Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Μόλις 18 ημέρες μας χωρίζουν από την ώρα που ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι θα κλείσουν τα φώτα τους για μια ώρα και θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου για την ανάγκη άμεσης δράσης ενάντια στην αλλαγή του κλίματος. Η ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας σε αυτό το κάλεσμα είναι ήδη εντυπωσιακή: 69 είναι οι Δήμοι και Κοινότητες έχουν δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους και προχωρούν σε δράσεις ενημέρωσης των πολιτών τους.

Η άμεση ανταπόκριση της τοπικής αυτοδιοίκησης φέρνει την Ελλάδα πολύ κοντά στην κάλυψη του 10% του παγκόσμιου στόχου της Ώρας της Γης, που είναι η συμμετοχή 1000 πόλεων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο, με κυρίως κατάστρωμα 2.252 μέτρων έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των τοποσήμων που θα συσκοτιστούν για μια ώρα το βράδυ της 28ης Μαρτίου. Αυτό το σύμβολο σύγχρονης αρχιτεκτονικής θα «κλείσει το διακόπτη», σβήνοντας τον χαρακτηριστικό μπλε και κίτρινο διακοσμητικό φωτισμό του αποτελείται από 792 φωτιστικά σώματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 78 χώρες και περίπου 700 πόλεις ζούνε στον παλμό της Ώρας της Γης. Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, διαπιστώθηκε ότι κάθε 7 δευτερόλεπτα γινόταν αναφορά της φράσης «Earth Hour» στο διαδίκτυο. Στην προώθηση του μηνύματος της ΩτΓ συμμετέχουν καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως το μουσικό συγκρότημα Κόλντπλεϊ, η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ και ο διάσημος εικαστικός Σέπαρντ Φέρευ που επιμελήθηκε την προεκλογική καμπάνια του Μπαράκ Ομπάμα. «Η επικοινωνία και η διάδοση του μηνύματος της Ώρας της Γης είναι το κλειδί της επιτυχίας σε μια εκστρατεία που έχει στόχο να συσπειρώσει το 1/6 των ανθρώπων σε αυτό τον πλανήτη ενάντια στη κλιματική αλλαγή. Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία μέσω του www.wwf.gr και να κάνουμε την Ώρα της Γης το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός σε ολόκληρο τον πλανήτη» δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.earthhour.org/greece και για υποστηρικτικό υλικό τη σελίδα www.wwf.gr/eh09_downloads

4 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2009 στις 10:45 μ.μ.  

Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ηγετών και κυρίως από τα "πρόβατα" που προθύμως τους ακολουθούν έχω γράψει στα γρήγορα αυτό το κείμενο - δεν είναι και κανένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, οκ - και έχω πάρει αμπάριζα τα blog και το αναρτώ. Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο, έχουμε ακόμα 13 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι αγαπώ τον πλανήτη στ΄ αλήθεια - και με τις καθημερινές μου πράξεις, προσπαθώ. Ευχαριστώ!


Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες γιά την διάσωση, και καλά, του πλανήτη.
Από ποιούς; από αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρθουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες γιά τα φώτα.
Δηλαδή αν μείνουν ανοιχτοί οι διακόπτες ο πλανήτης θα πεθάνει; μήπως τελικά έχουμε προσπάθεια κοροϊδίας των ανθρώπων;
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνεται, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, γιά να μην πω καμμία πιό βαριά κουβέντα. Έτσι δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες.
Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα γιά να συναιτιστούν και όχι "παιχνίδια" με τους διακόπτες.

Χρειάζονται πιό ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι γιά το περιβάλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιο που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα μπούνε στο αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού κ.λ.π. και όταν κλείσουν εκείνο το βράδυ τον διακόπτη θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους γιά τον μεγάλο αγώνα που δίνουν γιά την γη! περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Εντάξει αυτό τους είπαν να κάνουν και αυτό κάνουν οι άνθρωποι, τι ψάχνεις;
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις γιά την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Ανώνυμος 20 Μαρτίου 2009 στις 9:18 π.μ.  

Εάν ο πλανήτης ήταν τράπεζα θα τον είχατε σώσει εδώ και καιρό

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2009 στις 12:15 μ.μ.  

Μην υπακούσετε σαν "πρόβατα" στο κάλεσμα να κλείσετε τα φώτα σας το Σάββατο από 8.30 έως 9.30μμ.
Δεν είναι τίποτε παραπάνω από μια άσκηση επιβολής πειθαρχίας.
Πείτε ΟΧΙ στη μαζική υποταγή και στην ενοχοποίηση των πολιτών του κόσμου.

Δεν είμαστε ένοχοι εμείς οι απλοί πολίτες του κόσμου για την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Δεν εξαρτάται από εμάς η σωτηρία του πλανήτη.
Τον πλανήτη τον καταστρέφουν συστηματικά οι λίγοι, αθέατοι και μεγάλοι, που μπορεί να μη φορούν κουκούλες αλλά κρύβονται μέσα στις σκιές και παίζουν με τις ζωές μας σε ένα ντελίριο επίδειξης ισχύος.

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2009 στις 6:46 μ.μ.  

Επιτέλους άνθρωποι που δεν αντιδράνε γιά να αντιδράνε.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP