Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 θα εισαχθούν μέχρι 25 φοιτητές και θα λειτουργήσουν οι εξής κατευθύνσεις:
1) Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων, 5 άτομα,2) Διατροφή του Ανθρώπου, 4 άτομα,3) Ποσοτική Μικροβιολογία Τροφίμων, 4 άτομα,4) Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων Γάλακτος, 4 άτομα5) Μηχανική Τροφίμων - Εφαρμογές Η/Υ στην επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων, 4 άτομα,6) Βιοτεχνολογία Τροφίμων, 4 άτομα.

Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα επιλέξουν στην αίτησή τους μόνο μία κατεύθυνση. Ο αριθμός των εισακτέων ανά κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τεσσάρων, για να λειτουργήσει η κατεύθυνση.
Η επιλογή θα γίνει βάσει των ακόλουθων κριτηρίων με βαρύτητα στο κριτήριο 7:- Βαθμός πτυχίου, τουλάχιστον 6 με κλίμακα 0-10. -

Τεκμηριωμένη επάρκεια γνώσης μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και κατά προτίμηση της αγγλικής ή επιτυχής εξέταση που θα διεξάγει το Ίδρυμα. Εξαιρούνται οι απόφοιτοι ξένων Πανεπιστημίων. - Βαθμός της πτυχιακής μελέτης. Η ύπαρξη πτυχιακής μελέτης χωρίς να είναι υποχρεωτική ενισχύει την υποψηφιότητα. - Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα, όπως προκύπτει από δημοσιεύσεις ή ανακοινώσεις. - Αξιολόγηση των δύο συστατικών επιστολών. - Προσωπική συνέντευξη από τη Συντονιστική Επιτροπή. Τ- ο αποτέλεσμα της γραπτής δοκιμασίας των υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών σε εξετάσεις γενικών μαθημάτων ειδικότητας του Τμήματος: Χημεία Τροφίμων, Μικροβιολογία Τροφίμων και Μηχανική Τροφίμων.
Οι επιτυχόντες στη γραπτή δοκιμασία θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Σε περίπτωση ισοψηφίας θα ληφθούν υπόψη τα παραπάνω κριτήρια. Σε περίπτωση μη επιλογής στην κατεύθυνση που δήλωσε ο υποψήφιος την τελική επιλογή και προσφορά θέσης σε άλλη κατεύθυνση έχει η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ.
Η εξεταστέα ύλη στα ανωτέρω μαθήματα διατίθεται από το Γραφείο Οργάνωσης και Συντονισμού του ΠΜΣ. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2009.
Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι του ΠΜΣ του Τμήματος ή άλλοι κάτοχοι ΜΔΕ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους για την απόκτηση Διδακτορικού Διπλώματος (ΔΔ).
Οι σπουδές για την απόκτηση του ΜΔΕ διαρκούν τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα. Κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα γίνεται η παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ το τρίτο είναι αφιερωμένο στην πρακτική εξάσκηση και στην έρευνα και συγγραφή της μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής.
Το κόστος λειτουργίας του ΠΜΣ θα καλυφθεί από την καταβολή διδάκτρων από τους επιτυχόντες μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το κόστος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή ανέρχεται σε 1.500 ευρώ ανά εξάμηνο σπουδών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν από 1 Ιουνίου μέχρι 10 Ιουλίου 2009 στη Γραμματεία των Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55, αρμόδια κα Α. Ρούσσου, τηλ. - φαξ: 210 - 529 4677, e-mail:ar@aua.gr), τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Έντυπη αίτηση (χορηγείται από το Γραφείο Οργάνωσης και Συντονισμού του ΠΜΣ ή στη διεύθυνση ett.aua.gr) - Δύο φωτογραφίες ταυτότητας. - Αντίγραφο πτυχίου (νομίμως επικυρωμένο) ή βεβαίωση ότι ο υποψήφιος εκπλήρωσε τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης και αντιστοιχίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Στις περιπτώσεις υποψηφίων που εκκρεμούν τυπικές μόνο διαδικασίες για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών τους σπουδών, υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα μαθήματα του υποψηφίου και η πτυχιακή εργασία (όπου απαιτείται), που υπολείπονται. Σε περίπτωση εισαγωγής τους, η εγγραφή τους ισχύει υπό την προϋπόθεση περάτωσης των σπουδών τους μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2009. - Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας (νομίμως επικυρωμένο). - Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. - Φωτοτυπία των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας (νομίμως επικυρωμένη). - Δύο συστατικές επιστολές (από Καθηγητές Πανεπιστημίων ή Ερευνητές Α΄ αναγνωρισμένων Ερευνητικών Κέντρων της ημεδαπής ή αλλοδαπής με το ονοματεπώνυμο, τον τίτλο, τη θέση, τη δ/νση και το τηλέφωνο του συντάξαντος). - Νομίμως επικυρωμένο Δίπλωμα ή Πιστοποιητικό επάρκειας γνώσης ξένης ή ξένων γλωσσών (κατά προτίμηση Αγγλικής) - Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 «ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος/η σε ΠΜΣ άλλου Τμήματος». - Επιστημονικές δημοσιεύσεις ερευνητικών δραστηριοτήτων (εφ’ όσον υπάρχουν). - Κάθε άλλο στοιχείο (πιστοποιητικά, διπλώματα, κ.λπ.) που κατά τη γνώμη των υποψηφίων θα συνέβαλλε ώστε η Επιτροπή Αξιολόγησης να σχηματίσει πληρέστερη και ολοκληρωμένη άποψη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Επιστημονικό Υπεύθυνο του ΠΜΣ Καθηγητή κ. Μ. Κωμαΐτη (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός Τ.Κ. 118 55, τηλ. - φαξ.: 210-529 4681, e-mail: achem@aua.gr, στο Γραφείο Οργάνωσης και Συντονισμού του ΠΜΣ, αρμόδια κ. Α. Ρούσσου (τηλ. - φαξ: 210-5294677, e-mail: ar@aua.gr.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP