ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. - ΥΠ.Α.Α.Τ. ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Πραγματοποιήθηκε χθες 11 / 6 / 2009 συνάντηση μεταξύ ΥΠ.Α.Α.Τ. και ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα τα λιπάσματα και ειδικότερα το νέο Σ/Ν που επεξεργάζεται το υπουργείο. Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υφυπουργός κ. Κ. Κιλτίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εισροών συνάδελφος κ. Ν. Στεφανίδης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ εκ μέρους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Θ. Μαρκόπουλος, το μέλος του ΔΣ και συντονιστής της μόνιμης επιτροπής γεωργικών εφοδίων, κ. Χ. Μέγκλας (ταυτοχρόνως και μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΕΠ - ΕΛΙΠ) και ο κ. Ε. Ιακωβάκης (ταυτοχρόνως και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών).

Στην συνάντηση, μεταξύ των άλλων, ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ. Κ. Κιλτίδη η τροποποίηση της σχετικής επιτροπής που έχει συσταθεί και ασχολείται με το υπό επεξεργασία, Σ/Ν για τα λιπάσματα ώστε να συμπεριληφθεί σε αυτήν και εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και να παρασχεθούν στο επιμελητήριο οι πληροφορίες για την ως σήμερα παραχθείσα ύλη από την επιτροπή προκειμένου το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να εκφράσει άποψη ενώ προτάθηκε στον Υφυπουργό η πραγματοποίηση μίας, από κοινού οργανωμένης, επιστημονικής συνάντησης η οποία θα αφορά τα λιπάσματα, την εφαρμογή τους στην Ελλάδα και τις εξελίξεις σε επίπεδο Ε.Ε. και των κανονισμών και των μέτρων που αυτή έχει επεξεργασθεί.

Ο Υφυπουργός έκανε δεκτές τις προτάσεις και τα αιτήματα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ενώ ανέπτυξε τις απόψεις του σχετικά με το θέμα ενώ δεσμεύθηκε για την τροποποίηση της σχετικής επιτροπής ώστε να συμπεριληφθεί σ' αυτήν τόσο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (όσο και του ΠΑΣΕΠ - ΕΛΙΠ, που ως σήμερα δεν έχει κληθεί).

Οι κ.κ. Ιακωβάκης και Μέγκλας περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην χονδρική και λιανική διάθεση των λιπασμάτων, στους ελέγχους και τις εν γένει δυσκολίες. Ο κ. Μέγκλας επιπλέον έθεσε στον Υφυπουργό την ανάγκη ενιαίας κωδικοποίησης όλων των αδειών που λαμβάνει κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωργικών εφοδίων.

1 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2009 στις 5:10 μ.μ.  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ (ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ)
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΣΥΝΟΜΙΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP