονιά περνάει στα μουλωχτά πάλι στην ΠΑΣΕΓΕΣ.

Αφού χορτάσαμε τα δημοσιεύματα για τον διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό,την ματαίωση του, που για πολλούς ήταν προσχεδιασμένη και όχι άδικα,την αδιάκοπη αναφορά στα πρόστιμα γιατί δεν έχουμε καταφέρει να παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο σύστημα,ακόμα και την εν εξελίξει δίκη με κατηγορούμενους τους Καραμίχα(ΠΑΣΕΓΕΣ) και Σάγο(ΟΠΕΚΕΠΕ)…….......καταλήγουμε στα ίδια!!!!



Και επειδή σε κάνα μήνα από τώρα θα ηχήσουν οι νέες σειρήνες για τα συνεργεία που θα απασχοληθούν στις ΕΑΣ θα πρέπει να ξέρουμε τι παρεμβάσεις θα γίνουν για να μην τοποθετηθούν ξάδελφο- ανίψια,άσχετα με το αντικείμενο!

1.Η παραλαβή και συμπλήρωση των δηλώσεων,μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά(Μητρώο ζώων κ.τ.λ),η χιλιομετρική αποζημίωση(όπου απαιτείται),να καθοριστεί στο ύψος που πρέπει,και όχι με άλλοθι την ανεργία και την προσφορά των ενδιαφερομένων,να εκβιάζουν και να πετάνε ψίχουλα στους εν δυνάμει εργαζόμενους.

2.Ο εντοπισμός η κωδικοποίηση των αγροτεμαχίων και ο σχεδιασμός σε λευκούς χάρτες είναι ξεχωριστή δουλειά και πρέπει να πληρωθεί επιπλέον.

3.Φέτος θα γίνει και ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με βάση το νέο χαρτογραφικό υπόβαθρο και χρήση GIS λογισμικού.
Οι υπάλληλοι των ΕΑΣ κάνανε κάποια σεμινάρια,αλλά όσοι θα προσληφθούν γι΄αυτήν τη δουλειά θα πρέπει να καθοριστεί το είδος της αμοιβής τους,και να ζητηθεί βεβαίωση χρήσης GIS.

4.Όσοι Γεωτεχνικοί προσληφθούν στις ΕΑΣ θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να ασφαλιστούν για τους μήνες αυτούς.Και η προϋπηρεσία να ισχύει,και τα ένσημα και η ασφάλεια για κάθε ενδεχόμενο.
Η μαύρη εργασία σε καθεστώς εκβιασμού από τους κατά τόπους Προέδρους να σταματήσει μαχαίρι από φέτος.


5.Τα κριτήρια επιλογής για τις αναμενόμενες συμβάσεις να γίνει με βάση την ανεργία,πτυχία κ.τ.λ και όχι με την λογική των ημετέρων,δικών μας παιδιών, των Ενώσεων,Βουλευτών και ΓΕΩΤΕΕ.

17 σχόλια:

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:15 π.μ.  

Επειδη δουλεψα περιπου 10 χρονια σε ΕΑΣ και ξερω τι μπουρδελα ειναι(ασχετοι, κομπλεξικοι χωριατες με τους επιστημονες γνωστες, κομματοσκυλα, οι εργαζομενοι ειναι κυριως συνεταιροι η γιοι, ανηψια, ξαδελφια, κουμπαροι κ.λ.π συνεταιρων,υπερβολικα υπεραριθμο προσωπικο και οτι αλλο στραβο μπορεις να φανταστεις)να εισαι προετοιμασμενος για τα οργια των οργιων. Στο υπογραφω.

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:03 π.μ.  

Συνάδελφε έχεις δίκιο οι περισσότερες ΕΑΣ είναι έτσι. Υπαρχουν όμως και μερικές ΕΑΣ που και σύστημα GIS έχουν εδώ και χρόνια και γενικά είναι πολύ μπροστά απο το κράτος.

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 11:17 π.μ.  

off topic αλλά έχει ενδιαφέρον...

Οι πρυτάνεις εισηγούνται μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια κατά 50%. Το υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα την κάνει δεκτή.

Τουλάχιστον, η εισήγηση αυτή να λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για μη περαιτέρω αύξηση του αριθμού των εισακτέων (βλέπε Στυλιανίδη και Ορεστιάδα).

Ο κορεσμός πτυχιούχων αγγίζει πλέον όλα τα επαγγέλματα.
Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αδιέξοδος αλλά οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να μοιράζουν ελπίδες (αυταπάτες στην ουσία) στους νέους!!!

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:27 μ.μ.  

εμεις οι γεωτεχνικοι δεν εχουμε τιποτε να περιμενουμε απο την απερχομενη κυβερνηση καραμαλη και τους υπουργους γεωργιας του. ολες ελπιδες διαψευστηκαν. μονη αισιοδοξια σε μια νεα κυβερνηση

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:38 μ.μ.  

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ AGROANERGE ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ....
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:10 μ.μ.  

ερωτηση προς 9:03
ποιες ΕΑΣ ειναι τοσο συγχρονες;
ενημερωσε μας ετσι για λογους περιεργειας!

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:49 μ.μ.  

23 Φεβρουάριος 2009 11:17 πμ πηγαινε και πες στον τοπικο εμπορικο συλλογο της ορεστιαδας (του αγρινιου, του βολου) οτι θα μειωθουν στο μισο οι πελατες στα γυραδικα, στα ταξι, στα μεσιτικα γραφεια, στα ταβλαδικα, στα κ*λαδικα, στα μπαρ, στα κλαμπ, στα μαγαζια με ρουχα, στα... στα...

θα σε παρουν καρφωσουν επανω στη γυροκολονα

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:01 μ.μ.  

συνάδελφε του πασοκ είσαι τυφλωμένος από το κομματικό πάθος και δεν μπορείς να δεις αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες: το επάγγελμα του γεωπόνου το έχουνε χεσμένο άπαντες.

Πολλοί δε μάλιστα, δεν μπορούν να θυμηθούν καν τι σημαίνει η λέξη "γεωπόνος"

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:16 μ.μ.  

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ 7 01

ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΘΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΑ

"...ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ,ΠΑΥΛΑ ΑΜΕΛΗΤΕΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ..."

ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠ. ΣΧΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ (ΔΗΛ ΕΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ).

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΟ IMAGE ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟΥ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΡΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΩΝ.

ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ '60. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΖΟΥΣΑΜΕ

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:33 μ.μ.  

Ελπίζω να μη θεωρείτε ότι και η ψηφιοποίηση και ο σχεδιασμός των αγροτεμαχίων είναι δουλειά και ατή για γεωπόνο....

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:56 μ.μ.  

@ 23 Φεβρουάριος 2009 6:49 μμ

Σίγουρα, αυτή που περιγράφεις είναι η πραγματικότητα.
Δεν είναι όμως τόσο άθλια και σάπια αυτή αλήθεια;
Δε συγκινούνται (οι αποφασίζοντες αυτης της χώρας, τρομάρα τους...) από τη δραματική κατάσταση που έχουμε περιέλθει όλοι μας;
Τουλάχιστον να συγκρατήσουν σε ένα βαθμό τους εισακτέους.
Να σώσουν ό,τι μπορούν από το μέλλον το δικό μας αλλά και των νέων αυτών παιδιών.

Οι σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Ελλάδα σήμερα με σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση είναι το μεγαλύτερο ψέμα και η μεγαλύτερη αυταπάτη.

Ανώνυμος 23 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:27 μ.μ.  

Το ΟΣΔΕ συνάδελφοι γενικά είναι μπουρδέλο στην Ελλάδα! Δούλεψα 6 χρόνια σε υπεργολάβο ΕΑΣ για την συνταξη των δηλώσεων και ξέρω απο μέσα τι γίνεται. Η λαμογιά της λαμογιάς. Ανασφάλιστοι όλοι σε κάποιον Τοπογράφο, Μεγαλογεωπόνο, ακόμα και κάτι τυχάρπαστους Χημικούς που κάνουν και καλά εταιρείες του κ..ου και χτυπάνε τις δηλώσεις με το κομμάτι από τις ΕΑΣ και βασίζονται στη μαύρη εργασία κάποιων παιδιών που βγάζουν όλη τη δουλειά.
Επίσης τις δύσκολες και καλά δηλώσεις τις κάνουν τα αφεντικά στα ιδιωτικά τουσ γραφεία και παίρνουν επιπλέουν λεφτά από τους παραγωγούς, μαύρα ενοείται, για την εξυπηρέτηση και καλά εκτός ωραρίου, ουράς και αναμονής στον χώρο της ενωσης κτλ.
Να μην αναφέρουμε και τις "μετακινήσεις" αγροτεμμαχίων για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε...

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:58 π.μ.  

Φίλε μου υπάρχει η ΕΑΣ Σερρών, Γιαννιτσών, Θεσσαλονίκης, Μουδανιών και Κομοτηνής που έχουν εδώ και πολλά χρόνια σύστημα GIS. Αυτό που ζητάει δηλαδή η ΕΕ και γίνεται μπάχαλο.

Ανώνυμος 24 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:21 μ.μ.  

Ο τελευταίος φίλος που αναφέρει αυτές τις ΕΑΣ, ότι δήθεν διαθέτουν αυτό το σύστημα εδώ και χρόνια, πώς σκέφτηκε να τις αναφέρει; Έκανε κλήρωση; Ροδόπης; Για γέλια. Γιαννιτσών; Μα πού τα βρήκες....

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:13 π.μ.  

Όποιος έχει απορίες ας κάνει το κόπο να πάει απο εκεί να δει και να ενημερωθεί. Μπας και ανοίξει τα μάτια του.

Ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:19 μ.μ.  

Τυχαίνει να σου γράφω από μία από αυτές... αυτό που λες, για αυτήν εδώ που είμαι, είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και μοιάζει με ανέκδοτο.

Ανώνυμος 8 Ιουλίου 2009 στις 3:17 μ.μ.  

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ... ΕΑΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!! ΓΙΑΤΙ; ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ 5 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ...ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣΑΣ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP