1 Απριλίου τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009

Από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 θα προπληρώνει ο ΟΑΕΔ όλα τα επιδόματα, βοηθήματα και παροχές που επρόκειτο να καταβληθούν μέχρι και τις 3 Μαΐου 2009, ενώ από την ίδια ημέρα θα καταβάλει στους δικαιούχους και το δώρο Πάσχα

Συγκεριμένα, από την Τετάρτη 1 Απριλίου 2009 θα προπληρώνονται από όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ:
- Τα τακτικά επιδόματα ανεργίας (που επρόκειτο να καταβληθούν μέχρι 3 Μαΐου 2009).
- Η ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας μηνός Απριλίου.
- Τα «δώρα» εορτών του Πάσχα στους δικαιούχους των παραπάνω επιδοτήσεων (θα καταβάλλονται ανεξάρτητα από το χρόνο θεμελίωσης του δικαιώματος είσπραξης του εν λόγω βοηθήματος από τους δικαιούχους).
- Το ειδικό βοήθημα των μακροχρόνια ανέργων που καταβάλλεται κανονικά μέχρι και τις 3 Μαΐου 2009.

Η προπληρωμή των επιδομάτων και του «δώρου Πάσχα» θα γίνει φέτος με δύο τρόπους:

1. Για τους επιδοτούμενους ανέργους και δικαιούχους που εγγράφηκαν μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου Ολοκληρωμένου πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, η διασταύρωση στοιχείων των δικαιούχων θα γίνεται από τον Οργανισμό μέσω του ΟΠΣ και θα ακολουθεί αυτόματη πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών τους. Η πίστωση των λογαριασμών θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου.

2. Όσοι επιδοτούμενοι άνεργοι και δικαιούχοι είχαν εγγραφεί πριν την εφαρμογή του ΟΠΣ και έχουν λάβει τραπεζικές επιταγές επιδοτήσεων και δώρων, θα πρέπει από την Τετάρτη 1 Απριλίου να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ προκειμένου να σφραγίσουν τις επιταγές «δώρου Πάσχα» και επιδομάτων, προκειμένου να τις εισπράξουν.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 - 7:29 μ.μ.  

diladi egw pou exw karta anergias apo 31-12-08 pernw kapoio voithima?

agroanergos 27 Μαρτίου 2009 - 7:41 μ.μ.  

Τακτικό επίδομα ανεργίας λαμβάνουν οι μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Οι προϋποθέσεις χορήγησης του τακτικού επιδόματος από το ΟΑΕΔ είναι οι εξής:
α) Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.
Επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την απόλυσή του, 200 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι 2 μήνες (80 ημέρες το χρόνο, κατ’ ελάχιστο όριο).
β) Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:
Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των τελευταίων 2 μηνών.

alex 27 Μαρτίου 2009 - 7:51 μ.μ.  

ΓΙΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.oaed.gr

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 - 9:38 μ.μ.  

Προς 7:29 μμ

Προφανώς δε λαμβάνεις επίδομα ανεργίας. Όμως ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ κάποιο βοήθημα μετά το πρώτο τρίμηνο ανεργίας σου-είναι γύρω στα 240 ευρώ, εάν δεν κάνω λάθος- με την προϋπόθεση πως έχεις 50 ένσημα μέσα στο 2008, πριν βγάλεις την κάρτα ανεργίας. Αυτό είναι σίγουρο.
Επίσης -και ξανά αν θυμάμαι καλά γιατί πάνε κάμποσα χρόνια από τότε- και οι νέοι πτυχιούχοι δικαιούνται κάποιο βοήθημα.
Καλύτερα ρωτήστε στον ΟΑΕΔ της περιοχής σας γιατί μπορεί εγώ να είμαι όντως ο ορισμός της παραπληροφόρησης, αν κι έχω καλή πρόθεση!!!

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2009 - 10:35 μ.μ.  

επίδομα ανεργίας + πτυχίο γεωπόνου είναι πολύ κάλος συνδιασμος

όπως το Gin+Tonic, γιαούρτι+μέλι, φραπες+marlboro lights


απορώ γιατί στον πλούσιο, σύγχρονο και εξαιρετικά ενημερωμένο, οδηγό σπουδών του ξακουστού πλέον τμήματος Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης,


δεν αναφέρονται ποτέ λέξεις-κλειδιά όπως: ΟΑΕΔ, επίδομα ανεργίας, Έθνος-Εργασία, Ελ. Τύπος-βρίσκω δουλειά, γεωπ. ειδικότητες, καστανα στην ομονοια, καλαμποκια στα καμενα βουρλα κλπ κλπ κλπ τις οποίες όλοι εδώ μέσα χρησιμοποιούμε πολύ συχνά


χμμμ... γιατί λέτε?

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2009 - 10:51 π.μ.  

"Η ευτυχία των ανθρώπων έγκειται στην άγνοιά τους". :-)

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP