Τα γρήγορα αντανακλαστικά του ΓΕΩΤΕΕ -Επιστολή για την νέα υπηρεσία εποπτείας αγοράς!

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Δημοσιεύσαμε την διαμαρτυρία(πατήστε ΕΔΩ) για τον αποκλεισμό των γεωτεχνικών από την νέα υπηρεσία εποπτείας αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ότι ο Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ.ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ κ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ………ΓΕΩΠΟΝΟΙ!!!!!!!(πατήστε ΕΔΩ)

Επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο αυτός ο αποκλεισμός(πατήστε ΕΔΩ) και έδωσε αφορμή να επιμείνει με νέα ερώτηση του ο Βουλευτής Μανόλης Στρατάκης(πατήστε ΕΔΩ).

Γιατί τα λέμε σήμερα πάλι αυτά;

Γιατί τώρα ξύπνησε το ΓΕΩΤΕΕ και πήρε μυρωδιά τι γίνεται από δημοσιαγραφικές πηγές!!!!!!! και είπε να γράψει το κατιτίς του.

Τελευταίο και καταιδρωμένο το επιμελητήριο ακολουθεί τις όποιες παρεμβάσεις γίνονται πρώτα από άλλους και δηλώνει τυπική συμμετοχή.

Να βλέπετε και σεις(και εγώ) πως ασχολούνται οι Κύριοι της Νέας Διοίκησης του ΓΕΩΤΕΕ για θέματα όπως η στελέχωση των υπηρεσιών από γεωτεχνικούς και ποια είναι η βαρύτητα που δίνεται στα προβλήματα που αποσχολούν χιλιάδες ανέργους και συμβασιούχους.

Για τα τυπικό της υπόθεσης ακολουθεί η επιστολή.


Αξιότιμε κ. Υπουργέ / Αγαπητέ συνάδελφε,
από δημοσιογραφικές πηγές πληροφορηθήκαμε την με Α.Π: Β 13-98 / 10-3-2009 επιστολήσας, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Επ’ αυτής θα επιθυμούσαμε να σχολιάσουμε ότι, όπως και εσείς γνωρίζετε ως γεωτεχνικός, είναι αδύνατο να λειτουργήσει αποτελεσματικά μία υπηρεσία εάν στους τομείς ενασχόλησής της περιλαμβάνονται αντικείμενα, όπως: «η διενέργεια πάσης φύσεως ερευνών, ελέγχων και τιμοληψιών που έχουν σχέση με την παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση, αποθήκευση και διάθεση προϊόντων και εμπορευμάτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα …» η ίδια όμως δεν είναι στελεχωμένη με τους καθ’ ύλην αρμόδιους γεωτεχνικούς επιστήμονες.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
ως συνάδελφος γνωρίζετε το θέμα αλλά και την επιστημονική κατάρτιση των γεωτεχνικών επί των συγκεκριμένων θεμάτων και την υπεροχή των ειδικών γνώσεων των γεωτεχνικών επί των θεμάτων ποιότητας, ασφάλειας, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας των τροφίμων καθώς και την μοναδική δυνατότητα συνδυασμού τεχνικών και οικονομικών
γνώσεων σε σχέση με κάθε άλλη ειδικότητα που περιλαμβάνεται στο οργανόγραμμα τηςΥπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς (π.χ. Διοικητικοί – Εμπορικοί, Οικονομολόγοι κ.λπ.).Ως εκ τούτου δεν επιθυμούμε να εισέλθουμε σε μία διαδικασία επιχειρηματολογιών, ούτε και να επικαλεστούμε τη νομοθεσία που καθορίζει τις περιπτώσεις υποχρεωτικής απασχόλησης
γεωτεχνικών, απλά αναμένουμε από εσάς να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να διορθωθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο, με την συμμετοχή και των γεωτεχνικών στην Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς, να διασφαλιστεί η ποιότητα αλλά και η ασφάλεια των τροφίμων και ταυτόχρονα τα οικονομικά συμφέροντα των ελλήνων πολιτών.
Τέλος, με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, σας παρακαλούμε να καθορίσετε συνάντηση, ώστε να έχουμε την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων τόσο επί αυτού του θέματος όσο και ευρύτερα, λαμβανομένου υπ’ όψη ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο δεν είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις του κατά την προετοιμασία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ν. 3728 / 2008.
Με συναδελφική εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του .Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος



Υ.Γ

1.Οι αγαπητοί συνάδελφοι του υπουργείου ανάπτυξης είναι οικονομικά τακτοποιημένοι προς το επιμελητήριο;

2.Με στεναχωρήσατε κ.Μαρκόπουλε,τα γράφω εδώ πριν από σας για σας αλλά εσείς με σνομπάρετε και δεν με διαβάζετε και επικαλείστε δημοσιογραφικές πηγές.
Δεν πειράζει και δεν κρατώ κακία σε αγαπητούς συναδέλφους.
Αλλά για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τους εποχικούς Γεωπόνους τίποτα ακόμα.
Και ξέρετε, περιμένει πολύς κόσμος.Μα πάρα πολύς....

7 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2009 στις 9:26 μ.μ.  

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ, ΟΡΜΑ μαρκοπουλε ΦΑΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ....
ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ "ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ" ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΣΟΥΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣ κ.μαρκοπουλε ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ? ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΤΟ ALJAZEERA ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙ?
AGROANERGE ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ Υ.Δ.?ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΤΩΡΑ?
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2009 στις 11:01 μ.μ.  

Δεν έχουμε συνδικαλιστικό όργανο που να τσακίζει κόκκαλα,οι βολεμένοι του γεωτεε με τους δασολόγους και τους γεωλόγους θα ασχοληθούν μαζί μας;

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2009 στις 11:59 μ.μ.  

Πολλά + στο συνάδελφο των 11:01.
Οι Γεωπόνοι να αντιδράσουν επιτέλους μέσω των πρωτοβάθμιων συλλογικών τους οργάνων. Το ΓΕΩΤΕΕ απέχει κάτιτις από την πραγματικότητα.
Άμεση δραστηριοποίηση των πρωτοβάθμιων συλλογικών οργάνων...

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 11:08 π.μ.  

Πόσοι συνάδελφοι πάνε στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων; Γιατί δεν ψηφίζουμε αυτούς που μας υπερασπίζονται και ψηφίζουμε τα κοματόσκυλα; Πόσοι από εμάς ψήφισαν στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ και δεν ψήφισαν κοματικά; Νομίζω ότι δεν φταίνε οι άλλοι αλλά μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουμε και οι ίδιοι. Ας μην είμαστε κλαψιάρηδες και ας πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 2:45 μ.μ.  

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΑΣΓΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 3:00.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 στις 6:59 μ.μ.  

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ; ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ; Ή ΛΟΓΩ "ΚΡΙΣΗΣ" ΔΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΦΕΤΟΣ;

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2009 στις 6:24 π.μ.  

Ναι! Ξύπνησαν και οι γεωπόνοι! τώρα καταλάβατε για το επιμελητήριο μας?
Να το χαίρεστε!
Μία είναι η λύση. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!Όλοι από μία μπάντα! Να γείρει το καράβι προς το μέρος μας..
Πάψτε να τα βλέπετε όλα ρομαντικά, γιατί τελικά γίναν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ!!(με πιάνεις έτσι?)
ΚΛΑΚ!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP