7η Πανελλήνια Γεωργική-Κτηνοτροφική-Περιβαλλοντική Έκθεση-Λάρισα

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Φέτος, η έκθεση θα διεξαχθεί από τις 11 ως τις 15 Μαρτίου, στον σκεπαστό εκθεσιακό χώρο Νεάπολης Λάρισας, με τη συμμετοχή περίπου εκατό φορέων και επιχειρήσεων. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, ενώ το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: (καθημερινές): από τις 10 το πρωί έως 2 το μεσημέρι και 5 το απόγευμα με 10 το βράδυ, (Σαββατοκύριακο): συνεχόμενα από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Στο πλαίσιο της 7ης Πανελλήνιας Γεωργικής-Κτηνοτροφικής-Περιβαλλοντικής Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν τρεις ημερίδες με θέματα που αφορούν στο περιεχόμενο της έκθεσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 12 Μαρτίου ημερίδα με θέμα:

«Αμπέλι-Οινοποίηση στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Ομιλητές θα είναι: α) ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής Λάρισας Δρ. Νικόλαος Βαμβακόπουλος με θέμα: «Βιοποικιλότητα», β) ο γεωπόνος κ. Κωνσταντίνος Κούσουλας με θέμα: «Αμπελοκαλλιέργεια», γ) ο οινολόγος-χημικός Δρ. Κωνσταντίνος Κακάβας από το Κέντρο Βιοχημικών Αναλύσεων και Μελετών-Σύμβουλοι Οινοποίησης με θέμα: «Μικροκλίμα και Οινοποίηση», δ) ο γεωπόνος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας κ. Κλεάνθης Λέλλης με θέμα: «Οινική Νομοθεσία» και ε) ο οινοποιός κ. Ευθύμιος Ξηρομερίτης με θέμα: «Οινοποίηση: Χθες-Σήμερα-Αύριο».


Παρασκευή 13 Μαρτίου ημερίδα με θέμα:

«Νέοι Αγρότες και Αγροπεριβαλλοντικά»

κατά την οποία θα γίνουν εισηγήσεις για τις Βιολογικές καλλιέργειες- εκτροφές, τη Νιτρορύπανση - Κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής και το Αγροτικό περιβάλλον - Κοινωνική ευθύνη. Στην εκδήλωση-ημερίδα θα υπάρξουν αντιπροσωπείες από Λακωνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αργολίδα, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, Βόρεια Ελλάδα και βέβαια από τις Ενώσεις Νέων Αγροτών της Θεσσαλίας, καθώς και νέοι αγρότες της Λάρισας, συντονιστής της ημερίδας θα είναι η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.


Σάββατο 14 Μαρτίου η ΔΕΤΠΟΛ, συνεχίζει τις ημερίδες με θέμα:

«Τρόφιμα: Από την Παραγωγή στην Κατανάλωση. Ο ρόλος των φορέων».

Την εναρκτήρια ομιλία θα προλογίσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος. Παρουσιάσεις θα γίνουν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών κ. Νικόλαο Ρώμνιο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτριο Γκουντόπουλο, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Τυρνάβου, Αγιάς κ. Αθανάσιο Κοκκινούλη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Τυροπαραγωγών Ελλάδος και πρόεδρο των Τυροκόμων Λάρισας κ. Απόστολο Ρίζο και τον Executive consultant Ινστιτούτου Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Σταμάτη Ανδριανόπουλο.

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP