Ένσταση δοκιμασίας* για τις αιτιάσεις της ΠΕΝΑ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) διεκδικεί την συμμετοχή στην χάραξη της Αγροτικής πολιτικής και αναζητεί τον ρόλο της γενικώς και ειδικώς.
Ο τρόπος όμως που επιλέγει για να πετύχει τον στόχο της είναι μερικές φορές για μας τους Γεωτεχνικούς αδιανόητος.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιανόητης συμπεριφοράς είναι η παρέμβασή της το Σάββατο, 7/3/2009, στο Βελλίδειο, όπου η ηγεσία της ΠΕΝΑ εκφράστηκε με απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες απόψεις για τον ρόλο των Γεωτεχνικών στην Αγροτική πολιτική και την Αγροτική ανάπτυξη.
Είναι ολίσθημα νέοι άνθρωποι με τις παρεμβάσεις τους:
· Να καταφεύγουν και να επικαλούνται «συμφωνημένα» και μεθοδεύσεις με την απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προκειμένου να κάνουν «την δουλειά τους».
· Να βάζουν ως πρώτη προτεραιότητα και να θεωρούν ως όραμα την "διαχείριση των διαθέσιμων πόρων της Κοινοτικής & Εθνικής μας οικονομίας" αποκλειστικά από τους ίδιους χωρίς να αναφέρονται σε αρχές, σε προϋποθέσεις και σε απαιτήσεις.
· Να ζητάνε «να αλλάξει το στραβό σύστημα αξιών με αναγνώριση του ρόλου του καθ’ ενός τομέα στην Εθνική προσπάθεια» και συγχρόνως να απαξιώνουν και να μηδενίζουν τον ρόλο των Γεωτεχνικών.
· Να θεωρούν ως «απαράδεκτες μεθοδεύσεις σύγχρονων «σωτήρων» των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης, που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς» την εμπλοκή των Γεωτεχνικών στην υποστήριξη της Αγροτικής ανάπτυξης.
· Να θεωρούν την Γεωτεχνική υποστήριξη των γεωργών στα επιχειρηματικά τους σχέδια παραπανίσια και περιττή υπόθεση.
· Να εμπλέκουν στην αντιπαράθεσή τους με τους Γεωτεχνικούς, τα επαγγελματικά δικαιώματα των Γεωτεχνικών με τα επαγγελματικά δικαιώματα των Τεχνολόγων Γεωπονίας.
· Να υποστηρίζουν ότι η ΚΥΑ των Νέων Γεωργών, στηρίχθηκε σε «συμφωνημένα» της ΠΕΝΑ με την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Η ΚΥΑ των νέων γεωργών αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία προχειρότητας και οφείλουν ως ΠΕΝΑ να γνωρίζουν ότι όσα μεθοδευμένα, όπως υποστηρίζουν μαζί με την απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και «συμφωνημένα» εμπεριέχονται στην ΚΥΑ των νέων Γεωργών μόνο σε περιπέτειες μπορούν να βάλλουν τους υποψήφιους νέους γεωργούς.
Το πρόγραμμα των νέων γεωργών για να εφαρμοστεί δίκαια και ίσια για όλους και όχι «κατ΄ εκτίμηση και κατά περίπτωση» χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα.
Το σύστημα «διαβούλευσης και τα συμφωνημένα» που οραματίζεται και υποστηρίζει η ηγεσία της ΠΕΝΑ είναι απαράδεκτες διεργασίες που βολεύουν τους λίγους και αδικούν τους πολλούς. Σε αυτή τη λογική θα είμαστε πάντα απέναντι. Η δικιά μας στόχευση είναι:
· Ο σοβαρός και ανταγωνιστικός Αγροτικός τομέας, που σέβεται το περιβάλλον, προστατεύει τους πόρους και παράγει προϊόντα ασφαλή για τον καταναλωτή,
· Η ελεύθερη πρόσβαση στα επενδυτικά προγράμματα, οι ίσες ευκαιρίες και οι ίδιες προοπτικές ανάπτυξης για όλους τους αγρότες,
· Η προστασία των συμφερόντων της χώρας, των καταναλωτών και των γεωργών.
Είναι γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους με την Αγροτική Πολιτική, την Αγροτική Ανάπτυξη και την Αγροτική παραγωγή ότι ο συμβουλευτικός και υποστηρικτικός ρόλος των Γεωτεχνικών είναι, σημαντικός και απαραίτητος.
Εμείς οι Γεωτεχνικοί που εξ αντικειμένου γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα έχουμε καθήκον και υποχρέωση να επισημαίνουμε, τα λάθη, τις παραλήψεις και κάθε αστοχία των προγραμμάτων και με τεκμηριωμένες προτάσεις προσπαθούμε να τα διορθώσουμε προκειμένου οι Γεωργοί να αποφύγουν τις περιπέτειες.
Θέλουμε και επιδιώκουμε, με όλους τους εμπλεκόμενους στην Αγροτική Πολιτική, την Αγροτική Ανάπτυξη και την Αγροτική παραγωγή τον διάλογο και όχι την αντιπαράθεση.
Καλούμε την ΠΕΝΑ να ξαναδεί την θέση της για τον ρόλο των Γεωτεχνικών στην Αγροτική πολιτική την ανάπτυξη και την παραγωγή.
Θέλουμε την ΠΕΝΑ μαζί μας στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας για να βγει ο αγροτικός τομέας από την κρίση και τα αδιέξοδα που τον οδήγησαν η έλλειψη στρατηγικής και σύγχρονης Αγροτικής Πολιτικής.
Το όραμα για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Αγροτικό τομέα πρέπει να γίνει κοινό μας όραμα.
Εμείς, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του καθενός μας είναι ξεχωριστός και γίνεται αποτελεσματικός και σημαντικός όταν μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση συγκεκριμένων και επιστημονικά ορθολογικών προτάσεων γίνεται συνθετικός.

* Η ένσταση σύμφωνα με την οποία κατά εθιμικό δίκαιο της αρχαίας Αθήνας δεν μπορούσε αζημίως Αθηναίος να ενάξει Αθηναίο (εγείρει αγωγή) για δημόσια πράγματα αν δεν ήταν ο ίδιος άσπιλος και αμόλυντος και καθαρός στην πόλη.

Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος Ιακωβάκης

Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτριος Καρακώστας

6 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2009 στις 2:36 μ.μ.  

λοιπόν πριν αρχίσετε να βρίζετε θα σας φρεσκάρω την μνήμη θυμίζοντας ότι ο παυλοπουλος μαζι με την κυβέρνηση και το κόμμα στο οποίο ανήκει, ενίσχυσαν την εντοπιοτητα, και γενικεύσαν την προσαύξηση του 50%

υπάρχει άνθρωπος εδώ μέσα που δεν φώναξε ότι είναι άδικη η

1. εντοπιοτητα
2. 50% προσαύξηση της εμπειρίας του δημοσίου

η εφημερίδες έχουν βουτήξει ότι οι Γ. Παπανδρέου (ο αυριανός πρωθυπουργός) και Κ. Σκανδαλιδης (ο αυριανός υπ. εσωτερικών κ δημόσιας διοίκησης) θα καταργήσουν και τα δυο άδικα νομοθετήματα.


η είστε τυφλωμένοι από κομματικό πάθος (κομματικά ζόμπι) η δεν ξέρετε πιο είναι το συμφέρον σας

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2009 στις 3:38 μ.μ.  

Τώρα που μας τα χώνει η ΠΕΝΑ για την ανικανότητά μας, προσπαθούμε να αναδείξουμε το ρόλο μας και τη χρησιμότητά μας στην Αγροτική Ανάπτυξη...

Σίγουρα έχουν εμπειρίες από γεωτεχνικούς που τους θυμούνται μόνο για τη σύνταξη της μελέτης και την ώρα της πληρωμής.

Όταν μεταξύ μας σφαζόμαστε για έναν πελάτη και μπροστά στον πελάτη για το ποιος είναι ο καλύτερος, οι αγρότες γελάνε.

Πού είμαστε όμως όταν παρουσιάζονται προβλήματα στον αγροτικό κόσμο? Πού είμαστε όταν χρειάζονται ενημέρωση και επίλυση των θεμάτων τους?

Μαλώνουμε για τους γεωπόνους ΦΠ, βιοτεχνολόγους, οικονομολόγους, Βουλγαρία, Ρουμανία, ενδοποιότητα και πολλά άλλα.

Πρώτα εμείς απαξιώσαμε τον αγροτικό κόσμο και αυτό όπως καταλαβαίνω δεν άργησε να γυρίσει πίσω σε εμάς.

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 1:22 π.μ.  

Φιλική διόρθωση προς Ανώνυμο 3.38:
εντόπιος,-ια,-ιο~αρχ. εντόπιος -εν+ τόπος. Δεν υφίσταται η λέξη ενδοποιότητα!!!!!

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 9:46 π.μ.  

Από όλα τα παραπάνω η λάθος λέξη σου ξένισε? Για αυτό το λόγο χάσαμε το δάσος.....

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 7:09 μ.μ.  

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ, ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ!!!

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2009 στις 7:16 μ.μ.  

Eαν καταργησει ο Γιωργακης το ΑΣΕΠ(και τους αργομισθους που δουλευουν εκει) και επαναφερει την επετηριδα τοτε να δουμε ποιες σχολες θα απομεινουν και ποιες οχι.
Και μην μου πει καποιος οτι τα masters και τα διδακτορικα χρειαζονται(πλην ποσοστου 0,000000000000000000001% και σε πολυ -πολυ ειδικες)στο δημοσιο διοτι ειτε τα εχεις ειτε οχι θα τα ξυνεις κανονικα εαν διοριστεις(το ζητουμενο βεβαια ειναι οτι χανουν λεφτα τα πανεπιστημιακα κυκλωματα αν τα καταργησουν).
Αρα ειμασστε με τον Γιωργακη αν αποδωσει τα του Καισαρος τω Καισαρι(κοινως να ζητουν προσοντα εκει που πραγματικα χρειαζονται)...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP