ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΕΑΣΓΕ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 27-2-2009

Μετά από τέσσερα χρόνια λανθασμένης εφαρμογής του ΠΔ 164/2004 εις βάρος των συμβασιούχων συνάδελφων μας, ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε. Οι 3 επιτρεπόμενες διαδοχικές συμβάσεις και το 24μηνο που ορίζονται στα άρθρα 5&6 του ΠΔ 164/2004 έχουν αποκλείσει συναδέλφους μας από τις Υπηρεσίες ωθώντας τους στην ανεργία και την ετεροαπασχόληση. Οι ανάγκες των Υπηρεσιών και των φορέων που απασχολούν γεωπόνους καλύπτονται ακόμα από συμβασιούχους χωρίς να προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις και χωρίς να τους αναγνωρίζει η Πολιτεία την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών. Το ΠΔ είναι μη εφαρμόσιμο σε μια χώρα που μειώνει τεχνητά τους δείκτες ανεργίας με συμβάσεις και ημιαπάσχοληση. Ακόμα και η εφαρμογή του ΠΔ 164/2004 είναι λανθασμένη απορρίπτοντας συνάδελφους παρανόμως. Η Πανελλήνια Ένωση Ανέργων και Συμβασιούχων Γεωπόνων έχει γνωστοποίησε στο Υπουργείο Εσωτερικών την λάθος εφαρμογή αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει καμία διάθεση διόρθωσης του σφάλματος.Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και ύστερα από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. που πραγματοποιήθηκε στις 25-2-2009 στην Πάτρα, αποφασίστηκε:

Η ΚΗΡΥΞΗ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 6-3-2009 ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 15 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00,

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:
• ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. 164/2004
• ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ
• ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Στην κατεύθυνση αυτή η Π.Ε.Α.Σ.ΓΕ. ζητά την στήριξη και τη συμμετοχή όλων των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου ή και άλλων κλάδων και το συντονισμό για πάρα πέρα κινητοποιήσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντώνιος Κουβέλας
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Έφη Δεμπονέρα

8 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 11:50 π.μ.  

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ!ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ;ΤΗΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ;

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 4:11 μ.μ.  

να μην καταργηθεί το π.δ.


τα καλόπαιδα της πεασγε ουρλιάζουν για το πδ επειδή θέλουν να τινάξουν την μπάνκα (του ελγα) στον αέρα με σύμβαση-στη-σύμβαση εμπλοκή.

Αν είσαι νέος ή κακομοίρης κάνεις τρεις συμβάσεις, ενώ αν είναι βύσμα κάνεις εκατόν εξήντα τρεις συμβάσεις. Όχι… το πδ είναι δίκαιο. όλοι από 3. γεροι-νεοι, κουτσοι-στραβοι ολοι το ιδιο.

η λίστα συνεχώς γεμίζει με νέα παιδιά και είναι δίκαιο να φάνε και αυτοι που μπαίνουν τώρα στην γεωπονική αρένα με τους λέοντες.



3 και το λουρί μάνας για ΟΛΟΥΣ! κ. συνάδελφοι….

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 4:24 μ.μ.  

3 Μάρτιος 2009 4:11 μμ


+1

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2009 στις 6:15 μ.μ.  

Προς 3 Μάρτιος 2009 11:50 πμ

Από όσο γνωρίζω πρέπει να έχει σταλεί fax στα περιφερειακά γραφεία ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να ενημερωθούν όσοι γίνεται από εκεί. Πάντως πιστεύω πως πρέπει κι εμείς να ενημερώσουμε από μόνοι μας όσους ξέρουμε ώστε να μαζευτεί κόσμος. Αν είναι να γίνει κάτι, τουλάχιστον να το προσπαθήσουμε σωστά, μαζεύοντας όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε...
ΣΜ

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 12:37 π.μ.  

Έλεος ρε παιδια!

Μετά από τέσσερα χρόνια θυμήθηκε η ΠΕΑΣΓΕ το προεδρικό διάταγμα και την αδικία που γίνεται εις βάρος συμβασιούχων συναδέλφων?

Μήπως λήγει όπου νάναι η τελευταία τους σύμβαση στον ΕΛΓΑ και είπαν να κινητοποιηθούν μπας και αλλάξουν τίποτε? (λέμε τώρα...)

Α εγώ το ξεκαθαρίζω από τώρα: δε θα συμμετέχω σε καμία τέτοια ενέργεια!!! Έχω και άλλες συμβάσεις να κάνω μέχρι να αποκλειστώ λόγω 24μήνου.(ειρωνικό είναι αυτό)

Και στο κάτω κάτω πού ήταν η ΠΕΑΣΓΕ όταν εμένα με καλούσαν στην άλλη άκρη της χώρας από εκεί που μένω και αδυνατούσα να πάω, ενώ οι καλοί συνάδελφοι της ΠΕΑΣΓΕ βολευόταν όπου ήθελαν?

Το μόνο που τους καίει είναι να περάσουν το εμπόδιο του 24μήνου, να συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά και μετά να διεκδικήσουν μονιμότητα γιατί τόσα χρόνια καλύπτανε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Τώρα τους καυ...ε να αντιδράσουν για την αδικία που γίνεται και να διαμαρτηρηθούν για την λανθασμένη εφαρμογή του διατάγματος?

Η σειρά με την οποία προβάλλουν τα αιτήματά τους φανερώνει ακριβώς ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βολευτούν στο δημόσιο...

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 12:41 π.μ.  

Υπάρχουν τρεις προτάσεις:

1) όχι μόνιμες επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για τους βυσματούχους -και στον τόπο τους- και τρεις ή καμμία για τους άλλους κι' αυτές στην άλλη άκρη.

2)επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για όλους απεριόριστες. Αλλά με δίκαιο αξιοκρατικό τρόπο.

3) όχι άλλες οκτάμηνες συμβάσεις, αλλά δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας για όλους (αφού έτσι κι΄αλλιώς κάθε χρόνο παίρνουν συμβασιούχους εκατοντάδες).

ΨΗΦΙΖΩ ΝΟ 3
- και αν δεν φτάνει ο προϋπολογισμός, ας υπάρχει 9 εννεάμηνη εργασία για όλους με την αντίστοιχη μείωση αποδοχών, καλυτερα όλοι χορτάτοι και φτωχοί παρά εκατοντάδες πεινασμένοι και μόνιμα άνεργοι και μερικοί τακτοποιημένοι. Το σύνταγμα της Ελλάδας επιβάλλει "εργασία για όλους, είναι δικαίωμα".
ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 1:39 μ.μ.  

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.
ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ. ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 10% ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΟΡΙΩΝ). ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΡΙΩΝ (ΔΥΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, Η ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ....
ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΓΣΗ ΤΟΥΣ.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ)

ΑΙΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ Π.Δ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΗΜΑΡΤΟΝ

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2009 στις 9:17 μ.μ.  

Προς 4 Μάρτιος 2009 12:37 πμ

Η ΠΕΑΣΓΕ επειδή μάλλον δεν το ξέρουν πολλοί δεν αποτελείται από τα ίδια άτομα φέτος με αυτά που ήταν πριν 3 χρόνια, επειδή έτυχε να παρεβρεθώ πριν περίπου 3 χρόνια σε μια συνέλευσή τους το λέω με βεβαιότητα αυτό. Οπότε δεν μπορεί να απαιτεί κανείς από τα παιδιά που είναι τώρα στο ΔΣ της ΠΕΑΣΓΕ να του λύσουν προβλήματα που είχε πριν 3 ή πριν 5 χρόνια, πριν καν πάρουν ίσως και πτυχίο άτομα που είναι πλέον στο ΔΣ.
Επίσης η άποψή μου είναι ότι από το να θαβετε όλοι την ΠΕΑΣΓΕ, το έχω ξαναπεί, επειδή θεωρείτε ότι δεν κάνει τίποτα σωστό, γιατί δεν κάνετε τίποτα να το διορθώσετε αυτό? Ποιος περιμένετε να κάνει? Η ΠΕΑΣΓΕ δεν θα λύσει όλα μας τα προβλήματα, συμφωνώ, προσπαθούν όμως έστω και για κάτι! Πηγαίνετε σε συνέλευσή της τότε αν θεωρείτε ότι τα υπόλοιπα προβλήματά σας είναι πιο σημαντικά και βάλτε τα στη συζήτηση. Και αν δεν κάνει κανείς τίποτα για αυτά τότε μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP