Των φρονίμων τα παιδιά-ΕΛΓΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009


Αφού λοιπόν αναφερθήκαμε για τις παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ που πρέπει να γίνουν επιτέλους πριν από τις εγκρίσεις θέσεων για το εποχικό προσωπικό,ήρθε η ώρα να κλείσουμε με τον περιβόητο ΕΛΓΑ.(αναμένεται η προκήρυξη το επόμενο διάστημα)

Λόγο της ιδιορρυθμίας του Οργανισμού να προσλαμβάνει τμηματικά το εποχικό προσωπικό(Λίστα) πολλά προβλήματα παρουσιάζονται κατά την διάρκεια αυτή (θα τα πούμε άλλη φορά).


Ο ικανοποιητικός αριθμός των θέσεων και η έλλειψη της εντοπιότητας θα μπορούσε να δώσει μια ανάσα σε αρκετούς συναδέλφους, αν δεν υπήρχε σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό το καρκίνωμα,οι ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις(όπως παντού).

Εδώ και ένα χρόνο αν και έχει ενημερωθεί η υπηρεσία(βλέπε φωτό) δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από το Υπουργείο για την αντιμετώπισή του.

Βέβαια και κανένας θεσμικός παράγοντας(ΓΕΩΤΕΕ,ΠΟΣΓ,ΠΕΑΣΓΕ) πέρα από κάποιες περσινές ανακοινώσεις δεν ενδιαφέρεται για την επίλυσή του.

Φωνάζουμε για το θέμα γιατί πλέον οι παράνομες προσλήψεις σε όλους τους φορείς είναι θεσμός.Δεν μπορεί να επαφίεται στην καλή θέληση του υποψηφίου όταν δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός.

Στην περσινή λίστα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων(πάρα πολύ μεγάλος!!!) απέκρυψε το κώλυμα με αποτέλεσμα να φάνε τη θέση κάποιου άλλου.

Και όταν λέμε να φάνε την θέση, εννοούμε χρήμα (περίπου από 13.000 έως και 20.000 ευρώ)και μπόνους την προϋπηρεσία με την προσαύξηση.

Μην το προσπερνάτε τόσο εύκολα άλλοι παλεύουν για πολύ λιγότερα.

Το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου με τα κωλύματα έχει εκθρέψει σε μεγάλο βαθμό την αναξιοκρατία στις εποχικές προσλήψεις αφού δεν έχει φροντίσει την ύπαρξη ελεγκτικού μηχανισμού για την τήρηση της νομιμότητας.

Η ανεργία και τα οικονομικά αδιέξοδα,το γρήγορα μάζεμα των μορίων,αλλά και η σιγουριά της μη αποκάλυψης, ωθεί όλο και περισσότερους σε ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Ο υποψήφιος δεν μπορεί να ελέγχει πανελλαδικά τους πάντες,αλλά και όταν πέσει στην αντίληψή του κάτι επιλήψιμο δεν μπορεί να βρει την λύση μέσω των ενστάσεων του ΑΣΕΠ,γιατί δεν είναι στην δικαιοδοσία του ο έλεγχος της νομιμότητας των δικαιολογητικών.Η επώνυμη καταγγελία με εισαγγελική παρέμβαση για μια σύμβαση!!! είναι μια λύση... χρονοβόρα και...

Είναι ντροπή σ΄ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα να μην έχει δοθεί η δέουσα προσοχή και προτεραιότητα, για τη επίλυση του.

Είναι ντροπή που η τήρηση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις,για κάποιους θεωρείται προσωπικό ζήτημα και όχι συλλογικό.


Επειδή με ρωτάτε πολλοί τι θα γίνει φέτος με τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις θα σας πω… ΤΙΠΟΤΑ.Μόνοι σας πρέπει να διαφυλάξετε τα συμφέροντα σας.


Ρωτάω και γω λοιπόν:

1.Είστε διατεθειμένοι να χαρίσετε ένα τόσο μεγάλο ποσό σε κάποιον άλλον;
2.Είστε διατεθειμένοι να χαρίσετε την προϋπηρεσία σας;
3.Αν είχε αρθεί το 24μηνο το πρόβλημα με τις ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις δεν θα υπήρχε;
4.Και για τους πιο προχωρημένους,σε προκήρυξη μόνιμης θέσης μπορείς να καταγγείλεις προϋπηρεσία που αποκτήθηκε με ψευδή υπεύθυνη δήλωση;;;


Υ.Γ Δείξτε λίγη κατανόηση εσείς, που δεν έχω απαντήσει ακόμα στα μηνύματά σας
.

9 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2009 στις 1:25 μ.μ.  

AGROANERGE ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΣΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ..ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ?ΟΤΙ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ Η ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..Η ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕΡΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΙΕΤΑΙ...
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΣΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΝΕΙΣ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.....ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ..ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ..ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ....
ΘΡΥΛΕΩΝ
Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ...ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ?

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2009 στις 2:28 μ.μ.  

Περισσότερες από 300 θέσεις καταλήγουνε με παράνομο τρόπο σε άτομα που ψεύδονται .Αν συνέβαινε αλλού(ΤΕΕ) θα γινόταν χαμός αλλά σε μας δεν ανοίγει ρουθούνι.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2009 στις 8:29 μ.μ.  

με αυτά που γράφεις για τον ελγα agroanerge μάλλον συμφωνείς με την άποψη ότι το πρόβλημα με τον ελγα είναι -αποκλειστικά και μόνο- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε ακόμα και ο θρυλέων δεν θα χάριζε δεκάρα τσακιστή σε κανένα καραγκιόζη "συνάδελφο".

όταν όμως μιλάμε για λαχταριστά τριχίλιαρα κάθε μηνά -εν μέσω κρίσης- τότε μια ψευδής κωλοδηλωση είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις μπροστά στην πελώρια κονόμα.

Δεδομένου το χαοτικού τρόπου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, είναι αδύνατο να βρουν ποιος λέει αλήθεια, ποιος ψέμματα, ποιος μετράει προς τα πίσω 8 μήνες, ποιος προς τα μπροστά 4 μήνες και ποιος σημειωτόν 12 μήνες

Ακόμα και αν ανακαλύψουν το κωμικοτραγικό αλαλούμ με τις δηλώσεις, δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν τίποτα για αυτό επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι άρα: έχουν συμβόλαιο με την αιωνιότητα





στα περισσότερα από αυτά που γράφει ο θρυλέοντας έχει δίκιο. το ύφος γραφής και τα ορθογραφικά λάθη του είναι που εξοργίζουν μερικούς, όχι η ουσία του κείμενου

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2009 στις 10:05 μ.μ.  

Να καταργηθεί τώρα ο νόμος Παυλόπουλου, αρκετό κακό έχει ήδη κάνει.

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 στις 12:35 μ.μ.  

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΥΛΕΩΝΤΑ!ΑΥΤΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΒΓΑΛΑΝΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΥΣ Υ/Δ ΚΑΙ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 στις 1:51 μ.μ.  

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ, ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ. ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ -Ή ΜΗΠΩΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ- ΑΛΛΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΚΤΛ...
ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ...

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 στις 3:39 μ.μ.  

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΛΟΙ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ(ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ "ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ" ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ "ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!" ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΑΕΙ...ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ...(ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ. ΔΕ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ "ΜΑΓΚΑΣ" ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΩ.
ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!!

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 στις 4:08 μ.μ.  

ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΔΩ...ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ...ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΚΑΙ ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΧΑΦΙΕ..ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ!! ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΕΡΑ.
ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ 11 ΜΟΡΙΑ...ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑ "ΜΑΓΚΑ" ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!!
ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ...ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣ...ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΑΡΑ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΑΙ.....ΜΗΝ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2009 στις 5:45 μ.μ.  

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP