Ψίχουλα για το Συμπύρηνο Ροδάκινο και το Σπαράγγι

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Μελετήσαμε την τελευταία Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με Αριθμό 861/16-2-2009 σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ 262037/29-1-2009 για το τρόπο αποζημιώσεων των αγροτών με τα πάμπολλα και συσσωρευμένα προβλήματα , που αναδεί-χτηκαν και στις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τα μπλόκα στην περιοχή μας .

Οι αποζημιώσεις , που εξαγγέλθηκαν και αφορούν προϊόντα της περιοχής μας , παρά τους πανηγυρισμούς κάποιων μιλάνε για :

1) Συμπύρηνα Ροδάκινα : Αποζημίωση μόνο 0,02 €/κιλό σύμφωνα με τα στοιχεία παράδοσης στους Φορείς των Ροδακινοπαραγωγών .

2)Σπαράγγι : Αποζημίωση 100,00 €/στρέμμα σύμφωνα με τα στοιχεία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων ( ΟΣΔΕ ) .

Οι παραπάνω εξαγγελίες δεν ικανοποιούν τα αιτήματά μας για ουσιαστική κάλυψη του χαμένου εισοδήματος και πιστεύουμε ότι αποτελούν «στάχτη στα μάτια» των παραγωγών της περιοχής μας .

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων να ασχοληθεί ουσιαστικά με την με το μειωμένο για άλλη μια χρονιά εισόδημά μας ενισχύοντας τους αγρότες της περιοχής μας , να ασχοληθεί με τη μείωση του κόστους παραγωγής , με τις υπέρογκες κάθε χρόνο αυ-ξήσεις των αγροτικών εφοδίων , να έχει ουσιαστική παρέμβαση στη διαμόρφωση των τιμών για τα φρούτα & τα λαχανικά σε όφελος παραγωγού και καταναλωτή .

Διαφορετικά τα συνεχιζόμενα προβλήματά μας θα μας ξαναβγάλουν αγωνιστικά στους δρόμους ζητώντας το δικαίωμα επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας .

« Κανένα εισόδημα δεν αναπληρώνεται με μέτρα – ψίχουλα »

Το Δ. Σ. του ΑΓΡΟΤ. ΣΥΛΛ. ΜΕΝΗΙΔΑΣ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

6 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2009 στις 1:42 π.μ.  

Χεστηκαμε και για το ροδακινο και για το σπαραγγι οσο χεζονται οι αντιστοιχοι αγροτες για μας...

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2009 στις 4:38 μ.μ.  

ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΟΤΙ ΧΕΖΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ, Μ----Α!
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΕ!

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 2:20 π.μ.  

Αυτο φιλε μου ανωνυμε "επιστημονα γεωπονε" των 4.38 να πας να το πεις στους αγροτες για τους οποιους τοσο ενδιαφερεσαι να δεις τι θα σου απαντησουν. Yποθετω οτι εισαι η ρομαντικος "ψαρακας" η αγροτοπατερας-αγροτοπαιδο(μην νομιζεις βεβαια οτι εγω ειμαι αριστοκρατης) που θεωρει οτι η αγροτες ειναι ηρωες. Ρωτα και καποιον παλιοτερο να μαθαινεις γιατι ειναι ειναι τοσο ξευτελισμενος ο κλαδος μας. Δεν προκειται φυσικα να μπω στον κοπο να στο εξηγησω.Θα το καταλαβεις σιγα -σιγα...Περαστικα σου...

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 2:32 π.μ.  

Για τον ανωνυμο των 4.38
Κοιτα την τυφλα σου και μην ανησυχεις για τους αγροτες. Οσο ειναι πολλοι ακομα και μετραει η ψηφος τους ολο και καποια επιδοτηση θα παιρνουν, ολο και καποιος ΕΛΓΑ θα τους πληρωνει τζαμπα πολλες φορες.
Εσενα, εμενα και τους αλλους μ...ες
να δουμε ποιος μας γ...ει ρομαντικε "επιστημονα γεωπονε" και μην βριζεις οσους λενε αληθειες οπως ο ανωνυμος των 1.42...

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 10:39 π.μ.  

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ!
ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΜΕ 'ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ'.
ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΣΤΗΜΑΡΑ ΣΑΣ, ΔΕ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΜΥΑΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΥΑΛΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΕΣΑΕΙ.

Ανώνυμος 2 Μαρτίου 2009 στις 11:53 π.μ.  

διαβαστε το θεμα :΄να χαιρομαστε τους εκπροσωπους μας΄σε αυτο το μπλοκ πριν χε...τε ολο τον κοσμο για να ξεστραβοθειτε.
τελος να μην σας κερνανε ουτε νερο οι αγροτες...και αν ειστε μαγκες πειτε τους τις αποψεις σας!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP