Επιστολή σε 5 πρυτάνεις ΑΕΙ από ΠΑΣΚ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Λάρισας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Λάρισα 4/3/2009
ΠΡΟΣ Αξιότιμους Κυρίους:
1, κο Μάνθο πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης
2, κο Κίττα πρύτανη Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας
3, κο Μουτζούρη πρύτανη Εθνικού Μετσόβειο Πανεπιστημίου Αθήνας
4, κο Ζέρβα πρύτανη Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας
5, κο Γουργουλιάνη πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας καταθέτει 5 προτάσεις, με αφορμή την συνάντηση-σύνοδο όλων των πρυτανικών αρχών στο Καρπενήσι στις 7-8 Μαρτίου.
Αξιότιμοι Κύριοι Πρυτάνεις 5 εκ των σημαντικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρακάτω 5 προτάσεις που καταθέτουμε και εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία μας.
1) Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, προσόντων, των αποφοίτων των Κολεγίων
2) Να υπάρξει διατήρηση του θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων και όχι κατάργηση αυτών όπως ακούγεται τελευταία. Θα μπορούσε να γίνει μια απλούστευση αυτών πχ λιγότερα μαθήματα ή μόνο 4 όπως ήταν την δεκαετία του 1980. Το σύστημα αυτό παραμένει τόσα χρόνια αντικειμενικό και αδιάβλητο, δεν πρέπει να καταργηθεί.
3) Να παραμείνει η δημόσια δωρεάν γ-βάθμια εκπαίδευση.

4) Να γίνει άμεση κατάργηση της βάσης του 10 στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην γ-βάθμια εκπαίδευση. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια εμπόδια και φραγμοί.
5) Οι 3 γεωπονικές σχολές της Ελλάδας με το υψηλό επίπεδο σπουδών τους είναι 5ετούς διάρκειας με πολλές κατευθύνσεις , καθώς οι σχολές των μηχανικών και των ιατρικών επαγγελμάτων που είναι 5ετούς διάρκειας, αλλά και όλων των ελληνικών σχολών 5ετούς διάρκειας να απονέμουν τίτλους επιπέδου master-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ως αναγνώριση και επιβεβαίωση των επί πλέον σπουδών και εξειδικευμένων γνώσεων που παρέχονται από τις αντίστοιχες σχολές.
Θέλουμε να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στην συνάντηση σας στο Καρπενήσι

Όμως ως συνδικαλιστική παράταξη εκφράζουμε εκ των προτέρων την δυσαρέσκεια μας αξιότιμοι κοι Πρυτάνεις εάν οι 2 τελευταίες προτάσεις μας δεν θα είναι στην ατζέντα της συνάντησή σας και της διαβούλευσή σας.

Η ΠΑΣΚ Γεωπόνων νομού Λάρισας , η συντακτική επιτροπή:
Μακάς Ντίνος
Μήλιος Νίκος
Τζέμος Δημήτρης


Να κάνω και γω μια πρόταση

ΚΟΨΤΕ ΕΣΑΚΤΕΟΥΣ ΣΤΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Διαβάστε ένα παλιότερο δημοσίευμα για τους μηχανικούς ΕΔΩ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 7:54 μ.μ.  

AGROANERGE ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ Ή ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΒΑΛΕ?? ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ Ή ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Ή ΑΦΕΛΕΙΣ...
ΜΑΚΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ:
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ (ΕΠΙΣΗΜΑ) ΕΙΝΑΙ 4...ΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ (Ή ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ΜΑΚΚΑ?)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΙΟΤΙ Ή ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ Ή ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΚΑΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΕΣΥ (ΠΑΣΟΚ) ΔΕΝ ΠΗΓΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΩΣ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ)ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΑ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ...ΕΔΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ "ΑΝΕΡΓΙΑ" ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ
ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ Ή ΑΦΕΛΗΣ?
ΠΡΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ..ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ.
ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ? ΑΝ ΝΑΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΑΣ.....
ΘΡΥΛΕΩΝ

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 10:30 μ.μ.  

προς την ζωηρότατη πασκ γεωπόνων της Λάρισας


οι πράσινοι συνάδελφοι μας στην Λάρισα ας το βγάλουν μια φωτοτυπία και ας το στείλουν με φαξ στον μπαρακ ομπαμα, μπας και κάνει κάτι αυτός για μας

Ανώνυμος 4 Μαρτίου 2009 στις 10:55 μ.μ.  

Δυστυχως ο αξιοτιμος κ. Μακας και οι συν αυτω συνεχιζουν να αυτοικανοποιουνται προκαλωντας τους συναδελφους. Θελω να πιστευω οτι η ροπη τους προς την αυτοικανοποιηση ειναι προσωπικη τους επιλογη και δεν εκφραζει τις θεσεις του κομματος που ανηκουν(ΠΑΣΟΚ) το οποιο θα ανεβαζε πολυ τις μετοχες του στον κοσμο των ανεργων γεωπονων αν του εδειχνε την πορτα της εξοδου.
Ευχαριστω για την φιλοξενια.

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2009 στις 10:56 π.μ.  

ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ Ο ΜΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2009 στις 1:19 μ.μ.  

ΜΑΚΑΣ ΝΤΙΝΟΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ(ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10)...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.κ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2009 στις 3:09 μ.μ.  

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ (ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΝΟΩ ΕΤΣΙ;)ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ;ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΑΣΚ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ".ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΟ;ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ.ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΧΟΥΝΕ "ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΕΣ" ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.ΑΝΤΕ ΒΑΡΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ;

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ "ΠΑΣΚ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ" ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ,ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΟ 9ΜΕΛΕΣ ΔΣ ΕΙΝΑΙ 1 Ή 2 ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ(ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΝΑΙ 7ΔΑΚΕ+1ΠΑΣΚ+1ΚΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ).ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΛΥΣΣΑΞΕΙ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP