Καταγγελίες για γεωπόνους-εμπόρους από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αγρινίου

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εισαγωγές δημητριακών και κυρίως καλαμποκιού σε εξευτελιστικές τιμές και μάλιστα όχι πάντοτε κι απ’ όλους, με πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, τη στιγμή που οι αγρότες μετρούν… «πληγές» και ζημίες από τις χαμηλές τιμές που απήλαυσαν εφέτος, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ, Θωμάς Κουτσουπιάς.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εφέτος οι παραγωγοί καλαμποκιού, για να σημειώσει ότι μερίδα ανθρώπων που πούλησαν τους σπόρους για την καλλιέργεια, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα... οι ίδιοι κάνουν εισαγωγές καλαμποκιού (από τρίτες χώρες, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδος), με αποτέλεσμα να μένει στα αζήτητα η ντόπια παραγωγή.

Ο κ. Κουτσουπιάς καταγγέλλει ότι ακόμη κι αυτές τις ημέρες έρχονται κατά δεκάδες τα φορτηγά με καλαμπόκι από τα Σκόπια και από τη βόρειο Ελλάδα, σε ιδιαιτέρως χαμηλές τιμές των 14 λεπτών το κιλό, κι ενώ οι αδιάθετες ποσότητες ανά την Ελλάδα σαπίζουν στις αποθήκες. «Η αιτία για την οικονομική καταστροφή των παραγωγών, είναι αυτοί οι γεωπόνοι που πριν είχαν πουλήσει στους αγρότες τους σπόρους και τα λιπάσματα... Αν αυτό δεν είναι υπονόμευση των αγροτών μας, τότε τι είναι;», καταγγέλλει ο κ. Κουτσουπιάς.

Παράλληλα, ζητά απ' την οργανωμένη πολιτεία να παρέμβει, αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν γίνεται πάντα και απ' όλους, με την πλήρη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, ενώ μιλά ευθέως για μεταφορές χωρίς παραστατικά.
«Δουλειά των γεωπόνων είναι να συμβουλεύουν τον παραγωγό κι όχι να κάνουν τον έμπορο και μάλιστα με τέτοιες κατευθύνσεις», καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου.

Πηγή : paseges.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2009 στις 7:01 μ.μ.  

Ελευθερο εμποριο ειναι, οτι νομιζει καθενας κανει και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι παρανομο.Οταν δηλαδη ο Κοκινουλης της ΕΑΣ Λαρισας εκανε τον εμπορο και πηρε και επιδοτησεις ειναι μαγκας; Για να μην αναφερθω στο "πακετο Χατζηγακη" που βαπτισε η κυβερνηση την μειωση τιμων λογω ανταγωνισμου , ζημια απο φυσικα αιτια, και την πληρωνει μεσω ΕΛΓΑ με λεφτα φορολογουμενων(και μη αγροτων)ενω οι αλλοι εμποροι οιασδηποτε μορφης δεν επιδοτηθηκαν απο κανενα. Οι αγροτες να ξεκαθαρισουν επιτελους τι ειναι: Eπιδοτουμενοι οποτε θα ελεγχονται πληρως απ την Ευρ.Ενωση και δεν θα διαμαρτυρονται για τις τιμες που τους δινει η ελευθεροι επαγγελματιες με τα συν και τα πλην. Δυστυχως αυτοι θελουν και ελαχιστες τιμες να απολαμβανουν μεσω επιδοτησεων και "αμα λαχει" οι τιμες στο εμποριο να ειναι υψηλες να τις καρπουνται και αυτες. Δεν γινονται ομως και τα δυο.Για να μην μιλησω για το τι γινεται στις Ενωσεις Αγροτικων Συνεταιρισμων λογω 10 ετους εργασιακης εμπειριας σ αυτες. Δεν συμφερει τον κ. Προεδρο...

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2009 στις 6:16 μ.μ.  

Τρίχες κατσαρές...
Λες και οι ίδιοι οι αγρότες δεν προσπαθούν να αγοράσουν ότι μπορούν από το εξωτερικό λόγω μικρότερης τιμής. Πόσες φορές δεν έχουν αγοράσει πατατόσπορο από Ολλαδία, Βουλγαρία κτλ και το αποτέλεσμα είναι ότι εξαιτίας σημαντικών ιόσεων καταστρέφεται η παραγωγή τους. Αλλά πάντως τον αγόρασαν πιο φθηνό!!!

Ανώνυμος 8 Μαρτίου 2009 στις 12:41 μ.μ.  

Και για να συμπληρώσω τον προηγούμενο να αναφέρουμε τον σπόρο μηδικής που πουλιέται από παραγωγό σε παραγωγό και μολύνει όλο και περισσότερα χωράφια με κουσκούτα

CRISIS MANAGMENT CONSULTING 16 Ιουνίου 2009 στις 9:26 μ.μ.  

ΕΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ... ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...
ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ!!

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP