Ανακοίνωση ΓΕΩΤΕΕ/Π.ΚΡΗΤΗΣ για την αγωγή Αλ.Κοντού

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ανακοίνωση της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης

ΘΕΜΑ : Μήνυση και αγωγή του κ. Κοντού κατά του προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ κ. Κακαβά.


Οι κινητοποιήσεις των γεωτεχνικών πριν τα Χριστούγεννα, τα μπλόκα των αγροτών όλης της χώρας και οι αγώνες των αγροτών της Κρήτης πρόσφατα, διέλυσαν το μύθο της δήθεν «επιτυχημένης» αγροτικής κυβερνητικής πολιτικής που επιμελώς καλλιεργούσε ο κ. Κοντός. Ο κ. Κοντός μετά την απομάκρυνσή του από το ΥΠΑΑΤ, άσκησε μήνυση και αγωγή αποζημίωσης ύψους 200.000 Ευρώ κατά του προέδρου της ΠΟΓΕΔΥ κ. Νίκου Κακαβά. Ο συνδικαλιστής ασκούσε εκ του ρόλου του την υποχρέωση και είχε το απαιτούμενο θάρρος να διατυπώνει, τη σκληρή δημόσια κριτική των γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στις αντιγεωτεχνικές, αντιαγροτικές, αντιαναπτυξιακές κλπ επιλογές του πρώην Υπουργού. Μάταιος ο κόπος όμως του τελευταίου.
Η δημόσια εικόνα του κ. Κοντού είναι τραυματισμένη εξ αιτίας των δικών του επιλογών και της δικής του πολιτικής στο ΥΠΑΑΤ. Η συνδικαλιστική δραστηριότητα που αποκάλυπτε και κατήγγειλε τον αντιγεωτεχνικό, αντιαγροτικό και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα της πολιτικής αυτής, δικαιώθηκε απολύτως. Η σκόπιμη προσπάθεια ποινικοποίησης επομένως αυτής της συνδικαλιστικής δραστηριότητας δεν μπορεί παρά να πέσει στο κενό.
Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./π.Κρήτης καλεί τον κ. πρώην Υπουργό να αποσύρει αυτή τη μήνυση και την αγωγή. Γιατί η διατήρησή τους δείχνει εμμονή σε μια αντιγεωτεχνική αντίληψη, ίσως και εμπάθεια απέναντι στο γεωτεχνικό κόσμο. Αντίθετα η απόσυρση μπορεί να δείχνει και μεταμέλεια απέναντι στην πολιτική περιθωριοποίησης των γεωτεχνικών που εφάρμοσε ο ίδιος όσο ήταν στο ΥΠΑΑΤ. Μπορεί ακόμα να δείχνει και κατανόηση πως η αποξένωση ή η εχθρική συμπεριφορά της όποιας πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ προς τους γεωτεχνικούς, την οδηγεί σε ολέθρια λάθη για την αγροτική οικονομία του τόπου.


Για τη Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος
Καμπιτάκης Κων/νος

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP