Χατζηγάκης:Έχετε κάποιες ευθύνες,έχετε κάποιες ευθύνες,έχετε....
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009
Πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Συμβουλίου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρη Χατζηγάκη ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών.
«Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός μας για τους Έλληνες αγρότες και την ύπαιθρο, εντάσσεται και το πρόσφατο πακέτο των επιπλέον αποζημιώσεων που έδωσε η Κυβέρνηση. Αυτά τα χρήματα, τα 500 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για να αντιμετωπισθούν ζημιές που προέκυψαν από την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους παραγωγούς περσινή χρονιά. Σημειώνω εδώ πως και γι' αυτό το λόγο -αλλά και γι' άλλα ζητήματα- είχα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την αρμόδια Επίτροπο για τη γεωργία, την κ. Boel. Μία συνάντηση χρήσιμη και παραγωγική. Την ενημέρωσα μάλιστα για τα ζημιογόνα αίτια, όπως είναι η ξηρασία, οι φυτοπαθολογικές και εντομολογικές ασθένειες κ.α. Τα αίτια αυτά - αν και περιλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ - δεν είχαν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα. Τώρα, κινούμαστε στο ξεπέρασμα γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι αγρότες».
Ο υπουργός συμπλήρωσε: «Έχετε κι εσείς, οι γεωτεχνικοί, κάποιες ευθύνες -παρόλο που δεν θα διστάσω να παραδεχτώ ότι κι εσείς, ως κλάδος ήσασταν παραμελημένοι- που η χώρα έχασε την αυτάρκειά της. Έχετε κάποιες ευθύνες που δεν παράγουμε και δεν πουλάμε. Έχετε κάποιες ευθύνες για την κρίση που περνά το οικοσύστημα και για την εξόφθαλμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Και ήρθε η ώρα να τα συζητήσουμε όλα αυτά. Οι καιροί ου μενετοί. Δεν πάει άλλο! Γι' αυτό κι εγώ ξεκίνησα τον Εθνικό διάλογο. Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα».
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης σχετικά με αν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ το πακέτο στήριξης των αγροτών υπογράμμισε σήμερα το βράδυ από τα Τρίκαλα:
«Όπως έχω δηλώσει κατ΄επανάληψη και θέλω να υπογραμμίσω ότι οι δηλώσεις που κάνω έχουν αξιοπιστία και την ακρίβεια που πρέπει να έχουν, τα 500 εκατ. ευρώ είναι αυτά και μόνο, ούτε ένα ευρώ παρακάτω, ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Άλλωστε νομίζω από χθες έχει ήδη υπογραφεί και η εγγύηση στα 425 εκατ. ευρώ τα οποία είναι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ με την εγγύηση του δημοσίου».
Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκόρδας μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σε κάθε μου αναφορά για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας ισχυρίζομαι και το πιστεύω, ότι ο αγροδιατροφικός τομέας της οικονομίας μας, σε συνδυασμό με τη προστασία του περιβάλλοντος στην προσπάθεια για μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη και για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών -κτηνοτρόφων, μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία ανάπτυξης και ένα μεγάλο στοίχημα. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί και αν κερδηθεί θα είναι προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών. Για να κερδηθεί όμως χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας αγροτών - γεωτεχνικών - πολιτείας».
Επίσης ο κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Δεν χρειάζεται να τονίσω ότι μόνο η επιστημονική συνδρομή και συμβολή μπορεί να εγγυηθεί αποτελεσματική υλοποίηση των μέτρων, τον σεβασμό στο κοινοτικό πλαίσιο που περιλαμβάνει το περιβάλλον καθώς και στα τεχνικά ζητήματα και στο διατυπωμένο πλαίσιο των ενισχύσεων».
πηγή:e-tipos.com
agroanergos
Παρακολούθησα τις προηγούμενες εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ ίσως από κάποια διαστροφή της ηλικίας μου.Δεν θα μείνω στην μπάχαλο από οργανωτικής πλευράς,στην διαφάνεια της διαδικασίας ή στην απαξίωση του θεσμού από την πλειοψηφία των γεωτεχνικών.
Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι πριν τις εκλογές εμφανίστηκαν ως δια μαγείας οι γνωστοί άγνωστοι,συνταξιούχοι με τα ζακετάκια,τα γυαλάκια και το πονηρό βλέμμα από το σκυμμένο το κεφάλι,δημόσιοι διάφοροι υπηρεσιών κουρασμένοι από τα τσίπουρα,ιδιώτες άγνωστοι αλλά γνωστοί στα μεγάλα έργα,όλοι αντιπρόσωποι κάποιου χρώματος.
Όλοι αυτοί φαινομενικά αντίπαλοι,αλλά ένας αέρας συνωμοσίας κυριαρχούσε στον αέρα.Το έργο το ξέρουν πολύ καλά και οι μικρές-τάχα μου,τάχα μου- ανησυχίες για την οριακή όπως εξελίσσεται επικράτηση,είχαν σβήσει από τις προσωπικές συμφωνίες προτού την κάλπη.
Κάθε σκέψη μου ερχότανε σε σύγκρουση με την προηγούμενη,καθώς δεν μπορούσα να διακρίνω το τι τελικά γίνεται.
Αυτοί οι λίγοι, είναι τόσο έξυπνοι και με γελοίους σε αριθμούς ψήφους καταφέρνουν να μπουν σε θέσεις κλειδιά για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να διευρύνουν τις προσωπικές γνωριμίες,αυτοί οι λίγοι είναι τόσο έξυπνοι για να κρατούν συνεννοημένα την εκλογική διαδικασία "κλειστή" και να διαχειρίζονται όπως θέλουν όλο το κομμάτι του Γεωτεχνικού κλάδου,αυτοί οι λίγοι είναι τόσο έξυπνοι που επιβιώνουν ξεκούραστα και αναρριχώνται ενώ όλος ο κόσμος τους βρίζει,αυτοί οι λίγοι είναι…
Από την άλλη τους βλέπεις πως συμπεριφέρονται,πως αντιδρούν και πως σκέφτονται,πως θάβει ο ένας τον άλλον μόλις ανοίξει η πόρτα ενώ λίγο πριν δεν θα έβλεπες διαφορά από ερωτευμένο ζευγαράκι, και λες,καλύτερα να βάλω μπανάνες στην Σιβηρία παρά να πιω μια φραπεδιά πεντάλεπτη μαζί τους.
Μια νέα σκέψη ήρθε στο μυαλό μου.Γιατί να πιεις καφεδάκι αφού μπορείς να τους την σπάσεις.Πήρα το τηλέφωνο.Με πρόχειρους υπολογισμούς 60 άτομα που δεν θα ψηφίζανε,αν τους έπειθα θα αλλάζανε τα κουκούτσια στο καρπούζι(τοπικά).
Χτυπάει το τηλέφωνο…
Έλα ρε φίλε,θα κάνεις κάτι την Κυριακή;
Όχι.
Α ωραία,έλα να ψηφίσεις στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ,έχω ένα σχέδιο.
Δεν γαμιέσαι και συ και το ΓΕΩΤΕΕ,άλλη δουλειά δεν είχα…και μου το έκλεισε!
Οι καιροί ου μενετοί που λέει και ο Υπουργός!
Το Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 14 Μαρτίου.
1 σχόλια:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μοχλός της «πράσινης ανάπτυξης» οι γεωτεχνικοί
Η ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη στο Συντονιστικό Συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Στροφή στην «πράσινη ανάπτυξη» επαγγέλθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας στη συνέλευση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στα Τρίκαλα.
Η βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε, με την προστασία του οικοσυστήματος και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του υπουργείου.
Ο κ. Χατζηγάκης κάλεσε του Έλληνες γεωτεχνικούς να γίνουν ο μοχλός της ανάπτυξης της περιφέρειας και της αγροτικής οικονομίας, επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την γεωργία έχουν ευθύνες για την σημερινή κατάσταση με τα σύνθετα προβλήματα.
Η ομιλία τους κ. Χατζηγάκη στους γεωτεχνικούς έχει ως εξής:
Κυρίες και Κύριοι,
Θέλω να παραφράσω ένα προγονικό ρητό λέγοντας:
«από τους γεωτεχνικούς άρξασθαι»
για να σας δείξω τη χαρά μου και την εξαιρετική διάθεσή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ, κοντά στους ανθρώπους που είναι συνεργάτες μου, σύμβουλοί μου και ο μοναδικός μοχλός, το εργαλείο, για την ανάπτυξη της Ελληνικής γεωργίας και συνακόλουθα της Ελληνικής περιφέρειας.
Οι γεωτεχνικοί είναι οι άνθρωποι που μπορούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας μας
και γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, τις προτεραιότητες και τις θέσεις της Κυβέρνησης για την αγροτική οικονομία.
Με τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις ξανά-ανακαλύψαμε την άλλη Ελλάδα.
Την λεγόμενη ξεχασμένη Ελλάδα.
Οι άνθρωποι της υπαίθρου, οι αγρότες μας, έχουν προβλήματα και έχουν ανάγκες.
Αξίζουν ότι κι αν τους δώσεις.
Είναι σχεδόν δόγμα παγκόσμιο ότι η γεωργία έχει ανάγκη στήριξης.
Κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την αγροτική και περιφερειακή ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντός μας για τους Έλληνες αγρότες και την ύπαιθρο, εντάσσεται και το πρόσφατο πακέτο των επιπλέον αποζημιώσεων που έδωσε η Κυβέρνηση.
Αυτά τα χρήματα, τα 500 εκατομμύρια ευρώ, δόθηκαν για να αντιμετωπισθούν ζημιές που προέκυψαν από την ιδιαίτερα δύσκολη για όλους τους παραγωγούς περσινή χρονιά.
Σημειώνω εδώ πως και γι’ αυτό το λόγο -αλλά και γι’ άλλα ζητήματα- είχα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την αρμόδια Επίτροπο για τη γεωργία, την κ. Boel.
Μία συνάντηση χρήσιμη και παραγωγική.
Την ενημέρωσα μάλιστα για τα ζημιογόνα αίτια, όπως είναι η ξηρασία, οι φυτοπαθολογικές και εντομολογικές ασθένειες κ.α.
Τα αίτια αυτά - αν και περιλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ - δεν είχαν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Τώρα, κινούμαστε στο ξεπέρασμα γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε να πληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι αγρότες.
Κυρίες και Κύριοι,
Επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες επισημάνσεις.
Έχετε κι εσείς, οι γεωτεχνικοί, κάποιες ευθύνες -παρόλο που δεν θα διστάσω να παραδεχτώ ότι κι εσείς, ως κλάδος ήσασταν παραμελημένοι - που η χώρα έχασε την αυτάρκειά της.
Έχετε κάποιες ευθύνες που δεν παράγουμε και δεν πουλάμε.
Έχετε κάποιες ευθύνες για την κρίση που περνά το οικοσύστημα και για την εξόφθαλμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Και ήρθε η ώρα να τα συζητήσουμε όλα αυτά.
Οι «καιροί ου μενετοί».
Δεν πάει άλλο!
Γι’ αυτό κι εγώ ξεκίνησα τον Εθνικό Διάλογο.
Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα.
Από τη μια η νέα ΚΑΠ και από την άλλη η παγκοσμιοποίηση με την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Εδώ, αρχίζει ο δικός σας ρόλος.
Να καταθέσετε τις προτάσεις, τα «master plans», το τι δέον γενέσθαι και τις εφικτές διαδικασίες.
Τι κάνουμε, πως το κάνουμε και γιατί το κάνουμε.
Δικό σας το έργο, συνυφασμένο με την καριέρα σας και την ευημερία σας.
Είναι ανάγκη να καταρρίψουμε κάποιους μύθους και κάποια τετριμμένα και κουραστικά αιτήματα.
Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να μιλάμε ακόμη για αναδιάρθρωση καλλιεργειών,
όταν σε μια 25ετία η Ελλάδα έχει κάνει ριζικές αναδιαρθρώσεις, δύο και τρεις φορές. (π.χ. βαμβάκι, κηπευτικά)
Να σας πω ένα παράδειγμα. Όταν ήμουν πάλι στο Υπουργείο Γεωργίας, είχαμε μια παραγωγή 300.000 τόνων βαμβακιού το χρόνο και φτάσαμε να ξεπεράσουμε το ένα εκατομμύριο τόνους.
Δεν μπορούμε να βάζουμε στην Μακεδονία ελιές και στην Πελοπόννησο βαμβάκι.
Δεν το σηκώνει ο τόπος.
Ιδού μέλλον λαμπρό για τους κλάδους σας.
Οδηγείστε τους αγρότες και την αγροτική οικονομία στην ανάπτυξη και το μέλλον της.
Υπάρχει και μια ευτυχής συγκυρία. Είναι η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη».
Είναι ο τομέας που μας απασχολεί όλους και αποτελεί επιλογή μας στο Κυβερνητικό έργο.
Πρώτη προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος.
Μια ανάπτυξη φιλική στον τόπο μας.
Στους ανθρώπους που δουλεύουν στην ύπαιθρο.
Ευεργετική για τους καταναλωτές.
Για όλους μας.
Θέλω να τονίσω το μεγάλο ενδιαφέρον μου που το μοιράζομαι μαζί σας για την Ελληνική ύπαιθρο και την αγροτική οικονομία.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
Η διεθνής οικονομική κρίση, αλλά και η νέα ΚΑΠ, μας επιβάλλουν το καθήκον να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με αποφασιστικότητα και θάρρος.
Να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτή την επιδίωξη.
Η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών με τον καλύτερο τρόπο.
Η πολιτική μας συνεπώς, αναπόδραστα λαμβάνει υπ’ όψη και τις εξής παραμέτρους.
Συγκεκριμένα:
Πρώτο. Η βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι εκείνη της βιώσιμης ανάπτυξης και η στήριξη των αγροτών, καλλιεργητών και κτηνοτρόφων σε όλα τα επίπεδα.
Κυρίες και κύριοι,
Είναι γεγονός πως η θέση των αγροτών μας - και ιδιαίτερα των νέων - βελτιώνεται συνεχώς.
Οι πόροι που διατίθενται για τον αγροτικό τομέα είναι μεγάλοι και απαιτείται ορθολογική αξιοποίησή τους.
Για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου, γενικότερα, διατίθενται περίπου 1 δις ευρώ τον χρόνο.
Επιπλέον, τους νέους αγρότες, στο πλαίσιο της Κ.Α.Π., τους στηρίζουμε επιπλέον και άμεσα με 300 εκατομμύρια ευρώ.
Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, κάθε χρόνο πάνω από 100 εκατ. ευρώ δίνονται για ενισχύσεις προγραμμάτων ΠΣΕΑ.
Δεύτερο. Προτεραιότητά μας είναι η κοινωνική πλευρά της αγροτικής οικονομίας.
Πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο μας, μαζί μ’ εκείνον της βιώσιμης ανάπτυξης.
Στόχος μας είναι επίσης η κοινωνική άνοδος της ελληνικής υπαίθρου.
Αυτή η άλλη Ελλάδα θα πρέπει να προσεγγίσει όχι μόνο τα οικονομικά επίπεδα του αστικού πληθυσμού της χώρας μας αλλά και να κατακτήσει και την αντίστοιχη κοινωνική καταξίωση.
Τρίτος στόχος μας είναι το θέμα του περιβάλλοντος.
Το περιβάλλον συνδέεται στενά όχι μόνο με τον αγροτικό χώρο, αλλά και με την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων.
Με συγκεκριμένα μέτρα υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, υπέρ των δασών και του πρασίνου, στα οποία θα πρέπει να προσαρμόζεται η κάθε είδους ανάπτυξη.
Έτσι,
Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τους χαρακτηρισμούς των εκτάσεων και τη δημιουργία των δασικών χαρτών.
Σύντομα άλλωστε θα συσταθεί το Συμβούλιο Δασικής Πολιτικής, ως έμπρακτη δέσμευση ανάπτυξης και θωράκισης του δασικού μας πλούτου.
Τέταρτος στόχος της πολιτικής μας δεν είναι απλώς η παραγωγή και η μονοδιάστατη οικονομική ανάπτυξη, αλλά η ανάπτυξη της περιφέρειας με βάση την ποιότητα.
Ποιότητα στο περιβάλλον,
Ποιότητα στην παραγωγή των προϊόντων της υπαίθρου,
Ποιότητα στη ζωή και τη δράση του Έλληνα αγρότη.
Όλα αυτά τα δεδομένα θα μας οδηγήσουν σε μια ανταγωνιστική αγροτική οικονομία.
Σήμερα η γεωργία γνωρίζει μόνον ποιότητα και οφείλουν τα προϊόντα κάθε χώρας να έχουν ταυτότητα και σφραγίδα.
Έμφαση δίδουμε επίσης στον αγροτουρισμό, στις βιοκαλλιέργειες, στις νέες πολιτικές της Ε.Ε. και σε όλα τα εθνικά μας προϊόντα που έχουν μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών.
Κυρίες και κύριοι,
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας στη χώρα μας.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η Βιολογική φυτική παραγωγή από το 2000 έως το 2007 να έχει υπερπενταπλασιαστεί σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Στη Βιολογική ζωική παραγωγή ειδικότερα από το 2004 μέχρι το 2007 ο αριθμός των βιοκτηνοτρόφων αυξήθηκε κατά 72%.
Σημειώνω εδώ πως ο μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός του ΥπΑΑ&Τ για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας περιλαμβάνει:
- την αύξηση του αριθμού των καλλιεργούμενων εκτάσεων και του αριθμού των εκτρεφόμενων ζώων με τη βιολογική μέθοδο παραγωγής
- την αύξηση της βιολογικής παραγωγής (πρωτογενούς, δευτερογενούς)
Πέμπτος άξονας της πολιτικής μας είναι η συναίνεση και ο διάλογος.
Το διάλογο τον εφαρμόζουμε σε όλα τα επίπεδα και με κάθε αρμόδιο φορέα.
Ήδη ξεκινήσαμε έναν ευρύ και δημοκρατικό Εθνικό Διάλογο με παράγοντες και εκπροσώπους αγροτών απ’ όλη την Ελλάδα,
Στη διαδικασία αυτή μετέχουν και αρμόδιοι φορείς και επιστήμονες.
Περιεχόμενο του διαλόγου μας αυτού είναι όλα τα μεγάλα και δομικά προβλήματα και οι προοπτικές της Ελληνικής γεωργίας,
ιδιαίτερα για μετά το έτος-σταθμό 2013.
Πρόκειται για ένα διάλογο με συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης
και κυρίως με δέσμευση για συγκεκριμένες λύσεις και αποφάσεις.
Κυρίες και κύριοι,
Προσωπικά, γνωρίζω τα προβλήματα και τις ανησυχίες του χώρου.
Αγωνίστηκα στον τομέα αυτό για πολλά χρόνια.
Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.
Γιατί πιστεύω πως αξίζει τον κόπο.
Εξ’ άλλου οφείλουμε να οδηγήσουμε την αγροτική οικονομία μπροστά, μέσα από το σημερινό μετεξελικτικό της στάδιο.
Γι’ αυτό οφείλουμε να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε ο τομέας αυτός να μεταβληθεί σε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική βιομηχανία τροφίμων.
Κυρίες και Κύριοι,
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο μέσα από το θεσμικό του ρόλο -ως Σύμβουλος της Πολιτείας- έχει κάνει πολλές και ουσιαστικές προτάσεις και παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια.
Τις προτάσεις σας αυτές, τις ακούμε πολύ προσεχτικά.
Τις αξιολογούμε, όπως οφείλουμε να κάνουμε.
Δρούμε δε πάντοτε με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων, που εσείς οι Γεωτεχνικοί αντιμετωπίζετε στον εργασιακό σας χώρο.
Στη βάση αυτή θέλω να σας ενημερώσω ότι:
Πρώτον: Αποφασίσαμε ν’ αξιοποιηθούν Γεωτεχνικοί με εξειδικευμένες γνώσεις ως σύμβουλοι του Υπουργού, θητεύοντας με παράλληλα καθήκοντα, όπως εσείς τα ζητάτε.
Δεύτερον: Ήδη στελεχώνεται επαρκέστερα τόσο η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (Μ.Ε.Α.) στις Βρυξέλλες, όσο και η Ειδική Γραμματεία που υλοποιεί τις δράσεις της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, στο πλαίσιο του τέταρτου Επιχειρησιακού Προγράμματος και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ).
Και τέλος, είναι αυτονόητο ότι θα πραγματοποιούμε συχνότατα ειδικές συσκέψεις με προσδιορισμένη ατζέντα.
Θέλω να σας βεβαιώσω ότι είμαι εδώ ως συνεργάτης, ως εταίρος και φίλος σας και όχι ως ο από καθέδρας ειδήμων.
Στόχος μου είναι, μαζί, να καταλήξουμε σε κάποιες εφικτές λύσεις στα προβλήματά, που αντιμετωπίζει ο χώρος και το προσωπικό του.
Πάντοτε μέσα από τον διάλογο και τη συναπόφαση.
Σας ευχαριστώ.
Δημοσίευση σχολίου