Συμπεράσματα

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Τέλειωσε η ψηφοφορία της μιας εβδομάδας που είχαμε στο blog σχετικά με το αν συμφωνείτε να γίνει απεργία διαρκείας στον ΕΛΓΑ.

Εντάξει, δεν συζητάμε ότι τέτοιου είδους αποτελέσματα μπορούνε να θεωρηθούν αξιόπιστα,γιατί η ανωνυμία του διαδικτύου και των χρηστών είναι ανασταλτικός παράγοντας για ασφαλή συμπεράσματα.

Έτσι σε μια τέτοια διαδικασία μπορεί να πήραν μέρος από περιπτεράδες μέχρι ποδοσφαιριστές!Ποτέ δεν ξέρεις αν ο Φραγκουλάκης του Εργοτέλη έχει Ελαιόδεντρα(έπεσε και το λάδι) και να ψήφισε υπέρ της απεργίας για να πάει κόντρα στον

κά(λα)μπο(κι).

Όπως και να’χει ο λόγος της ψηφοφορίας είναι άλλος και πιο ουσιαστικός!

Σ'ένα οργανισμό που απασχολεί 670 συμβασιούχους ετησίως θα έπρεπε το συνδικαλιστικό όργανο που τους εκπροσωπεί, να τους ενημερώνει -από τα περιφερειακά γραφεία -για την διαφύλαξη των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τις τρέχουσες εξελίξεις,και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις προθέσεις των εργαζομένων και να μελετήσουν πως θα συντονίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Γνωρίζω πολύ καλά,πως είναι δύσκολο να υπάρξει πεδίο κοινής γραμμής (από την διαφορετικότητα των συμβασιούχων,άλλοι πάνε για αρπαχτή αφού ταυτόχρονα είναι και μελετητές,άλλοι θέλουν μόνο τα μόρια,άλλοι έχουν οικονομικό πρόβλημα ,άλλοι στηρίζουν κομματικές παρατάξεις,άλλοι…).

Αυτό δεν εμποδίζει όμως να γίνει μια προσπάθεια ενημερωτική και ερευνητική τελικά,αφού τα προβλήματα και οι καταστάσεις έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί και από το Π.Δ φαίνεται να οδηγούν σε απόγνωση όλο και περισσότερους.

Πραγματικότητα είναι ο αποκλεισμός συναδέλφων λόγο 24μήνου, οι ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, οι προσλήψεις δύο ταχυτήτων που φέρνει η εντοπιότητα,οι ανύπαρκτες προκηρύξεις μονίμων θέσεων και τόσα άλλα που έχουν δημιουργήσει το πιο θολό επαγγελματικό και ταυτόχρονα ψυχοφθόρο τοπίο.

Με την σωστή ενημέρωση και πάνω απ’όλα την σωστή οργάνωση θα πρέπει επιτέλους να τεθεί μια βάση για να προβληθούν επίσημα τα προβλήματα στο τραπέζι των αρμοδίων,να γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν δεσμεύσεις για την επίλυσή τους,και έτσι να καθοριστεί η στάση των συμβασιούχων.

Αν κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τον ρόλο που αποφασίσαν από μόνοι τους να παίξουν,αν δεν έχουν αξιολογήσει σωστά τις δυνατότητες τους ή αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν για τον άλφα ή βήτα λόγο,τότε θα είναι καλύτερα να μην εκθέτουν τον εαυτό τους και δέχονται χωρίς να είναι κατ’ανάγκη αλήθεια αρνητικές έως προσβλητικές επιθέσεις.

Ξέρω ότι όλοι χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους και ούτε να αφιερώσουν ελάχιστο προσωπικό χρόνο περιμένουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα κάποιοι άλλοι.Μήπως αυτοί οι άλλοι μετά από οργανωμένη και πραγματική προσπάθεια(αν μπορούν) δεν βρουν ανταπόκριση να αφήσουν το φίδι μόνο του;

Τα αδιέξοδα τρέχουν, σε λίγο καιρό(εδώ θα είμαστε) θα έχουμε τις περσινές αυθαιρεσίες στις προκηρύξεις(όχι ότι σταματήσανε) και τα προβλήματα θα διογκώνονται.Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται μια συντονισμένη προσπάθεια,ο χρόνος είναι εναντίον μας ,και η συμμετοχή όσων γίνεται περισσότερων συναδέλφων είναι μονόδρομος.

Είναι εφικτό;Δεν ξέρω.

Αλλά αν δεν είναι, τουλάχιστον να το γνωρίζουμε.

Υ.Γ Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι από τους 140 που ψήφισαν για το αν συμφωνούνε να γίνει απεργία διαρκείας στον ΕΛΓΑ,σε ποσοστό 80%(112) λένε ναι, με το υπόλοιπο 20% να μην συμφωνεί ή να μην ξέρει!

2 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Φεβρουαρίου 2009 στις 9:06 μ.μ.  

Η έκφραση «γυμνή αλήθεια» έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει.

Ανώνυμος 7 Φεβρουαρίου 2009 στις 10:04 μ.μ.  

ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΧΩΡΙΣ ΚΩΛΥΜΑ ΣΤΟ 1000 ΤΟΣΟ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ(ΔΟΥΛΕΨΕ 4 ΜΗΝΕΣ) Κ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΑΝ ΕΛΓΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕΕΕΕ!!!!ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ???

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP