Καθηγητής Μπουράνης:To 70% των Γεωπόνων είναι τουρίστες και υποδεέστεροι των ΤΕΙ!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Στο νέο νόμο όλοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ πανεπιστημιακών τμημάτων ή τεχνολογικών τμημάτων, επομένως η διάκριση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έπαψε και επισήμως να υπάρχει. Υπάρχει όμως το πρόβλημα του επιπέδου. Και εδώ υπάρχουν δύο όψεις όπως τις έχω ζήσει και ως επιβλέπων και ως Διευθυντής του Μεταπτυχιακού του τμήματος της Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας.

Τα παιδιά που δίνουν κατατακτήριες και συνεχίζουν ως επιτυχόντες σε κάποιο τμήμα ή στο μεταπτυχιακό, συνήθως δουλεύουν πολύ σκληρά και τα πάνε περίφημα και στις κατατακτήριες εξετάσεις, και στα συμπληρωματικά μαθήματα και στις παρακολουθήσεις και στα εργαστήρια και στις επιδόσεις, σε όσες περιπτώσεις γνωρίζω. Αλλά και παιδιά που έφυγαν ως απόφοτοι ΤΕΙ και πήγαν αγγλία και συνέχισαν με μαστερ & διδακτορικό εκεί, τα κατάφεραν περίφημα. Άρα καταλήγω ότι οι σπουδές είναι πρωτίστως θέμα προσωπικού ενδιαφέροντος και έτσι είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Έστω όμως ότι αυτοί είναι ένα 10% και φαίνεται ότι η πλειονότητα είναι όπως τα περιέγραψε νωρίτερα ο συνάδελφος με τη σχετική εμπειρία.Αυτό που με ανησυχεί εμένα πολύ σοβαρά είναι ότι όλες οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις που έχω από τους φοιτητές 16 τόσα χρόνια που είμαι διδάσκων σ'αυτό το πανεπιστήμιο, συγκλίνουν στο ότι κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να υποβαθμίζουμε αυτό που έχουμε.

Επειδή έχω τελειώσει και το μετσόβιο, σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση φοιτητής πολυτεχνικής σχολής να θεωρεί αντίπαλο ένα τειτζή, πρώτα απ'όλα λόγω της νοοτροπίας που έχουν μπαίνοντας και είναι αυτή του νικητή. Σ'εμάς όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά μπορώ να το αποδείξω με νούμερα ότι οι τουρίστες ξεπερνάνε το 70%. Και εκει είναι το πρόβλημα, το έχετε επισημάνει και εσείς σε σχετική συζήτηση και φυσικά το θέμα δεν παλεύεται. Έτσι για το 30% με το οποίο στην πραγματικότητα κάνουμε δουλειά, είναι οι αυριανοί συνάδελφοι που κρατάνε και τη σημαία ψηλά και τιμούν το επάγγελμα και την επιστήμη του γεωπόνου. Και κατά τη γνώμη μου ενα σημαντικό ποσοστό των φοιτητών μας (να πω 30%, δηλαδή ο αντίποδας των προηγούμενων), μόνο οριακά μπορούν να λέγονται φοιτητές αει και είναι αυτοί που όταν βγαίνουν στο επάγγελμα δεν ξεχωρίζουν από τον τειτζη, να μην πω ότι μπορεί να είναι και υποδεέστεροι. Μακάρι με διαψεύσει κάποιος τεκμηριωμένα, αλλά το feedback που έχω από τους πολλούς συναδέλφους της αγοράς, δεν είναι υπέρ μας.


Αυτά έγραψε στο Forum Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ σήμερα 16/2/09 o Καθηγητής του τμήματος Βιοτεχνολογίας κ.Δ.Μπουράνης!

28 σχόλια:

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:29 μ.μ.  

τι να πει ο τελειωμενος....και βεβαια ειναι υποδεεστεροι αφου οι βιοτεχνολογοι βοσκοτοπια και αλλες γελοιοτητες κανουν για μαθηματα....γι αυτο και παιρνουν τα 8.5αρια πτυχια. Ας παει στα ΤΕΙ για καθηγητης. Κατα τα λεγομενα του δεν γινεται καλη δουλεια στα ΑΕΙ μιας και δεν μπορουν να εκπληρωσουν το σκοπό τους....οποτε κομματι ευθυνης εχει και αυτος...οποτε αν ειναι αντρας ας παραιτηθει και ας αφησει το δημοσιο χρημα για καποιον αλλο....γιατί ολοι εκει μεσα αυτο εχουν ως χομπι....τοσα χρονια που τους ειδαμε (ειδικα στη Βιοτεχνολογια με τα τοσα εσωτερικα σκανδαλα....)

Α και κατι αλλο....αν θελουν ανωτερο επιπεδο να μη δινουν πτυχιακες στα δικα τους γαλαζια και πρασινα και κοκκινα παιδια με θεμα ποσοι σπορουι από τους 1000 θα βλαστησουν στα τρυβλια...)
αλλα και αλλες.... βιβλιογραφικες


Και οσοι μαγκες νομιζουν επειδη ειχαν κοννε (βιοτεχνολογους κλπ) και πηραν μεταπτυχιακο γιαλατζι (θεμα εργασιας επιπεδου πτυχιακης και κατω) για τα 150 μορια ο κοσμος ειναι μικρός....και ετοιμαζοντε οι προσβολες μεταπτυχιακων για να βγουνε ακυρα....

Ανώνυμος 16 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:55 μ.μ.  

O μπουρανης έχει δίκιο.



θέλουμε να είμαστε σαν το πολυτεχνείο, αλλά δεν μπορούμε

θέλουμε να μας υπολογίζουν σαν τους μηχανικούς, αλλά μας γραφούν στα α*χιδια τους

θέλουμε να αποκλείσουμε τους τειτζηδες, αλλά αυτοί εξαπλώνονται παντού

θέλουμε κατοχυρώσουμε επαγγελ δικαιώματα, αλλά ιδρύουμε γεωπονικά παν/μια στην αστυπαλαια

θέλουμε να πείσουμε τους αγρότες ότι είμαστε γνώστες, αλλά οι αγρότες βάριουνται πλέον και να μας καρπαζώσουν

θέλουμε να έχουμε και ολο-δικό μας επιμελητήριο, αλλά το μπουρδελο αυτό μοιάζει με επιμελητήριο μόνο στην κατάληξη γεωΤ.Ε.Ε.

ξέρετε γιατί είστε κομπλεξικοί?

Γιατί προσβάλλεστε όταν σας λένε την αλήθεια. Γιατί τρέμετε στην ιδέα ότι σπουδάσατε 5 (πτυχίο), 7 (μαστερ), 10 (διδακτορικό) χρόνια και ΔΕΝ θα γίνετε δημόσιοι υπάλληλοι αλλά ιδιοκτήτες mini market

καλο κουραγιο

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:17 π.μ.  

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΡΑΝΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΧΗΜΙΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΕ ΜΠΟΥΡΑΝΗ?...ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ "ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ"...ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ...ΚΥΡΙΕ ΧΗΜΙΚΕ ΜΗΧΑΝΙΚΕ
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 1:00 π.μ.  

προς 16 Φεβρουάριος 2009 10:55 μμ

ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΟΣ!!!!!!
KATI TETOIOI ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΦΥΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ!!
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΧΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΟΛΩΝ!
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!!
ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΑΣ ΕΤΣΙ......
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΑΝΗΣ????

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ!!

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:52 π.μ.  

ΑΛΗΘΕΙΑ Η "ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ" ΠΕΑΣΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ?ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ?ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 24 ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ?ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ......"ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ" ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΙ...ΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΗΣ Φ.Π. ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ Τ-Ω-Ρ-Α? ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ..ΠΙΚΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ/ΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:12 π.μ.  

Ρε παιδιά ο άνθρωπος ξέρει πολύ καλά τι λέει...

Τι νομίζετε ότι είναι ένας γεωπόνος; Επειδή είναι καλύτερος από τον τεϊτζή του αντικειμένου του;

Τι σχέση έχει ένας μηχανικός με έναν γεωπόνο; Τι θέλει να γίνει έναε γεωπόνος πριν γίνει γεωπόνος και τι θέλει να γίνει ένας μηχανικός;

Μήπως όλοι θέλουν το ίδιο αλλά κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι γίνονται γεωπόνοι και άλλα συναφή;

Το πρόβλημα είναι αλλού, και ο κύριος αυτός σας λέει μεγάλο μέρος της αλήθειας, για όποιους θέλετε να τη δείτε.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:36 π.μ.  

Η άποψη του κ. Καθηγητή είναι εντελώς αποστειρωμένη και εκτός πραγματικότητας, πράγμα που ισχύει για την πλειοψηφία του προσωπικού των γεωπονικών σχολών. Εξού και ο τεράστιος αριθμός των εισακτέων σε σχέση με τις ανάγκες της αγοράς και το πρόγραμμα σπουδών που που ακολουθεί τις ανάγκες με 10 χρόνια καθυστέρηση. Για τα χάλια του κλάδου η ακαδημαική κοινώτητα έχει σημαντικότατο μερίδιο ευθύνης.
α) Οι σχολές αποτελούν την πίσω πόρτα του δημοσίου, με φωτογραφικές προκυρίξείς, συμβάσεις έργου, υπερπαραγωγή διδακτορικών.
β) Η οικογενειοκρατεία έχει επεκταθεί απίστευτα στα πανεπιστήμια ιδίως στο ΓΠΑ (δεν λέω άλλα, όλοι γνωρίζουν)
γ) Το επίπεδο σπουδών είναι απόλυτη ευθύνη των πανεπιστημιακών και καλό θα ήταν ο κ Καθηγητής να έκανε αυτοκριτική (αν θεωρεί ότι οι διαπιστώσεις του είναι σωστές) αντί να πετάει το μπαλάκι σε αυτούς που σε τελική ανάλυση είναι τα θύματα της όλης κατάστασης.

Η δική μου άποψη, μετά από αρκετό διάστημα συνεργαστίας με ΤΕ και ΠΕ, είναι πως αν και υπάρχουν συνάδελφοι που όντως χαλάνε την πιάτσα, το γενικότερο επίπεδο των ΤΕ είναι σημαντικά χαμηλότερο. Βέβαια όπως και με τους συναδέλφους ΠΕ υπαρχουν και εξαιρέσεις αλλά συνήθως αυτές έχουν έχουν να κάνουν με την αντίληψη σε πρακτικά θέματα και όχι σε ακαδημαικά.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 12:21 μ.μ.  

Ρε θρυλέων είσαι σίγουρος ότι ο Μπουράνης δεν είναι γεωπόνος? Θέλω να σου κάνω μία ερώτηση και απάντησέ μου ειλικρινά: την παλεύεις?

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:22 μ.μ.  

ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΙ!ΚΑΙ ΓΩ ΑΕΙ ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α Ή Β ΤΡΟΠΟ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΠΩς ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΕΙ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΦΑΡΕ !ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ!ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΧΑΖΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΑΕΙ?ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΘΗΝΑ ΕΙΤΕ ΒΟΛΟ ΕΙΤΕ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΙ Ή ΑΕΙ!!!!!!ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΙ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΑΕΙ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΥΠΟΥΛΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:24 μ.μ.  

Τμημα βιοτεχνολογιας του ΓΠΑ=Αντρο της ακολασιας και της λαμογιας(στα μελη ΔΕΠ αναφερομαι). Ειναι γνωστες σε οσους φοιτησαν στο ΓΠΑ οι μπαγαποντιες των συναδελφων διπλανων γραφειων απο αυτο του κυριου. Με αυτα που βλεπουν λοιπον οι φοιτητες του κυρίου Μπουρανη, ειναι σιγουρο οτι θα το ριξουν στον τουρισμο.
Με οποιον δασκαλο καθισεις...

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 3:10 μ.μ.  

εγω λεω να αφησουμε την Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. να μιλησει για τους Β-Ι-Ο-Τ-Ε-Χ-Ν-Ο-Λ-Ο-Γ-Ο-Υ-Σ

για το αν γινονται η δεν γινονται μαμουνιες στο γπα
για το αν πρεπει η δεν πρεπει να διωχτουν με τις κλωτσιες απο τον ελγα
για το αν εχει η δεν εχει δικιο ο μπουρανης
για το αν ειναι η δεν ειναι γεωπονοι στην τελικη


σιγουρα θα εχει κατι πει και αυτη η καημενη (...την πεασγε εννοω...)

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:58 μ.μ.  

Ρε παιδιά είναι σοβαρη κατάσταση αυτή? Μας έθιξε ο κύριος Μπουράνης και αντί να αναρωτηθούμε γιατί τα λέει αυτά τα βάζουμε με την ΠΕΑΣΓΕ και τους βιοτεχνολόγους? Αυτοί μας έφταιξαν δηλαδη? Και το κάτω κάτω η ΠΕΑΣΓΕ ένωση είναι από απλούς ανθρώπους, όπως είμαστε όλοι μας, ότι μπορούν κάνουν, δεν είπε κανένας από εκεί μέσα ότι είναι ο θεός που θα μας λύσει ως δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα. Αν κάποιοι από εσάς θεωρούν ότι θα μπορούσαν καλύτερα από αυτούς γιατί δεν το δοκιμάζουν?

Το πρόβλημά μας και το ξαναλέω για ακόμη μια φορά είναι ότι προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου. Δε μας φταίνε οι βιοτεχνολόγοι, με τα ΤΕΙ και την Ορεστιάδα και το Αγρίνιο και πάνω από όλα με τη Β Ο Υ Λ Γ Α Ρ Ι Α!!!

Νομίζετε αν φύγουν οι Βιοτεχνολόγοι θα λυθούν τα προβλήματά μας? Θα έρθουν και πάλι τα 10αρια από τη Βουλγαρία και τρέξτε εσείς να κάνετε διδακτορικά μήπως τους φτάσετε στα μάρια...
ΣΜ

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:32 μ.μ.  

Τι λες βρε Μπουρανη που το παίζεις και γεωπόνος βρε βιοτεχνολόγε??? Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα οι 10 φοιτητές ΤΕΙ που μπορεί να είχες σε 15 χρόνια? Μην παίζετε με τα νεύρα μας βρε άχρηστοι που εκτός πανεπιστημίου θα πουλούσατε πατάτες σε λαϊκές... Έχετε πάρει τα λεφτά που ήταν να πάνε σε χιλιάδες αγρότες όλοι οι καθηγητάδες και δεν προσφέρεται τίποτα. Που ασχολείστε με έρευνες χωρίς αντικείμενο κλέφτες. ΟΥΣΤ ΡΕ!

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:33 μ.μ.  

καλο ειναι να μιλαει κανεις οταν ξερει το άτομο. Όσοι τον είχαμε καθηγητή, ξέρουν το ήθος του.

Δηλαδή για το 70% τουριστών δεν έχει δίκιο; πόσοι πατάνε το πρωί στα αμφιθέατρα; Απλά στα ΤΕΙ, το ποσοστό ίσως είναι μεγαλύτερο

Το ότι το τμήμα δεν βγάζει γεωπόνους, όπως όλα τα τμήματα πλην φυτικής, δεν φταίει ο μπουράνης.

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 6:49 μ.μ.  

pantws sa lipame olous sxedon kai suxainomai na akouw tis apopsis sas pleon!!!!
ektos apo merikes eksaireseis paidiwn eiste mizeroi kakentrixis me megalh kakia gia sunaderfous pou efagan ta xronia tous sth gewponikh asxeta ti tmhma teleiwsan kai katheste kai ta bazete mautous osan na ftain autoi h akoma kai oi teizides gia thn katastash pou eferan ton klado oi politikes tis teleutaias 15etias kai oiasxetoi toy upourgeiou kaitwn organismwn pou douleuoume!
sas apoxeretw giati den ksanasxoliazw oute ksanasxoloume me tis mal...es sas kai me ta maxairwmata metaksu mas!
einai ntoph sunaderfoi na exountetoies apopseis gia allous sunaderfous kai logiko einai kapou ekei sthnanakatwsoura tosa xronia ksi stis sfages na mpoun kai oi teitzides
to kako to megalo tha ginei katalavete toprin einai polu arga ...

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 7:49 μ.μ.  

Δεν ειναι ρε. Δεν ειναι. Γεωπόνος μονο εσυ εισαι. Αργοσχολοι και τυχοδιωκτες που ετυχε να πιασουν ενα 17 στις πανελληνιες ειναι. Και επι 5 χρονια (στην καλυτερη περιπτωση) ασχολουνται με αερολογιες. Α και μερικες δενδροκομιες, γεωργιες, φυσιολογιες κλπ,κλπ.
Μονο εσυ αγορι μου. Μονο εσυ. Κανενας αλλος. Θα συγκριθουν αυτοι μαζι σου;
Τωρα γιατι η γραφη σου θυμιζει θρυλεων ειναι ενα αλλο θεμα.
Αληθεια, εσυ την παλευεις;

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 8:23 μ.μ.  

1. Εγινε καθηγητης ο κ. Μπουρανης? Τον ειχα λεκτορα σε καποιο εργαστηριο μορφολογιας παλια...καλος ανθρωπος αλλα μερος της ευθυνης για το τι αποφοιτους βγαζει το ΓΠΑ εχει ο καθε διδασκων εκει μεσα και προπαντως οι ασχετοι με την γεωπονικη επιστημη καθηγηταδες εκ του ''περιφημου'' ΕΜΠ

Ανώνυμος 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:52 μ.μ.  

καθιστε καλα ρε παιδια... ποιο απο αυτα που λεει ο "16 Φεβρουάριος 2009 10:55 μμ" ειναι ψεμα? ποιο?


την τελευταια παραγραφο δε, την βαζω με κεφαλαια agroanerge. το ονειρο μας να περασουμε επιτελεους τις πυλες του δημοσιου, παραμεινει για παντα, οχι ονειρο, αλλα εφιαλτης


τωρα αυτα που γραφτηκαν για τους: μπουρανη, πεασγε, τει
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ "ΑΧΤΑΡΜΑΣ" ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΙΩΝ

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:04 π.μ.  

Vlepw oti exoun lysaksei edwmesa apofoitoi tou GPA pou teleiwsan 5eteis sxoles xwris pote n anarwti8oun ti soi paideia pairnoun me syggrammata tou 50 kai fwtotypies ta sos. Dystyxws gia kapoioys,to tmima tis biotexnologias, trofodotei me apofoitous tou koryfaia pan/mia amerikis kai eyrwpis, me atoma pou mesa sta skata tou GPA vrikan kala ergastiria-sxoleia na ksekinisoun alla kyriws gnwrizoun oti i paideia, kai di se mia xwra me tin akadimaiki diaploki tis dikis mas, einai 8ema proswpikis epi8ymias kai ey8ynis. Kalytera gia to tmima einai na sikw8ei na fygei apo ton axtarma pou legetai gewponiko kai tei gourounotrofias kai glaropagideytikis (afinontas kai kamia 10aria ka8igitarades parea me tous ypoloipous tis fytikis-zwikis kai de symazevetai), na anadiar8rwsei ta 2 teleytaia eti ws epilogis kai master kai na afisei tous gewponous kai tous teitzides-an8ypo-gewponoys na kanoun auto pou kseroun kalytera-na trwgontai metaksy tous.

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:49 π.μ.  

Προς 17/2 7:49. Ρώτησα αν είναι σίγουρος ο άνθρωπος γι' αυτό που γράφει. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις? Τι ακριβώς από αυτά που γράφω σου θυμίσουν "γραφή θρυλέοντα"? Οι ειρωνείες να σου λείπουν. Γράψε κάτι ουσιώδες, αν έχεις...

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 2:37 μ.μ.  

ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΕΑΣΓΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΘΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΘΡΥΛΕΟΝΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 5:26 μ.μ.  

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ Ο ΜΠΟΥΡΑΝΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΘΙΓΕΣΤΕ; ΤΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;
ΤΣ! ΤΣ! ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:31 μ.μ.  

S-A-V-E T-H-R-Y-L-E-O-N

Η ΠΕΑΣΓΕ διαλύεται. Έρχονται παρετήσεις σε όλα τα επίπεδα. Πέφτει η κυβέρνηση. Και όλα αυτά κύριοι τα προκάλεσε ο Θ-Ρ-Υ-Λ-Ε-Ω-Ν.

Ο οποίος σημειωτέον δεν την παλεύει απ΄ο,τι φαινεται.

S-A-V-E T-H-R-Y-L-E-O-N

Ανώνυμος 18 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:09 μ.μ.  

ωστε η πεασγε λοιπον ειναι ενας πολυεπιπεδος οργανισμος στον οποιο συμμετεχουν/συνεισφερουν δεκαδες χιλιαδες ελληνες -ιδες

σοκ και δεος

Ανώνυμος 19 Φεβρουαρίου 2009 στις 4:50 π.μ.  

Το ήθος και η δουλειά του κύριου Μπουράνη είναι γνωστή σε όλους τους φοιτητές Γεωπόνους. Κάποιοι στα ποστ δείχνουν το επίπεδο της μόρφωσης τους μόνο και μόνο με τον τρόπο που μιλάνε, συνεπώς δεν θα ανταπαντήσω σε αυτούς.

Θα συμπληρώσω μόνο ότι Γεωπόνος γίνεσαι με σκληρή δουλειά, σε οποιαδήποτε τμήμα και αν βρίσκεσαι. Το ποστ του κ. Μπουράνη δεν αναφερόταν μόνο στους Βιοτεχνολόγους, αναφερόταν γενικά στο σύστημα παιδείας που κυριαρχεί στις μέρες μας. Που τελικά το 70% των γεωπόνων γίνεται επειδή σε αυτή τη σχολή περασε.

Los Fytos de La Noche 22 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:25 μ.μ.  

λοιπον διαβαζοντας τα σχολια της δημοσιευσης κατελληξα σε καποια συμπερασματα...

τελικα το ιντερνετ εχει γεμισει ξεφτυλες του κερατα οι οποιοι πισω απο την ανωνυμια που τους προσφερει ο χωρος κρυβονται, ελευθεροι να λασπολογουν χαρις στην ασχετοσυνη τους...

επισης μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση το πληθος των μηνυματων (περι 7/10!!) που βαλλονται κατα του μηνυματος του κ. Μπουρανη αλλα κ προς τον ιδιο γως ανθρωπο πραγμα που δειχνει 1ον) οτι δεν τον γνωριζετε τον ανθρωπο καθολου κ 2ον) ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙ!! αυτο το 70% των κρετινων τουριστων συνιστα κ ολους αυτους τους θιγμενους (7/10_) που επιτιθενται εκ του ασφαλους γνωριζοντας οτι κρυβεστε καλα στις "σκιες" κ στο οτι δεν θα επισκεφτει ο ιδιος το χωρο αυτο...

Ευγε!
Το ηθος σας ειναι πραγματιυποδεεστερο των ΤΕΙ

καλο θα ηταν επισης να παρατεθει κ ολη η συζητηση κ οχι αποσμασματικα ενα μηνυμα... εκτος αν κ εδω παιζονται τα παιχνιδια των MEDIA...

Cancerman

Ανώνυμος 21 Μαΐου 2009 στις 4:43 μ.μ.  

Ο άνθρωπος έχει απλά δίκιο... Όντως είμαστε καφενείο...Είναι πιο δύσκολο από ένα καθηγητή να παραδεχτεί οτι διδάσκει σε τουρίστες παρά για ένα φοιτητή να το παραδεχτεί....Κακώς θίγεστε κύριοι...!

Unknown 3 Οκτωβρίου 2009 στις 9:35 μ.μ.  

Οι μισές απαντήσεις αφορούν κριτική στο πρόσωπο του κυρίου Μπουράνη (και μάλιστα ακραία αρνητική σε σημείο που θίγει) που τολμάει να είναι ενεργός και να αναρτά δημόσια τις απόψεις του χωρίς να κρύβεται! Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο αλλά έχοντας αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο πριν λίγα χρόνια μπορώ να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του στον αριθμό των τουριστών!

Καλό είναι να απαντάμε με επιχειρήματα και απόψεις, όχι απλά λέγοντας κάτι ακραίο, άσχετο από το θέμα αλλά σημαντικό γενικά, και να στηριζόμαστε σε αυτό (λόγου χάρη: Τέλος οι επιδοτήσεις, καταστροφή στη γεωργία, τι κάνατε τόσο καιρό κύριε "μηχανικέ" Μπουράνη;). Το αν κάποιος έχει δίκαιο ή άδικο είναι υποκειμενικό! Αυτό που πρέπει να κρίνουμε είναι αν αυτός ο κάποιος είναι ΕΝΕΡΓΟΣ και παλεύει για αυτά που θεωρεί δίκαια. Από αυτή την οπτική γωνία ο κος Μπουράνης, με πλούσιο βιογραφικό και δράση, δικαιούται να μιλάει. Μακάρι να ήταν όλοι οι καθηγητές του ΓΠΑ έτσι (βλ για παράδειγμα τον κο Σταυρακάκη που εδώ και χρόνια το έργο του δε δικαιολογεί την παρουσία του σε πανεπιστημιακό ίδρυμα).

Όσον αφορά το θέμα μας, ας κοιταχτούμε λίγο μεταξύ μας εμείς οι απόφοιτοι και φοιτητές. Τι ενέργειες έχουμε κάνει ΕΜΕΙΣ για ΕΜΑΣ? Πόσοι από εμάς είναι στο σύλλογο αποφοίτων? Πόσοι παλεύουμε για το μέλλον των γεωπόνων? Πόσοι πραγματικά συμμετέχουμε σε δράσεις για τη βελτίωση του ΓΠΑ, και όχι απλά σε θεωρίες και λόγια; Εγώ με εξαίρεση την υποχρεωτική εγγραφή στο ΓΕΩΤΕΕ δεν κάνω τπτ για το ΓΠΑ και σύμφωνα με την άποψη του κου Μπουράνη λογίζομαι στο πετυχημένο 30%. Συμφωνώ στο ότι οι σπουδές αποτελούν και προσωπικό ενδιαφέρον του καθενός διότι αποφοίτησα εντός 5 ετών με αρκετές δημοσιεύσεις και πολλές προσφορές για δουλειά! Δεν νομίζω να είναι τυχαίο το ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές μου που τελείωσαν εντός λογικού χρόνου βρήκαν και οι ίδιοι εύκολα δουλειά!

Μια σοβαρή αυτοκριτική είναι αναγκαία! Ως απόφοιτοι γεωπόνοι έχουμε αποτύχει να οργανωθούμε μεταξύ μας για το συμφέρον μας! Όπως έχουμε αποτύχει να ενδιαφερθούμε για το ΓΠΑ ως φοιτητές! Από εδώ και πέρα η ερώτηση είναι: "τι θα κάνουμε για να διορθώσουμε τα πράγαμτα;" και όχι "ποιός φταίει;"

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP